P: raakastava

Tarttu mukaan osittain spontaanisti tämmönen maalaamaton vanhan mallin jämästava Pelagon myyjäisistä. Koska runko oli niin halpa ni hulluttelin ja otin samalla Fyxationin kuitu/alukeulan, vaikka femman tarjouskeuloja olis saanu samaan hintaan aika monta.

Runkoon tulee tietysti pelkkä kirkas lakka. Tästä tuleekin heti pari kyssäriä:

  • Tuon harmaan tehdaspinnan voi oletettavasti hioa kirkkaaksi ennen lakkaa, vaikka hienolla paperilla?
  • Näistä aina puhutaan, mutta mikä olis paras tuote lakan asemaan tämmösessä buildissa? Ruostetta kuitenkin tulee ajan kanssa ja saa tulla, mutta kuitenkin. Jotain kilikolituotetta, mitä saisi kaupasta.

Osaspeksaus on käynnissä ja osittain luovuttajina toimii 2 muuta pyörää, jotka saa ehkä väistyä tän tieltä. Jos saan talveksi kasaan niin tulee mm. altbaria, neliskanttikampia ja Sramin 1x11. Keväämmällä sit droppisetuppi erikseen. En oo vielä päättänyt laitanko täyspitkät vai en, mutta jos laitan niin suosituksia otetaan vastaan, kera maksimirengastila-arvion.

Seuraavaksi pitäs ehtiä pajalle runkotöihin, sit tectylit sisään ja kasaamaan. Suuri osa komponenteista jo löytyy tai on matkalla.

11 Likes

Otamme seurantaan.

1 Like

raakastava

1 Like


Tyhmä olo kun en tajua, mutta miksi noi laitimmaiset reiät viistoputken alla? Ei kierteitä. Kolme sisempää sentään päättelin olevan jarruvaijeria varten ja niissä on jengatkin luonnollisesti. (P.S. Mistä näihin kiinnikkeitä?)

Vastaus yksi: dynamopiuhalle. Vastaus kaksi: esim. Ceeway. Ite laitoin aikoinaan triplaohjurit niihin kaikille piuhoille mutta sieltä saa myös sinkku- ja tuplaohjureita.

1 Like

Hyvä projekti! Ihan automaalikaupan 2k lakka varmaan jees. Oliko hulluilla päivillä muuten myös läpiakselillista Spartaa? Ja läpivientikumeja dynamoreikiin saanee Puuilosta.

1 Like

Oli kanssa läpiakselillista tapered-keulaa täyskuitusena, mutta ne vasta maksoikin. Pohdin kanssa sitä modernia Stavaa maalaamattomana, mutta kokonaisuuden hinta olis paisunut mm. tuosta syystä ja obsoliitit standardit best.

must ainakin hangoissa noissa oli mehujarrun letkun kiinnikkeet

raakastan raakastavaa

1 Like

Niin niissä sisemmissä kyllä. Kiinnikkeitä hain Pelagon huollosta kun laitoin viereen vaihdevaijerin.

Noi uloimmat on mysteeri kun ei oo kierteitäkään.

:smiley: vois esim lukea. ne ulommat on dynamopiuhalle niiku mankkis jo ylempänä sanokin

Noniin kiitoksia valistuksesta, täähän olikin ihan loogista näin. Erillinen dynykiekko eteen on harkinnassa jos raaskii tähän hätään, mutta muuten kiekot löytyy jo.

En löytänyt noiden läpivientien tulppamiseen kaupallista tuotetta (sikäli kun tähän tarviikaan välttämättä), mutta onko niitä?

Fairlightin tulpat varmaan istuisi myös noihin. Itsellä ei valitettavasti oo noita ylimääräsenä.

En lähtis lakkaamaan ite, ainakaan spraypullolla. Teettäisin kirkkaan jauhemaalin, ns pulverilakan, vaikka se vähän maksaakin. Mut saapahan kerralla hyvän.

Reijät on di2-sähkövaihteille / valolle.

Aikoinaan näitä venytellessä ja kokemuksista viisastuneena oma suositus/tarjoiluehdotus on seuraava: Pelagon 55mm lokarit ja renkaiksi ilmoitettua isommat 42milliset (Challenget, Spessu Pathfinder Pro) mutta maksimissaan ilmoitettua ujommat parituumaset. Ite pilasin chainstayt yhdellä parin huntin loskabrevetillä kun oli 29x2.1" Rocket Ronit ja 55mm Curanat päällä. Tämän jälkeen ajoin tosin kyllä 29x2.1" Black Mamboilla ja SKS:llä pari vuotta. Riippuu tosi paljon renkaasta ja minkätyyppistä ajoa harrastat.
45mm Riddler olis aika nappi kooltaan täyspitkillä mut on niin paska kumi ettei voi suositella. Sama homma 44mm ByWay. Eiks Rain Hairsillä ole niitä sen kumeja viiden millin välein? Tai Ultradynamicot 42.xx millisenä?
650b olisi vaihtoehto mutta omasta mielestä keskiö laskee liikaa kun bbdroppia on mitä 70-72mm?

2 Likes

Laittaisin Tufo Thunderot tai Swamperot 40 tai 44 versioina. 18mm sisäleveydellä jo 40 lähemmäs 41. Ollut nopeita kaikki noi Gravel Tufot.

1 Like

Roselta löytyy tulppia, muovisia ruuveja ja pultilla kiinnitettäviä vaijeriohjureita.

1 Like

Aah kiitos, täällähän näyttää olevan yhtä jos toista näihin tarpeisiin! Tai siis on varmasti vaikka missä, mutta kun ei osaa oikeilla hakusanoilla koskaan etsiä.

1 Like

Rungolle en oo saanut mitään tehtyä, mutta vähän kampien mallailua tähän väliin. Ketjulinja on sopivat 45mm, mutta mitä mieltä tästä chainstay-raosta? Vaikea mitata, mutta riittääkö 1-2mm? Molemmilla puolilla sama.


1 Like

Pist poljin ja sklobo kiinni ja kato et mahtuuko pyörimään?

1 Like

Riittää

1 Like