Millasta sinkula/fix ratasta?

https://drive.google.com/folderview?id=1-6R0dSzvkntLpWYXZwY99BTNgqtUQrx2

Pyöräliikkeessä sanottiin että tähän ei saa suoraan esim. single speed/free wheel ratasta saati fixed gearia. Mikä neuvoksi onko jotain converteria jne.?

Toivottavasti kuvat näkyy!

Postaan foorumille ekaa kertaa

kai tohon bmx-vaparin saa, mutta ketjulinja on tod näk huono kampien ketjulinjaan nähden.

jos haluat säästää itsesi kaikennäköiseltä harmilta, hommaa fixed gear takakiekko.

Saisko jotain ebay linkkiä bmx-vaparista? Meinaatko uudella kiekolla sitä takarenkaan napasysteemiä? Käytännössä siis uutta rengasta.

Vapareita: Rattaat valikoiman tuotteet Veloshopista Tagit "vapaarattaat" - Veloshop.fi

Kiekko = vanne + pinnat + napa (eli kaikki muu paitsi se itse kumi eli rengas).

Saattaa tohon saada suoraan tommosen vapaarattaan, jos pääsee tosta pakasta eroon. Siihen tarvii avaimen, joka varmaan sieltä pyöräliikkeestä löytyis. Ketjulinja voi olla muutaman millin pielessä, mut mäihällä saattaa pärjätä.

Täällä oli jossain valmis ohje juuri tämmöisen takapyörän oikeaoppiseen sinkulointiin. Mennäänpä googleen ja se postaa linkin joka ekana ehtii.

Jaa tää vai: How-to sinkulointi

varmaan juu, tai tässä tiivistettynä:

tya - 1:22, 25.2.2011 » Toki kierrepakallisen pyörän voi sinkuloida myös pyöräyttämällä pakan irti ja pyöräyttämällä BMX-vapaarattaan tilalle. Silloin ketjulinjan suoristamiseksi pitää vaan myös avata navan laakerit ja siirtää akselilla olevia prikkoja vedon puolelta toiselle puolelle, ja tämän jälkeen vielä keskittää vanne uudestaan rihtaamalla. Tämä varsinkin isossa osassa vanhoja kierrepakkoja joilta ei helposti saa rattaita yksi kerrallaan irti irrottamatta koko vapaaratasta.

Mutta onkos tuo kierrepakka? Vai uniglide / varhainen hyperglide, jossa pienin ratas toimii kasettipakan lukkorenkaana?

Joku tämmönen budjettiratkaisu voi myös olla aika paljon helpompi kuin vanhan kanssa puljaaminen: Fillaritori.com
E: paitsi että tietysti takanavan leveys ei taida natsata?

Tämä selventi asiaa! Kiitos siitä.

Pyöräliikkeessä tosin sanoi että tohon ei saa vapaa ratasta suoraan, että sen “näkee” tosta päällepäin. Olikohan että jonkun kierteellisen olisi mahdollista laittaa? Vois irrotella pakkaa ja kattoo tarkemmin.

Mene ja tiedä!

Oho tähän olikin tullut vastauksia kun päivitin sivun! Kiitos niistä :slight_smile:

JOS se on tuollainen varhainen hyperglide (kuvassa keskellä), niin siihen menee nykyaikaiset kasettisinkularattaat. Jos taas uniglide, niin ei mene, koska siinä ei oo tuota leveää uraa. Selviää, kun väännät pienimmän rattaan irti. Tähän tarvitset kaksi ketjupiiskaa. Toisella pidät pakkaa paikoillaan ja toisella väännät pienimmän rattaan vastapäivään irti.

Katsoin pikseleistä, että tässä on kierrepakka. Älkää soheltako, vaan kertokaa takanavan uudelleen keskittämisestä ketjulinjaa varten ja vanteen rihtaamisesta keskelle ja bmx-vapareista ja fiksirattaan kiinnittämisestä loctitella ja rotafiksaamalla.

Kerro, mistä pikseleistä näit? En siis kiistä mitenkään, haluan oppia katsomaan pikseleitä paremmin.

Eiku ei tarvi, tajusin just itekin ehkä mitä näen. Kai se kierrepakan perhana on.

Sen ekan kuvan pikseleistä on hahmotettavissa pienimmän rattaan alla eli edessä ne kolot, joista kierrevaparin vapaaratasmekanismin saa purettua. Sen lisäksi näkyy uloimman mutterin takaa toinen mutteri, jota ei kasettinavassa ole.

Tarkennan vielä että kyseessä 26" maastopyörä. Ei mikään kallis, mutta takakiekko on uusittu (merkkikiekko) ja en kehtais heittää pois, ja en ehkä ala värkkää niiden pinnojen kanssa. Mites ne bmx-vaparit?

Yritän saada työkaluja huomenna kasaan!

Jos otat kierrepakan irti ja laitat tilalle bmx-vapaarattaan, joudut värkäämään pinnojen ja prikkojen kanssa. Koska se kierrepakkaa varten oleville kierteille tuleva bmx-vapari tulee muuten liian keskelle, eli ketjulinja jää pahasti vinoon.

Varmaan sama tilanne myös fixed gearin kanssa? Kiinteellärattaalla. Ja saakohan niitä edes kierrepakkaan?

Voishan sitä tietty kokeilla ei siinä mitään häviä. Rautakaupasta varmaan saa niitä pinnatooleja.

Itse vastaavassa tilanteessa metsästäisin käytetyn takakiekon, jossa on kasettivapari, jolle sinkularatas menee heittämällä. Tässä on useita etuja: hyvät bmx-vaparit on kalliita. halvemmassakin kasettivaparissa on kohtalainen vapaaratasmekanismi. Lisäski välityskokeilut on helpompia/halvempia, kun voi ostella eri kokoisia rattaita, eikä tarvi joka kerta ostaa sitä vapaaratasmekanismia myös.

Mulla saattais itseasiassa olla kellarissa jotain mainitun kaltaisia peruskiekkoja, pistä yksäriä, jos kiinnostaa ja oot pk-seudulla.

Edit: fixed-kokeiluihin taas takakiekko, jossa on levarinapa, ja siihen pulttiratas. Kierrepakkanapaan ei saa kuin itsari-fixin, kun siinä ei ole vastakierrettä lukkorenkaalle.