Mikä ohjainlaakeri (BLB Track -runkoon)?

Ohjainlaakerin pitäisi olla tyyppiä threadless 1 1/8. Mitä suosittelette?

Tämä on ensimmäinen pyöräprojektini enkä tunne ohjainlaakereita juuri lainkaan.

Chris King olisi varmasti varma valinta mutta kun sen hinta on aika kova, aika tarkkaan 100 euroa Suomeen toimitettuna.

Surlyn valmiissa pyörissä näyttäisi olevan läpi linjan Ritchey Logic Comp -ohjainlaakeri. Se maksaa noin 30 euroa Suomeen toimitettuna. Huomaako eroa käytännössä?

uutena ei varmaan juuri mitään eroa, mutta kyllä king on pitkässä juoksussa helvetin hyvä valinta.

FILLARIMIES - 20:52, 9.5.2010 » Surlyn valmiissa pyörissä näyttäisi olevan läpi linjan [Ritchey Logic Comp -ohjainlaakeri](http://cgi.ebay.co.uk/SERIE-STERZO-RITCHEY-COMP-LOGIC-THREADLESS-1-1-8-BLACK-/220587446264?cmd=ViewItem&pt=Ricambi_per_biciclette&hash=item335c094ff8#ht_1828wt_1167). Se maksaa noin 30 euroa Suomeen toimitettuna. Huomaako eroa käytännössä?
Ja ennen kuin alkaa tilaamaan suotta surutta muualta esim. tuollaista laakeria, niin kannattaa tarkistaa kotimaan tarjonta. Samaa laakeria, ja vastaavia, kun saa kutakuinkin samoihin hintoihin ihan rajojen sisältäkin.

Mistä tarkalleen ottaen löytyisi samaan hintaan?

Kaupasta. Esim. Hi5bikesissä mainittu Ritchey Comp 25 euroa, Pyörätohtorilla Tange 25 euroa…

Kaupunki- ja maantietouhuihin? Sanoisin, että ihan yksi ja sama mikä laakeri siellä rahisee. Putsaat keväällä ja syksyllä ja katsot, että ruuvit ovat oikeassa momentissa, niin se kestää kutakuinkin ikuisesti.

tya - 6:07, 10.5.2010 » Kaupasta. Esim. Hi5bikesissä mainittu Ritchey Comp 25 euroa, Pyörätohtorilla Tange 25 euroa...
Paitsi että jos FILLARIMIES ei satu asumaan pääkaupunkiseudulla niin jopa Liikenne- ja viestintäministeriön ankarasti kritisoma Itella Oy:n palveluhinnasto aiheuttaa sen valitettavan ilmiön, että esim. mainittu Ritchey tulee mahdollisesti sittenkin halvemmaksi ulkomailta suoraan kotiin kannettuna kuin jos se pitää tilata kotimaisesta liikkeestä.

Mutta aiheeseen:
jos olet varma että aiot pitää pyörän pitkään, sijoitus saattaa Kingiin saattaa mahdollisesti jopa kannattaa, sen sijaan jos se päätyy jostain syystä myyntiin piakkoin niin joku halvempi ja käytössä täysin vastaavanlaatuinen laakeri saattaa olla fiksumpi valinta.

jussi - 7:04, 10.5.2010 »

jos olet varma että aiot pitää pyörän pitkään, sijoitus saattaa Kingiin saattaa mahdollisesti jopa kannattaa, sen sijaan jos se päätyy jostain syystä myyntiin piakkoin niin joku halvempi ja käytössä täysin vastaavanlaatuinen laakeri saattaa olla fiksumpi valinta.

tossa on lähinnä kyse siitä haluaako jossain vaiheessa vaihtaa pyörään uuden laakerin vai laakeriin uuden pyörän :-)

Cane Creekilla on myös ihan kelvollisia laakereita kingiä alemmassa hintaluokassa.

^ siitäkin.

ajattelin siis lähinnä sitä, että Kingin laakeri pääsee - teoriassa - oikeuksiinsa vasta siinä vaiheessa kun joku muu vastaava on jo ajettu ajat sitten loppuun. mutta onhan se kieltämättä myös blingimpi kuin kaikki canecreekitfsatjaritcheytsunmuut yhdessä.

BLB Track maksaa kasattuna pyöränä 900e. Kingi 100e. Eli 10% koko pyörän arvosta sijaitsee haarukan ja emäputken välissä. Sieltä se Kingi tuo vähintään 10% lisää arvoa pyörän toimintaan ja ajotuntumaan. Kyseessä kuitenkin osa, joka ei juurikaan liiku ajon aikana.

asb - 8:06, 21.4.2010 » Muista nyt, että tää oli se foorumi, jossa speksaus oli sallittua, eikä fillareita lokeroida oikeisiin ja vääriin. Massiven foorumi näyttää olevan vielä pydessä. siellä saa dissata väärin pyöräileviä.

Ja ihan sama minkä laakerin sinne survoo kiinni, niin kannattaa ne emäputken päät rotsata ennen laakerin asennusta. Etenkin siinä tapauksessa, että asennettavaksi sattuisikin tulemaan Kunigas laakeri.

Tosin tässä tilanteessa joudut sen rungon viemään liikkeeseen, ja jos et osta laakeria sieltä, joudut varmaan maksamaan jotain asennusoperaatiosta. Kun taas jos ostaa, etenkin hieman paremman laakerin liikkeestä, voi asennuksen saada samaan rahaan.

Ai niin, ja tuo Ritcheyn Comp laakeri maksaa Hi5:stä toimitettuna 32€ (Ebay toimitettuna 30,80€), jos tilauksen maksaa luottokortilla. Tosin niinpä sen joutuu luotolla maksamaan jos sen Ebaystä tilaa. Itsellä ainakin tuollainen hintaero on verran pieni, että mieluusti sen ostan lähikaupasta.

Kyllä speksaus on sallittua. On myös sallittua huomauttaa, kun foorumipyöräilijöillä ja hipospeksaajilla lähtee mopo käsistä muiden pyöriä speksatessa.

^säikeen aloittaja taisi itse mainita kingin yhtenä vaihtoehtona.

FILLARIMIES - 9:11, 10.5.2010 » [Chris King](http://www.aspirevelotech.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=CTGY&Category_Code=CKNTS) olisi varmasti varma valinta