P: Prokrastinoitu Fargo

Tämä lienee ensimmäinen projektilankani. Aloittelijan tasoa siis odotettavissa. Salsa Fargo on ollut hankintalistalla vuosia, ellei jopa yli kymmenen vuotta. Se on vaikuttanut juuri sellaiselta, mitä tarvitsen. Hankkimista on vaikeuttanut prokrastinaatio, koska onhan minulla käytössä kaikkeen sopiva

Nature Boy

Karate Monkey

ja Frankestainin hirviö

Mikään näistä ei kuitenkaan ole tullut suosikiksi ja kokoonpanoja on joutunut kokeilemaan liikaa.

Nyt, kun verottaja sattui palkitsemaan kivalla palautuksella ja tutkintotodistuskin pompsahti kuun vaihteessa käsiin, oli aika toimia.

Foxcompista viimeinen XL-kokoinen Fargo tilaukseen. Toimitus alle vuorokaudessa oli 5/5.

Ensimmäinen projektilanka ja itselle täysin uusia materiaaleja, joten aloittelijan kysymyksiä ja ratkaisuja tullaan näkemään. Tavoite on kasata tämä ajoon laatikoiden kätköjen antimilla.

Tästä se lähtee

Kotelosuojaa ruiskutettu ensimmäisenä toimenpiteenä putkiin.

12 Likes

Voi jumpe, tässä on hiilikuituhaarukka. Ihan ensimmäinen hiilikuituosa pyörässä ikinä. Voi hitsi, laakerin koolia ei lienee kannata jytkiä paikoilleen teräs- ja alumiinihaarukoiden kohdalla käytetyillä metodeilla tai en tiedä.

Asennustehtävää kevensin kaivamalla Dremlin halpiskopion ja “timanttilaikan” sekä hyödyntämällä vakaata kättä.

Koolin asennus olikin mukavaa

Tässähän on niin lyhyt kaulaputki, että tulee slämmätty stemmi. Pitääköhän ostaa sojottava? Sen näkee, kun testaa.

Kiekot seinältä alle sekä tanko ja stemmi mallausta varten.

Näyttää vähän hassulta.

4 Likes

edelleen vähän puhuttelis fargo mutta olen nyt neutrino jengissä,

6 Likes

Ai että, hyviä hommia. Ite ostin omani pari vuotta sitten ja myin sen poiskin jo kerran ja ostin takasin mutta nyt ei pystyis enää luopumaan mistään hinnasta.

Itellä toi kooli ja ohjainlaakeri olivat jo valmiiksi paikoillaan, mikä pistää miettimään, että olikohan ne asennettu tuolla justpedal.nl toimesta.

1 Like

Jarrupuolelle Ebayn eksotiikkaa.

Tällaiset olen joskus tilannut ja unohtanutkin ne. Joku kyseli kokemuksia yv:llä talvella niin muistin nämäkin ostaneeni.

Tilasin nämä kuvauksen mukaan road-versiona, mutta tilausvahvistuksessa oli road/mtb/touring etc. Vetosuhteesta ei ole hajua. Siksi ne jäi laatikkoon ja unholaan.

Toiminnan näkee, kun laittaa kahvaan kiinni. BB5 road tai Hayes cx on vaihtoehtoina. Tarkoitus kasata laatikoiden löydöillä ja sitten miettiä, mitä pitää speksata lisää.

Meinasin mieleni pahoittaa

Piti käydä katsomassa, mitä helvettiä nyt taas. Olihan siellä korvakot lokareille.

Paremmista mitään tietämättä nämä ovat olleet ihan ookoo jarrut heti kun laittoi yokozunan kuoret vaijerin ympärille, Shimano M06 (Deore/SLX/XT/XTR) palat sopii. Takajarru mulla palauttaa vähän kehnosti vaikka olen hieronut vaijerivetoja mahdollisimman mutkattomiksi, ratkaisin pulman laittamalla jousen tuohon vipuvarren ja vaijerinkiinnikkeen välille.

3 Likes

Vielä ei ole tullut suuria haasteita vastaan ja osia löytyy.

Kampiosastolla värien leikkiä, kun kulta ja sininen sointuvat kauniisti yhteen.

Vuosia sitten päätin, että tubeless ei ole minua varten, mutta kiihotuin ajatuksesta kuitenkin. Muistin, että Gorilla-teippi on hyvä korvike, koska miksi mennä oikeilla tuotteilla, kun voi korvikkeilla turailla. Tubeless-venttiilit kävin ostamassa, vaikka olisi ollut yksi käytetty ja monta sisurista leikattua. Melkoista kuluttamista.

Teipin leikkaus käy oivallisesti esim. poranterän tai muun pyöreän objektin avulla mattoveitsellä

35 mm teippi 30 mm vanteella.

Voi vitsi, pitää muistaa maksaa kompressori kaverille. Nousi molemmat kumit vanteelle niin kivasti, että voi ettien että. Annan olla huomiseen litkuitta.

Vähän on vielä keuliva tunnelma, mutta alkaa hahmottumaan.

2 Likes

Koeajolle piti päästä, joten aamulla kahvoihin uudet kumit ja vaijerit. Etulokaria en vielä ehtinyt asentaa, kun piti maalata yksi kiinnike sitä varten.

Jarruosastolla on vähän mietittävää, vaikka

Aika tehottomat vielä on, vaikka on säädetty palat tosi lähelle. Luultavasti nämä ovat v-jarrulle. Tutkin vielä, onko jotain tehtävissä. Toki kuoret on ihan perusjarrukuorta, mutta silti kahvan liike on liian pitkä minusta.

Kävin ajamassa lyhyen koeajolenkin. Jarrutkin vaikutti siltä, että toivoa vielä on. Tarkasti säädettävät. Ehkä paremmat vaijerinkuoret voisi parantaa tilannetta.

Funn G Wide 50 cm leveänä vaikuttaa hyvältä.

Samoin geometria, vaikka laitoin tähän ensimmäisen vastaan tulleen ohjainkannattimen. Tuurilla lähelle. Pysty ajoasento hellii huonoa niskaa. Sitä tällä rungolla tavoittelin.

Nyt pitää kerätä voimia tankoteipin asennukseen.

E. Rungon lisäksi ostettu Gorilla teippiä ja tubeless-venttiilit ja turhaan litkua, kun vanhaa Stania olikin vielä. Muuten on menty laatikoihin kertyneillä osilla. Toki nekin on joskus ostettu, muttei tähän projektiin.

Tykkään paluusta tubelekseen, pyörästä ja sen ajettavuudesta, leveästä dropista sekä Varauksella jarruista vielä tässä vaiheessa.

En tykkää momenttiavaimen käytöstä pyörän kasaamisessa, kun ei ne momentit riitä 120 kg ajalle erityisesti satulatolpan pannassa ja ohjainlaakerissa. Satulatolppa valui reilun sentin alas ja jäi jäljet tolpaan. Ohjainlaakeri löystyy. Onko se sitten se kuituputkessa oleva laajennin, joka luistaa? Sen osalta en (vielä) uskalla ylittää suositusmomentteja.

Siksi tein Gorilla-teipillä tubeleksen kolmanteen pyörään ja palaan vanhoihin standardeihin.

Ai että, kompressori on kyllä kiva tubeless-hommissa. Kaveri määritteli kompressorin hinnaksi 4 kassia saunapuita. Ihan kiva, kun pääse vielä järven äärellä saunaan samalla, kun suorittaa maksua.

Haarukkapuolella palaan teräkseen, joka toimii aina.

5 Likes

Steel is real. Varmaan noita kuitujuttujakin oppis käyttämään ajan kanssa. Löytäis sen tatsin että pysyy, muttei mee sirpaleiksi.
Mut kuinka moni meistä sitte tarvii niitä säästettyjä grammoja oikeesti.

2 Likes

Steel is real, kuten yllä todettiin.

Kuitukeula vaihtui teräkseen ja samalla tuli napadynamokin käyttöön.

Epäonninen tarakan asennus ei mennyt nappiin vieläkään. Olinkohan liikaa auringossa tänään. Oikaisen myöhemmin tarakan.

Teräskeula tuntuu jarrutettaessa melkoiselta jousipyssyltä kuituisen jälkeen. Se on kuitenkin tuttu ominaisuus, eikä pelota.

Lokarin asentamisessa tuli tarve taas keksiä, mistä tarvittava osa. Miljoonalaatikosta löytyi Ikean Betydlig.

Rautasaha, viila, jarrukliineri ja musta kannu:

Siellä se pilkottaa

2 Likes