Moderointipolicyistä

Moikka,
Tarkoitus olis kirjoittaa moderointi/adminointikäytännöistä pidempi sepostus mutta näin ensalkuun, ollaan aloitettu esim. vanhojen myyntitopsujen perkailua ettei ne, esim. käyttäjän tyhjentämät, topicit nousis missään suosituksissa tmv. esiin.

Viestejä ja topsuja myöskin muutenkin siirrellään rennommalla otteella, toivottavasti ainoa haitta tästä ei olisi edes notifikaatiot käyttäjille itselleen mutta seurataan tilannetta.

Jos näette tyhjiä tai turhia topsuja niin pistäkää avoimesti flagia vaan, flagaamisesta ei vielä itsessään tule mitään sanktioita kellekään mutta jeesaa pitämään forumin sisällön kurissa.

5 Likes

Flag-toimintoa voi kans käytellä jos huomaa jotain selkeää trollaamista/rasismia/seksismiä/homo-/transfobiaa yms skeidaa niin homma hoituu tehokkaammin kuin pelkällä sanallisella palautteella

4 Likes

Elikkäs luenko minä nyt tätä oikein niin notta voisi vanhat omat O/M topaasinsa siivota flägäilemällä ne YV:n digitaalisten talonmiesten lakaistaviksi bittiavaruuteen?

edit. kokeillaan viel toimiiko summonointi elikkäs suddenly wild @MERKKARI appears

joo about näin!

itellä on just täntyyppinen puhdetyö käynnissä ja johan lähtee topikit kuin hauki jne. :smiling_face_with_three_hearts:

2 Likes

vittu mikä savotta, mutta voin flagaa rikospaikkani jossain välissä niin serverille tulee puolet lisää tilaa

kattelinkin tossa aiemmin et merkkari oli käyny tekee jotain labrarottakokeita yhdellä

ihanaa ettei tääl voi olla enää miten vaan vaan esim. paskat amat voi flägätä

1 Like

hyvin tuntuu futaavan toi flägi, ja moderointipostit pamahti emailiin. Sinällään ei välttämättä ois dorka tonne O/M puolelle jos saatte enabloitua topikkien alottajille poistot suoraan niin sit jengi voisi siivota omat sotkunsa…

4 Likes

no siis tämä^

1 Like

automaatioon luotetaan näissä hommissa elikkäs yritetään tehdä jonkin sortin automaattinen happaneminen

joku mode vois omalla API-avaimellaan ajaa jotain seuraavanlaista, ettei kaikkien tarvi:

seq 100 | \
    xargs -I{} curl -H 'Accept: application/json' 'https://www.yksivaihde.net/search?q=in%3Atitle%20myyty%20%23myydaan-for-sale&page={}' | \
    jq '.topics | map(.id) | .[]' | \
    xargs -I{} curl -H "Api-Key: $APIKEY" -H "Api-Username: $USERNAME" -X PUT --data='{"status": "closed", "enabled": true}' 'https://www.yksivaihde.net/t/{}/status'

edit. tai en ainakaan dokkareista löytäny bulkkioperaatioita

1 Like

Onko foorumin moderointikäytännöissä tapahtunut siis muutoksia nyt kun on siirrytty uudelle foorumialustalle, ja mitäs kohtaa foorumin säännöistä tuo mun postaus rikkoi?

Niin se maailma muuttu.

Edit: ja onhan tuollainen osoittelu nyt aivan paskaa ja ansaitseekin tulla moderoiduksi piiloon.

Perustuuko moderointi siis yhteisön sääntöihin vai moden kulloiseenkin mielentilaan ja maailmankatsomukseen

Tää on hyvä kysymys joka ansaitsee kunnon vastauksen - ja moderointikäytännöt niin ikään ansaitsee tulla auki kirjoitetuiksi - mut nyt tämmöinen placeholder vastaus, että siinä missä aiemmin yhteisö on antanut sanallisesti sakinhivutusta ja modet ehkä joskus reagoineetkin, niin atk tarjoaa nykyisin mahdollisuuden tähän samaan käytäntöön liputus/flag-toiminnolla derailaamatta keskustelua hedelmättömälle metatasolle kun joku oikein rupeaa turauttelemaan. Kun joku yhteisön jäsen huomaa mielestään asiatonta suunpieksentää, mitä tää teikäläisen viesti siis edusti, hän voi liputtaa viestin sen enempää mölyä aiheuttamatta, jolloin se menee modetiimin arvioitavaksi ja tässä tapauksessa katsoin liputuksen olleen varsin aiheellinen.

Mutta nyt on iha vietävä kusihätä joten en kerkee kirjoittamaan enempää muuten tärkeästä aiheesta. Tässä lukusuositus jos kiinnostaa mitä toi flag tarkalleen ottaen tekee. Meillä ei ole konffittu noiden trust levelien taakse mitään hierarkiaa mihin tossa viitataan.

Lainaan tähän oleellisimman

The goal here is for the community to be able to protect itself […], even without a moderator present.

3 Likes

:grin:

Ihan hyvä josson vähän aktiivisempaa moderointia ja hatunnosto jos joku tätä foorumia jaksaa sillä tavalla seurata.

E. fekkin hymiö unohtu ettei tuu paha mieli

4 Likes

Joo siis meinasinkin kysellä, että mihin sääntöön toi pysyvä flägääminen perustui vai oliko mielipideasia, kun foorumilainen flägäsi viestin. Kaipaan vana läpinäkyvyyttä, sillä en suoranaisesti kokenut rikkoneeni sääntöjä ja keskustelu oli oikeassa topikissaan.

Dear käyttäjä @josbanse:
Jos ärsyttää, ei täällä foorumilla tarvitse roikkua.

Editoitu asiallisemmaksi.

Niin, eli en saa tiedustella läpinäkyvyyttä moderointiin vaan kannattaa mielummin jättää foorumilla käymättä?

Onko täällä koskaan ollut tarkkaa sääntökirjaa? Ymmärrän kyllä pointtisi ja läpinäkyvyys on toivottavaa. Mutta yhteistö tekee tän foorumin. Ja mielestäni @happo-orgiat avasi hyvin tätä miten jatkossa toimitaan.

1 Like

Tää toimii siis periaatteessa näin (lue nuo ylläolevat linkit myös), että kuka vaan voi flägätä viestin, ja modet sitten ehtiessään tarkastaa hallintapaneelista että mitäs sontaa täältä löytyykään, ja siihen voidaan sitten reagoida tilanteen mukaan. Liputus joko hyväksytään tai hylätään. Jos hyväksytään, voidaan viesti pannaan piiloon, siirtää ehkä toiseen paikkaan jos aihealue oli väärä, sit oikein ansiokkaan sikailijan tunnuksen voi panna jäähylle, tai ihan vaan laittaa yksäriä jos atk-toiminnot tuntuu liian kasvottomalta yhteisymmärryksen löytymisen kannalta.

Toivon kans että ehdittäisiin päivittämään tota TOS/FAQ/JNE osastoa justiin läpinäkyvyyden kannalta, mutta siihen asti saa riittää ajatus siitä, että hyvien tapojen noudattaminen ei myöskään vaadi aina täsmällisen seikkaperäisiä ohjeita. Käyttäjät tekee Yksivaihteen ja määrittelee yhteisön normeja, mihin ajatukseen toi liputustoimintokin pohjaa. Harras toive olisi että tällä tavalla yhteisön toimijuutta lisäämällä myös yleinen fiilis foorumilla notkumisesta kohenee.

5 Likes