P: Somec

Ei tarvinnut hirveen kauaa etsiä sopivaa maantierunkoa. Uomo vinkkas, että nyt ois torissa tarjolla tämmöstä. Heti vaan puhelin käteen ja tyrkyttämään tilisiirtoa, kaupat tuli. Edellinen omistaja oli lähettänyt somecille tarkempaa tiedustelua rungosta, mutta unohdin ne tarkemmat tiedot mitä mulle kerrottiin, joten lähetin itse mailia Italiaan. Pablo ties kertoa, että se on tän ostanut pyöränä joltain tyypiltä, joka oli tuonut tämän mukanaan Belgiasta. Rungossa onkin Belgialaisen pyöräliikkeen tarra. Liike on yhä pystyssä.

Runko painaa lähes 2kg, joten ei oo mitään lääkäriputkea. Kokonaan kuitenkin kromattu ja kivat simppelit muhvit. Dekaalit ja maalit vihjais vuosiin 95-97. Katotaan mitä tehtaalta vastataan. Jännä juttu: Somecille voi edelleen lähettää omia osia kaiverrettavaksi. Hinnatkaan ei oo mitään kauheen kovia. Ihan hauskahan se ois tietää, että minkä vuoden mikä malli tää on, mutta ei se tän rungon tulevaisuutta muuta. Tästä kasataan opintotukibudjetilla maantiepyörä lenkeille. Tärkeet kriteerit eli paikat kahdelle pullotelineelle ja oikea koko täyttyivät.

Koska tää on sinikaulusmalli hienolta italomerkiltä, laitan tähän uutta ja vanhaa Shimanoa sekasin. Somec käytti sekä Shimanoa että Campaa pyörissään ja onpa näitä näkynyt myös Mavicin sähkösarjalla. Paikalliselta löytyi nosnib 105 1050 SC -ohjainlaakeri. Nää on niitä, joissa on semmonen jännä muovipäällyste kuppien päällä. Just hyvä. Jarrut tullee olemaan 105 1050 single pivotit jahka mulla on rahaa ostaa ne. Kiekoiksi saattais tulla CXP30 keltakultaisina DA 7700 -navoilla. Toivottavasti mulla on rahaa. Ois tehnyt mieli laittaa jotkut nopeet 2000-luvun alun hyvin vaaralliset kuitufrisbeet, mutta jaajaa saa nyt nähä. Kumit varmaan Corsa evo 25mm, kokomustana. Tangoksi varmaan deda piega. Kammet löytyy: 6800 52/39 -rattailla. Nää on toki tuhottu krossihommissa ihan kauheen näkösiksi. Varsinkin vasen kampi on hierretty jossain louhikossa. Taakse 11-28t -pakka. Riippuen hankituista kiekoista joko 10 -tai 11-vaihteinen. Jos on kapeempi vapaarattaan runko niin sit vaan kaks pienintä ratasta pois ja tilalle 12t ratas hammastuksella, että tarttuu lukkorenkaaseen. En ikinä tuu ajamaan 52/11.

Jatkoa seuraa aina tukipäivinä, skviik skviik.

3 Likes

Nätti runko eikä vajaa 2kg oo mielestäni ees paha paino teräsrungolle. Oisko SL’ää jopa?

Läskin näköistä putkea ollaakseen ässällää, paitti jos runko on kauheen pieni mitä se ei taida emäputkesta päätellen olla

veikkaan: dedacciai sat 14.5

hieno runkoset

Toi on kyllä tosi siisti. Erityisesti noi ysärikuviot satulaputkessa.

hieno ja erittäin hyvän näköinen
älä maalaa

[i]Ciao ******!

thank you very much for your email and for being part of the Somec
enthusiasts.

We have no more the old records office and because of this it is very
difficult to give you more info. For sure the frame is of end 1996
beginning 1997, infact the paint design is of the catalog released at
the end of 1996 with the 1997 Somec collection.

Buyl Sport is a customer of us located in Beveren-Belgium

That’s everythign I can tell you.

I wish you a lot of fun with this Somec bike.

I am always with pleasure at your disposal.

Kind Regards

Lara

Somec[/i]

vanttera - 15:17, 25.11.2020 » Läskin näköistä putkea ollaakseen ässällää, paitti jos runko on kauheen pieni mitä se ei taida emäputkesta päätellen olla veikkaan: dedacciai sat 14.5 hieno runkoset
Tajusin vasta tän kommentin nähtyäni mittailla putkia:

TT: 28.6mm
ST: 28.6mm
DT: 31.8mm

Eikö SL oo yleensä 25.4mm vaakaputkella?

Yritän ottaa nätimpiä kuvia. Väri ja efektit ei saa oikeutta tuossa aamuhämärissä näpätyssä tuhnussa.

Eiköhän tuo ole jotain Neuron tai Brain putkea ysäriltä. Oiskohan Carlo Dossena paintjob

Hieno runko!

Edit: Tai Genius putkea?

Edit 2: Tässä samanlainen jota arvuuteltu EL-putkiseksi. Heh, no hyvää tavaraa on oli mikä tahansa edellä mainituista

https://www.ebay.de/itm/Somec-Frame-Red-55-cm-2-892g-Vintage-Chrom-Aero-Fork-Columbus-/124137893824

sepe84 - 18:46, 25.11.2020 » Eiköhän tuo ole jotain Neuron tai Brain putkea ysäriltä. Oiskohan Carlo Dossena paintjob Hieno runko! Edit: Tai Genius putkea?
Vaan yks arvaus per
vanttera - 19:44, 25.11.2020 »
sepe84 - 18:46, 25.11.2020 » Eiköhän tuo ole jotain Neuron tai Brain putkea ysäriltä. Oiskohan Carlo Dossena paintjob Hieno runko! Edit: Tai Genius putkea?
Vaan yks arvaus per
Hehee, vahvin arvaus on toi Dossenan maalaus

Somecit on kyl aina kauniita.

Somecin sivuilla liuta vintage-katalogeja. Löytyisikö sieltä?
http://www.somec.com/en/company/vintage_catalogs/

Kataloogit on syynätty läpi, ei oo siellä tämmöstä.

Kai tässä pitää pyörtää aiemmat lausunnot ja todeta, että tää on sittenkin aika kevyt OS-putkiseksi maantierungoksi.

Tämmösiä vaihtoehtoja löytyi, joista voi sitten painon perusteella karsia pois:

Oversize - 1-1/8" top and seat tube, 1-1/4" down tube, 16mm seat stays, 24mm ovalized chain stays. Columbus ELOS, Neuron, Nemo, Foco, Brain, Thorn, Zona; Reynolds 853, 725; Dedacciai Zero, ZeroUno, ZeroTre; True Temper Platinum, Versus, Versus HT

E. nyt vasta tajusin, että olinpa aika kujalla näistä ysärin puolivälin putkihommista. Jotenkin oletin, että kun on muhvit niin putkisetti on 25.4/28.6/28.6 ja tigi otettiin käyttöön heti OS:n tultua. Eipä ollu näin. Helmiä sialle.

Runko on nyt dinitroloitu. Jonkun verran oli hilsettä varissut keskiömuhvin pohjalle. Porasin hengittelyreiän pohjaan ja sovittelin Shimanon sinistä vaijeriohjuria paikalleen.

accro - 13:52, 25.11.2020 » Ois tehnyt mieli laittaa jotkut nopeet 2000-luvun alun hyvin vaaralliset kuitufrisbeet, mutta jaajaa saa nyt nähä.
Mitäs vaihtoehtoja tältä segmentiltä löytyy? Itsellä ollut myös vastaavanlaiseen proggikseen tämmöiset kiekkoset mielessä, mutta eipä näitä oikein ole tullut missään vastaan.

dubl

https://www.picclickimg.com/d/l400/pict/223360081157_/SHIMANO-DURA-ACE-WH-7700-ROAD-WHEELSET-10-SPEED.jpg

Oot(te) pari vuotta myöhässä, mul oli D-A WH-7700 tommoset paripuolatut kiekot mutta tuubiversio eli kokokuitusilla vanteilla. Kevyet oli ja mageet. Niissä oli vieläpä jotku Michelinin special edition tiimi-erikoislateksituubit liimattuna koska ostin ne hepulta joka toimi tai oli toiminu Shimanon tyyliin Euroopan toimintojen johtajana tms. Sille oli kertyny spessukamaa aika lailla vuosien varrelta. Mutta kiekot luukutettu etiäppäin aikapäivää sitte. Halvalla meni.

Hiano runko.

Hmm, joo on noissa kyllä tietynlaista vaaran tuntua.

Todennäköisempi kiekkosetti on jotain tämän näköistä:

Siinä ite lanssi kaahaa Lightweightin Obermayer kakkosilla mäkeä ylös suonet täynnä mansikkahilloa. Näiden hinta ei oo kauheesti laskenut vuosien saatossa.

https://lh3.googleusercontent.com/proxy/4SApEjhjvBl-rmX6FLkwXwwOMLXzZniGUvWDAsVJrI5yCqddBa2JVM1lJSCfs953Ob7BUrJLlJDJrIy3_GIbjnzf2Z4iNwcPsLsjxwxjR3Q-JG2vKyNSiU-R9Hw

920g kiekkosetti

As the rims, the hubs are made out of 3K carbon. The look is as nice and is matched. We can notice again some voids in the carbon, this is really common for lightweight high-end bike parts and this is definitely not a problem for the suitability and reliability.

:smiley: ok