P: Crescent Världsmästarcykeln, ideoita ja ajatuksia myös kaivataan!

Noniin nyt olisi Crescent Världsmästarcykeln projektina.

Eli tuommoinen. Onkohan tästä vaikea alkaa kasaamaan sinkulaa? Lähinnä haasteeksi jo muodostu takarenkaan rataspakka, että miten saan sen irti.
Eli tämä:

Ajatuksena oli pistää osiin ja maalauttaa oranssiksi. Sen jälkeen saman keskiön säilyttäisin ja muuten uudemmilla ja erilaisilla palikoilla kasaisin.

Hiton hyvä aihio.
Unohda maalaus.
Biltsusta riser-tanko.
Taakse fiksikiekko.
Pikkuratas veke.
Tai sitten ei.
Vaakaputken vaijeriohjurit kirveellä irti.
Merkkarilta spoke eteen.

No vika ei oo pakollinen, mut muilla pääset alkuun.

Suntour Aero ja tuplaohennettu runko?
Säädä vaihteet, putsaa ja ajele auringonlaskuun.

Suntourin kutospakka näyttäisi olevan. Park Tool FR-2 tai vastaava työkaluksi pakan irroitukseen. Kai siellä Jyväskylässä joku kivijalkapaja on olemassa (tai pyöräharrastaja), jolta moinen väline löytyy?

Simppeli lähestyminen on hankkia taakse uusi kiekko fiksi ja/tai sinkulanavalla.

asbin kanssa samoilla maalauksen suhteen, eli en maalaisi.

Muutenkaan ei mielestäni ole tarvetta kannibalisoida runkoa, kun noi vaihdepalikat on kaikki pannoilla ja sille takajarrulle voi tulla tarvetta.

Niinkuin jo sanottu: älä maalaa. Hyöty/kustannussuhde ei kohtaa: joko halvalla huonoa tai sitten hyvä pinta ihan liian kalliilla. En myöskään poistaisi mitään kiinnikkeitä.

Laittasin eka vaiheeksi (etenkin, kun kuvassa penkki noin alhaalla): varmista, että runkokoko natsaa sulle. Harmittaa käyttää aikaa ja rahaa pyörään, jonka pian toteaa väärän kokoiseksi.

Mitäs tossa viistoputken tarrassa lukee?

RTZ - 15:37, 7.3.2018 » Mitäs tossa viistoputken tarrassa lukee?
https://harryquinnfixie.files.wordpress.com/2008/09/img_0568.jpg

Hmm, maalaus onnistuisi 70€ lakkoineen päivineen. Kuulemma hyvää jälkeä tulee mitä kuullut juttua. Ongelma on että vaakaputkessa on takajarrujen vaijerien kiinnikkeet/ohjurit on ruosteessa.

Tuota juuri mietin että jättäisikö vaihteet koska tosiaan vaijerit menee ihan ohjureilla vai kasaisiko sinkula.

Tanko menee vaihtoon todennäköisesti koska en tuosta droppitangosta oikein tykkää.

Runkokoko on osto vaiheessa jo varmistettu. Penkki laskettu kuljetuksen takia ja renkaat irroitettu. Ajattelin varmistella vain tätä kautta että mitä olen tekemässä :smiley:

Takapakka veks oikeenlaisella työkalulla, luulis joltain jkl-hessulta löytyvän. Ja jos ei, niin minna canthin kadun pyörähuolto ei varmasti paljoo pyydä irrotuksesta. Sit joku “bmx” ratas tilalle, jengi haukkuu halvimpia, mut on mulla dictacin kestäny. Blbn halvin osasto kans ihan jeppis kamaa, ei voi moittia.

Älä hakkaa kiinnikkeitä irti, joskus voi haluta laittaa vaihteet. Äläkä maalaa, ellet välttämättä halua. Siinä tapauksessa vois tulla ihan siisti jos saat jostain esim. orkkisdekaalit siihen uuden maalin päälle.

Risertankoo kiinni ja jostain uudet jarrukahvat, siinähän se sit onki. Kesällä älläreihin ja muihin kaljan juonteihin.

Ollipy - 16:26, 7.3.2018 » Hmm, maalaus onnistuisi 70€ lakkoineen päivineen. Kuulemma hyvää jälkeä tulee mitä kuullut juttua. Ongelma on että vaakaputkessa on takajarrujen vaijerien kiinnikkeet/ohjurit on ruosteessa.
Tän takia maalaaminen on vähän kärpäsen ampumista haulikolla. Putsaile ruosteet pois sitruunahappo-perunajauhokiisselillä (kiisseli pintaan, kelmua päälle, anna vaikuttaa ja hinkkaa pois) ja suojaa vahalla tai pensselilakalla + vahalla. Lakka ei tarjoa täydellistä suojaa, mutta ihan riittävän.

Laita ennemmin kunnon jarrupaloihin ja renkaisiin massia enemmän, värin vaihtoon vähemmän.

Tässä siis renkaat mitkä on kiinni:

Melko hyvässä kunnossa näyttäisi olevan ja laadukkaan tuntuset mutta se on vaa oma havainto, tietoa ei ole.

Joo Jyväskylästä tiedänkin paikan jo missä käyn tuon pakan avaamassa jos käyn. Täytyy vielä hieman miettiä jos pitäisi toistaiseksi vaihteet.

Irrota se pakka, vaikka pitäisitkin vaihteet. Navat kannattaa kumminkin avata ja putsata ja rasvata, jos edellisestä huollosta ei ole tietoa. Saat samalla ton pinnasuojan pois sieltä välistä helisemästä.

Geepeenelitonniset aivan hyvät renkaat, mutta tuohon runkoon varmaan mahtuis vähän muhkumpaakin? 23-milliset tarjoaa aika kovaa kyytiä.

Älä kuuntele ikääntyvien retkiukkojen seireenisointuja. 23mm fixed gear aivan hyvä etenkin Jyväskylässä. Fiksikiekkoon voi myöhemmin vaihtaa vaparin, jos tuntuu siltä.

Ollipy - 17:26, 7.3.2018 » Täytyy vielä hieman miettiä jos pitäisi toistaiseksi vaihteet.
Tässä tullaan yksivaihdefoorumin ikiaikaiseen arvokysymykseen. Jos aloittaa projektilangan, saako se olla vaihdeprojekti? Onko yksivaihde.net oikea osoite, mikäli singlespeed/fixed ei olekaan jumalasi?

HMM!

Edit: Joojoo mitä kapeemmat nakit, sitä kapeemmat.

asb - 18:42, 7.3.2018 » Älä kuuntele ikääntyvien retkiukkojen seireenisointuja. 23mm fixed gear aivan hyvä etenkin Jyväskylässä. Fiksikiekkoon voi myöhemmin vaihtaa vaparin, jos tuntuu siltä.
Pistapeteki vetäny 23mm roadbikellä läpi talven, ei näytä millään olevan mitään väliä.

Pyörähän olisi vaan kesä käytössä. Talvella mukavuuden haluisena ajelen valitettavasti autolla.

Täytyy käydä purkamassa ensimmäisenä tuo rataspakka ja sen jälkeen pohdin tuota sinkulan rakentamista vai jätänkö vaihteet.

Onko kokemuksia pyörän maalauksesta että haluaako ne ihan atomeihin pyörän vai onko esim etuhaarukka jätetty paikalleen?

Unohda nyt se maalaus, ei ole sen arvoinen runko (enkä tässä nyt tarkoita että ois aivan paska projekti, päinvastoin, mutta en vaan näe maalaukselle mitään syitä tämmösten kanssa). Käytät säästyneet 70 euroa vaikka kiekkoihin tai johonkin muihin osiin. Tai kaljaan.

Jos nyt kuitenki haluut maalauttaa niin kaikki irti. Osat, haarukka, laakerit kuppeineen jne. Sit on vähän lafkasta kiinni pitääkö olla pahimmat paskatkin pesty pinnasta irti vai ei.

makko - 21:22, 7.3.2018 » Unohda nyt se maalaus, ei ole sen arvoinen runko (enkä tässä nyt tarkoita että ois aivan paska projekti, päinvastoin, mutta en vaan näe maalaukselle mitään syitä tämmösten kanssa). Käytät säästyneet 70 euroa vaikka kiekkoihin tai johonkin muihin osiin. Tai kaljaan. Jos nyt kuitenki haluut maalauttaa niin _kaikki_ irti. Osat, haarukka, laakerit kuppeineen jne. Sit on vähän lafkasta kiinni pitääkö olla pahimmat paskatkin pesty pinnasta irti vai ei.
Lähinnä nyt kyselen myös jatkon kannalta ja joo olen unohtanut toistaiseksi tämän osalta.

…ja sit vielä kaiken irti purkamisen lisäksi muista suojata keskiömuhvi ja emäputki niin saat ohjainlaakerin ja keskiön paikoilleenkin.

Mutta siis: älä maalaa. Tai jos maalaat, niin älä maalaa sittenkään. Sit kun oot ajellu pyörällä pari vuotta ja se tuntuu hyvältä, niin maalaa. Paitti ettet sitten enää halua maalata, kun ootkin kiintynyt tuohon vanhaan maaliin.

Väitän muuten, ettet saa tuohon 70€:llä sellaista maalipintaa, joka olisi tuon tehdasmaalin veroinen.