Perjantai-illan pienet

Vähän tossa koitin mittailla, että onko tapit 650b-kiekon säteelle :thinking:

minähän en ole edes laittanut kiekkoja tähän vielä alle, selkeesti pitää. jollei ole tiloja niin lämmitellään vähän jarrusiltaa ja siirretään paremmalle korkeudelle. ajattelin tästä sellasten nopeiden kaupunkisiirtymien loksupyörää max 30mm nakeilla ja hävyttömän kalliilla cantijarruilla ja honjoilla.

2 Likes

Näemmä ku pikkujouluissa päästiin cantitappien makuun niin nyt ei mikään voi estää.

Itehä siis aloittelin tommosta kekkeä josta törröttää kaikenlaisia putkia.

Pitäis vissiin projektilankaa alkaa miettiä.

5 Likes

Sillä mä ajattelinkin että ei varmaan jää ton sillan nykyisestä paikasta kiinni mitkä kumit tohon menee.

No, okei, maanantai. Mut inspiraatio ei kato kelloa.

Kävi siis silleen että ostin partamatilta randokuution. Mukana tuli VO:n decaleur, mutta koska fool custom pörä, sellainen ei käy. Rumakin se olis ollu kun se ruotoputken rengas törröttäis millikaupalla laakerin ulkopuolella.

No. Tänään sitten nimimerkki Odie kävi hakemassa putkia ja höpötteli siinä jotain että olis ihan OK käyttää valmista osaa. Ihan ihme puhetta. Päätin kuitenkin testata. Vähän piti tietty modata, mutta ehkä ton kanssa voi elää.

17 Likes

Nyt kun olen päässyt rapsailemisen makuun niin laitetaan pieni tarina Traitorin korjauksesta.
Pelastin tällasen Traitorin rungon foorumilta joka oli mennyt poikki muutamasta kohdasta. Sillä aikaa kun Roope hoiti kuuririn hommia niin yritin etsiä internetistä tietoa että onko kyse jonkinlaisesta tyyppiviasta (katson sinua Soma Wolverine) vai mitä. No en löytänyt mitään mutta saatuani rungon käsiini en voinut todeta muuta kuin että tällä on ajettu paljon ja kovaa :sunglasses: :muscle:

Molemmat chainstayt olivat poikki melkein läpi asti. Myös vasemmassa satulatuessa oleva levarikorvake oli mennyt hieman kuopalle ja satulatuki oli muutenkin murtunut siitä kohtaa.

En toisaalta ihmettele koska runko vaikuttaa olevan hieman parempaa nimetöntä taiwancromoa. Jos esim. vertaa siihen On-Onen Muloon joka oli tätä ennen leikkauspöydällä niin Traitor painaa huomattavasti vähemmän ja putket selvästi ohkasemmat. Satula- ja ketjutuetkin oli jotain tosi ohkasta tavaraa.

Tilasin sitten Ceewayltä kaikkea täydennystä ja samalla uudet ketjutuet Zona mallistosta. Ne oli sopivasti jo esitaivutetut mikä oli mukavaa kun en halunnut itse taivutella.

Kaikki nämä projektit alkaa sitten tietysti rälläköimällä joten ei muutaku laikka punaseks.
Ensin siipasin oikean ketjutuen irti dropoutista, sen jälkeen ketjutuet irti keskiöstä ja sitten aloin nitkuttelemaan tuota murtunutta levarikorvaketta. Ajatuksena oli käyttää tuota rikkinäistä ketjutuki-ritsaa mallina korjatessani levarikorvakkeen kohtaa. Kaikki meni oikein nätisti, holkkia sisään ja messinkiä perään.

Siinä sitten siistittynä ja ketjutuki irroitettu myös vasemmasta dropoutista.

Seuraavaksi armoton sovitteiden tekeminen, ai että oli kaunista terästä nämä uudet ketjutuet. Veikkaan että aika samanpaksuista tavaraa kuin vanhatkin mutta sillä erolla että kun näissä uusissa oli niin hyvät taivutukset niin ei pitäisi olla tarvetta rengas- tai eturataskrimppauksille. Rengastila pysyi silti samana (tönärillä mitattu 42mm mahtui hienosti) ja 107mm keskiöllä M730 kammet 46-34 ratastuksella mahtui ongelmitta kun taas 7400 kammet 50-39 ratastuksella olisi kaivannut 113mm keskiötä jotta 39 rattaalla olisi edes kahta milliä enemmän tilaa.
Kun ketjutukien sovitteet kondiksessa niin täpät kiinni ja viimeiset mallaukset kiekolla.

Joko pilli oli hyvällä tuulella tai jotain mutta lämpökontrolli tuntui olevan kohillaan tällä kertaa.

Tein vaan kevyet viilaukset ja siistimiset kun tämä on menossa pulverimaalaukseen. Sen verran paksua tavaraa että turha stressata liikaa.
Lisäsin vielä lokarikorvakkeellisen ketjutukisillan (Pomppiksen kierrätetty satulatukisilta :heart:) ja laitoin lokarikorvakkeen satulatukien siltaan, sellaisia kun ei tässä alunperin ollut. Tätä kirjoittaessa tuli muuten mieleen etten tainnut lisätä lokarikorvakkeita dropoutteihin :grimacing: :grin: Ehkä ne saa kikkailtua noihin rocker-dropoutteihin voi perhana.
Alaputkessa ei myöskään ollut pullotelinepaikkaa joten lisäsin myös senkin. Olisin madaltanut satulaputken telinepaikkaa eli lisännyt kolmannen reiän mutta olin vain tilannut kaksi tuollaista timanttia. Tilausta tehdessäni muistelin että alaputkessa oli se rungon ainut paikka ja että olisin voinut valita satulaputken paikan vapaasti. No, nyt kävi näin. Kai tuohon joku runkolaukku mahtuu pullojen kanssa jos haluaa.
En muuten tykkää tollasista timanteista mutta kun satulaputkessa jo oli sellaiset niin parempi jatkaa samalla linjalla. Fukkii jotenkin täysin mihin laittaa liekkiä. Yleensä pullotelineinsertin saa kuumaksi tuijottamalla mutta nyt alaputki ja timantti veivät kaiken lämmön. Kiinni ovat kuitenkin.

Ei kai siinä sit muuta. Seuraava osoite Tematek ja never stop the pulverimaalauskummelisketsi.

Runko on itselleni liian pieni (52cm eli reach 377 ja stack 548) ja puoliso sanoi heti ettei tarvitse toista samanlaista pyörää Macho Manin rinnalle. Enpä oikein tiedä mitä tälle sit tekisi mutta ainakaan ei mennyt paalaimeen. Eiköhän tälle jostain löydy kuski!

10 Likes

Asiaa!

Jos ei jo menny pulveriäiälle ja haluut siihen timantin laittaa, niin call me maybe.

Meni jo enkä jaksa hakee ennenku on pulverit pinnassa. Ois saanu ne takalokarin korvakkeetkin laitettua samalla mut ei tässä täydellisyyttä haettukkaan :grin: Kiitti kuiteskin!

Tämmönen fiksausprojekti. Vaihdoin katkenneen CS:n Surlyyn ja samoilla lämmöillä askartelin levarit kiinni. Toiveena oli vaan perus IS-jarrukorvakot, mutta Otto kaiveli jostain kätköistä juuri tähän tarkoitukseen leikellyn säädettävän jarrukorvakon. Mukava Frankenstein-crossari!

12 Likes

Melko kunnioitusta herättävä takakorvakko tota.

Vielä rulla -ja jalkajarrukäpälän korvakkeet jäljellä heheehe noeeei

no ei tässä uutta Pelago Hankoa olla tekemässä

Kokeilin ja mahdolliseksi totesin rotsata 25.4 mm stemmin kokoon 26.0 mm. Nyt on bullhorn elämäntapa mahdollistettu ilman kaupassa käyntiä. Tällasen työkalun löytää eBaysta taikasanoilla adjustable reamer.

Aloitin myös uuden rungon rakentamisen.

7 Likes

Mikä fiilis tosta kalusta, käyttäsitkö satulaputken avartamiseen myös?

Yhden Konan rungon tuollaisella suurensin 27.0:sta 27.2 milliin ja aikaa meni noin 2 tuntia. Cycluksen reamauskalulla vastaava homma noin 15 min

1 Like

Styleriden Sinkkonen kalvas mulle tandemin satulaputket tommosella. Aikaa meni noin 15min.

Kyllä mä oon käyttänyt näitä erikoiskokosten satulaputkien avaamiseen hitsaamisen jälkeen. Toimii riittävän hyvin. Näissäkin laatueroja ja hyvä kahva varmasti nopeuttaa työtä, mulla ei sellasta ole ja laitankin aina avartimen ruuvipenkkiin ja käytän runkoa vääntimenä.

1 Like

No juu, tossa voi tietty olla sitte työläydessä eroa siinäkin, että ollaanko palauttelemassa putkea juottamisen/hitsaamisen jäljiltä alkuperäisiin mittoihin, vai kalvamassa kapeampaa putkea isommaksi.


Katkenneista poljinremmeistä lyhentelin ja niittailin tämmösiä yleis remmejä :+1: ainakin satulalaukun kiinnitykseen vaikutti melko hyviltä

8 Likes

Oman kokemuksen mukaan kaikkein kamalinta kalvamista on, kun tigaamisessa rosterilanka sulaa putken seinästä läpi sinne sisäpuolelle. Sitä ainetta rapsutellessa jää Intian Veijon kalvain kakkoseksi.