P: Bianchi Rekord 843 -konversio

Tällainen Bianchi Rekord 843 -maantierunko tuli ostettua tänään Sanilta. Runko on ilmeisesti 80-luvun lopulta. Pääkolmio on Columbuksen Bianchille valmistamaa “Formula Two” cromoa ja loput lienee jotain viemäriputkea. Haarukka on myös Columbusta. Takapään dropoutit on Gipiemmen. Ei tämä muuten välttämättä ansaitsisi omaa lankaansa, mutta itselle tämä on tavallaan ensimmäinen projekti.

Ajateltua osalistaa:

  • Campa Record ohjainlaakeri (asennettuna)
  • Campa Record Pista -kammet, Sugino 75 -ratas ja joku Campan keskiö.
  • 26 mm kompaktidroppi ja modernit kahvat
  • Flite
  • Archetypet, DT revot ja matalalaippaiset navat. Laitan jarrun, niin joutunee laittamaan kirkkaat kehät.

Huomenna pitäisi tilailla kiekkotarpeita. Tähän tulee (ainakin näin aluksi) kirkkaat matalalaippaiset Gran Compet ja kirkkaat revot. Nyt saa speksata puolestani: alunperin mietin kirkkaita Arcetypejä (muut värit ei onnistu etujarrun takia), mutta mietin myös kirkkaita TB14:a. Harmittaa vaan jälkimmäisten paino, ihme ankkurit. Toki aina voisi laittaa Open Prot, olisi kevyemmät ja halvemmat =)

Rigida chrina

Planet X Retrorim?

27.2 satulatolppa upposi hieman vaivalloisesti sisään naarmuttaen tolppaa. Eli olisikohan sitten 27.0 tolppa oikea? Vertailukohtana on Sebu, johon tolppa suorastaan tippuu (ja joillain luistaa). Onneksi en ehtinyt kuin huutaa Campan Chorus 27.2 tolppaa jo Ebayssä. Oppirahoja…

Tähän tulee Open Prot ja Gran Compen matalalaippaiset. 3TTT Record 84 stemmin tilasin Ebaysta:

Ei se kauhean syvälle uppoa jos on 0,2 liian iso, ite en ole yhteenkään runkoon saanut edes sisään sen verran liian isoa. Vähän lampulla kattoo ja viilaa näyttää kun tietää mikä siellä tolppa naarmuttaa ja avot.

voi hyvin olla 26,8mm.

Crusty - 21:11, 17.4.2015 » Ei se kauhean syvälle uppoa jos on 0,2 liian iso, ite en ole yhteenkään runkoon saanut edes sisään sen verran liian isoa.
Tää riippuu myös siitä, miten tarkkaan tolppa on ilmoitetun mukainen. Jos "27,2mm" on (kulumisen tai rentojen valmistustoleranssien takia) lähempänä 27,1 milliä, niin voi jo hyvinkin upota 27 milliseen putkeen jonkun matkaa.

Kokeiltu tolppa on bulkkia. En ihmettelisi, jos olisi alamittainen - sen verran väljästi istuu sebussa. Runko ei tosiaan ole mitään hipoa, vastannee tämän esitteen Campione D’Italiaa.

Suosittelen huolekasta tönäröintiä.

Huolellinen tönäröinti palajasti, että runko syö 27.0 mm tolppaa. Sillalta ja josbanselta hipompaa tavaraa vai jokin muu ratkaisu? Vintage 27.0 -aerotolpat on hyvissä hinnoissa ja harvinaisia. Metsästys ebaysta, 25.4 tolpan shimmaus vai 27.2 tolppa hiottuna pienempään kokoon. Jokerikorttina satulaputken kalvaus suurempaan kokoon? Mitään halpiskalloyta ei oikein kiinnostaisi laittaa.

Mulla olis ok kuntoinen SR laprade tolppa 27.0mm ylimääräisenä.

Sikasiisti runko. Tahtoisin vain 54koon vanhan celesten niin voisin myydä loputkin härpäkkeet onnellisena.

Tai sit en myis mut ois tommonen kyl nii pirun hieno.

Miksei halpiskalloy? 27,0 tolppia on myös olemassa, mullakin yksi inline ylimääräisenä

Jos jostain löytyy aeromallinen tai muuten hyvännäköinen halpiskalloy, niin miksipä ei.

Ei tuo integroitu satulaputken klämppi ole täysin pyöreä, halkaisija tuntuu vaihtelevan 27,0 (pituussuunta) ja 27,2 (leveyssuunta) välillä kun pulttia ei ole kiristetty. Putken sisähalkaisija klämpin jälkeen on arvoitus.

E: triple check

Olikos tuossa putkitarra tallessa?

Edit: opettelin lukemaan aloitusviestin. Eli kun putkisetti ei ole tiedossa, niin sit vaan se ulkohalkaisija-seinämävahvuus -mittaus. Toi muhvi tietysti tekee tästä vielä entistäkin kinkkisemmän operaation, mutta jos olettaa, että kaikki muhvit on saman paksuisesta materiaalista, niin muhvin paksuudenkin selvittäminen varmaan onnistuu…

^ On sen verran, että pääkolmio on Columbuksen Bianchille valmistamaa “Formula Two” cromoa. Sen speksit taas on arvoitus.

Googlaamisen perusteella vois olla sekoitus Columbuksen SL ja SP -putkia, jolloin satulaputken seinämävahvuus ois joko 0,9mm tai 1mm. Mikä ei taas auta kuin vähän.

Kokeilee tuupata 27,2mm tolpan jos ei mee ni sit se on 27,0. Todennäkösesti jälkimmäinen jos sisähalkaisijaa mitatessa antaa sen tuloksen jompaan kumpaan suuntaan. Toi 0,2mm kiristyy kyllä pois kun tolpan ympärille kiristää.

Vuoden -87 Bianchin katalogista löytyi tällaista tietoa Rekordin rungosta:

Racing frame from Columbus tubes »Formula two, CrMo "
Exclusive production for Bianchi .
Top tube : ⌀ 25.4 mm, wall thickness 0.9 / 0.6 / 0.9 mm.
Seat tube : ⌀ 28.6 mm, wall thickness 0.9 / 0.6 mm.
Down tube : ⌀ 28.6 mm , wall thickness 1.0 / 0.7 / 1.0 mm.

Clevis and rear struts head engraved, double-butted
Seat stays from Columbus tubes CrMo ,
Hinterbaustrebe right chrome plated, with Schutzuberzug ,
Dropouts chrome , 4x surface treatment
( Phosphating - primer - Color Paint - Clearcoat )
integrated eyelets in the rear dropouts for any
Fender mounting.

Jos tosta jotain hyötyä ois. Mä voin kans kattoo löytyykö 27-tolppaa, niin voisit ainakin sovitella.