On-One Pompetamine 2012

Missiona oli tehdä naiselle synttärilahjaksi mahdollisimman yleiskäyttöinen fillari joka on mukava ajaa, kohtuu painoinen (ja kohtuu hintainen), siedettävän näköinen ja joka taipuu moneen ajoon - niin kesään kuin talveenkin, työmatkaan ja pyöräretkeilyyn.

Speksauksen tulos:

Runko: On-One Pompetamine, koko M
Keula: Kuitulevarikeke (720g)
Ohjainlaakeri: Superstarcomponentsin Uno Headset
Stemmi: Superstarcomponentsin Laser Stem 80mm
Tanko: On-One Mary bar + Eastonin korkit On-One Fleegle Pro + Sram foam
Jarrut: Avid BB5 + Avid Single digit 7 + Shimano XT levyt
Kammet: Sugino RD2 FSA Gimondi 170mm + TA Spessun 42t + Token BB (107mm)
Tolppa: Thomson Elite
Satula: Charge Ladle Specialized Ruby Expert
Takaratas: 18t + sinkulakitti (ennen lumia oli 16t)
Ketju: Shimano HG-91
Polkimet: Wellgon flätit (komiat koneistetut, pari paino 220g)
Kiekot: Mavic Open Pro CD + DT Revot + Shimano XT centerlock navat (1780g)
Renkaat: Panaracer Pasela TG 32mm (näin talvella 35mm Marathon Wintterit)
Lokarit: B-kauppa
Etukori: PDW Takeout (kiitos Jussille!)

Paino jäi syksyn setupissa jopa Paseloilla (ilman etukoria) juuri alle kymmeneen kiloon.
Menee kuulemma aika hienosti mummispyörien jälkeen :slight_smile:

Tulevia suunnitelmia - kesälle ehkä Paselaa kevyempää rengastusta, oikea satula (Spessun Ruby Expert?) ja mahdollisesti Alfine navallinen takakiekko.

No on kyllä todella toimivan oloinen kokonaisuus. Keulassa ilmeisesti lowrider-rackille reiätkin? Ei varmaan mummikset maita enää tämän jälkeen;)

lowrideritkin löytyy kyllä.

Hyvältä näyttää! Kiva, että ihmiset rakentaa näin monikäyttösiä pyöriä sellasten runkojen ympärille mitä on tottunu näkemään aika perinteisissä fiksi- ja sinkula-asetuksissa. Omaan silmään ja mieltymykseen tää edustaa erinomasta vaihtoehtoa urheilukauppapyörille, mitä ihmiset yleensä ostaa.

Kuinka paljon jäi hintaa koko setille? En osaa ihan lonkalta laskea tarkkaa hintaa osille. Pyörinee jossain 600-8000 euron tietymillä?

Hinta jää kyllä 600-8000 euron väliin :smiley: Jotain osia mulla oli jo valmiiks varastossa, enkä ole ostokuitteja ynnäilly. Alle tonni kuitenkin.
Sen verran iso osa on omaa harrastusta nyökkien rakentelukin, niin ei markettihyrpiidit ollu missään vaiheessa edes vaihtoehtona.

Mikä keula?

Vuti - 15:47, 27.10.2012 » Mikä keula?
[tämä](http://shop4cross.com/komponenten/gabeln/gabel-s4c-disc-eylets-low-rider.html)

edit: tuota ei näköjään tällähetkellä ole, eli shop4crossista kuitulevarikeke

Kahteen asiaan kannattaa aina laittaa rahaa: naisiin ja pyöriin.

Ja toisinaan tuon naiset voi korvata kaljalla :smiley:

Nyt teillä on tuulipukupyörät, siistiä!

Tykkään kaikesta tossa pyörässä. Arvostan sitä, ettei kiekot ole vain jotkut kyllä nää riittää -tyyppiset, vaan ihan kunnolliset.

Jakkara tökkii pikkasen silmään, mutta jos se on paras kuskin takapuolelle, niiin sillä selvä.
Tuulipukupöörät :smiley:

selkeesti järkipöörä, näin!

Tässäpä mietityn oloinen kokoonpano. Ohjaamo kiinnittää sinä mielessä huomiota, etten itselleni kelpuuttanut vastaavaa ohjaustankoa olettamani leveän, “otteettoman” keskiosan vuoksi. Ilmeisesti se ei kuitankaan ole tässä ongelma. Mihin valaisin kiinnittyy? Kori painaa näemmä vain 500g, mutta ajo-ominaisuudet kuormattuna vähän arveluttavat. Pystyneekö tuota säätämään esim. 10 cm alemmaksi?

Vähän tekisi mieli ehdotella tuohon jotain keltaista tai keltamustaa satulaa (BLB Fly, Selle Italiat…) ja samanvärisiä tankonauhoja. Vai onkohan tarrojen väri lähempänä oranssia? Kyseinen väritys taitaa olla miellyttävin, mitä Pomppis-rungoissa olen nähnyt. Useampiakin kuvia kelpaisi katsella. Mm. polkimet kiinnostavat.

Moi Simo, mitä kelaisit kunnolllisesta pitkästä etulokarista? Ehkäpä vielä mudflapillä? Näin eturengas ei roiskisi likaa voimansiirtoon ja jaloille.

Oikea satula tähän on vielä hommaamatta, toi löyty varastosta. Mut varmaan Spessun Ruby Expert tai San Marco Aspide Glamour - jotain mustaa kuitenkin.
Kori on kuulemma just hyvä, ei säädy alemmas ja valo on kiinni joko tangossa tai korissa.

Mää kyllä tykkään tästä!
Onko kori PDW?

Jotenki niin käytännöllisen järkevä tsykkeli että on pakko tykätä. Mäki tahon tälläsen!

lisäviittaus

kmw - 22:18, 8.11.2012 »
Mull Dundane - 12:35, 30.9.2012 » Ei ne lokasuojan jatkona roikkuvat roiskeläpät ihan turhia ole...
Eipä niin :) https://lh3.googleusercontent.com/-1hD7_dlYmvo/S7BLcXYdLaI/AAAAAAAAAhc/6RVZO1GPd3s/s320/P1050020_3.jpg Jalat pysyvät kuivina, mutta ennen kaikkea voimansiirto pysyy hiljaisena.

Päivitetääs toisenkin tuulipukupyörän status. Useemman tonnin on nainen tällä päästelly, eikä moitteen sijaa ole kuulunut :slight_smile: Satkun päivälenkkejä on tälläkin taitettu, mut toive olis päästä sit ens kesänä pidemmille reissuille (irrotettava vaihtajankorvakko jo hankittu).
Renkaina on kesän ollu 32mm Paselat, kammet vaihtuneet 170mm Gimondeihin, penkiksi löyty keväällä Spessun Ruby Expert ja tankona nyt jo jonkun tovin vähän kavennettu On-Onen Fleegle Pro Sramin foam gripeillä.

Kova toi tuki.