Mihin U-lukko ajon ajaksi?

Kuvitellaan tilanne, että käytössä on joko normikokoinen tai mini U-lukko. Millä konstilla tota saisi kannettua ajon aikana fiksusti mukana jos ei halua ollaan liian hip and hop ja pitää sitä vyöllä (u-lukko hihnassa)? Kuvitellaan vielä, että reppua/laukkuakaan ei ole mukana ja ja lukolle ei olisi olemassa just sopivaa runkoon ruuvattavaakaan kuljetuspidikettäkään.

Jotain kikkakolmosia jolla sen sais runkoon jotenkin kiinni, mutta nopeasti ja helposti irti/takaisin paikoilleen?

mini-u menee takataskuun, paitsi jos ajaa takataskuttomissa housuissa eli sukkiksissa

Itseä ihan periaatteesta kuvottaa ajatus lukosta kiinni rungossa. Ensiksi hirveellä vaivalla ja euroilla hilataan pyörän paino alle 10/9/8/7/6 kilon, ja sit tyrkätään kahen kilon u-lukko siihen kiinni sotkemaan kaiken :slight_smile:

Eurokankaasta saa halvalla lycraa velcroa, sträppejä varten ite hommannut. Ompelukoneella teet kolme lenkkiä ja niillä U kiinni vaikka kahdella sträpillä vaakaputkeen ja yhdellä pystyputkeen. (U tulee vaakatasossa rungon vaaka ja pystyputken kulmaan.) Tietenkin joutuu vähän näkemään vaivaa pehmustusten kanssa, ettei ole rauta rautaa vasten.

takataskuun.

Jos kauhea hip ja hop tyyli lanteella sträpissä/takataskussa ei pelaa niin voihan sen mini-u:n aina laittaa kätevästi nilkan ympäri kiinni tai isomman sitten kaulan :wink:

Etukiekkoon ja siitä runkoon kiinni. Keulimalla eteenpäin.

häh. vähiten nolo ja tiellä se siinä sträpissä on.

siitä.

http://krnky.com/products/straps/u-lock-strap/

Noloudelle ihan sama… En vaan halua näyttää liian “fillarilähetiltä” kun en moinen ole. Mutta ehkä se toi vyökiinnike on tosiaan fiksumpi veto jos vaihtoehtona on tunkea lukko takataskuun, heh.

Eteen smuutti metallikori ja vaihtoehtosesti u-lokan paikalla kulkee mukana kans se siksari. Toimii.

pmu - 14:30, 13.5.2010 » Noloudelle ihan sama... En vaan halua näyttää liian "fillarilähetiltä" kun en moinen ole. Mutta ehkä se toi vyökiinnike on tosiaan fiksumpi veto jos vaihtoehtona on tunkea lukko takataskuun, heh.
Niin ja jos autoa ajaa kauluspaita ja kravatti päällä näyttää liikaa taksikuskilta.

Mutta niin, jos sattuu kaatumaan lukko kiinni persuuksissa niin eikös siinä voi tulla aika ikävän pistemäisiä kuormia luustoon jos persuksen ja maan väliin jää kova metalliputkihärveli?

Oikea takatasku on Mini-U:lle ainakin optimaalinen paikka. Vaatii tosin vyön tai henkselit jos meinaa, että pysyy housut jalassa :slight_smile:

Mini-U mahtuu takataskuun, mutta isompi ei. Pidänkin sitä siis vyön alla, housujen ulko- tai sisäpuolella riippuen vyölenkkien etäisyydestä :slight_smile: Talvella voi toki metallikaari olla vähän kylmä poskelle, mutta se lämpenee nopeasti.

Tuo pistekuorma kaatuessa on tullut koettua, kun vielä pidin lukkoa tuossa lantion vieressä, kyljen kohdalla. Sen jälkeen paikka vaihtui taakse selkään, joka kuitenki aika paljon harvemmin tulee kolautettua kuin kylki.

En uskalla pitää vyöllä, mut mä en olekkaan kovin rädi.

Paksumman ahead-stemmin & riserin yhdistelmään mini-u:n saa pujotettua aika näpsäkän tukevasti vinoon. Olettaen, että on sopiva tanko ja siihen sopiva kannatin, eikä jarrukahvoja hidastamassa pujotusta. Paremmin se kuitenkin pysyy siinä vyöllä, eli pistä siihen.

Jeeh, ehkä se lukko menee sit vyölle… Sitä ennen tosin täytyy hankkia uus lukko. Vihdoinkin sain aikaiseksi testata nykyistä vanhaa Kryptonitea ja sehän tosiaan kuului sarjaan “kynällä aukaistava malli”.

Kertokaas: katselin noita On Guard ja Kryptonite lukkoja ja mietin noita netissä ilmoitettuja mittoja… Onko ne mitat koko lukon ulkomitat vai sen lukon “sisäalueen” mitta? Esim. Krypto evo mini mitoiksi ilmoitetaan 8cm x 14cm, Krypto New York Fahgettaboudit mini 8cm x 15cm …

ainakin Kryptossa toi 8x14 on sisamitta. Ulkoleveys on noin 11

olemme suomessa, joten fahgettabouttia ei ehkä tarvii jos ei halua… on aika saatanan paljon painavampi kuin perus mini-u

ChainThug - 4:30, 14.5.2010 » ainakin Kryptossa toi 8x14 on sisamitta. Ulkoleveys on noin 11
Bulldog Minin (noin) mitat: sisä 9x15, ulko 12x19.5.

Jes, kiitos paljon mitoista. Laitoin Bulldog Minin peruskäyttöön ja varalta pykälää isomman ja järeämmän Bruten tiukkoja tilanteita varten. Melko edukkaita lukkoja.

Eikö iso juomapullo lisää suunnilleen lukon verra painoa? Ja onko kuinka paljon huomattavaa eroa pyörän käyttäytymisessä jos lukko on pyöräilijässä vai pyörässä kiinni?