Polkupyörien ja komponenttien kuljettaminen kotimaassa postilla/matkahuollolla

Pitäisi lähettää kokonainen fillari Itä-Suomeen ja tarttis kehittää riittävä suojaus osille ja rungolle. Oletteko minkälaisiin paketteihin sulloneet vai vain kuplamuovilla pinnoittaneet ja tangon kääntäneet? Kannattaako kiekot pitää kiinni, jotta levyjarrut ei ota niin helposti hittiä.

Mulle sanoivat taannoin kun kysyin ettei tarvitse/saa pakata mitenkään jos on koko pyörä kyseessä. Tällöin itse matkahuollotin vain rungon ihan pahviin käärittynä. Kiekkoihin vedin taannoin kuplamuovit.

Joo mullekki matkahuolloin leidi sanoi taannoin että anna olla vain tuollaisena mikä se nyt on. Kokonaisen pyörän lähetin.

Ehdottomasti kiekot kiinni, ettei haarukat pääse vääntymään. Niillä on käsittämättömiä voimia käytössä siellä. Ja jos ei ole paketissa, niin toimitus pitää tarkastaa ennen kuin poistuu sieltä Matkahuollosta, muutoin vastuu raukeaa. Tosin vastuu taitaa raueta myös jos ei ole pakattu. Kuvia todistamaan kunto kannattaa myös ottaa.

Yhdesti tässä kyselin tarkemmin noita seikkoja, ja se meni muistaakseni niin, että Matkahuolto ei ole korvausvelvollinen, jos sitä pyörää ei ole asianmukaisesti (?) pakattu. Mutta käytännössähän niitä ei yleensä pakata. Ja jotain pykäliä liittyi vielä mahdollisuuteen lähettää se särkyvänä.

Toinen asia on se, että Matkahuollon korvauskäytäntö pitkällisinen prosesseineen tuotti korvauksia vääntyneestä vanhan maantiepyörän etuhaarukasta jotain 30 euroa, eli hieman enemmän kuin sen rahtauksen hinta.

Ja vielä, jos se pyörä on kokoon kasattuna kiekkoineen päivineen, niin sitä tuskin heivataan pötkölleen sinne painavien rahtitavaroiden alle, toisin kuin ilmeisesti oli käynyt tuon piiloon pakatun rungon kohdalla.

Paikallisesta pyöräkaupasta antavat mielellään pahvilaatikon, jollaisessa pyörät heille tulee. Sehän on kauppiaalle ongelmajätettä. Olen ainakin täällä Vaasassa saanut aina kun olen käynyt pyytämässä. Kerran sain jopa pikkasen halvemmalla rahdin matkahuollossa 18,50 kun sanoin että laatikossa on pyörän osia, ei kokonaista pyörää. Pyörästähän veloittavat aina 30 kgn mukaan matkahuollossa, painoi kuinka vähän tahansa: 27 Euroa.

Minulla on keittiön nurkassa sopivanlainen pahvilaatikko. Täältä taannoin ostamani pyörä kulki Matkahuollon kyydissä tuossa laatikossa ja pääsi perille ilman ongelmia.

Saa hakea Töölöstä, muussa tapauksessa toimitan sen pahvinkeräykseen alkuviikosta.

knuu - 21:31, 18.3.2010 » Minulla on keittiön nurkassa sopivanlainen pahvilaatikko. Täältä taannoin ostamani pyörä kulki Matkahuollon kyydissä tuossa laatikossa ja pääsi perille ilman ongelmia. Saa hakea Töölöstä, muussa tapauksessa toimitan sen pahvinkeräykseen alkuviikosta.
pm

Matkahuolto on pyöräharrastajan paras kaveri vihollinen. Laskutus 60 kg mukaan eli tänä päivänä maksaa pyörän toimittaminen matkahuollolla noin 45 Euroa!!

Mun mielestä 28-29 Euroa oli jo ylihintaa. Melkoinen nousuprosentti.

No johan pomppasi hinnat vuodenvaihteessa. Kiitti infosta, tietää varautua…

Phew, koska tulee Onnibussi?

Oletettavasti pyörän pakkaaminen laatikkoon järkeistää hintaa hieman.

Heh, tähän liittyen… Kävin hakemassa äsken junalla kiekot, maksoi 18e. Kesällä ajattelin lähettää kiekot, mutta pyysivät muistaakseni n. 35e lähetyksestä.

Mitäs muita tapoja kuin tuo nyt kallis matkahuolto on pyörän lähettämiseen?

tyhja - 20:40, 18.3.2010 » Niillä on käsittämättömiä voimia käytössä siellä..
yhteen isoon laatikkoon niin ettei laatakosta tule mitää ulkopuolelle! töistä joskus lähetetty filoa niin että tanko ulkopuolella ni voi huh huh! kyllä saa runtua ja kunnolla! pakkaa hyvin!
Certi - 19:33, 4.1.2013 » Heh, tähän liittyen... Kävin hakemassa äsken junalla kiekot, maksoi 18e. Kesällä ajattelin lähettää kiekot, mutta pyysivät muistaakseni n. 35e lähetyksestä. Mitäs muita tapoja kuin tuo nyt kallis matkahuolto on pyörän lähettämiseen?
itsekin lähetin kiekkoparin turkuun ja hinta oli jotakuinkin tuota luokkaa kun tilavuuden mukaan laskutti. omani kävin noutamassa turusta ja ei halvaksi tullut sekään, vaikkakaan ei se kertun burgeribuffa mitenkään överihintainen tainnut olla.

hmm, viime keväänä lähetin kiekot kans matkahuollolla stadiin, hinnaksi tuli 15e. Tuurillako ne niitä hinnoittelee vai mistä johtunee nuo isot erot?

onhan noita kokonaisena lähetetty. kerran vaan huomas että kokonaisella pyörällä oli ajettu. varmaan jossain yövuorossa tullu lajittelijalla tylsää. ottanu pari kiekkaa hallin ympäri. sittemmin oon pistäny aina ajokelvottomaksi. lukinnu jotenki renkaat.

Onks kukaan tutkinut kuriiripalveluvaihtoehtoja, esmes DHL?

Minulta ei suostunut ottamaan koko pyörää vastaan. Sekä lisäksi kerran sain kokonaisen fillarin, joka oli naarmuuntunut lähetyksessä. Korvauksia ei tippunut ja sanoivat sen olevan lähettäjän syytä.

Nyt otin kiekot ja haarukan irti. Laitoin kuplamuoviin kaikki osat ja tiukasti pahvilaatikkoon. Kiekot menivät erikseen kuplamuoviin pakattuina omina kolleina. Hintaa tuli 28€ muistaakseni.

normaali - 19:20, 4.1.2013 » Phew, koska tulee Onnibussi?
Onnibussilla on vissiinkin Puskarahti -niminen palvelu tavaroiden lähettelyyn, mutta käsittääkseni vastaanottajan pitää olla bussia vastassa määränpäässä. Hinta taitaa olla 3€ (joo, [b]kolme euroa[/b]) per kolli koosta riippumatta. En jaksa katsoa yksityiskohtia, [katsokaa itse](http://www.onnibus.fi/puskarahti/).

Ja Turusta paketit kulkee tarvittaessa mun kautta suoraan vastaanottajalle kotiin 7 eurolla.