Projekti: Lumikki Rossin

http://imageshack.us/a/img29/6965/ehw7.jpg

10 tuntia sitten tämä tuli täällä myyntiin nimimerkki Franco Franchetin toimesta ja nyt tästä vääntää jo uus omistaja projekti lankaa. Fuuucked up shieet. Tämähän oli ihan puhtaasti heräteostos, ajattelin että “kerrankin bongaan jotain just myyntiin tullutta, joka kiinnostaa edes vähän eikä kukaan ole sitä vielä kerennyt dibsata”. Kävin rungon noutamassa keskustasta ja vasta kotona mittaillessani ja tutkiessani tajusin tehneeni tosi mieluisat kaupat!

Franco Franchetti omassa “biancaneve” nimisessä projektilangassaan kerkesi tämän ristiä jo Lumikiksi niin mennään sillä. Onhan tämä valkoinen.

Ajellessani noutamaan tätä yritin kusettaa itseäni ajatuksissa, että miksi tarvitsenkaan tätä runkoa. Järkeilin siinä sitten, että tästä tulee helvetin hyvä talvipyörä, sillä “ykköspyörässäni” bianchi pistassa ei anna clearancet periksi kovin isoille renkaille.

http://imageshack.us/a/img163/4489/rlbz.jpg

http://imageshack.us/a/img20/8868/aj0k.jpg

Kotiin päästyäni piti rueta mallailemaan pistan kiekoilla, että minkälaiset renkaat tähän voisi mahtua. Ajattelin Rossinin hiukan löysemmäksi, mutta kattia kanssa. Noh jospa tähän nyt 30 mara winterit sais alle.

http://imageshack.us/a/img534/9272/sj3i.jpg

http://imageshack.us/a/img580/7711/zfsn.jpg

http://imageshack.us/a/img593/8780/vsnm.jpg

Painoa vaaka näytti rungolle 2.14-2.17kg riippuen mistä roikotti ja keulalle noin 810grammaa.
http://imageshack.us/a/img4/8616/oezq.jpg

Mitään maalailu hommia tässä tuskin tullaan näkemään, vaikkei alkuperäinen maali nyt kovin uniikki olekaan. Mitä enemmän alkuperäisen maalin saan könyttyä, sitä parempi.

Osat tulen pitkälti pöllimään bianchista, koska kahta “samanlaista” pyörää ei kiinnosta pitää. Jotain toki muuttuu, sillä alkanut tuo ajaminen maistua sen verta paljon, että tulee tehtyä herkemmin osavalintoja ihan käytettävyyden kannalta mitä ulkonäön.

Runko: Rossin joku? 55x54
Kiekoiksi: Dura-ace HB-7600 NJS & Ambrosio nexus
Ohjaamoon: Nitto Jaguar NJS & riseri
Kammet: Sugino 75 NJS
Keskiö: Campagnolo Centaur

[s]Saako projektilanka olla samalla ostoilmoitus? No tämä on, eli tarjota saa seuraavia pyörään kiinnitettäviä osia pk-seudulta:

  • Kevyet matalakehäiset kiekot, esimerkiksi skenen hyväksymä open pro/dt revo/random napa jne
  • Keskiö mallia Italou ja ISO viistettä 109mm-111mm
  • Renkaat talveen eli nastaa, jotka tohon vois mahtua
  • Ohjainlaakeri ja koolit, ei tarvii mitää hipoa olla[/s]

Eiköhän näillä lätinöillä jo alkuun päästä.

Hieno runko. Korjaa Poista videon upotus ennenkuin maailmankaikkeus tuhoutuu.

Tämä on kiva.

Hmm… Tsekkasin tän itekki kun tuli myyntiin, mutta en ehkä saanu samanlaisia tunteita heräämään kuin sä. Hyvältä vaikuttaa, tää tais löytää rakastavan isännän!

E: jaa tää oliski ollu liian pieni mulle.

Keskiöksi kävis varmaan campan centauri tai veloce. Molempia ainakin 111mm italo iso. Molemmat tais olla uutena alle 40€.

Kyllä mä uskon että tämä saa paljon rakkautta osakseen kunhan ajoon pääsee! Joo tuo centaur se pitää varmaan tähänkin tilata mikä bianchista jo löytyis, mutta väärillä kierteillä. Jos jollakin vaan ois käytettyä/hiukan edullisempaa tarjota niin otan tarjouksia vastaan.

Hiukan osavalintoja päivitetty aloitus postaukseen. Toisekseen tänään tuli bike-componentsilta hiukan osaa eli viikonloppuna pääsee aloittelemaan kasaus hommia. Lisää kuvia sitten.

E: Olipa turha nosto, kai tuo “konversiot kunniaan” lanka herätti tarpeen.

Aivan vitun makee, kova kiekkovalinta!

nyt on paljon rossineita liikkeellä. Tää on kova, kromattu haarukka on vitun helmi ja kiekot on rohkeet, fiilaan.

Sain tämän kasaan alkuviikosta ja tänään kerkesin ottaa oikeestaan ekat testit. Kasaus vaiheessa ei ollut oikeen mitään kummallisempaa dokumentoimisen aihetta joten tässä tämä.

Siitä vähän paskaa kännykkä räpsyä:
http://imageshack.us/a/img842/3836/iu52.jpg

Ohjainlaakeri jäi hiukan löysälle, koska ei löytynyt stäääshistä tarpeeksi spacereita ja ei oo ruodon katkasuun välineitä.

Tolppakin piti shimmata 26.6 -> 27 ja kyllähän tuo tuntuu joten kuten pysyvän, mutta pitää kyllä jostain metsästää oikeen kokonen tolppa kun joutaa.

Muutenhan tuo tuntuu hyvin kulkevan!

Aika paljon kivempi noilla kiekoilla kuin aloituskuvan diipeillä.
Rautasahan saa alle kympillä rautakaupasta tai sopivan 1" speisserin lähikorjaamolta tsägällä ilmaiseksi.

4/5 kaunis pyörä, turbo for ever. Ekat kiekot olis siistimmät mut nää on paremmat.

Pitääpä käydä pummimassa jostain tommonen speiseri, kiitti vinkistä! Turbo on ihan hyvä penkki ja sopii hyvin näihin hiukan vanhempiin buildeihin. Ekat kiekot on aika häröt, mutta halusin vähän laadukkaampaa ja kevyempää osaa.

Ajattelin laittaa tähän vielä biltsun kokopitkät lokarit jos saan ne mahtumaan ja etutartsinkin vois speksata jos jossain semmonen kävelee edukkaasti vastaan.

Sielu vähän narisee kyllä kun tämmöseen tiukkaan hienoon konversioon aletaan pakottamaan lokaria ja tarakoita. Performancea enemmän.

Kunnon lokarit vähän must have, jos tuolla ulkona haluaa kerryttää kilometrejä näin syksynä. Tarakka meneekin sitten siinä samassa konkurssissa lokareiden kanssa. Kesäksi ne saa pois.

Noi navat eivät toisaalta ole mitkään ympärivuotiset.

Kämpillä vähän tylsää, en ole oikein tyytyväinen rossinin tämän hetkiseen habitukseen ja photoshoppi, oisko?
http://imageshack.us/a/img802/5489/67u3.jpg

Selittelyä:

  • Syvät kiekot tulee joka tapauksessa alle tässä hiljalleen, koska noiden konelaakerit tykkää enemmän talvesta.
  • Näillä näkymin suginotkin vaihtumassa mustiin, koska sopivampi mitta.
  • Muille osille mustaa kannua muuten vaan sillä rotta meininki on aina hyvä.
  • Rungon korvakkeet nähneet jo edellisen omistajan toimesta rälläkkää eli sama vetää koko runko pellille, antaa vähän pintaruostetta ja vetää lakka pintaan.

Nopeaan kännissä ja läpällä photoshoppailuun ei tarttee ottaa sen kummemin kantaa, kunhan idea välittyy.

Eihän toi runko nyt NIIN rotta ole, että sen noin överiksi vetäis? Tai överit taitaa olla muotii, mut anyway… Hyvä havainnollistaminen joka tapauksessa!

Ihan tyttöjen väri tuo valkonen niin sekin vielä.

Ei väkisin rotatulle, aja se rottaiseksi.