NJS Finland

NJS = Nihon Jitensha Shinkōkai (Japan Keirin Association)

NJS INFOA JA KESKUSTELUJA AIHEESTA:

http://bg.keirin.jp
http://keirin.jp/pc/dfw/dataplaza
http://keirin.jp/pc/dfw/portal/guest/data/bicycle/
http://www.lfgss.com/thread9736-2.html
http://homepage.mac.com/tomity/PhotoAlbum37.html
http://www.bikeforums.net/archive/index.php/t-326237.html

NJS KOMPONENTTEJA MYYVIÄ KAUPPOJA:
http://www.alexscycle.com/
http://www.tracksupermarket.com/
http://njs-keirin.blogspot.com/
http://hubjub.co.uk/
http://www.keirinberlin.de

EBAY-KAUPPIAITA:
Phil_the_power_taylor (njs-export)
8pilgrim8
Njskeirin1
Serichan2007

NJS RUNGOT KUSTOMINA:
Panasonic
Gan Well Pro
Nagasawa
Kalavinka
Bomber Pro
Georama
(Track Supermarket takes orders for custom made frames, hand made in Japan, by makers such as Panasonic, Nagasawa, Nakagawa, Bridgestone/Anchor, Samson, Baramon, Vogue, Cherubim and Ganwell Pro)

FOORUMIN NJS-RUNGOT:
3Rensho -Jamessi
Bridgestone - Favorit
Bridgestone Anchor - Ice0018
Bridgestone Anchor - Zigo
Bridgestone - Iihis
Gan Well Pro - Dpstyles
Gan Well Pro - Khaiser
Gan Well Pro - Turjake
Georama - Hra Moss
Giro - DanielBraun
Giro - jh
Iribe -???
Levant - -Tipi-
Kiyo Miyazawa - Jenni
Makino - Anttig
Makino - Asi
Makino - Artpow
Makino - Josif
Makino - Mllks
Nagasawa - Ismo repi
Panasonic - aNooj
Panasonic _ GiniMehu
Panasonic - Opaz
Panasonic - Waldemaar
Peloton - Takaperin (crashed)
Presto - Normaali
Samson -TS
Samson - Iihis
Stratos - Olavi Takatalo
Vivalo - Afa
Vivalo - Juhani
Vivalo Special - Saakki
Vivalo Special - Pippo
Vogue - Voisin

(Edited 18.7.2014)


Mulla oli valkoinen aero. Ne alkuperäiset satulat on njs leimattuja mutta uudet muistaakseni ei. se oli aika mukava ennenkuin meni rikki.

Ois kiva nähdä kuvia ja kuulla kokemuksia jos kukaan on puolannut takakiekkoja NJS tyylisesti 4x.

Mullakin on musta nahkainen Kashimax Aero sekä jokin lyhyt (80 mm?) japsistemmi NJS-leimalla. Ja olikohan Winpistan kippurasarvetkin leimalla ??

Nämä kaikki olivat kiinni vm. 1983 Nishiki Race Masterissa ( vaihdevaroitus ! ) , mutta nyt täysrestauraatiossa piti vaihtaa koolleni sopiva Cinellin 2A-stemmi kun 120-130 mm:n japsia ei tähän hätään löytynyt.

Muuten ko. stemmin ohella Nishikin ainoat ei-japanilaiset osat ovat ulko-ja sisärenkaat :slight_smile:

Juha

Georg - 9:53, 24.8.2010 » Ois kiva nähdä kuvia ja kuulla kokemuksia jos kukaan on puolannut takakiekkoja NJS tyylisesti 4x.
http://kuvaton.com/k/XIY.gif

Eipä toi nyt juuri eroa muista ristiinpuolauksista.

Leimatut rungot on kyllä IHQ - mutta:

1.) Jenin kurssin, postikulujen, tullien ja ALVien jälkeen helposti ihanan kalliita.

2.) ei välttämättä kannata ostaa ainakaan kovin pahasti klommoilla olevaa (lue: Keirin-skaboissa 60km/h vauhdissa kolaroitua) runkoa vaikka terästä ovatkin.

3.) geometria/mitat ovat yleensä suht. pitkiä ja matalia kun länsimaiselle ruumiinrakenteelle ja kaupunkifiksutteluun ylipäätään soveltuisi yleensä paremmin juuri päinvastaiset mittasuhteet.

^jenin kurssi, tullit ja alvit pitää paikkansa. Toinen hintaa nostattava tekijä tuntuu olevan postitus. Jenkkilästä löytyy aina välillä helmi runkoja, mutta yksityishenkilön postikulut nousee pilviin. Se mikä on mukavaa nähdä on että isommat nettifirmat kuten wiggle, probike yms. on saanut tiettyjen komponenttien hinnat suhteellisen alas. Näin ollen käytettyjen komponenttien tilaus jaappaniasta tulee vähintään saman hintaisiksi. Runkojen koot vaihtelee ja suurin osa on mitä omituisempia…mutta mitä voi odottaa runkoista jotka on tilauksesta tehty.

Samalla linjalla Jussin kanssa, ettei ihan mällättyä kannata lähteä tilailemaan. Kuvista kun ei aina näe todellisuutta.

Eniten mua kiinnostaa näissä se ettei valmistajista ole juuri tietoa tarjolla, esimerkkeinä vaikka Giro,Levant,Yanagisava, Iribe.

Kiinnostavaa on myös se miten entiset NJS gurut esimerkkinä Kusaka-San alkoi tekemään niinkin pientä projektia kuin Kinfolk. Yhtä nättejä runkoja kuin Vivalo. Tosin Vivalojakin saa nykyisin halvemmalla, liekö menetetyn NJS statuksen vuoksi.

EDIT: yllätyksenä oli kyllä mullekin että joissakin vanhoissa Nishikin maatiekompliiteissa on käytetty leimattuja osia ->Kashimaxin Aero satulat.

dpstyles - 13:46, 24.8.2010 »

EDIT: yllätyksenä oli kyllä mullekin että joissakin vanhoissa Nishikin maatiekompliiteissa on käytetty leimattuja osia ->Kashimaxin Aero satulat.

http://www.fillarifoorumi.fi/forum/picture.php?albumid=739&pictureid=4307

Huono kuva, mutta K-max siinä köllöttää.

Juha

Edit : Jep, kappas vaan , tarkemmin katsoen häkitkin ( Kyokuton Pro VIC II:set eli KKT–PVII-malli )löytyvät NJS-leimalla SR-Sakaen häkeillä.
Ei kiinni ,kun ei ole ajanut ikinä häkeillä , vielä. Eggbeaterit on mulle varma valinta :slight_smile:

itelleni oon perustellut NJS-rungon ja parin muun osan hankintaa sillä, että leiman pitäisi olla jokin laadun tae, ei välttämättä tarkoita kevyintä ja hipointa vaan kestävää ja luotettavaa. keirin-skaboissa juurikin ryminää riittää ja isojen rahojen ollessa pelissä vedonlyönnissä osista on varmaan yritetty tehdä kestäviä ja tasalaatuisia.

rungot on ainakin jossain määrin käsintehtyjä ja yksilöllisiä mikä mulle ainakin on yksi ratkaiseva tekijä, vaikka harkitsinkin ennen vivalon ostoa isolla tehtaalla tehtyä palpa-runkoa

toi geometriajuttu on tosiaan vähän nihkeä, mullakin vaakaputki on just oikeen kokonen mutta pystyputki sentin tai kaks liian lyhyt. en oo antanut sen vaivata vaan laittanu vähän pitemmän tolpan…

Ameerikassa oikeatkin lähetit ajaa hipsteripyörillä!
http://farm5.static.flickr.com/4111/4840158276_db13815f65_b.jpg
Sharky & 3Rensho.

^satulankärjen teippi mätsää upeesti runkoon

mut ei barspinnaa

^ei se väärin ole. mutta onkos tämä nyt hipsteröintiä? menee mun mielestä enemmänkin hifistelyn puolelle =) Vähän kun sijoittaisi tonnin kämäseen kaiuttimeen. Mutta eipäs nyt mennä sivuraitelle.

sanottakoon nyt vielä ettei se leima kerro kestävyydestä mitään. Leima merkkaa jonkinlaista standardia, jotta kaikilla keirinukoilla on samanlaatuiset pulikat kiinni.

Joo en tiiä, street life videon tyyppiki oli näköjään vaihtanu kultaisen vivalonsa siniseen vispiin jossa korkea bmx tanko…

…tosin njs-varvaskoukut olivat aika steel, eivät meinanneet millään muotoutua kengän ympärille ja nyt ne ovat paulilla.

Teräksiset varvaskoukut, ainakin MKS:n muotoutuu itseasiassa aika hyvin. Ainoa ongelma on siinä jos käyttää useampia eri kenkiä. Tällöin häkit ei istu kunnolla ja ajo on ärsyttävää.en harkinnut ostaa yhden parin alumiinisia häkkejä. Niitä vain ei ole juuri tarjolla ja niiden kestävyys on kuulemma erittäin heikko.

Amuliiniset häkit on ihan jees, ja ajamalla niitä ei paskaksi saa. Sen sijaan ne on helppo rikkoa esim kanttariin pyörää nojatessa tai kännipäissään astumalla polkimelle sen ollesa häkki ylöspäin. Been there, done that.

Mutta mulla on jotenkin sellainen hytinä, että amuliinihäkit ei olis leimallisia. Joku tietävämpi voi korjata tuon olettamuksen.

^ Mielestäni amuliinisetkin versiot tulevat leiman kera. Ja todellakin menevät varsin helposti rikki mm. kuvailemallasi tavalla.

Alu on myos leimattu.saa mm. Hubjubilta samalla hinnalla kuin teraksiset.pitaa varmaan ottaa pari testiin.

Edit: Alu hakkeja saa mkslta monissa vareissa.vain Alu vari on leimalla varustettu.