Mihin U-lukko ajon ajaksi?

Oikea takatasku on Mini-U:lle ainakin optimaalinen paikka. Vaatii tosin vyön tai henkselit jos meinaa, että pysyy housut jalassa :slight_smile:

Mini-U mahtuu takataskuun, mutta isompi ei. Pidänkin sitä siis vyön alla, housujen ulko- tai sisäpuolella riippuen vyölenkkien etäisyydestä :slight_smile: Talvella voi toki metallikaari olla vähän kylmä poskelle, mutta se lämpenee nopeasti.

Tuo pistekuorma kaatuessa on tullut koettua, kun vielä pidin lukkoa tuossa lantion vieressä, kyljen kohdalla. Sen jälkeen paikka vaihtui taakse selkään, joka kuitenki aika paljon harvemmin tulee kolautettua kuin kylki.

En uskalla pitää vyöllä, mut mä en olekkaan kovin rädi.

Paksumman ahead-stemmin & riserin yhdistelmään mini-u:n saa pujotettua aika näpsäkän tukevasti vinoon. Olettaen, että on sopiva tanko ja siihen sopiva kannatin, eikä jarrukahvoja hidastamassa pujotusta. Paremmin se kuitenkin pysyy siinä vyöllä, eli pistä siihen.

Jeeh, ehkä se lukko menee sit vyölle… Sitä ennen tosin täytyy hankkia uus lukko. Vihdoinkin sain aikaiseksi testata nykyistä vanhaa Kryptonitea ja sehän tosiaan kuului sarjaan “kynällä aukaistava malli”.

Kertokaas: katselin noita On Guard ja Kryptonite lukkoja ja mietin noita netissä ilmoitettuja mittoja… Onko ne mitat koko lukon ulkomitat vai sen lukon “sisäalueen” mitta? Esim. Krypto evo mini mitoiksi ilmoitetaan 8cm x 14cm, Krypto New York Fahgettaboudit mini 8cm x 15cm …

ainakin Kryptossa toi 8x14 on sisamitta. Ulkoleveys on noin 11

olemme suomessa, joten fahgettabouttia ei ehkä tarvii jos ei halua… on aika saatanan paljon painavampi kuin perus mini-u

ChainThug - 4:30, 14.5.2010 » ainakin Kryptossa toi 8x14 on sisamitta. Ulkoleveys on noin 11
Bulldog Minin (noin) mitat: sisä 9x15, ulko 12x19.5.

Jes, kiitos paljon mitoista. Laitoin Bulldog Minin peruskäyttöön ja varalta pykälää isomman ja järeämmän Bruten tiukkoja tilanteita varten. Melko edukkaita lukkoja.

Eikö iso juomapullo lisää suunnilleen lukon verra painoa? Ja onko kuinka paljon huomattavaa eroa pyörän käyttäytymisessä jos lukko on pyöräilijässä vai pyörässä kiinni?

joskus luin jostain mopolehdestä että ne ei pidä lukkoa taskussa koska kaatuessa se voi murtaa lonkan. tiedä häntä.

itsellä on lukko lähtenyt aina pannutellessa siististi vyöpidikkeestä kiitämään, mutta vyön alle tungettaessa varmastikin jäisi väliin.

samasta syystä ammattitaitoinen pultsari ei pidä pulloa etutaskussa. kaatuessa voi käydä huonosti.

Vihollisen kasvoihin.

3 Likes

mistä kohtaa tykkäätte pitää lukkoa kädessä kun lyötte kanssaihmisiä kasvoihin sillä?

toistan itseäni parin vuoden välein. hommatkaa se on-guard mini mieluummin kuin krypto koska

a) halvempi. paljon. maksoin omistani reilun kybän kpl aikoinaan. krypto suomessa 45e?

b) lukittuu molemmilta puolilta ts. tarvitsee myös katkaista molemmilta puolilta.

Onko vakuutusyhtiön liituraitarosvojen hyväksymä?

ei varmasti sen enempää/vähempää mitä krypton mini. mitä väliä. vakuutusyhtiöiden politiikka joka tapauksessa pakottaa kertomaan niille mitä ne haluaa kuulla. suosittelen vaihtamaan myös vakuutusyhtiötä jos pitää miettiä tollasta.

mut onguard ei oo choice of bicycle messengers worldwide

no se.