Pudotusajot Helsingin velolla 16.8.2012

Kuva Kim Heikkinen

Olympia-ajojen suosion innoittamana järjestetään 16.8. torstaikisojen yhteydessä jokamieslähtönä pudotusajo. Startti on klo 17.30, jotta mahdollisimman moni ehtisi töiden jälkeen paikalle. Paikalle kannattaa tulla vähän etukäteen että näemme paljonko osanottajia tulee, ehdimme ottaa ilmoittautumiset (ei maksa mitään) ja pääsee lämmittelemään radalle. Luonnollisesti säävarauksella - jos rata on märkä, sillä ei voi ajaa.

Säännöt tiivistettynä: matkaan lähdetään kaiteelta, ajetaan yksi neutraali kierros yhtenäisenä ryhmänä, jonka jälkeen kilpailu alkaa. Jokaisella kierroksella viimeisenä pääjoukosta maaliviivan ylittänyt karsiutuu pois. Jos ajaja putoaa pääjoukosta selvästi, hänet liputetaan ulos eikä hän vaikuta pääjoukosta karsiutumiseen. Viimeinen radalle jäänyt osanottaja on voittaja.

Kilpailuun saavat siis osallistua ajajat joilla ei ole kilpailulisenssiä. Edellytyksenä on että jokainen ajaa omalla vastuullaan, aivan kuten veloaamiaisilla ja olympia-ajoissa. Siistiin ryhmäajoon on myös syytä kiinnittää huomiota, kun monelle radalla ryhmässä ajaminen ei ole tuttua. Kisassa on oltava kypärä ja kiinteä välitys. Jos pyörään on asennettu jarru, sitä ei saa käyttää.

Pudotusajossa on mahdollista ajaa kilpaa hyvin eritasoisten ajajien kesken mielekkäällä tavalla. Olympia-ajoissa tämä ainakin oli tosi hauskaa, toivottavasti osanotto kiinnostaa nytkin montaa niin jokamieslähtöjä voi kehittää eteenpäin jatkossa.

Ilmoittautua voi FB-eventtiin, mutta se ei ole välttämätöntä osallistumiselle. Tulkaa ajamaan! :slight_smile:

Hieno homma! Mahtavaa, että tällainen järjestyi. Nyt vaan toivotaan hyvää säätä.
Asian ainoa negatiivinen puoli on se, että en itse ole tuolloin paikalla :frowning: Toivottavasti näitä tulee lisää.

Saakos raiserilla kisata?

Ratapyörä kiinnosta!

jouni - 23:30, 3.8.2012 » Saakos raiserilla kisata?
Saa!

katuratalähtö erikseen! Katuvälitys ja typerät ohjaamot vaatimuksena

tämä vaikuttaa kyllä todella kovalta

Erittäin hienoa, kerrankin pääsen. Täytyy toivoa kelejä.

Ei mitään raisereita tai eri katuhölmöilyrata lähtöjä. Jokainen saa varmaan hankittua droppitangon ja suht sopivat välit alle?

^WORD

Kova

negaatio - 0:26, 4.8.2012 » katuratalähtö erikseen! Katuvälitys ja typerät ohjaamot vaatimuksena tämä vaikuttaa kyllä todella kovalta
Miksi erikseen? Etu/takarattaat tai jopa kiekko saa varmasti lainaksi, [aiemmin on jo tarjottu.](https://www.yksivaihde.net/old/12951&page=2) Tiedoksi mulla oli välityksenä 48x14 (92,6") käytössä "Olympia-ajot" pudotusajossa koska pyörä oli jo valmis velolla tällä setupilla ja saapuin paikalle vastaan 5min ennen starttia, mutta pienempikin olisi toiminut mainiosti. Sanoisin että 48x16 (81") tai vähän isompi olisi ehkä suositeltava. Tärkeä on että kadenssi ei pääse liian alas koska silloin on vaikea kiihdyttää.

koska en jaksa alkaa vaihtaa mun setuppia velon takia. No, toi nyt saatto olla vähän kännis läpäl.

Great! Mukana ehdottomasti jos vaan pomo ja kollegat joustaa työajoissa.

Asiaa, mukana, vaikka pomo ei joustaisikaan.

Joskus vuonna X ajettiin Flow-viikonloppuna vastaava niin, että pudotuskierros olikin vain joka toinen kierros. Oli vissiin pari alkuerää joista 3 tai 4 sitten loppukisaan.

Kun pudotuskierros oli vain joka toinen kierros, niin matka piteni ja taktikoinnin vara lisääntyi. Toimi hyvin, mutta vaatii megafoonin koska kuuluttamistarve lisääntyy kun joutuu tippuneiden lisäksi kuuluttamaan karsintakierrokset alkaviksi. Muuten ajoon 110% keskittyneiltä kuskeilta menee sekaisin koska on kyseessä karsinta ja koska välijäähdyttelykierros.

Otinpas perjantaina vapaaksi, joten kai sitä täytyy mestoille ilmestyä! Uppia samalla…

E: Voi hel. Katoin et tän viikon torstaina. No otetaan sit se 17.8. vapaaksi.

markkuj - 14:34, 4.8.2012 » Joskus vuonna X ajettiin Flow-viikonloppuna vastaava niin, että pudotuskierros olikin vain joka toinen kierros.
Aiheen tekee ongelmalliseksi tämä meidän perkeleen velodromimme, joka on samaan aikaan liian pitkä ja liian lyhyt. Pudotuksen väli on meillä 400 tai 800 metriä, kun "virallisesti" se on 500 metriä. Jos on paljon ajajia, niin pudotus/kierros, muuten pudotus joka toisella kierroksella.

Karsintakierrokset ilmoitetaan velodromin virallisella messinkikellolla.

En ilmoita facebookkiin, mutta olen viivalla.

Viivalla tavataan. Facebookissa en ole.

http://koti.kapsi.fi/epaz/tmp/soon-horse-window.jpg

siltä varalta että kisaajia on runsaasti on paikalla myös numeroita ja hakaneuloja jotka tarvittaessa otetaan käyttöön. tulkaa siis paikalle viim. 17.30, jotta olemme pois seuraavien lähtöjen alta 18.00 mennessä.