P: Trek 8000

Meinasin eka pistää AMAn, mutta ei nyt vielä olla ihan niin valmiita :slight_smile:

Ostin muistaakseni 2021 eräästä espoolaisesta autotallista silloin ehkä vähän suolaisen tuntuiseen hintaan, semihuonoilla osilla, mutta joku järki tuntui testiajolla pyörässä olevan, joten ei muuta kuin pyörä haltuun ja miettimään.

Oli ollut vähän vaikeuksia väärän kokoisten ja eritoten liian isojen tuntuisten pyörien kanssa, joten ajattelin tän olevan eräänlainen terapiaprojekti ja toki tämä sit kokonsa puolesta on ehkä pienehkö mutta näillä mennään. Bike fitin tai oikean terapian sijaan voi rahansa tuhlata elämän mittaiseen hakuammuntaan.

Aika pikaisesti pyörästä sai kuorittua turhat pois ja aika kivan näköisen. Gripparit ja Cateye patterilamppu erikseen paikalla. Tässä kuvassa myös putsattu runko ja näyttää tältä etäisyydeltä melko siistiltäkin. Tämän kuvan jälkeisenä talvena pyörään ilmestyi keskelle viistoputkea iso lommo, joko joki yritti pölliä tai auran seurauksena. Seuraillaan tilannetta, ei ole vielä katkennut.

Skipataan suoraan tämän hetken tilanteseen, väliin on mahtunut pientä vaihtelua putkiosien yms osalta, oli viiksitankoa ja hobocrossimpaa unelmaa, mutta nyt tuntuu vakiintuvan tällainen vähän perinteisempi ATB-tulokulma. Töpyn blogin ysärimaasturikirjoitus pisti pohtimaan, että mikä onkaan sopiva ohjaamovalinta nopeaan ysärijyrään ja sen tiimoilta viiksitanko lensi varaston perukoille.


Ohjaamo vielä todnäk elää, milloinpa ei, sopivampaa stemmiä yms voisi sovitella kun ennättää. Vaihteiston käskytykseen edelleen XT-kombokahva taakse ja edessä kitkavipu, joka on mielestäni oikein hyvä ratkaisu. Tässä kuvia likaisesta voimansiirrosta. Isomman limpun voisi vaihtaa jossain vaiheessa samanlaiseen TA:han kuin keskiratas, samoin jarrut pitää laittaa vihdoin kuntoon. Kuoret on myös ehkä pykälän pitkät…

Kiekot tässä on pian menossa ainakin kehien osalta vaihtokuntoon, ja siinä onkin pohdittavaa. 26" valmiskiekot tuppaa olemaan aika kämäsiä, ja sit taas varta vasten kasatut uudet karkaa ehkä budjetissa vähän kovan hintaisiksi, vaikka tällä nyt arkiajot hoitaakin. Täytyy miettiä, sitä odotellessa ei voi muuta kuin vannetta sorvata.

14 Likes

Dibs tanko jos joskus ajattelit luopua siitä :v:

Ihana pyörä. Lokarit näyttää vähän lyhyiltä, roiskeläppä varsinkin edessä vois olla kiva.