Projektin budjetointi - esimerkkejä

Ei puhuta taina sun konversiosta mitään…

1 Like

:smiley: vois vetää sil jokupäivä. Long time no tyckitings.

tein ensimmäistä kertaa exceliin budjettilaakelman, en tosin omaan projektiini.

asiakkaan kanssa sitten käytiin listaa läpi kohta kohdalta ja todettiin kaiken olevan kunnossa, jonka jälkeen vielä täydennettiin puuttuvilta osin.

laskelma helpottaa kovasti hahmottamaan kokonaisuuksia muun muassa tavaratoimittajien käytön virtaviivaistamisen tuoman kustannusedun muodossa projektin kokonaiskustannusten kannalta. lisäksi etuja on havaittu eri tilausten linkittämisestä keskenään samaan ajankohtaan sekä oikeaan järjestykseen projektin sujuvan etenemisen kannalta.

asiakkaan tehtäväksi jää täten enää suunnitella käyttökertoja tulevaisuudessa.

jätkä teki harrastuksesta työn eli ei näin

Ihan mieluusti sitä vois projekteja tehdä työkseen ja harrastuksena olis esim. pyörillä ajaminen. Vähän osia vaihtelis OTP-fillareista itelle sopiviksi ja sitte vaan ajoa ja huollot liikkeessä.

Toki ei nää fillareiden speksailut ja kokoamisetkaan huono harrastus ole.

Merkkarin langassa sivuttiin (osin vitsillä) kompliitti versus itte kasattu -teemaa. En ny keksiny parempaakaan topsua.

roenski - 13:02, 16.2.2019 » Eihän rahan säästäminen kuulu harrastamiseen.
Täytyy sanoo että mulle ainakin rahan ”säästäminen” nimenomaan kuuluu olennaisena osana harrastukseen. Kompliitti tulis varmaan joissain tilanteissa halvemmaks mut toisaalta se ei oo ees mikään vaihtoehto koska ainaski itte haluun valita jokaikistä pulttia myöten itse kaiken mitä fillariin tulee kiinni. Muu ei tuu kyseeseen. Nämä tarkasti valitsemani komponentit sitten metsästelen niin halvalla eri puolilta ku ikinä pystyn. Aikaa menee mutta rahaa ei niinkään. Näin on aina menty meikälässä.

Ja sit toisaalta viime aikoina palstalla on hehkuteltu halpoina diileinä jotain kahen tonnin vaihdeseikkailupyöriä. Se on ihan helvetisti rahaa mun mielestä. Voin rehellisesti sanoo että ei oo sen vertaa irtainta tilillä nyt eikä tuu olemaankaan. Että ehkä en tuu ikinä ymmärtämään mistä puhutaan ku tästä puhutaan.

ite oon parin viime projun kaa ostanu nii kalliin kompliitin ku pers kestää ja sit heti perään upgreidannu melkeen kaikki osat

Samoilla linjoilla Konstan kanssa. Yritän myös ostaa tietyt kamat käytettyinä ja suomesta. Toki en ala jokaista nippeliä tarkkaan miettimään. Kompliiteissa on monesti putkiosat itselleni sopimatonta. En näe järkeä ostaa, ellei hinta ole oikeasti edullinen. Uutta kompliittia en ole vielä ostanut:)

Esimerkkejä omista kompliiteista:

BMC Speedfox 29er, 8000 e tarjouksena 5000 e. Kauppias vaihtoi gripit, stemmin ja yhden jarrulevyn, muuten ei tarvinnut tehdä yhtään mitään. On mulla siihen nykyään vaihtoehtokiekot. Taloudellinen ostos tavallaan.

Yeti Big Top, jotain 2500 e. Kauppias kustomoi aika paljon, sen jälkeen ajoin kisaa pari vuotta sellaisenaan. Rakentelu alkoi osien kuluessa myöhemmin. Taloudellinen ostos.

On-One Pickenflick, jotain 2000 e. Vaikka tilatessa sai kustomoida niin kehät, kumit, satula ja etuvaihteisto oli pakko vaihtaa. Kammetkin vaihtui kun tuli tarjous. Putket, jarrut, kahvat ym. pysyneet ihmeesti ennallaan, kuluvat osat vaihtuneet monesti. Netistä ostaminen kävi kalliiksi mutta hyvä pyörä tuli.

Marin Pine Mountain, 700 e. Vaihdoin takavaihtajan ja liipasimen, kun oli varastossa sopivat ja paremmat. Gripit meni muutaman kilsan jälkeen myös vaihtoon. Edullista.

Lopputulemana sanoisin, että:

  • Kivijalkaliikkeessä asiointi kannattaa taloudellisesti, kun ostaa uutta, keskihintaista pyörää. Koeajon myötä selviää, mitä on pakko vaihtaa, ja kauppias tekee sen usein mielellään ja edullisesti.
  • Todella kallista pyörää ostaessa yleensä pitäisi tietää mitä haluaa ja saa, joten sellaisen voisin ehkä ostaa verkosta. Etenkin kun yleensä palikat jo hyviä tai parhaita.
  • Käytettyä tai halpaa pyörää puolestaan on halpa kustomoida itse paremmaksi.

Kanjoni fuul hydro ultegralla (täys setti toim. huom. toisin kuin useimmilla valmistajilla), keposilla dtswiss-kirkkoloisilla ja gp4000:lla: 1799€

Satula ja tanko on ainoat osat mitä tähän mennessä olen vaihtanut, muuten (kerrankin) kompliitti jonka kaikki osat miellytti out of the box. En muuten varmaan ois ostanutkaan. Eikä osissa ostamalla ois saanu tohon hintaan samanlaista pakettia. Paitsi ehkä konsta-maynen tyyliin pitkän aikavälin tarjouksia kyyläämällä, mut ei mulla ole aikaa tai jaksua kytätä vuositolkulla kauppoja ja eri foorumeita tarjousten perässä.

Fixie-elämä 2019 projekti: kaikki osat ostettu mallia halvin mitä kehtaa/käytettynä laadukasta: tähän mennessä joku ~300€ käytetty, muutamaa osaa vailla valmis.

makko - 13:33, 16.2.2019 » Kanjoni fuul hydro ultegralla (täys setti toim. huom. toisin kuin useimmilla valmistajilla), keposilla dtswiss-kirkkoloisilla ja gp4000:lla: 1799€
On kyl hinta/laatusuhde kohdillaan siinä.

A propos, rotkon outletissa Endurace WMN Al Disc 8.0 huokeimmillaan 1349 €. Paljonkos pelkkä fuul ultegra gruppo maksoikaan, noin 800 €?

Vaihoin tilaustani kun sain canyonin outletista kuvan enduracen hiilikuitucocpitilla 2300€ hintaan. 7,6kg ja mavicin ei-paskat kiekot 40 hampaisella rattaalla. Koittakaapa tätä rakentaa runkosetistä…

Endurancet on hei ylipainoisille hampilääkäreille.

No joo mutta tää tulee talven paskakeleissä treenaamiseen, ultimaten geo joka on lähes sama kuin aeroadissa ei toimi talvella tai muutenkaan syyskeleillä kun mukavuus on luokkaa=ei ole. Aeroadilla menee jo hiekkateillä ihan lintassa :smiley: ja jokanen töyssy iskee käsiin 28mm renkaillakin.

Hinta-laatusuhdevoittaja on Rotko, vaikkei kaikki kama aina puhuttelekaan.

Hetkinen… olenko Ffoorumilla? Mistä paras 999 € cyclocrossari?

Tahmatassu - 16:50, 16.2.2019 » No joo mutta tää tulee talven paskakeleissä treenaamiseen, ultimaten geo joka on [b][i]mielestäni[/i][/b] lähes sama kuin aeroadissa ei toimi talvella tai muutenkaan [b][i]mielestäni[/i][/b] syyskeleillä kun mukavuus on [b][i]mielestäni[/i][/b] luokkaa=ei ole. Aeroadilla menee jo hiekkateillä ihan lintassa :D ja jokanen töyssy iskee [b][i]mielestäni[/i][/b] käsiin 28mm renkaillakin.
hei nassunaperotassukkalainen, huomasin että taisit unohtaa muutaman mielestäni-sanan tuosta mutuilustasi, niin lisäilinpä ne nyt ystävällisesti tuohon tässä joutessani. oleppa hyvä vaan.
Ismo Repi - 17:06, 16.2.2019 » hei nassunaperotassukkalainen, huomasin että taisit unohtaa muutaman mielestäni-sanan tuosta mutuilustasi, niin lisäilinpä ne nyt ystävällisesti tuohon tässä joutessani. oleppa hyvä vaan.
No [b]mielestäni[/b] satun tuon aeroadin omistamaan ja [b]mielestäni[/b] numerot taulukoista ovat ultimatea tarpeeksi lähellä.
napikwan - 17:05, 16.2.2019 » Hetkinen... olenko Ffoorumilla? Mistä paras 999 € cyclocrossari?
Jos asut pk-seudulta niin täältä löytyisi 58 rotko ultegralla. Tasan tonni.

Kuriositeettina ja projektin demystifiointina: kun tuli tehtyä lyhyen ajan (2 kk) sisällä turnaround artistinen

"tästä

tähän"

-projekti, niin laskeskelin ajan kuluksi, kuinka paljon tähän kaikkinensa paloi rahaa:

plusmiinusnolla eli 0 eur

ja yli jäi kasa komponentteja (26er: Surly Singleator -ketjunkiristin, Ritchey -istuin, NC17 -gripit, Tioga -ohjainlaakeri, satulapannan kiristinpultti, Deore -keskiö, Avid -jarrut+kaapelit).


MENOT TOTAL (sisältäen postit) - 607:

FINNPEAK - Og Kompliitti:
130

Ostetut osat:
24 Stonga
53 Jarrukahvat
29 Inlinekahvat
50 Stemmi
06 Shimit Stemmi
13 Tankoteippi
13 Jarrukaapeli
16 Jarrukengät
25 Ohjainlaakeri
20 Soittokello
85 Keula
43 Istuin
15 Eturatas
85 Renkaat+Sisärenkaat
?? Headset Spacerit
477


TULOT TOTAL (postit vähennetty) - 607:

FINNPEAK - Myydyt Og Osat:
15 Takapakka
15 Ohjainlaakeri
40 Vaihtajat
50 Kuitukeula
25 Brifterit
20 Lukkopolkimet
30 Eturattaat
11 Istuin
18 Stonga
38 Stemmi
262

26er - Myydyt Osat:
60 Runko+Tolppa
50 Keula
30 Kiekot
60 Stemmi
25 Stonga
60 Renkaat+Sisärenkaat
40 Kammet
10 Eturatas
10 Lokarit
345


26er >>> FINNPEAK - Siirtyneet Osat:
Takaratas+Spacerit
Shim Stongalle
Polkimet
Ketjut
Eturattaan pultit
Anti-Theft QRs
Anti-Theft Pultinsuojat
Pinnaheijastimet

26er - Mulle Jäävät Osat:
Gripit
Ohjainlaakeri
Ketjunkiristin
Satulaputken kiristinpultti
Keskiö
Jarrut+Kaapelit

Noston esto

(Huono yhdistelmä on (A) pitää kirjaa (B) kuolleessa langassa ja (C) tapahtumia syntyy)