Rillipirut hoi!

tuo fairytaru linssien pinnoitteesta on kyllä totta, itsellä lähtenyt pinnoitteet aika tehokkaasti. Pääosin siis pesen linssit ihan vaan fairylla, ku en jaksa hommata mitään erikoislitkuja. Tähän kyllä meni useampi vuosi, että linssit menetti ominaisuuksia ja kyllä näillä vieläkin eteensä näkee.

Vaikka pesen lasit fairylla, niin itseltä lähti pinnoitteet edellisistä neljän vuoden jälkeen… Ja nekin vain nenänjuuresta, eli hiellä on varmasti ollut myötävaikutuksensa asiaan.

Tuntuu huurtuvan, kun tulee ajellessa lämmin. Arkiajossa se tarkoittanee siis liiallista pukeutumista. Tollanen balaclava tuntuu auttavan myös, kun sillä peittää suurimman osan päästä ja kaulasta. Ei sitä tosin viiti pitää tällasilla lauhoilla keleillä.

Asun tällasen optikon kanssa, joka väittää, että Fairylla ne pinnoitteet ei laseista lähde. Itse Fairy voi jättää kalvon niille linsseille ja Fairya pitäiski laimentaa ennen käyttöä silmälaseille. Kaikissa optikkoliikkeissä, joissa hän on ollut töissä, käytetään Fairy-vesi-liuosta lasien pesemiseen.

Minä taas rillipiruna väitän sen pinnoitteiden kulumisen johtuvan siitä että laseja yleensä putsaa, tottakai kaikki jynssääminen niitä pinnoitteita kuluttaa. Lasilinssit ilman pintoja ftw!

Parasta on kun pitää ilmakierron kasvoilla kunnossa, ei harrasta huppuja tai pidä suun edessä huiveja. Ja totta se on, että ylämäessä runnoessa alkaa lasit huurtua. Piilarit tai Lasik vois auttaa.

aika monta nelisilmaa foorumilla.
-onkohan tassa jtn loogista korrelaatiota…

lasik

pabs - 15:40, 23.2.2012 » aika monta nelisilmaa foorumilla. -onkohan tassa jtn loogista korrelaatiota...
Netissä runkkaamisesta tosiaan tulee sokeaksi? Mulla ei kyllä kasva karvaa kämmenissä...
ununu - 15:54, 23.2.2012 » lasik
+1


“- Erittäin paljon kiitoksia Medilaserille sekä Ässille tästä mahdollisuudesta, Aaltonen päätti”

Olin jo menossa Lasikiin vuosia sitten. Sit päätin, et terveet silmät saa olla leikkaamatta. Oli silloin lähipiirissä muitakin kuin täydellisiä kokemuksia noista leikkauksista (hyviäkin kyllä oli, ei siinä mitään).

Mä käytän suojalaseja etenkin näillä keleillä, koska olen vainoharhainen varovainen sen suhteen, että ilmassa on kaikenlaista paskaa, mikä silmään joutuessaan olisi aika ikävää.

Kokeilin huvikseen ristiin pariakin huurteenestoainetta (Fogtech ja Cat Crap) ja kyllä ne käsittelemättömään linssiin verrattuna jotain auttoi. Käsittelin siis aina yhden linssin pesun jälkeen, jotta oli täsmälleen samanhetkinen vertailu. Mutta huurtuupa käsitellytkin linssit jonkin verran valoihin pysähtyessä. Vähän isompi ongelma vesisateessa on linssin ulkopinta. Vielä en ole ehtinyt, mutta tarkoitus olisi käsitellä se jollain hylkivällä aineella niin, että linsseistä näkisi läpi sadesäälläkin.

vettä pyyhitään linssistä hanskan etusormessa olevalla kumisulalla ja kosteuden tiivistyminen laseihin estyy asianmukaisella tuuletuksella.

Mietin hetken mitä nämä “pinnoitteet” ovat. Sitten muistin että ne varmaan kuuluvat siihen listaan kun optikko kysyy: “Laitetaanko sitten vielä”. 100e saa specsaversilta kolmet lasit, joten lasien kuluminen ei paljoa haittaa ja saa tekosyyn vaihtaa laseja vaikka joka päivä. Tällä hetkellä omistan 5 lasit joista vanhimmat 6v vanhat eivätkä ole menneet miksikään, siksipä ihmettelen miten joku fairy voisi pilata tollaset kalliimmat lasit.

Ei ne ainakaan laimeasta vesi-fairystä miksikään mene. Hikikin on ärjympää kemikaalia. Mut uuninluukkua avatessa kantsii olla varovainen; kuuma ilma pistää ohuen muovipinnoitteen äkkiä laineille.

Lasit jotka täyttää koko naaman, ns. Kekkoslasit, huurtuu helposti. Pienet linssit on paremmin ilmastoitu eikä mun kokemuksen mukaan juuri huurru. Suosittelen.

-5,5

marlon - 20:29, 23.2.2012 » vettä pyyhitään linssistä hanskan etusormessa olevalla kumisulalla ja kosteuden tiivistyminen laseihin estyy asianmukaisella tuuletuksella.
Mulla on joskus ollu tommonen pyyhin, myykö noita laskettelutarvikekaupat vai mitkä?

Pinnoite rilleissä on käsittääkseni ennen kaikkea heijastuksen esto. Samaa tavaraa, jota kameroiden linsseissä alko oleen joskus 60-luvulla. Pinnotteettomat lasit tunnistaa siitä, että kaverin silmiä etsiessä hänen rilleistä paistaakin taivaan heijastus.

villapaita - 23:11, 23.2.2012 » Lasit jotka täyttää koko naaman, ns. Kekkoslasit, huurtuu helposti. Pienet linssit on paremmin ilmastoitu eikä mun kokemuksen mukaan juuri huurru. Suosittelen. -5,5
Kumma juttu, itse koen asian juuri päinvastaiseksi. Ihan mututuntuma siis, mutta olisi kyllä kiva tietää onko koolla tässä asiassa väliä?
pasipasi - 13:30, 24.2.2012 » Pinnoite rilleissä on käsittääkseni ennen kaikkea heijastuksen esto. Samaa tavaraa, jota kameroiden linsseissä alko oleen joskus 60-luvulla. Pinnotteettomat lasit tunnistaa siitä, että kaverin silmiä etsiessä hänen rilleistä paistaakin taivaan heijastus.
Jep. Ohennettujen linssien materiaalin taitekerroin on sen verta suuri, että niiden kanssa toi heijastamaton pinnoite on aikalailla must. Ja kun on tommoset 'hengettömät' sangat, niin ohennetut linssit on ainoa järkevän näköinen vaihtoehto vähänkään suuremmalla korjauksella. Pitäs varmaan hommata hipsteruskottavat graafikkolasit niin ei tarvis ohennettuja. Toisaalta taas ohentaminen = keventäminen ja mulla on jo titskusangat...
RTZ - 23:14, 23.2.2012 »
marlon - 20:29, 23.2.2012 » vettä pyyhitään linssistä hanskan etusormessa olevalla kumisulalla ja kosteuden tiivistyminen laseihin estyy asianmukaisella tuuletuksella.
Mulla on joskus ollu tommonen pyyhin, myykö noita laskettelutarvikekaupat vai mitkä?
Prätkähanskoissa on ainakin tällaisia, ehkä lasketteluhanskoissakin on.