MAASTOPYÖRÄT enduro / am / trail / xc / dh / dirtti jne. keskustelu

jos sähkötäpäröinnit ja autolla alamäkiajoihin ajelut ahistaa, niin motivaatiota närehommiin voi kerätä ketteröittämällä kalustoa ja pomputtelemalla lähimaastoissa.

ja samalla rukilla pääsee kesemmällä myös pumppailemaan ja hyppyröimään.

8 Likes

maistunu khyl tosissaa 26 pomputus lyfe parin kymmenen vuoden tauon jälkeen. ei tee yhtään mieli yli jyräytellä koohottaa vaan iisisti hyppyytellä menemään. te tiiätte.

varmaa kesä bemaxi hommat vaikuttanu. ja yhet reippaammat kupoli puuhun pannut kans.

2 Likes

Itsekin palasin perusasioihin, kun hommasin täysjäykän maastosinkulan.

Viimeksi ollut maastosinkula vuonna 2012 ja täysjäykkä 2018.
Sinkulaa ei niin ollut ikävä, mutta jäykkis 29r hävittäminen on kaduttanut joka talvi.
Muutaman päivän kokemuksella ihan lupaava.
Kaukana modernista maastopyörästä 73/72 kulmineen, mutta sellainen yleisjyrä jolla voi poiketa metsäänkin.

1 Like

^kuva ei näy (dna-kuitu, kerrostalo, helsinki)

1 Like

Tälleen talvella tosiaan, kun viimepäivien hyvillä keleillä taas on pakkaslumi pakkaantunut melkein rakennettuja muistuttaviksi poluiksi, on juurakoita ja muuta terävää vähemmän, lumi loiventanut kulmat rullaavammiksi töyssyiksi joten röykkyihin tökkääminen ei niinkään ole ongelma. Jos harvoin ajaa maastossa mutta joku pyörä löytyy niin näillä säillähän sinne kannattaa mennä, kunnon hauskanpitoa ollut tarjolla. Paitsi että just tänään tais lämmetä plussalle.

1 Like

Kuva jäikin.

Edit. Voishan sen tähänkin laittaa.

oli vaan asianmukaisemmassa topikissa, kun vähän sellainen maastossapistäytymispyörä ja maastoajopyöräss on sitten jouset molemmissa päissä ja vaihteetkin.

2 Likes

image

minen tiedä joustojutuista mitään - mitähän tämmönen kryptinen toteamus myynti-ilmossa tarkottaa?

Voiskohan tuo tarkoittaa, että ilmajousitettu keula vuotaa?
Eli jossain sisäisessä patruunassa tai tiivistessä feelua, eli kenties jopa ihan reiäksi luokiteltava falske.
Emminäkään moisista hai-tek -komponenteista juur mitään jummarra, kun täysjäykillä tullu kyöräiltyä. Mutta jotain tommosta saattas olla kyseessä.

1 Like

Okei, tänks! Onko noi sun mainitsemat viat semmosia juttuja mitkä on korjattavissa?

Olettaen, että kyseiseen haarukkaan yhä saa varaosia, niin uskoisin että saisi korjattua. Ja joustohaarukan huollattaminen maksaapi jotain 120-140 euroa (+mahdolliset rikkoutuneet osat, jotkut kuluvat tiivisteet käsittääkseni sisältyy noihin huoltohintoihin).
Kun se haarukka on tossa kunnossa, ettei oikein osaa sanoa, mikä siinä on sökönä, niin varmaankin vaatisi vehkeen arvioittamista jossain huoltoja tekevään liikkeeseen, tai voihan joltain asiaa tuntevalta foorumilaiseltakin saada riittävästi vinkkejä tai jopa auttavaa kättä.

Tuli mieleeni, että saattaahan se “reikä” tarkoittaa myös sitä, että haarukasta vuotaa öljyä. Syynä voi silloin olla vuotava vaimennuspatruuna tai jotkin tiivisteet.
Mikäli liukupitkissa on mainittavia naarmuja, voi öljyä tihkua niistäkin johtuen ja liukuputkien pinnoitevaurioita ei käsittääkseni voi kestävästi eikä täysin kunnollisesti korjata.

…Riippuen tietysti myös siitä, minkä tasoinen ja ikäinen haarukka on kyseessä, että kannattaako alkaa korjaamaan tai korjauttamaan, vai metskaako jostain tilalle hyvän käytetyn ja toimivan (toisinaan jopa suht vasta huolletun).
En tiiä minkätasoisesta haarukasta nyt on kyse, tai minkälaista oot vailla, mutta oman arvioni mukaan jollain 150-200 euron hinnalla saattas jo jonkun ihan kelvollisen käytetyn saada.

Ja semmonen seikka kanssa, että Suomessa on vissiin huoltopalvelua liikkeissä lähinnä Foxin ja Rock Shoxin joustopalikoille (haarukat, iskarit sekä hissitolpat). Mutta kaipa noita muitakin merkkejä käsitteleviä tahoja löytyy.
DT Swissin joustopalikoita ei esim. BAS-shopissa huolleta, vaikka heillä on jonkin sorttinen edustus merkille.
Liekö noihin merkkikohtaisiin “lisenssihuoltoihin” pitäs sit olla jotkut valmistajan kurssit käytynä, että niitä voi liikkeenharjoittaja tehdä tarjoten työlleen takuun tjsp.

Että sellanen avautuminen.
Toivon mukaan joku asiaa paremmin tunteva antaa myös arvionsa.

Just hyvä, kiitos!

Eikun siis, naapurissa on kympillä (!) tommonen arvoitusfillari myynnissä. Mutta ei ehkä inspaa jos menis huoltoon moninkertainen määrä fyffeä.

1 Like

No juu, tuon maasto-ominaisuudet on nykymittareilla ehkä sitä luokkaa, että voisi suosiolla vaihtaa jäykkään keulaan (keventäisi kokonaispainoakin varmaanki lähes kilolla) ja tekisi kivan kommuutterin.
Mut eipä välttämättä siihenkään oikein mikään otollisin aihio.
Alumiinirunko ja komponentit varmaankin jotain Acera/Alivio -osastoa. Tietty sitten, jahka jotain true blood -hoboisuutta hakusessa…

https://images.tori.fi/api/v1/imagestori/images/3015646668.jpg?rule=mview

4 Likes
  1. vuosi lähtee Transmitterin kanssa. Vain stemmi vaihdettu, mukava pyörä.

2 Likes

minkälaine tommone pyörä on ajaa?

Vähän kiikkerä. Ajelen tolla lähinnä työmatkaa nyt, kun olkapää on nikotellut jo toista vuotta. Pientä korjausliikettä saa tehdä koko ajan ja 27,5+ on huono kestopäällysteelle. Mut toimii kesä- ja talvipyöränä, maastossa löllyy eteenpäin mukavasti. Häviää nopeudessa kaksyseille mut en mä kovaa ajelekaan. Sonder on maininnutkin, että tarkoitettu enemmänkin alamäkiajoon ja bikeparkkeihin.

Lisäksi toi on mulle ehkä liian pieni runko, mut tallissa odottaa ebaysta löydetty isompi koko. Kesällä kokeiluun se kun saa osat vaihdettua. Sonderin mallistosta voisi olla itselle parempi toi Frontier jäykällä keulalla.

Tekis mieli rakentaa täysjäykkä maastosinkula, jolla pääsee kylille ja poluille. Jotain Surly Lowsiden tyyliin. Pitäsi vaan keksiä runko jostain. Tavoitteena olis toki löytää joku käytetty ja edullinen aihio, mutta jää nähtäväks mitä tulee vastaan. 27,5+ boost kiekot olis valmiina, mutta varmaan joutuu ne myymään pois ja hankkimaan sit jotain runkoon sopivaa.

Toki Surly Lowside on vaihtoehto. Siihen menis noi kiekotkin, mutta niitä vähän tarjolla ja aika kallis. Kona Unit myös hyvä, vaikka onkin optimoitu joustokeulalle ja siks lyhyt emäputki. Näitä kuitenkin ehkä parhaiten tarjolla.

Olisko jotain hyviä runkosuosituksia noiden lisäks?

On-one inbred, tosin näitä ei taideta enää uutena tehdä, kokoja löytyy muistaakseni 26" ja 29".
Rungoista on myös vaihdeversioita ja sinkulaversioita eksentrisellä keskiöllä (joka on kyllä ehkä paras levyjarrujen kanssa pelaamisa ajatellen).

maailmaloppu on käsillä, mutta huh huh miten toi lowside pudotti tässä välissä.

kiitos/tack.

1 Like

GT Peace 9er kanssa aivan hyvä sinkularunko, samassa hinta/laatuluokassa Unitin kanssa, mut noita mummielestä näkee välillä käytettynä edullisemmin kuin Unitteja. Uusia ei oo varmaan ihan pikku hetkeen valmistettu.

Hirveän leveää rengasta tuohon ei kyllä mahdu ilman erikoismiesinterventioita, mulla 2,6" Bontrager XR2 (joka ei montaa milliä leveämmät ole kuin aiemmin kiinni olleet 2,4" Ardent ja mikähä siellä takana olikaan?), eikä paljon läskimpää sopis. 2,8" vois mennä, mutta mutavarat menis ehkä jo turhan nafteiksi. Mutta toisaalta kaksysi rullaa kivemmin kuin 27.5+, et ehkä kivempi ratkaisu sinkulaan tai en tiiä.