Pyörävarkaat syö kaikkia

Tää oli kyl ihan Kaapelitehtaal, naapurin labradori ansaitsi itselleen kanaherkkupaketin kun oli toissayönä alkanut ihmettelee kolinaa paloportaiden käytävässä. Joku vähän sekainen henkilö oli siellä kuulemma pyörinyt ja jotain värkkäillyt. Lopulta oli sitten jonkun pyörän raahannut pihasta matkaansa saatesanoin “joo mul öööm tää kumi vähän puhki, sitä täs korjailin” poliisille oli naapuri myös soittanut tilanteen ollessa päällä, heitä ei kiinnostanut asian tiimoilta tulla katsomaan, kun ei kuulemma ollut tietoa mihin suuntaan mahdollinen epäilty on lähtenyt.

Screen Shot 2021-03-25 at 12.18.07

Onkohan joku Turussa Konan polkimia vailla, hintapyynti reilusti kalliimpi kuin uudet kaupassa ja muut myytävät tuotteet on vähän tommoisia omaisuusrikoksien saaliin oloisia minimi-infoilla.

Jaahas. Tässä useampiki seikka viittais siihen että nää on mun pickenflickistä, alumiiniset tosiaan. Sellittää ton hintapyynnön. Vähän paha lähteä pelkkien polkimien kanssa mitään asialle tekemään mut tarkkaillaan tilannetta.

meet ostaa, muttet maksakaan kun saat ne kätees

alkaa soittaa poliisille → oli sen omat
ei ala soittaa poliisille → ei ollu omat

3 Likes

BTW, tää on muuten avautumistopi pyörävarkaista. Se topi, jossa raportoidaan varastettuja pyöriä ja havaintoja on täällä: Varastetut pyörät

Mä oon mieltä, että ton Varastetut pyörät voisi pitää ihan vaan nyysityistä tsygistä ilmoittamiseen ja korkeintaan näköhavainnoista raportoimiseen niin sen selailtavuus eli silmäiltävyys säilyisi. Vaikka nyt ehkä tärppäsikin, niin en aio änkeä kaikkia ehkä anastettua kamaa myynnissä -kamaa tonne, vaan ennemmin sitten vaikka Muualla myynnissä.

2 Likes

tästä vois joku tehä tarran, nii laittasin joka pyörään.

4 Likes

Pakko ihan jakaa tänne tälleen “iloisempi” stoori kun pääsin aivan aitiopaikalta ihmettelemään.

Oli tuossa viime viikolla odottelemassa muksua treeneistä ja kävin siinä Louhelan “ostarilla” kaupassa. Jäin siihen parkkikselle autoon hetkeksi jotain tsekkaamaan luurista kun kiinnitin huomion autoa kohti tulevaan kaveriin. Tämä sitten alkoi kovasti kädellä heiluttelemaan ja moikkailemaan, mutta tajusin, että jollekin takaani tulevalle. Vilkaisu peiliin kertoi varsin “nopean näköisen” kaverin saapuvan sieltä itselleen ehkä kovin erikoisen näköisen fillarin kanssa. Kurvaa siihen tämän toisen tyypin luo siihen mun auton viereen ja juuri kun juttu alkaa niin välähtää ja maija kurvaa siihen mun taakse ja poliisit ulos autosta. Oli siis sovittu “valeosto” missä pyörän oikea omistaja oli bongannut omansa myynnistä ja sopinut kaupat ja tilannut poliisit paikalle.
Sujuvasti näytti menevän. Veijaria siinä heti haastelivat ja oikeastaan suoriltaan myönsi, että ei sillä tavalla ole oma pyörä vaikka olikin sen kuulemma ostanut halvalla “joltain tyypiltä”. Siinä sitten poliisit tutkivat tyyppiä ja repustakin sitten vähän puheista päätellen huumehia ja juttuja löytyi, eikä muutenkaan ehkä kaikki jutut liian vakuuttavilta kuulostelleet, joten maijaan nostelivat. Sillä tavalla skarppi pyörävaras kuitenkin oli tämä, että oli teipillä taskulampun stongaan valoksi asennellut. Rehti pyörän oikea omistaja tämän sitten antoi kaverille tuossa kouraan takaisin. Saa sitten vaikka seuraavaan fillariin taas laitettua :smiley:

22 Likes

hah. Aikamoine!

Kiukuttaa. Äskettäin omasta pyörästä vietiin (uutena) kallis, suhteellisen kiinteästi asennettu valaisin. Päivittäisessä käytössä oleva pyörä oli pyörävarastossa yötä, jolloin rosvo oli tehnyt työnsä. Nyt sitten sain kuulla missä määrin taloyhtiössä asuu ja on asunut huumeveikkoja. Näistä yksi vieläpä havaitusti puuhastelee ilmiselvästi varastettujen pyörien kanssa, vie naapurien peruspyöristä varusteita jne jne, mutta tätähän ei saada mistään vastuuseen ja häädettyä. Mihinkähän tässä ryhtyisi?

E: Eikä ollut edes kovin myyntikelpoinen valaisin, vaan jo purkkapatenteilla kokoonpistetty laitos (ferei bl200). Mutta ärsyttää havaita että tietty raja on ylitetty ja omaisuus on uhan alla. Herää vain kysymys siitä, mitä viedään/rikotaan seuraavaksi.

rupiat kantamaan fillarin kotio.

Olen valmis kuulemaan myös edellistä radikaalimpia ratkaisuja.

no varmaan tää sitte mutta fillarille

Rotanloukku virityksissä on vain se että hittolainen jos räpsähtää omille sormille, tai läheisen, tai siivoajan… mutta hyvää ajattelua

Amerikassa harmistuminenkin on suurempaa. Kakkukestit pyöränlainaajille.

Naapurin semi-hylätystä n.15v markettimaasturista vietiin talvella tanko. Olihan se, alunperin musta tanko, kivasti auringon kuparoima, ehkä sävy houkutti.

Just oli kellarimurto. Lähinnä siä oli paskottu paikkoja, paskottu, vedetty kamaa ja röökiä. Jotain vaatteita tms. kai viety jostain verkkojen väleistä. Ja paskoilla oksasaksilla yritetty ja onnistuttukin katkoon muutama häkin lanka.

Pari viikkoo sitten rapun ulko-ovenkahva revittin irti. Viime syksynä joku hörhö kuulemma nuokku keskellä päivää melkein onnistuneesti pöllimänsä Jipon vierellä. Jippo jäi pihalle halvan lukon karvan varaan ja on edelleen, naapuri soitti tyypille maijakyydin.

Korjaus-, siivouskulut jne. moninkertaiset suhteessa pöllityn tavaran arvoon. Kertoo aika paljon ongelman laadusta. Nyt just ehkä eniten vituttaa löperö vuokranantaja ja -maksaja jotka edesauttaa tätä sekoilua.

Sain somessa pataan kun kommentoin että vakuutuksesta saa rahat ja kaupasta uuden.
Nyyh.
Tulipas vaan mieleen että onko pyörävarkauksiin mitään ratkaisua tunnelin päässä? Vai onko ainut ulospääsy se että tarve varastamiselle häviää?

ainut ulospääsy se että tarve varastamiselle häviää

3 Likes

No kyllä muakin vituttais jos joku tulis tuolla tavalla viisastelemaan. Kun fillarit on ite huolella speksannu ja kasannu niin se ei oo vaan semmonen “kaupasta uus” -homma jos pöllitään. Varsinkin nyt kun kaikki pyöräkaupat myy eioota.

Mä en kyllä tiiä miten tommonen varastettu laatukama menee kaupaks. Otetaan nyt esimerkkinä että pöllittäis maantiepyörä ja pistettäs hupihintaan myyntiin kaman nitkuissa. Jotenkin hankala uskoa että se nipan toriin laittama ilmo menis potentiaalisen asiakaskunnan seulasta läpi - kyllä niistä yleensä paistaa kauas se, että ollaan kuumaa kamaa myymässä. Niitä XXL:n maastureita ja hybridejä on kyllä helppo myyä varastettunakin kun niitä on kolmetoista tusinassa ja niihin on jopa ihan helppo ja mukava ratkaisu toi “kaupasta uus”, jolloin omistaja ei omaansa juurikaan kaipaile.

Sille kansainväliselle ammattirikollisuudelle on sit vähän hankalampi tehä mitään. Mut aika hyvin noita nipoja pidättelee kunnolliset pyörätelineet (näitä lisää, kiitos) ja kunnollinen lukottaminen (tätäkään ei osaa lähipiiristäni juuri kukaan ei-pyöräharrastaja). Ja tosiaan, jos fillareita ei tarttis kaman nitkussa varastaa, niin sillon jäljelle jäis vaan ne ammattirikolliset.