Retkipyörät ja maastopyörävaelluspyörät

Ogressakin taitaa olla etuhaarukassa. Joskus kun mietiskelin näitä, päädyin Brother Big Bro’hon, mutta toistaiseksi vasta ajatuksen asteella tämä.

Varmaan halvimmalla pääsis kona unitilla, niitä liikkuu käytettynä paljon ja läpiakselit ollu jo vuosia.

Ja uudemmissa mahtuu 2.6 tuuman rengasta.

2 Likes

Mitäs retkipyörän runkosettiä nykyään löytyis kaupasta (käytetytkin OK) jos hakusanoina on: 130 mm qr perä, BSA, vannejarrut, kokoluokka 53’ish? Toi mun kasari Dawes on aivan ihana ja oldsk00l, mut haluaisin ehkä ajaa vuosina 2024 - 2034 nopeammin, pidemmälle, modernein standardein…

Bubbling under Dawesin levittäminen 120->130 mm ja 2x11 u/m?

Ite kyllä vaan levittäisin Dawesia jos muuten hyvä.

Ite kyllä laittaisin vaan kolmannen eturattaan, jos välityksien riittävyydessä on ollu ongelmia.

1 Like

No juu jotkut 50.4 jaon kammet 46-36-26 tai 46-30 ratastuksella sopisi kyllä tyyliin myös.

2 Likes

Dawesissa on 48-36-28 edessä ja Maillardin 5x kierrepakka takana. Välitykset kyl riittää, mut käyttöliittymä noilla viistoputken mikroindeksoiduilla vivuilla on vähän meh nykyaikaan verrattuna.
Muuten oikein hyvä pyörä tuollaiseksi pyöräksi.

1 Like

ihan mielenkiintosta olisi kuulla et kulkeeko se uudempi pyörä sit kovempaa ja pidemmälle. vähemmän aero se on jos perä levenee 10mm :smiley: ja briftereistä tulee vaijerinkuorten kanssa ainaki ~200g lisää painoa!

1 Like

Kaverille bongattiin joku aika takasin käytettynä uudehko Fujin Touring, jossa oli v-jarrut. Se on ajellu sillä melko lailla tyytyväisenä.

Putket tais olla halkaisijaltaan kertaluokkaa isommat kuin perinteisissä pyörissä, joten ajotuntuma on ihan jämäkkä. En kyllä tiiä, onko saatavissa uutena enää. Ja siinä oli kyllä 135 mm perä ja tangonpäävaihtajat.

Trekin 520:stä sai kanssa vielä muutama vuos sitten vannejarruilla. Kovin saman oloinen kuim toi Fujikin, paitsi, että Fujissa oli nätimpi kruunullinen keula.

Eiks Surlykin vielä melko hiljan tehny Long Haul Truckeria?

Sit Saksasta saa Inteciltä vannejarrurunkoa. Noitten retkiorientoituneempien lisäks näyttäis olevan mallistossa toi F5, mutta sen rengastiloista ei oo sivuilla mainintaa.

Tyypit pilaa mun speksauskiiman. :smiley:
No mut, pitää ainakin toi takapakka vaihtaa, se ihan aikuisten oikeasti toimii todella paljon huonommin kuin talouden muut vastaavat, saati nykypäivän tuotteet. Välillä vaihde ei loksahda ollenkaan paikalleen, ketju jää vaan surffaamaan rattaiden väliin ihan vapaana.

Pitää tutkiskella mikä kierre tossa on, Campan navat mut se nyt ei välttämättä kerro yhtään mitn.

1 Like

Viimesiä cross-checkejä voi myös koittaa bongailla uutena, siinä on bonuksena 132,5mm perä.

No äläs nyt luovuta. Aina voi speksata uusia osia.

Jos se viistoputkeen kurottelu harmittaa, niin aina voi speksata uusia vaihtajia. Tangonpäävivut, tai Dia Compen Ene Wingit, tai Modolo Morphot tulee noin äkkiseltään mieleen.

Mites ois uudet renkaat? Ite oon myös onnistunu käyttämään pelkästään uusien tankonauhojen speksaamisen useampia viikkoja.

Tämmösen laitat, 120mm old ja 11 spede vetäjä. Varmaan tossa jotain kompromisseja tulee kun pinnat lähtee navasta aika erikoisessa kulmassa, mutta eiköhän se kestä.

Siihen epäsymmetrinen Pacenti kaveriksi Pacenti Forza Classico Silver Rim Brake 700C Rim | The Cycle Clinic

Syöttelin noi mitat ton Pacentin vanteen kanssa freespokeen Tulee ihan kiva jakauma jännitteille, 75% jää tonne vasemmalle. Sitte ku aletaan siirtämään noita laippoja tonne vasemmalle, niin 126 mm old:llä, vasemmalle jää 51% jännitykset, mikä maantiepyörän kanssa on vielä kai ihan normisettiä, mutta retkipyörään ehkä vähän vähän. 120 mm:llä vasemmalle jää sit enää joku 25% vetopuolen jännityksistä. Tämä siis sillä oletuksella, että toi kavennus tulee kokonaan tonne vasemmalle.

2 Likes

ed. main. tietojen johdosta komppaan:

Näyttäis muuten ainakin kuvissa olevan sitten 10/11spd maastovapari pituutensa puolesta, speksaajille huomioksi.

Eiku laskin muuten sen lyhennyksen päin persettä, ku vähensin vaan ne millit tosta 130 mm old -keskilinjasta, vaikka keskilinja tietty siirtyy kans, kun old pienenee!

Nyt ku koitin ynnätä fiksummin niin 120 mm old:llä tulis vasemmalle 46% oikean puolen jännitteistä. On se silti vähän liian vähän.

On muuten ainoo pyörä pitkään aikaan josta olen saanut takakiekon tacoksi ihan tuosta noin vaan. Eli ei lähdetä minnekkään hassutteludishauksiin tämän kanssa.

Tuoreilla silmillä katsottuna Maillardin pakassa on aivan suorat, symmetriset ja ei-muotoillut rattaat. Vaihtoon (sic) menee, katsotaan sitten kesemmällä uudelleen mitä mieltä.

maillardeissa erittäin boonus että voi kääntää sen symmetrisen rattaan ympäri kun se on kulunut, ja ajaa vielä toiset 2000km samalla rattaalla :smiley: mutta tosiaan toi ketjun “ratsastus” ongelma on vissiin todellinen, jossain netissäkin törmänny siihen. Omassa 4v le cyclo & maillard-setupissa ei kyllä sitä ongelmaa ole, mut toisessa pyörässä jossa moderni takavaihtaja taas on… en ihan heti keksi mistä ero johtuu.

joka tapauksessa olen nyt tähän asiaan sitoutunut ja hoardannut ranskiskierteisiä 5v maillardeja noin 10 yksikköä, hankintahinnan ollessa yleensä 0-3e kpl :moneybag: säästyypää rahat SONneihin ja artesaani ranskanleipiin

6 Likes