pikku-antti, Johan Nus ja eebinen pyöräretki.

Näin kävi. Akka lähtee koiran kans johonki Nauvoon ja toverit mökille. Olin tänäkin vuonna hidas. Onneksi. Sain meinaan tänään idean lähteä eeppiselle juhannus-pyöräretkelle, jota ajattelin yrittää dokumentoida ja/tai alustaa tässä sekä toki haistella vinkkejä kokeneemmilta. Olen luonteeltani ehkä vähän erakko, joten lähden yksin. Koska päähänpistoista on helppo luistaa, ni toimikoot tää myös tsemppilankana itselle, etten jätä lähtemättä, vaikka luultavasti vähän tulee tihuttamaan. Totesin myös tänään, et varmaan myyn lähiaikoina ton pyörän pois, ni olkoot tämä matka myös ikäänkuin viimeinen yhteinen retki. Viimeinen seikkailu. Joutsenlaulu.

Idea: mies, pyörä, majoitus- ja kalastusvälineet, Suomen luonto.

Suunta: Helsingistä johonkin. En tiedä vielä mihin. Johonkin missä voi kalastaa ja on kiva ajella. Joku kauppa pitää olla ainakin matkan varrella, mut muuten mielummin keskelle metsää… Evolle ehkä? Tai sit johonkin muualle.

Kalusto: GT Pulse, 47x18??. Satulaputkeen snadi tarakka, selkään reppu Tarakat (ja sivulaukut) varmaan eteen ja taakse, ehkä pärjätään ilman reppua, ehkä ei…

Mukaan:

 • Shortsit
 • Trikoot
 • Vaippaboxerit ja -bibsit
 • T-paitoja
 • Sukkia
 • Endura softshell -takki
 • Pitkähihanen ajo-/aluspaita, ehkä parikin
 • Ohut fleeceasu
 • Släbärit
 • Teltta
 • Makuupussi ja -alusta
 • Sissipuukko
 • Teleskooppivirveli, rasiallinen tai pari uistimia ja oheiskamaa
 • Nahkamies
 • Jeesus-teippi
 • Laastarit, haava-desi, varmaan jotain sidetarpeitaki ois hyvä olla?
 • Kaiutin
 • Vara-akku (tai aurinkokennolaturi, jos jostain sopivan löydän)
 • Hygieniatarpeet
 • Työkalut ja sisureita
 • Jallua
 • Jotain pressua/jätesäkkejä
 • Pitäisköhän olla Trangia??

(editoin tähän lisää sitä mukaa kun mieleen tulee juttuja)

Näillä ajattelin lähteä. En oo koskaan varsinaisesti retkipyöräilly, mut tollasia reilun satkun lenkkejä on tullu ajettua. Sellasta 130km/pv, +/-25km, kelailin nytkin. Onks se ihan vitusti lastin kanssa? Meneeks iha kiirehtimiseks? Ajattelin tehdä tän vähän sellasella purjehdus-mentaliteetilla, et ku köydet on irti, ni ollaan jo perillä. Ei siis jaksais hampaat irvessä polkea, enemmänkin nautiskellen. Kävin tänään shoppailee teltan, makuupussin ja -alustan. Loput melkeimpä löytyykin. Irtoremmejä vois ehkä koittaa viel jostain metskata.

En voi kieltää, etteikö Arielin uskalias matka olisi toiminut alitajuisesti innokkeena tälle matkalle jo pitkään. Dokumentointi ei tule varmastikaan olemaan yhtä tehokasta ja tasokasta, mutta vinkkejä otan mieluusti vastaan ja niitä koitan myös antaa, jos jotain ahaa -elämyksiä matkan varrella saan. Luultavasti tässä mennään perse edellä puuhun vielä useaan otteeseen…

Jatketaan tätä kunhan tilanne kehittyy…

E: voisin olla kiinnostunut lainaamaan juttuja rahaa/alkoholia/muuta hyödykettä vastaan:
-Trangia
-Racebladet

-varavirtalähde, mitä enemmän potkua, sen parempi.
-19-20t ratas

Alles Gut.

Speksaa YV:ltä mökkipaikka joka illaksi. Luulis löytyvän aina päivämatkan päästä.

Odie - 21:33, 16.6.2014 » Speksaa YV:ltä mökkipaikka joka illaksi. Luulis löytyvän aina päivämatkan päästä.
Jokin pieni osa minusta haluaa istua iltaisin kannon nokassa, sateen ropistessa itse kyhättyyn laavuun, kun kuuntelen Bruce Springsteenin Nebraskaa, syön hiiltynyttä ahventa tikun nokasta, hörpin jallua ja katselen väreilevää lammen pintaa. Yksin.

Nebraska best!

Jallu myös ihan ok.

Ite oon suunnitellu kesän matkaa Kemijärveltä etelään, niin oivaksi avuksi olen todennut retkikartta.fi sivun, josta löytyy laavuja, kotia, tulentekopaikkoja, virkistyskalastuspaikat jne.

^ Loistavaa, tämmöset tipsit rulee todella tarpeeseen, koska oon aivan ummikko täs hommas. Lisäksi editoin nyt aloitusviestiin pari juttua.

ai että

otahan kuvia

Hyvältä kuulostaa!

Itse välttäisin reppua kaikin tavoin, varsinkin kiinteällä. Omien kokemusten mukaan hiton paljon mukavampaa ajaa, kun kamat on pyörässä.

Mukaan urheilujuomaa, jauheena. Ja kimin kanssa samaa mieltä repusta. Multa saa sivulaukut eteen tai taakse tarvittaessa. Ja pyörään suosittelen lokareita, koska sataa.

Ja trangian sijaan tää ja pakki.

laita kamat lattialle mitä oot ottamassa mukaan ja jätä niistä puolet pois

viisi

https://photos-2.dropbox.com/t/0/AADCJJYzEYjrNU4pfcuVL0AvwxmfHRbBPG8fXXW4pDIyYA/12/63248650/jpeg/32x32/3/_/1/2/CropperCapture[31].jpg/Of1Ww_VPu6HM3kcDax0UG9sy82vV_-2N44zZW8_tRy8?size=1280x960
saattaa olla tai en tiiä
hyvä me

Vähän aikaa ihmettelin, että eikö Johan lähekään messiin.

Jotain tän tyyppistä on ollu itelläki suunnitelmissa. Eli hengessä mukana!

jaa-a aika vitusti on tavaraa jos meinaa noilla väleillä ajella + ite kyllä laittasin myös tankolaukun ja kunnollisen tartsin juuh

tasainen reitti toisaalta saattaa mahdollistaa pidemmällekin ajamisen. raskas välitys kuorman kanssa alamäissä hyvä, ylämäissä, vastatuulessa ja suoralla ei niinkään.

itse matkasta ja pyrkimyksestä kuitenkin 100% hyvää mieltä, toivottavasti kaikki natsaa niinku pitää!

Suunnitellut päivämatkat varmasti ihan ok, kunhan pitää vauhdin maltillisena, ja kyllä se kuorma siitä vauhdista huolen pitää. Itellä pisin retki on 400km/4pv. Pärjäsin tankolaukulla ja satulatolppaantulevalla minitarakalla. Sun kamoissa ongelmallisin on teltta. Suosittelen välttämään reppua. Tankolaukku, runkolaukku, satulalaukku, niihin ahtaa mitä tarvii ja loput jättää kotiin.Kalakamat ja ehkä se teltta sitte tarakalle.
Remmejä ja nippusiteitä kannattaa olla, niin saa kuormaa muutettua matkalla jos tavii. Nestettä ja purtavaa mukaan jos pitempi korpitaipale, itseäni yllätti kuorman kanssa kuumanapäivänä vaadittava nesteytyksen määrä.
Varmaan hyvä reissu tulossa.

Joo, tuo reppu on itseäkin vähän mietityttänyt, katsotaan nyt mitä sen kanssa tekee. Ja välit ei ole lukkoon lyöty, niitä vois tosiaan keventää ehkä vähän, kiitos huomautuksesta.
Katotaan nyt minkälaisia kantolaitteita saan pyörään viriteltyä, voihan se olla, ettei tarvitse selässä rontata mitään?

Kiitokset supportista ja neuvoista, vastailen yksäreihin huomenna, pääsin joku tovi sit töistä, otan nyt yhen keppanan ja sit lepoa… :slight_smile:

Jos pikku-antin matka vie Tampereen läpi niin saat pestä täällä pyykkis, ja leivon sulle sämpylöitä matkaan. Voin myös viedä sut kannonnokkaan yöpyyn.

EDIT: niin ja Oriveden kupeessa voin majoittaa myös, oikeassa erämestassa, jossa on kaivo ja sauna

Hyvä lanka.

Ensiapuvälineet sulla jo pakkauslistalla olikin, mutta itse ottaisin mukaan vielä kyypakkauksen, punkkipihdit ja aurinkovoidetta.

tyrsk itse valitsisin nyt sääkarttoja katsellessa mieluummin riskin auringossa palamiselle kuin yrittäisin varjella aurinkorasvapurkkia jäätymiseltä laukussa.

Lainaa mun juomarakkoa niin saan syyn pestä sen