Projekti: Konversiota kesäksi

Tämmönen. Pyörän kasaaminen/konversointi on kiinnostanut jo jonkun aikaa ja nyt sitten päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Aikaisempaa kokemusta on lähinnä vaihdepyörien korjailuista eli varsinaisesti mitään kasaamisoperaatiota en oo aikasemmin tehny. Tämän topikin tarkoitus on siis esittää teille typeriä kysymyksiä jotta voitte saattaa mut naurunalaiseksi mahdollisimman luovilla tavoilla. Ja tietenki seurata projektin etenemistä…

Hommasin foorumin kautta pikkuvikaisen Crescent fashion line 307 josta olis nyt saatava kesäsinkula. Ihan aluksi yllätyin erikoistyökalujen kirjavasta maailmasta, esim. keskiötä kun en oo aikasemmin edes ajatellut repiväni pois. Tähän palaan vielä myöhemmin kysymysten muodossa. Pienen mietinnän jälkeen päätin, että alkuperäisiä osia saa toistaiseksi jäädä runko, keula ja ohjaamo. Ehkä kiekot näin aluksi. Ohjainlaakeri on vielä vähän kysymysmerkki, ehkä sekin olisi fiksuinta uusia saman tien kun vanha on varmaan tosiaan aika vanha. Jos se jää niin ainakin putsaus+uudet mäskit sisään.

https://imagizer.imageshack.us/v2/741x417q90/716/rpog.jpg
Tässä vaiheessa mennään nyt. Kampien ja keskiön irroitus seuraavana edessä ja niihin pitäis saada työkalua. Pienellä haulla selvis, että tässä raadossa on ilmeisesti kellofauber joka pitäis lähteä kampien mukana irti, jos nyt ihan oikein ymmärsin.

https://imagizer.imageshack.us/v2/741x417q90/834/3jg9.jpg
Tuossa “tarkeempaa” kuvaa vetopuolelta. Tähän väliin eka kysymys, miten määräytyy ulosvetäjän valinta? Millä nuo ois järkevin repiä pois?

Takakiekosta pitäis kans repiä rataspakka irti ja siihen löytyy jo värkitkin. Ongelmana on vaan, että se on aika tiukasti kiinni. En oo ilmeisesti ainut joka on kohdannu saman ongelman. Vähän kans ihmetyttää, että miten mää valitsen takarattaan tuohon pakan tilalle sitten? Noissa Shimanon hommissahan on vissin joku oma vapaaratassysteemi. Vaikuttaako se valintaan?

Intoa on enemmän kun tietoa. Rahaa on vähemmän kun tarpeeksi. Kiirettä ei tosin ole.

Kellofauber ei lähde kampien mukana, vaan siinä on erillinen neliskanttiakseli. Sit kun saat kammet irti, aukaiset laakerin lukkoprikan. Niissä, mitä mä oon purkanut, tää on ollut 2-lovinen prikka joka on pitänyt lyödä irti tuurnalla).

Ulosvetäjäksi käy “normaali” kammen ulosvetäjä, en edes tiedä onko noita mitään erikoiskierteisiä olemassakaan?

^ Meinasin juuri sanoa, että on. Kammen ulosvetäjä määräytyy, kuten RTZ sanoi, noiden kierteiden mukaisesti ja osviittaa antaa jo halkaisija.

Tuossa on mitä todennäköisimmin peruskierteet ja sopivan ulosvetäjän saanet lainaan foorumilta, jos budjetti on liian tiukka oman hankkimiseen.

Jossain Peugeotin kammissa olen törmännyt tuohon toiseen kampien kierteeseen, joka on isompi. Noita ulosvetäjiä on vähemmän liikenteessä, mutta niin on onneksi niihin kierteytettyjä kampiakin.

Noissa Silstareissa on peruskierre.

Ja ulosvetäjä on yksi niitä työkaluja, joissa ei kannata sortua siihen ihan halvimpaan. Ei tarvi korkata kuin yhdet kierteet kammesta niin ottaa jo päähän se nuukailu.

^ Juurikin noin. Jos olet stadista, niin urheiluaitasta ainakin saa ihan hyviä ulosvetäjiä.

Muista ottaa pultti irti tai rikot ulosvetäjän kuten muudan.

Kiitoksia infoista, näillä eväillä saan varmaan keskiön purettua. Varmaan jossain vaiheessa tulee ulosvetäjälle tarvetta joka tapauksessa niin kai sellaiseen voisi panostaa. Ellei nyt sitten ensi hätään löydy joltain lainaan, Turussa asun. Pitänee tuonne työkalulainaamoon huudella nyt kun tietää mitä etsii.

Tää on kyllä mahtavaa hommaa kun saa yhden palikan irti, ei oo mitään hajua vielä mitä sieltä alta paljastuu :smiley: Aloin miettimään noita kiekkoja kans, että jospa pitäisinki vanhat ainaki toistaseks kun eihän noissa oo kun pari katkennutta puolaa. Oppispahan samalla jotain niistäkin.

RudolfJNapalmi - 14:37, 28.1.2014 » Pienen mietinnän jälkeen päätin, että alkuperäisiä osia saa toistaiseksi jäädä runko, keula ja ohjaamo.
Tässä tulee sulla vastaan semmonen mietinnän paikka, että noita eripituisia kellofauberin akseleita on aika huonosti saatavilla mistään. Ja kiinni oleva on todennäköisesti ihan liian pitkä uudemmille kammille minkään järkevän ketjulinjan saavuttamiseksi.

Ikävä olla negatiivinen, mutta ite en lähtis tekemään edes kierrätysprojektia fauber-muhvillisesta rungosta, liikaa riesaa.

RTZ - 15:18, 28.1.2014 » Tässä tulee sulla vastaan semmonen mietinnän paikka, että noita eripituisia kellofauberin akseleita on aika huonosti saatavilla mistään. Ja kiinni oleva on todennäköisesti ihan liian pitkä uudemmille kammille minkään järkevän ketjulinjan saavuttamiseksi. Ikävä olla negatiivinen, mutta ite en lähtis tekemään edes kierrätysprojektia fauber-muhvillisesta rungosta, liikaa riesaa.
Suunnitelmissa oli laittaa pyörätohtorin adapteri kokeille! Tälläkin foorumilla on muutama projekti vastaavasta pyörästä tehty ja ainakin on niissä näyttänyt toimivan.

Jos tarvitset prässisovitteisen adapterin, saat multa halvalla. Avaa keskiö ja katso löytyykö kierteitä…

Mulla on ollut kellofauberillinen fiksi, toiste en rakentelis. Mutta jos takanavassa on splinet niin tosta sais helposti kelpo sinkulan orkkis osilla paitsi sinkulakitti.

Joo, adapteri kyllä toimii jos siihen haluaa sijoittaa, itelläkin ollu. On vaan vähän kallis pala.

taakse pulttiratasnavalla varustettu kiekko tai Halon fix-g napa - molemmilla saa speissattua ketjulinjaa jonkin verran ulommas, joten no problem. noi ei tietty oo täysin budjettiroinaa, mut sillä tän sais toimimaan. ja kyllä ne muissakin projekteissa tulee toimimaan aivan hyvin.

tosi kiva että on löytynyt pientä puuhaamista kylmien talvi-iltojen iloksi. omin käsin tekemisestä saa sellaista sanoinkuvailematonta onnellisuuden tunnetta.

Kato, valantehnyt pluralistikin kerkes paikalle.

^miten on, joko projektit kiiltävät?

Ei oo nyt ollu projektia kiillotettavana. Yks pyörä ajossa, toinen osina ja osanlahoittajana tuolle talvihäksättimelle ja kolmas odottaa kesää. Talvipyörässä on pomppistakin halvempi runko + speisereitä. Ja kahen ja puolen kilon runkosetti :wink:

ok, mutta eikö niitä kannattaisi jakaa yhteisön kanssa, pluralismin hengessä?

kid_scientifik - 16:44, 28.1.2014 » tosi kiva että on löytynyt pientä puuhaamista kylmien talvi-iltojen iloksi. omin käsin tekemisestä saa sellaista sanoinkuvailematonta onnellisuuden tunnetta.
Oot kyl skidi ihme heppu. Aina se jaksaa yllättää. Sen oon ymmärtänyt, että paskan kiillottelu saa sut aina iha kuumaks. Mut sitä en oo tajunnu että mihin tää sun kritiikin kärki (esim. nyt vaikkapa tän hankkeen kohdalla) tarkalleen ottaen kohdistuu.

näkemykseni pohjautuvat polkupyörällä ajoon - elämä on liian lyhyt huonoilla pyörillä ajettavaksi.

ja netti ei ole valitettavasti saanut “kuumaks” sitten teinivuosien modeemipurkkijuttujen…

e. selvensin