P: 🇫🇷 The French Dispatch🇫🇷

25 Likes

aattelin et jos kerrankin tekis asiat kunnolla. ekana listalla keskiön sielunelämään tutustuminen, putsaus ja rasvaus.

5 Likes

Jes! Hyvästä kodista toiseen

Arvasin et tää meni sulle! Lisää juttua odotellessa :+1:

Hyvä ostos :two_hearts:

Hyvä runko, kuvan matto saa silmät solmuun.

Kyllä kiitos

Puhutteleva kuva kyllä. Onks hyvä kirja?

Ite kyl tykkään. Ei oo mikää self-help -raina, vaa enemmän tollasta yhteiskuntaa ja kirjoittajan henkilökohtasten kokemusten pohdiskelua, vahva suositus.

1 Like

Mitäpä sitä turhia märehtimään. Tälläset keskiöasiat selkeesti jotenkin stressaa mua aika paljon niin halusin saada ton vaan alta pois.

Säätämöltä löyty jotain tollasta yleisräkää. Varmaan joku erikois_vaseliini ois ollu jepampi mut niillä mennään mitä on annettu. Tossa oli kaikenlisäks hiekanjyvät valmiiks seassa nii ei tarvinnu turhaa omasta hygieniasta stressata.

Ei-vedonpuoli ilokseni lähti ihan kiltisti irti, ja sain savotan aloitettua. Kattelin etukäteen youtubesta jonkun tutskan nii oli ees about joku idis mitä olin tekemässä.

Jotain tollasta aika akuutin näköstä tavaraa sieltä ulos tuli. Liekkö kovettunutta rasvaa, hometta, vai jotkut muovin rippeet, mene ja tiedä. Hiekkaa tuli kans, ja sitä on varmaan kaikkea myös mahoton saada tuolta ulos, mut parhaani yritin:

Sit ei muuta ku pinkka takas kasaan. Taputan itseäni selkään siitä että erottelin kuulat puolen mukaan omiin kulhoihinsa, ja en taputtele siitä että unohin tsekata miten päin toi akseli oli tuolla.

Lopputulos on buttery smooth eikä jääny ees välystäkään eli kaiken kaikkiaan: great success! Akselista en oo tosiaan ihan varma menikö se tonne väärinpäin vai ei. Mut eka pitäs kuitenkin varmaan kammet ettiä ennen ku voi kokeilla tarkemmin, eli jos sulla on nurkissa 165mm ratakammet nii laita yksäriä.

Kaiken kaikkiaan meni yllättävän helposti, vaikka pelotti. Antaisin kokemukselle arvosanaksi 4/5. Kuulat on mukavan isoja jotta minunkin kaltainen mämmikoura niitä voi ilman isompia ongelmia käsitellä, toisin kuin esim. navoissa. Tietty omat ravitsemus- ja jaksutasot kantsii tsekata ennen työn touhuun ryhtymistä (ite en valitettavasti hirvein usein näin tee, tiiätte kyllä lopputuleman), mut ihan viihyttävä ilta tuli vietettyä tota nyprätessä ja Mikä meitä vaivaa? -podcastia kuunnellessa.

Seuraavaks sit pikkuhiljaa osaa kiinni, vaikka ei tän kanssa mikään kiire kyllä tosiaan oo ku kattoo ikkunasta ulos.

Ens kertaan :sparkles:

10 Likes

Seurantaan tää. Kirja oli kyllä 5/5, viime vuoden parhaita lukemiani

Minkäs pitunen keskiö? Ita vai jis? Onko ranskalaiset kierteet?

ranskiskierteet joo, joku TA:n keskiö. koitin googletella mut en nyt äkkiseltään löytäny tarkempia tietoja, ehk @nutip osais sanoa kummalla viisteellä toi on? toivottavasti jis

akselilla mittaa 111mm, samalla tönäröin että onks toi symmetrinen, ei-vedonpuoli on nyt pari milliä pidempi, eli tais mennä akseli just väärinpäin inee :dizzy_face: :dizzy_face: noo availlaan jossain vaiheessa

En voi muuta kuin mutuilla, mutta sanoisin että TA ja muut ranskiskeskiöiden nelikantit on jokseenkin oma lukunsa jo ennestään sekavaan standardisoppaan. Myöskin mitä vanhemmaksi mennään niin tuon tavan yhdistää asioita arkaainen luonne korostuu. Korjatkaa toki, jos olen väärässä.

Ratkaisuksi sama kuin uudempien kanssa eli kiinni vaan ja kovaa ajoa. Riippuu myös kammista että onko tuo akselin suunta hyvä vai huono juttu.

Runkohan on todella hieno ja onneksi ei tarvinnut ite ostaa, vaikka houkuttikin.

1 Like

se tais must olla TA 314 ratakeskiö eli JIS on kaiketi lähimpänä totuutta taperin puolesta

tosin pitäs vissiin olla symmetrinen akseli jos on se rataversio. mut juu sieltä akselin stanssauksesta se kyllä selviää

image

1 Like

Pientä sunnuntaipäivitystä. Sovittelin tohon mukana tulleeseen campan tolppaan satulaa, ja en onnistunut saamaan sitä vaateriin niin mitenkään. Pikainen googlettelu ja en oo ilmeisesti ensimmäinen jolla on toi ongelma ollut. Syynä ilmeisesti se että toi hahlo jossa toi kiristyspultti liikkuu rajottaa luonnollisesti sitä kulmaa. Onneks siinä on ympärillä sen verran materiaalia, että ei muuta ku viila käteen.


Ennen operaatiota


Operaation jälkeen


Satula iloisesti vaaterissa

Toinen juttu mihin törmäsin ton tolpan kanssa puljatessa on, et se ei jostain syystä mennyt hirveen syvälle tonne satulaputkeen. Aluks mietin et mitä helvettiä, mut vastus oli tosiaan sellanen et en kehannu runnoa, vaan otin tolpan irti ja kurkkasin putkeen. Jonkin matkaa satulaputkea pitkin, noin tossa vitustarran kohilla on putkessa selkee tommonen kynnys, jonka jälkeen putki kapenee. Eli ilmeisesti tätä on vähän kalvettu (kalvattu? en jaksa googlata) että isompi tolppa mahtuis. Eipä siinä. Saha käteen ja lyhentelin tota campan tolppaa sen verran että saan sen sopivalle korkeudelle.

Mutta tästä alkaakin se mystinen paska. Rupesin sahailtuani ja tolpan siistittyäni kiristelemään sitä paikoilleen ja yllätyksekseni huomasin että kiristyspultti pohjaa ennen kuin tolpan saa tarpeeks kireelle. Muhvi on kans takaa ihan pohjassa myös, eli lyhyempi päätypala tuskin auttaa… Kyl toi tietty vähän kiristyy löysästä, mut ei toi satulan kääntely hirveesti voimaa vaadi.

Eniten tässä hämmentää että täällä toi sama tolppa on kuitenkin ihan iloisesti kiinni pyörässä. En tiiä onko tolla sit vaan yolotettu menemään, ittee jotenkin kuumottais antaa tolpan nojata tohon putken kynnykseen jos sitä ei saa ees clampattua kiinni, mut en kyl toisaalta tiiä näistä yhtään mitään.

Noh, ehkä seuraavana kokeilen jotain 27,2mm tolppaa stashista jos sellasen sais tohon kiristeltyä. Pientä setbackia (pun not intended) mutta eiköhän tää kesäks ajoon saada.

E: tai hmm vois shimmailla ton tolpan paikalleen

3 Likes

Katoin just kyseisen elokuvan ja voi helvetti että oli muuten hyvä.

Pyöräkin on hyvä, klassisen kaunis.

1 Like


Vappuheila

23 Likes

nätti pyörä ja mukavaa puuhastelua! saisiko lähempää kuvan?

kiitos! lupaan tässä kesän aikana ottaa parempia räpsyjä tästä näiden kännykikkareiden sijaan.

tällä hetkellä tilanne tosin on se, että oon jo pidemmän aikaa ihmetelly ku vasemmassa polkimessa on tuntunu ihme klappi. no, tänään jaksoin hieman lähemmin tarkastella ja kampihan tossa on jo pidemmän aikaa ollut löysällä ja täten noi viisteet on aika tuusana.

ei sinänsä haittaa, koska ei noi kammet oikeen minkään arvoset ollu, mulla on tähän stäshissä jo campan pistat ihanalla 151 (?) pulttijaolla. oon tässä kuitenkin miettiny ton ta:n keskiön viisteen ja campan kampien yhteensopivuutta.

asia ei mua silleen muuten ahistais, mut tuntuu et tota irtokuulakeskiötä saa olla aika usein availemassa (rohisee muuten taas) niin mietin että eiks siinä epäsopivat viisteet hapatu aika nopsaa jos kokoajan kampia välppää.

mulla on siis nurkissa pelagon alelaarista ostettu velo orangen ranskakeskiö jota ei konelaakerien takia ainakaan toivottavasti tarviis olla keskiötä putsaamassa

vai pitäskö tonne irtokuulalakruun heittää jotain spessumpaa rasvaa ku ep2-erikoisrasva. vois tietty metskaa jostain sellasen ihme kumihaitarin sinne keskiökuppien väliin estämään ehkä enimpiä roinia. oispa ranska un-55

tldr kysymys kuuluu, arvon yksivaihteen raati, että

  • lopeta stressi, laita kammet kiinni siihen jo kiinni olevaan irtokuulakeskiöön ja aja auringonlaskuun
  • toivo että entisen keskiön vedonpuolen kuppi ylipäätänsä lähtee irti ja laita kiinni konelaakerikeskiö ja aja myös auringonlaskuun

0 voters

kiitos jo etukäteen!