navan kiinteytys

no hei,
olen kuullut huhuja että taka navan voisi jotenki väsätä kiinteäksi…
onks totta?

sain just jotku vanhat campagnolo kiekot ja mietin et mitä niille pitäis tehdä.

Omalla riskillä saa ehtan “itsari” navan saa aikaiseksi kun laittaa liimaa/laakerilukitetta/hitsaa ja rotafixillä kiinni.

Oikeesti pitäisi olla vasurikierteinen lukkorenkaan kiinnitysmahdollisuus mutta oikean kierteinenkin käy hyvin jos vaan jengoille mahtuu.

Hommaa oikea fiksinapa.

Onkos noissa 630 vanteet?

Abtronic

Jätkä käy jotain nokittelemaan:

jep, niissä ON 630 alu vanteet. aika harmi kyl…

renkaita metsästäessä aloittaisin kyläsaaresta, fillareiden kierrätyskeskuksesta, siellä näkyi olevan muutama hyväkuntoinen pari kuuskolomekympisiä

630 renkaita saa edelleen uutenakin, ei se mikään kuolemantuomio ole, vaikka vaihtoehtoja onkin vähemmän kuin 622 kokoisissa.

Mistäs löytyis? Mullakin on muutamat kiekot…

Bikeshopissa on 32-630 Nokian Rollspeed LX heti tarjolla, tai voin tilata Vittorian Zaffirot 28 tai 32 millisenä.

mitä erikoista muuten alumiini vanteissa on?
mietin vain, kun harvoin niihin törmää ja näissä kiekoissa nyt sattui olemaan alut.

Kaikki nykyvanteet on alumiinia, paitsi jotkut harvat mummisvanteet ehkä. Nekin jo yleensä nykyään alua. Aluvanteet on kevyemmät ja kunnolla tehtynä silti kestävämmät kuin teräsvanteet, noin pääsääntöisesti.

Renkaista puheenollen, jos joku 32-630-koon renkaita kaipaa, multa saa halvalla vähän käytetyt Continentalin Tour Ridet, kuvio on kyllä aika monsteria mutta tosiaan halvalla lähtee.

Mietin jo, aloittaako tälle uutta ketjua kun en oo huomannut tästä puhuttavan, mutta alustavasti pistän tän tänne.
Mitä mieltä tästä ratkaisusta?
Ilmeisesti tuo ei käy kun levyjarrunavoille, mutta ei ehkä niin suicide-meininkiä?

^tuon pitäis olla erittäin jees ratkaisu. Rajoituksena pienimmän rattaan koko, taitaa olla 15?

Levelillä taitaa olla vastaava ratkaisu omissa navoissaan, en tiedä niiden meiningeistä tosin. Isoratas osaa kertoa enemmän.

Vaikuttaa kyllä ihan mielenkiintoiselta, ja edulliselta. Toisaalta tuosta ei kovin suuria summia olisi minusta kovin reilua pyytääkään, sen verran yksinkertainen systeemi. Hetken aiheutti mietitystä, koska päättelin että toi laitetaan takanapaan, mikä tuntui ihan loogiselta mutta noi kuvat ei oikein näyttänyt siltä. Mutta etunapa+toi setti tulis olemaan suht halpa fiksinapa. Voisihan sitä kokeilla.

^^ tuollaisella ajoin viime talven, toimii.

Huonoin puoli tuossa on navan respacetussäätö, eli jos etunapaa käytetään tulee siihen lisätä alumiiniholkkeja (joita myös tuolta saa) jotta päästään lähemmäs takahaarukan leveyttä. Tällä voi säätää myös ketjulinjaa, mutta valitettavasti samalla lisätään laakerin ja haarukan välistä etäisyyttä ja kasvattaa riskiä taka-akselin vääntymiseen. Mulla meni yksi velosolon akseli, mutta kun kauppias takasi ja vakuutti ettei näin voisi käydä niin sain jonkun erikoiskarkaistun tilalle kun valitin asiasta kuvien kera.

Phililtähän tuli/on tulossa kans jotain tolla periaatteella(ISO-standardiksi taisivat nimittää sitä). Varmaan varsin toimiva ratkaisu, jopa lujempi kuin perinteinen. Noita rattaita vaan ei ihan joka kaupasta oo ainakaan vielä ihan heti saatavilla. Itehän vois tietysti myös porailla, mutta jos välineinä on vain kaksi kättä ja pläkkändekker niin saa olla aika tarkkana, ettei tuu epäkeskoa.

Eikös ne Levelin vakiorattaankiinnityspultit tupannu katkeilemaan? Vaatii siis varmaan melko lujat pultit.

Ja eikö Tohtorilta saanut myös porattuja mummiksen rattaita varsin edukkaasti?

^Kuulemma, mutta millä aikataululla ja minkä laatuisia ovat? Uudet mummisrattaat ovat usein varsin ohuitakin. Vaikka ne muka olisikin tarkoitettu 1/8" ketjulle, ne on paljon ohuempia. Materiaali on varmaan lujempaa, kuin alumiininen rataratas.