P: GT Karakoram 1991

Pitkästä aikaa täällä taas. Kiva ja haikea tauko ollut fillariprojuista, kun pitänyt keskittyä koiruelämään ja fribaan.

Eka olin, että olisi mukava etsiä Fat Chance tai vastaava kulttipeli ysäriltä. Punnittuani ajatusta hiipi pelko omasta turhamaisuudesta ja tunne, että voipi mennä pahasti överiksi. Moinen runko kun vaatisi cnc kultakauden hauraita hienouksia. En uskalla ainakaan vielä…

Vajaa 10v sitten siirsin seuraavalle käyttäjälle upean GT Team Avalanchen 1990 ja sekös jäi harmittamaan. Mitä mainion putkien asettelu triplakolmioksi plus roiske- ja täplämaalaus on sitä jotakin. Onneksi materia on vain materiaa ja sitä saa lisää. Inferno tai Tequila Sunrise ovat mielestäni GT:n parhaimpia esimerkkejä näyttävistä ja onnistuneista paintjobeista ja sellaista alkoi tekemään mieli.

Muutama kuukausi tehokasta etsimistä tuottivat tulosta ja sopivankokoinen ja kuntoinen Karakoram Inferno löytyi. Runkosetti saapui useiden orkkisosien kanssa ja kunto miellytti silmää. Väriteema palikoissa tulee noudattamaan pitkälti GT:n katalogia, mutta osa osista päivitetään mielivaltaisesti. Katsotaan, miten tilanne etenee.


Aihio


Satulatolpaksi ja canti cable hangeriksi valikoitui Saksassa valmistetut reprot IRD:stä ja suloisista Mojoista.


Navat ovat Piranha racing. Pikkupaja 1990-luvun alusta, joka myöhemmin vaihtoi nimeään Curveksi ja alkoi valmistaa Konalle OEM kamaa. Hauskaa ja mielenkiintoista navoissa on se, että takanen myytiin ilman vaparia. Samoin toimi mm Atak. Joku voi jatkaa listaa, jos tuntee historiaa paremmin. USA foorumihuhujen mukaan Shimpan vaparit pitäisi sopia navan runkoon. Testataan, kun uivat rapakon takaa tänne :slight_smile:

Vanteiksi valikoituivat Fir M122, ihan vaan väriteemassa pysymisen ja Firin hienon logon vuoksi.

36 Likes

Elikäs vasemmalla on konelaakeri ja vetopuolelle tulee sitten kuulat ja kartio?

Mistäs noi IRD-kopiot löytyi?

Kumma kyllä, mutta näin se on hyväksyttävä laakereiden suhteen. Voin koittaa kaivella juttua tästä ratkaisusta jahka ehdin.

Kaiveltu on:
They were made in the US cnc hubs but they had a odd feature, they did not come with a freehub body. The rear came without a freehub body on it and you had to get a Shimano XT or XTR freehub body and install it yourself. So the rear was this weird hybrid of cnc hubshell with cartridge bearings and a Shimano freehub body with cup and cone bearings.

Ird:n ja muiden goodsien myyntitopsu Retrobikessä

1 Like

No nyt on vahva paluu projekteihin! On todella nätti värittely rungossa!

1 Like

Toivottavasti löydät tähän orkkisväritetyn sojottimen ohjaamoon.

Tuossa kuusen juurella sellainen näyttäs olevan, eli aivan todella hyvää tulossa

Jos ottais silmän käteen sit ens kerralla.

Hyvä meno täällä näin

Kovin paketti ever!

2 Likes

Jep tosiaan mätsäävä sojotin oli mukana. Se on inasen selän puolelta haalistunut, mutta kelpaa hyvin.

Vaihejuttuja tullut pähkäiltyä. En tiedä miksi juuri tämän kohdalla tekee mieli jotakin uutta ja se voisi olla peukkuvipu. Mircoshiftiltä löytyisi järkihintainen ja ok arvostelut saanut tuote tähän. Mukavaa olisi päästä testaamaan vipua ennen ostopäätöstä, mutten löytänyt yhtään Microshiftin peukkuvipuja myyvää kotimaista liikettä. Jopa Foxcompin kaveri hymähti kun kysyin asiasta :slight_smile:

Onko tässä 135mm perä vai tuleeko levityshommia?

On 135 perä eikä tarkoitus tehdä muutoksia sen suhteen.

Miks joku thumbiehomma ku eiks ihan huonotkin vivut oo lähtökohtasesti parempia kuin thumbiet? Kai eteen tulee tripla kammet :pray:

1 Like

Hyvä pointti ja täysin sama lause mitä työkaveri eilen sanoi thumbiehommista :slight_smile: Pitäisi päästä testaa ms:n thumbieta ajossa niin voisi lopettaa spekuloinnin vipuvalinnasta.

Mitä kampiin tulee niin ehdottomasti aikakausikorrektit triplat, mutta tod näk yhdellä
Mediumin rieskalla.

Miksi Medium eikä Stridsland?:eyes::eyes:

^^Tripla kammet tarkoittaa kampia kolmella eturattaalla.

Onko tossakin GT:ssä se erikoinen takajarrun vienti? Mulla taitaa olla kiinteä toi pystyputken vienti GT Cirquessa. Kannattaa laittaa suojaputket siihen ja vaakaputken alle ettei vaijeri kuluta vientejä puhki. Mä taisin leikata V-jarrun kaaren sisällä olevasta muoviputkesta palat.

1 Like

Eiks ne tarkota kampia, joissa on paikat kolmelle eturattaalle?

On melko erikoinen ja siisti takajarruvienti. Kulkee vaakaputken läpi tullen ulos pikkukolmion sisällä vaakaputken alapuolelta. Pystyputkessa on irroitettava pieni muoviohjuri, jonka kautta jarruvaijeri punoutuu kohti länkiä.

Tässä näin vielä foto

1 Like

Niin tässä on vielä u-jarru takana ko kö?
Hieno rojekti.

Mulla on tämmönen versio käytössä peukkuvivusta:

Eli tossa on Dura-Ace 9v runkovipu ja Paul Componentsin thumb-mount.

Halpa ratkaisu tää ei ollu, mut halusin vivun tonne tangon sisempään osaan, ja halusin jotain simppeliä ja erikoista.

Toiminta napakkaa ja varmaa.

2 Likes