Mites pidetään kondiksessa...

Löysin aivan namukan vanhan rungon, jossa on paikoitellen maali lähtenyt ja vähän ruosteen alkua… En kuitenkaan haluis maalata, koska siinä on ihan levottoman hienoja leimoja sun muita.

Onko joku kokeillu putsata rasvalla, pyyhkiä kuivaks ja lakata? Tietääkseni lakan kanssa voi tulla ongelmia, kun se päästää kosteutta läpi joka sitten jää jumiin lakan ja teräksen väliin. Hetken päästä on sitten ruostepuutarha lakan alla.

Tarkoituksena olis vain estää ruosteen lisääntyminen, pitää pyörä ehjänä ja säilyttää antiikki-look. Kyseistä sävyä tuskin löytyy mistään.

Ideoita?

patenttiratkaisu: älä tee mitään. paitsi aja jos siltä tuntuu.

Kannatan edellistä.

ja velothan säilytetään sitten sisällä.

mitä tapahtuu jos skrabaa/hioo ylimääräiset ruosteet pois ja hieroo jotain rasvaa riittävästi niihin läikkiin ja antaa vaan olla?

tää

http://www.megginson.com/img/plastic-surgery.jpg

kiitos isoratas toi selvensi paljon

Hui helvetti, olin liian lähellä näyttöä!

Osat irti, rungon puhdistus, ruostekohtiin patapataa niin että kiiltää ja joku "kova vaha pintaan(Hempelin botskivaha, tms.), puhdistetut osat kiinni ja ajoon… Säilyy patina eikä näytä ghetolta…

Hop. Pompautetaas tätä, kun en parempaakaan keksi. Pinttyneemmän lian saa maalin päältä varmaan pois karhunkielellä ja cifillä ja ruostetäplät patapadalla, mutta mites sitten rungoputkien ruostesuojaus sieltä sisäpuolelta? Voisko sinne suihkia jotain öljyä spraykannusta ja sitten käännellä runkoa, vai miten ja millä aineella tuo kannattais hoitaa?

Miksei siihen hommaan sopis vaikka kotteroissa käytettävä kotelosuoja-aine?

NKOTB - 13:04, 29.4.2009 » Hop. Pompautetaas tätä, kun en parempaakaan keksi. Pinttyneemmän lian saa maalin päältä varmaan pois karhunkielellä ja cifillä ja ruostetäplät patapadalla, mutta mites sitten rungoputkien ruostesuojaus sieltä sisäpuolelta? Voisko sinne suihkia jotain öljyä spraykannusta ja sitten käännellä runkoa, vai miten ja millä aineella tuo kannattais hoitaa?
http://www.cswestbikes.com/catalog/jpwiegleframesaver.jpghttp://blogit.helsinki.fi/tuylaant/jaska.jpghttp://www.puuilo.fi/cat/images/4l-mobil-1-5w50-rallyform_uusi_0808_6d9.jpg

ulkopuolelle autoglym ja hartsivaha, tolla kombolla on kiilto pysyny maalittomassa/lakkaamattomassa alurungossa.

Ok. Tällä mennään

http://kauppa.motonet.fi/images/app/608210.JPG

anttipantti - 13:31, 29.4.2009 » autoglym ja hartsivaha
Onko runko 6000- vai 7000-sarjan alumiinia? Täällä lisää [>>](https://www.yksivaihde.net/old/804/15414)
konkeli - 13:48, 29.4.2009 » Miksei siihen hommaan sopis vaikka kotteroissa käytettävä kotelosuoja-aine?
Sopii vallan mainiosti, jos laittaa uuteen runkoon. Jos runko on vanha ja jo hieman ruostunut, ei kotelosuoja ruostumista pysäytä(tai käsittääkseni ainakaan suurin osa kotelonsuojista). Ruostuminen jatkuu suojan alla.

Öljy sopis vanhaan runkoon paremmin, mutta se ei taida pysyä niin hyvin.

Tämä lienee oikea paikka muutamalle ruoste aiheiselle kysymykselle. Miten tällaisen kanssa kannattaisi lähteä liikenteeseen?

Ruostetta on vähän joka osassa ja mietin nyt mitä vaihtoehtoja hommassa olisi ja millä kustannuksilla. Mitkä olis parhaat konstit ruosteen poistoon ja millä osat sitten käsittelisi? Mieluitin pitäisin nuo originaalit osat kun kyseessä on jonkin sortin entisöinti.

Tuosta rungon sisäosien ruostesuojasta - eikö se pitäisi ensin saada puhtaaksi liasta ja käsitellä sitten? Lian poisto lienee vaan mahdotonta.

autosol + hinkkaaminen on kuulemma aika jees.

Jotain konstia ruosteen poistamiseen olisi tarpeen kokeilla. Erinäiset pintaruosteistet osat ovat odottaneet puunausta jo tovin. Lisäksi huollettavaksi ilmestyi nyt yksi naistenpyörä, “made in W.Germany”. Ei mikään kummoinen esineenä: halvat osat, runko perusputkea ja muhvit suoraan leikatut. Oli mitä oli, vakaa tavoite on kohottaa ajokin ulkoasua ja käyttökelpoisuutta niin paljon kuin mahdollista hyvän maun ja kohtuullisen budjetin rajoissa. Eikä haitanne jos tuosta tuleekin kärsivällisyyttä kehittävä projekti.

Vaikka maalipinta onkin tehtaan jäljiltä karkeahko, väri on huomattavan kaunis. Uusiksi maalaaminen ei siis tule kyseeseen, ja paikkamaalauksia/lakkauksia/teippauksia tekisin mieluusti hyvin hienokseltaan. Vastaavan sävyistä helmenvalkeaa maalia lienee muutenkin hieman hankalaa löytää. Talveksi taivasalle hylättynä ajokki on ottanut moneen rungon sopukkaan ruostetta, ja nyt se pitäisi saada niistä pois. On sangen ikävää, kun pintaan on kuivunut jostain rakosesta juossut ruosteinen noro ja arvata saattaa, että pinnan puhdistuksesta huolimatta seuraavan sateen jälkeen sama kohta on jälleen yhtä siivoton. Putkien sisäpuolen seikkaperäinen kuntoselvitys, puhdistus tai suojaus ei tunnu ainakaan tällä hetkellä kovin olennaiselta, mutta ehkäpä kaikki päällepäin näkyvät kolot voisi käydä läpi esim. hammasharjalla ja sopivalla ruostetta irrottavalla aineella?

Yritän alustavasti selvittää, mitä voi tehdä oksaali- tai sitruunahapon vesiseoksella. Kemiallisen käsittelyn jälkeen teräskappale tarvinnee ilmeisesti tehokkaan mekaanisen puhdistuksen. Vaikutuksesta maalipintaan ei ole tietoa.

Tollaseen kevyesti pintaruosteiseen kromattuun osaan (stongaan/haarukkaan) on joku joskus (jenkkirekkamiehet) ehdottanut cokista ja tinapaperia (sitä keittiöstä löytyvää foliota). Enemmän ruostuneeseen patapata. Ja karhunkieltä ( scotch-britea ) kandee välttää.