VISP, E-Bayn Jalokivi

Palatakseni jälleen tähän paljon hälyä aiheuttaneeseen painonhallintakysymykseen, kääntäessäni pyörän ympäri etuvaijerin kuorta asetellaksensi sen ollessa näistä kahdesta helpompi urakka, kiinnitin jälleen huomiota jo pikaisesti eilen itseäni hivenen askarruttaneeseen seikkaan:

Pyörän perä on huomattavasti raskaampi kuin sen keula. Onhan siellä toki kaksi vapaaratasta, mutta käytössä sinne kutakuinkin ympätään vielä penkki ja pyylevään habitukseeni nähden hämmentävän veistoksellinen perseeni.

Mielipiteitä, kyssäreitä? Jakaako harteva torsoni painon kristillisesti koko menopelin pituudelta, vai onko odotettavissa nolostuttavia hetkiä tyttöjen tirskuessa takavanteen alle litistyneelle kumille ja pajatson lailla kutsuvalle persvaolleni?

Nostat aanarin penkistä ja ajat pelkästään putkelta riuhtoen voimakkaasti droppitangon alaotteelta. Myös erittäin korkealla vyötäröllä varustetut housut ehkäisevät perseesi death valleyn vilkahtelua. Eikä tyttelitkään tirsku kun otsasuoni pullottaen runttaat menemään.

Mun crea-cola on tehty greg valentinon ohjeen mukaan - mulla ei ole mitään hävettävää.

pieni merenneito - 21:51, 23.3.2010 » Jakaako harteva torsoni painon kristillisesti koko menopelin pituudelta, vai onko odotettavissa nolostuttavia hetkiä tyttöjen tirskuessa takavanteen alle litistyneelle kumille ja pajatson lailla kutsuvalle persvaolleni?
Älä ota kumista paineita. Painon jakautuminen etu- ja takakiekolle on kiinni siitä kuinka eteen tai taakse satulan asennat ja kuinka korkealle ja eteen sarvet tulevat.
NKOTB - 22:19, 23.3.2010 » Älä ota kumista paineita. Painon jakautuminen etu- ja takakiekolle on kiinni siitä kuinka eteen tai taakse satulan asennat ja kuinka korkealle ja eteen sarvet tulevat.
Takarenkaalle pitäisi tulla 55-60% painosta. Jos takana on liikaa painoa, niin ohjattavuus heikkenee. Jos takana on liian vähän painoa, niin mutkissa takapää tuntuu jakelevan vasemmalle ja oikealle ja kädet väsyvät, kun joutuvat kannattelemaan turhan suurta painoa. Vuorotellen etu- ja takarengas vaa-alle ja kuski alaotteelle. Tulos on "takapaino / (etupaino + takapaino)".
jussi - 7:16, 24.3.2010 » Antti, pahoittelen nöyrimmin että olet joutunut jälleen kärsimään lukiessasi typeriä kommenttejani.
Älä nyt viitti leikiksi heittää. Sun kommentit tähän thrediin on olleet täysin älykääpiömäisiä. Sä kun et oikeasti ole vajakki, vaan sulla on nyt selkeästi joku agenda päällä. Hum?

Muista nyt, että tää oli se foorumi, jossa speksaus oli sallittua, eikä fillareita lokeroida oikeisiin ja vääriin. Massiven foorumi näyttää olevan vielä pydessä. siellä saa dissata väärin pyöräileviä.

pieni merenneito - 7:25, 24.3.2010 » Palatakseni jälleen tähän paljon hälyä aiheuttaneeseen painonhallintakysymykseen, kääntäessäni pyörän ympäri etuvaijerin kuorta asetellaksensi sen ollessa näistä kahdesta helpompi urakka, kiinnitin jälleen huomiota jo pikaisesti eilen itseäni hivenen askarruttaneeseen seikkaan: Pyörän perä on huomattavasti raskaampi kuin sen keula. Onhan siellä toki kaksi vapaaratasta, mutta käytössä sinne kutakuinkin ympätään vielä penkki ja pyylevään habitukseeni nähden hämmentävän veistoksellinen perseeni. Mielipiteitä, kyssäreitä? Jakaako harteva torsoni painon kristillisesti koko menopelin pituudelta, vai onko odotettavissa nolostuttavia hetkiä tyttöjen tirskuessa takavanteen alle litistyneelle kumille ja pajatson lailla kutsuvalle persvaolleni?
Ei muutako kovaa ajoa sillä setupilla mikä alkuun vaikuttaa hyvältä. Viisautta torson ja rakkineen suhteisiin sekä rekkamiehen laaksoon tuijottaviin gimmoihin tulee mailien myötä. Pitkästä aikaa hauska lanka missä sisältö ja tekemisen meiniki menee jeesustelun edelle.

Moi.
Mulla outo tunne sormissa ja sielussa, mutta se nyt vaan kertoo sen minkä jo tiesinkin - vaijereita ja gebardia on tullu vedettyä.

Selvitin erään itseäni askarruttaneen pulman vaijereiden palautumisen suhteen - käyttämäni vaijerinkuoren päät ovat siitä reiän kohdalta siinä määrin tiukkoja että vasta muutaman päivän käytön jälkeen alkavat antamaan vähän enemmän periksi. Tai sitten noi on jotain spesiaalia sorttia vaihdevaijereille. Ehkä, en tiedä.

Nipareilla viety takajarrun vaijeri näytti muuten ihan siedettävältä, joten käyköön se nyt toistaiseksi ratkaisuna siihen. Olen oikeastaan yllättynyt ettei se olet tuon karmeampi. Jonkinlainen velcroviritys voisi ehkä toimia vielä paremmin, mutta enpä nyt jaksa paneutua asiaan tuon enempää.

Takajarrusta puheen ollen, meinasin saada paskahalvauksen kun ruuvasin sen ensimmäisen kerran paikalleen. Kyseessä ovat ensimmäiset edes jossain määrin modernit jarruni, joten tuli pieniä yllätyksiä, positiivisia ja negatiivisia, kun askartelin ne paikalleen.

Positiivisista mainittakoon se miten helvetin helppo noissa on säätää vaijeri oikean pituiseksi.

Ilmeisesti jokin moderni teknologia mahdollistaa sen, että joka kerta kiertäessä jarrupalan säätömutterin auki, ja sitä liikutellessa, jarrupala asettuu eri kulmassa vanteeseen nähden. Päättelin tämän johtuvan epätasaisesta prikasta, kuinka nerokasta!

Länget lepäsivät tehtaan jäljiltä pahvilaatikossaan sellaisessa asennossa, että kiinnitettyäni sen näytti kuin koko paska olisi umpikiero. Jotenkin puolivahingossa onnistuin panikoidessani puoliksi muistamaan miten etujarrun kanssa kävi (ropeltaessa muljahtivat nätisti ojennukseen) ja koheltamaan paloja niin, että löystyivät ja kääntyivät oikeaan kulmaan.

Kiittelin tyytyväisenä onneani, ja lupasin ensi kerralla käyttää internetiä asennusohjeiden hakemiseen, näitä tällaisia asioita kun ei näemmä kaikessa itsestäänselvyydessään selvästikään muutaman oluen jälkeen ymmärrä.

Sen sijaan jarrukahvoihin en ole täysin tyytyväinen. Kaapelit on vietävä jotenkin perverssillä tavalla liian läheltä tankoa, joten tässä on nyt vaihtoehtoina pätkän vetäminen teippien alta tai yksinkertaisesti NOT GIVING A FUCK.

Tuo stonga on aika kapea, mutta olen tottunut ajamaan sellaisella ja ihan noin niinkun pyörän säilytyksen kannalta olen huomannut kapeissa tangoissa huomattavia etuja. Kapeus selvästi hankaloittaa jarrukahvojen sijoittelua, mutta ilmeisesti tuo liimaton teippi helpottaa lopullisen ratkaisun hakemista.

Katselin pyörää aamulla kun laiskotti enkä halunnut nousta sängystä, ja mietin kuumeisesti pitäisikö solmia ennen töihinlähtöä teipit paikalleen. Tein viisaasti ja päätin sen sijaan vetää käteen syödä aamiaisen. Myöhästyin silti.

Kelikin oli liukkaampi kuin miltä hikikomeron spyholesta kurkittuna näytti, joten ehkä hyvä etten lähtenyt tuolla vielä luistelemaan. Olisihan se ollut tietysti aika vaikeaakin, kun on penkin tilalla krabbis.

Onko vinkkejä tuollaisen noodle barin teippaukseen? Tuo leveämpi pätkä tangon keskellä on selvästi johtolanka, mutta en ole vielä ratkaissut pähkinää.

jarrujen kans on aina ollu vähä semmonen pienimmän pahan periaate, et jos se toimii, niin antaa olla =)

Ostoshommat.

Ilman teippejä tuo kyllä näyttää vähän pöljältä.

Tässä vaiheessa on vielä paha lähteä sanomaan ajoasennosta yhtään mitään. Asunnon nykytilasta sen sijaan tuomio voi olla hyvinkin jyrkkä.

Tollaset kahvat sieltä tarttui mukaan. Nuo shimmit ovat jotain metallia.


http://dmt.stc.cx/kullinkuva/2/k/23032010358.jpg
http://dmt.stc.cx/kullinkuva/2/k/23032010359.jpg

Onkohan noi väärin päin? Niinku et pitäis vaihtaa päittään ne. Oli miten oli, ei ne tuohon asentoon kuitenkaan jää.

http://dmt.stc.cx/kullinkuva/2/k/23032010360.jpg

Väärin.

http://dmt.stc.cx/kullinkuva/2/k/23032010362.jpg

Oikein.

http://dmt.stc.cx/kullinkuva/2/k/23032010363.jpg
http://dmt.stc.cx/kullinkuva/2/k/23032010364.jpg
http://dmt.stc.cx/kullinkuva/2/k/23032010365.jpg

Jotkut sunracet. Mun racet. Haha.

http://dmt.stc.cx/kullinkuva/2/k/23032010366.jpg
http://dmt.stc.cx/kullinkuva/2/k/23032010367.jpg

Incident! Kummankin jarrun mukana tuli paksuhko prikka. Etujarruun sitä ei tarvinnut, takajarru sen sijaan hyväilee runkoa kuvan osoittamalla tavalla.

http://dmt.stc.cx/kullinkuva/2/k/23032010368.jpg

Tiketti suljettu.

http://dmt.stc.cx/kullinkuva/2/k/23032010369.jpg

Laiskuuttani en viitsinyt etsiä soveliaampaa kuusiokoloavainta, joten aikamoista nylkytystä oli tuo ruuvin kiertäminen.

http://dmt.stc.cx/kullinkuva/2/k/23032010372.jpg

Laatikollinen vaijeria ja kaapelia. Meinas tulla paskat housuun kun näytti hetken siltä ettei sieltä löytyisikään oikeansorttista vaijeria.

http://dmt.stc.cx/kullinkuva/2/k/24032010374.jpg

Olin joskus ostanut jarruvaijerin, jossa on toisessa päässä sellainen perussylinteri ja toisessa sellainen toisenlainen jonka kuvailemiseen ei nyt kieli taivu.

Nappasin sen laatikosta riemusta hihkuen, laitoin sen sivuun hetkeksi ja nappasin sen siten että näin tuon sylinterinmallisen pään ja meinasin sairastua akuuttiin masennukseen. Pyörittelin sitä hyppysissäni tovin ja helpotuksekseni äkkäsin että tässä on nyt taas jollain välähtänyt ja jatkoin pakertamista.

http://dmt.stc.cx/kullinkuva/2/k/23032010373.jpg

Jos teippaa voileivän kissan selkään…

http://dmt.stc.cx/kullinkuva/2/k/24032010375.jpg

Kuvan perusteella lopputulos masentaa. Ihan kivalta se näyttää.

http://dmt.stc.cx/kullinkuva/2/k/24032010376.jpg
http://dmt.stc.cx/kullinkuva/2/k/24032010377.jpg

Niparihommat ja valkokuvadokumentaatiota ihmisasumukseksi kelpaamattoman tukikohtani huolestuttavasta nykytilasta. Astma ennen kolmenkympin kriisiä?

http://dmt.stc.cx/kullinkuva/2/k/24032010378.jpg
http://dmt.stc.cx/kullinkuva/2/k/24032010379.jpg

Nämä kuvat otin kauhusta kankeana kun en vielä hoksannut miten nuo palat voi säätää.

Lopputuloksesta ei tuossa vaiheessa ole juuri syytä räpsiä kuvia, joten palataan asiaan kun tuo on ajokunnossa ja tanko teipattu. Toivottavasti tänään.

Onks tää nyt nuudeli, vai randonneur-tanko?

Kyllä sen mielestäni nuudeli piti olla, mutta en minä muista kaikkea.

Tuntui vaan niin hiton sopivalta tuo että pakko oli pistää se parikymppiä ekstraa haisemaan. En usko että tulen katumaan, mutta toisaalta olen kyllä täynnä yllätyksiä.

Voipi olla, että kuvakulmat hämää. Nettikuvissa toi alaote ei vaan näyttäs nuudelilla olevan yhtä levällään.

Nuudeli

Rando

No vittu, niinpäs onkin. Ei se mitään. Hyvä toi on silti.

Terve vaan. Löysin kotimatkalla kauppaveljiltä Sellen 8 euron penkin, koruton ja musta. sopii ilmeeseen. Aattelin lähtee heittää pienen rundin, haluun cheezburgeria.

Noilla kumeilla mitkä tohon laitoin ei kovin mielellään kyllä lähtis tonne luisteleen, mut minkäs teet, pyörätie on kuuma. Ehkä. Ei oikein oo kuvaa näyttää, otan sitte paremmassa valossa. Tuli taas jostain syystä ihan helvetin rakeisia otoksia.

Kerron sitten mitä kävi, jos selviän reissusta hengissä.

Laitat parit halogeenit sinne asuntoon, niin on tarpeeksi valoa puhelimen kameralle :wink:
Haetko Makkoselta vai Hesestä ziizpurkeri?

Itse tykkään juustohampparista ilman majoa.

Kyllä tuolla on mukava ajaa. Itseasiassa yllätyin kun ei tuossa oikeastaan ole mitään mitä pitäis säätää. ehkä puoli senttiä 2-5cm nostaa penkkiä, mutta vaikea sanoa kun oli nyt niin täydellisen tuntuinen.

Kesäkumeilla veteleminen näillä keleillä aluks hivenen hirvitti mutta ihan nätisti se meni. Tsernobykeen verrattuna ajoasento huomattavasti parempi ja runkokoko juuri oikea.

Yläotteella tanko tuntui painavan vähän kämmeniä, vaikea sanoa johtuuko käytännössä koko talven jatkuneesta ajopaussista vai totuttelun puutetta.

Jarrut palautuvat huonosti, mietin josko ruiskisi vähän rasvaa strategisiin paikkoihin notkistumista jouduttaakseni.

Kaikenkaikkiaan tuo tuntui hyvin mukavalta polkea, ei raskaalta eikä kiikkerältä. Polkimet naksuu, niitä täytyy kiristää, vaikka kohtahan nekin menevät vaihtoon.

Ketju sitä lyhentäessä kohtaamistani vastoinkäymisistä huolimatta tuntui kestävän kuten ennenkin, ketjulinja tuntui olevan ihan ok.

Kaikenkaikkiaan tuolla ajaminen tuntui jokseenkin vähemmän seikkailulta kuin tsernobikellä, vaikka tuli silläkin vedettyä satoja kilometrejä ilman ongelmia.

En tiedä onko tuota runkoa järkevää varsinaisesti suositella, kaipa sen aika näyttää onko siitä mihinkään.

Oli muuten verohallinto jotain vitun jäännösveroa penäämässä lappusineen kun kävin viemässä roskia ja katsoin samalla laskupinkkaa eteisen lattialla. Kiva elättää Matti Vanhasta vielä oikein jälkikäteen.

Emmä sit pysähtyny missään, vedin loput mantelikakut ja kokikset nassuun mitä jäi synttärikahvitteluista sunnuntailta.

Kiitos viihdyttävästä ja verbaalisesti kutkuttavasta pyöränrakennusraportista. Hienoa äijämeininkiä, eikä mitään narukassi-homoilua.

No kyllä pyöränrakennuksessa, kuten usein kaikessa muussakin, ensimmäinen vaihe on se että omien tarpeiden ollessa ristiriidassa muiden lässytyksen kanssa lähettää fuckingsit lamereille ja greetingsit eliteille ja tekee niinkuin parhaaksi katsoo.

Menestystarinansa, ja varsinkin ne lukuisat pettymykset, ikävät yllätykset ja hermojaraastavat pikkujutut jotka tekevät tästä niin vitun kivan harrastuksen, tulee luonnollisesti dokumentoida.

Takaisin pyörän ääreen.

Taitoin tänään ensimmäisen työmatkani tuolla kulkupelillä. Sanottakoon että konkreettista mukavuuseroa ei aikaisempaan menopeliin ollut puoleen tai toiseen, joten voitaneen olettaa että talvipyöräksi sopinee paremmin ehkä täysin erilainen pyörätyyppi :slight_smile:

Sulalla ja kuivalla suoralla lähtee kuin raketti siinä missä edellinenkin ritsa, mutta sekin on pitkälti talven ja pitkän laiskottelun luoma illuusio. Jos tuo kuitenkin kestää moitteetta kevään ja alkukesän, voinen olettaa sen kestävän pidempäänkin.

Ajomukavuudesta sanottakoon että olen edelleen ehkä sitä mieltä että noi jarrukahvat menee vaihtoon, mutta eivätpä ne paljoa maksaneetkaan. Noi jarrut on helvetin hyvät. Tosiaan hintaansa nähden ei todellakaan pässimpi sijoitus.

Kuuntelen muuten pitkästä aikaa Rage Against the Machinea, onhan tää nyt ihan helvetin kova bändi.

Koska tällä pyörällä olisi tarkoitus ajella vähän pidempiäkin lenkkejä, olette oikea porukka vastaamaan siihen, minkälaisia (sisä)kumeja olette käyttäneet matka-ajossa - näissä pyörissä kun tilaa tuhdimmille kumeille tuppaa olemaan naftisti?

Tällä hetkellä haussa olisi jotain Contin travelcontactien kaltaista, mutta mistä kumeista te olette saaneet eniten kilsoja? Skidaamista en ole ala-asteen
jälkeen harrastanut, joten valotetaan muita valintakriteerejä:

  1. Vesisateella on pitoa
  2. Rullaa kohtalaisesti paineet tapissa
  3. Sen verran turpeat että vähän isompi kuorma ei haittaa
  4. Mahdollisesti taitettavat niin saa varakumia mukaan.

Lisäksi kiinnostais minkälaista sisäkumia teillä on ollut käytössä?

Noi travelcontactit mulla on ollut n. 2x11km/päivä työmatkoilla käytössä yhdessä fillarissa taannoin, ja ne on kyllä ihan törkeän hyvät.

What say you?