Oulun Krossisyksy 2015

Kaivakaa lehmänkellot kaapeista, nappulakumit vanteille ja juoksupiikit kengänkärkiin, se tulee taas! Oululainen krossisyksy alkaa virallisesti 9.9.2015 klo 18 Heinäpäässä ja päättyy samaan paikkaan 18.10. cyclocrossin SM-kisoihin. Siinä välissä ajetaan vanhaan tapaan viidet Keskiviikkokrossit, sekä tietysti 10.10. Oulun Avoimet Cyclocrossmestaruuskilpailut. Mukana menossa Krossikommuuni, Oulu Triathlon & Cycling Ry, Sonnisaaren Panimo sekä Pyörä-Suvala!

Jokainen rata voi olla joko samanlainen, kuin aiempina vuosina, tai sitten erilainen. Joka tapauksessa seuraavanlaisella kalenterilla mennään:

9.9. Keskiviikkokrossit, Heinäpää
16.9. Keskiviikkokrossit, Kuusisaari
23.9. Keskiviikkokrossit, Raksila
30.9. Keskiviikkokrossit, Ellinmaa
7.10. Keskiviikkokrossit, Hiironen
10.10. Oulun Avoimet Cyclocrossmestaruuskilpailut 2015, Heinäpää
18.10. Cyclocross SM-kilpailut, Heinäpää

Keskiviikkokrosseissa startti tapahtuu tasan klo 18, sitä ennen lämmittelyt, rataan tutustumiset ja ilmoittautumiset. Rataa aletaan merkkamaan yleensä kisailtana klo 17 ja ilmoittautuminen alkaa klo 17.30. Oulun Avoimien ja SM-skabojen aikatauluista tippuu vielä lähiaikoina lisää infoa.

Ilmoittautumiset Keskiviikkokrosseihin ja Oulun Avoimiin aina paikan päällä. Ilmoittautumisrituaaliksi riittää, kun ilmoittaa selkeästi nimensä, ajaako CX-pyörällä ja ottaa numerolapun vastaan. Pääsymaksuja emme tänäkään vuonna ota vastaan, hukatuista numerolapuista saatamme tosin tänä vuonna sakottaa.

SM-kilpailuihin ilmoittautumiset avataan myöhemmin OTC:n sivuilla ja niihin karkeloihin vain ennakkoilmoittautuminen, mutta siitäkin lisää myöhemmin.

Kalusto on edellisten vuosien tapaan vapaa, eikä renkaita mittailla tönärin kanssa. Cyclocross-cupiin lasketaan yksinkertaiset pisteet Keskiviikkokrosseista ja Oulun Avoimista tuplat. Pisteitä saa vain Kommuunin CX-pyöräksi luokittelemilla laitteella, kriteereinä jäykkä keula ja droppitanko. SM-kisoissa sitten tietysti vaaditaan kuskeilta lisenssi taskusta ja kalusto sen mukaan UCI-yhteensopiva.

Pistelaskua fiksattiin yleisön pyynnöstä siten, että kunkin sarjan krossikuskeille jaetaan pisteitä vähän alemmillekin sijoille asti:

 1. 40 pistettä
 2. 38
 3. 36
 4. 34
 5. 32
 6. 30
 7. 28
 8. 26
 9. 24
 10. 22
 11. 21
 12. 20
 13. 19
 14. 18
 15. 17
 16. 16
 17. 15
 18. 14
 19. 13
 20. 12
 21. 11
 22. 10
 23. 9
 24. 8
 25. 7
 26. 6
 27. 5
 28. 4
 29. 3
 30. 2
 31. 1
 32. 1
 33. 1
 34. 1
 35. 1

Odotellessa voi vaikka fiilistellä klippejä menneiltä vuosilta:

Krossikommuuni toivottaa kaikki tervetulleiksi!

Radat on jälleen erittäin yksivaihdeystävällisiä ja jos jossain kisassa haluaisin olla joko viivalla tai penkalla, niin tähtäisin Kuusisaareen - koska voi olla ehkä hieman jopa hauska.
Skene vois valjastaa sojoting/gg hirmunsa siis viivalle, tulee meinaan taasen siisti syksy!

http://charleysbicyclelab.com/wp-content/uploads/2012/12/horseheads.jpg

Jani sen tietää!

Ja jos löytyy riittävästi innostusta viivalle, niin kenties kommuuni vois lämmetä jopa yksivaihde-specifiselle sarjalle/palkinnolle. Olisko mitään, hä?

Pitäkääpä krossilippu taas liehumassa. Keskiviikkokrosseihin on turhan pitkä matka mutta avoimiin tähdätään. Voisin kuvitella että Kuusisaari on mielenkiintoinen varsinkin sateella.

jaa-a välityksiä vaihtoon ja verenmakua suuhun

Inbredillä messissä aina kun vaan.
Olen jo valmiiksi pettynyt omiin suorituksiini niin ei tarvi sitten kisatilanteessa mököttää.

Tää plösö taitaa olle pitkälti estynyt. Tyvären jumppa samaan aikaan ja vuorotyöläisen musertavat sekotyövuorot… No, koitan toki päästä pelipaikoille edes jossain vaiheessa. Läskissä ei o enää droppi kinni, en pääse edes cuppisteille.
Krossi on kyllä edelleen pahinta parasta.

Mitä, mitä, mitä, mitä, oha tätä ootettu kohta vuosi. Välitykset o asennettu jo pari kuukautta sitte… Krossikunto päällä… Hyvä tästä tulee… Täysillä mukana, jos vaan paikkakunnalla ja hengisä ollaa…
Ps. Anatti laita droppi nii pääset pisteille

Pitäskö tulla testaan 1v7v fiksin krossillisia ominaisuuksia? Pitäis. Mukava droppitanko on jostain löydettävä.

On tätä ootettukki! Jonkun täytyy olla viimeinen eli mukana niinku peräpukama ja kakkapökäle!

Edit: mutta meitsillä on takuulla kiertueen komeimmat viikset!

Enää viikko!

Onko näillä joku virallinen #sometagi?

Succisfoorumilla oli vähän tarkempia ohjeita ajanotosta ja ilmoittautumisesta.

#krossisyksy toiminee ainakin ja kyllä vain - tästä vuodesta eteenpäin on sähköinen ajanotto käytössä! uujea!

[i]"Tänä syksynä Krossisyksy siirtyy uudelle aikakaudelle ja saamme kisoihin sähköisen ajanoton! Sen tähden pyydämme, että osallistujat käyvät jo etukäteen kirjaamassa tietonsa osoitteeseen http://my4.raceresult.com/43407/registration?lang=fi Edellisten vuosien tapaan ilmoittautuminen ei maksa mitään ja kertailmoittautumisella olet varannut numerolapun koko syksyksi aina Oulun Avoimiin mestaruuskisoihin asti!

Koska numerolapuissa on chipit ajanottoa varten, jaamme jokaiselle vain yhden lapun korvauksetta, hukatuista, tai turmelluista lapuista perimme 10 euron rangaistuksen, joten ottakaa ensimmäisellä osallistumiskerralla lappu talteen, pitäkää sitä hyvin ja palauttakaa Oulun Avoimiin. Tottakai paikan päälläkin voi vielä osallistua, mutta helpottaa meidän näppäilyurakkaa iltaisin, kun käytte ennakkoon jättämässä tietonne."[/i]

Mukana!
Mites tota kun sukupuoleksi voi valita vain mies tai nainen?
Entä jos on joku muu?

Ilmottautuminen hoidettu! Tämä on hyvä!

Jonkun täytyy olla viimeinen, joten ilmoittauduin mukaan ja varmistin samalla että pääsen ehkä ajamaan muutamana tulevana viikkona pyörällä. Viikkoon jää vielä 6 iltaa leikkiä leegoilla:)

oisko tässä peruste laittaa ratapyörään droppitanko

Jneed - 21:41, 4.9.2015 » Jonkun täytyy olla viimeinen, joten ilmoittauduin mukaan ja varmistin samalla että pääsen ehkä ajamaan muutamana tulevana viikkona pyörällä. Viikkoon jää vielä 6 iltaa leikkiä leegoilla:)
oispa leegoja

Oulun Krossisyksyyn on ennakkoilmoittautunut jo huikeat yli 50 tyyppiä, mutta lisää mahtuu yhä! Muistaakaahan että tämä syksyn paras lysti ei maksa mitään, ja millä vain ihmisvoimin liikkuvalla fillarintekeleellä saa (ja pitää) osallistua!

Ilmoittautuminen heti just nyt tuolla -> http://my4.raceresult.com/43407/registration?lang=fi

Tässä aamutuimaan voisin muistuttaa, että huomenna nämä alkaa. Jee!
Tätä kirjottaessa 85 ilmottautunutta ja lisää kaivataan :wink: