M: Gios torino super record 56

70 luvulta oleva Gios torino super record kokoa 56 campagnolo nuovo gran sport vaihteilla,kammilla ja jarruilla.campagnolo record navat,keskiö ja ohjain laakeri. mavic gp 4 kehät,vittoria competition rally tuubit.3ttt tolppa,stemmi ja tanko.selle italia turbo(kulunut).hyvä ajopyörä ymmärtävälle.hinta eurooppalainen tonni ja kuvia laitan kyllä.myös super record osa sarjalla saatavissa eri hintaan tietysti.Pyörää voi koeajaa helsingin roihuvuoressa.puhelimellakin tavoittaa nollaneljänolla578nolla184 Vaihdossa käy 70-90 luvun colnagot kokoa 54-58

Kuvat kaverin puolesta:

http://img138.imageshack.us/img138/6922/roadcycle245.jpg

http://img10.imageshack.us/img10/2931/roadcycle188.jpg

http://img249.imageshack.us/img249/2264/roadcycle190.jpg

http://img715.imageshack.us/img715/6311/roadcycle191.jpg

http://img401.imageshack.us/img401/5681/roadcycle192.jpg

http://img59.imageshack.us/img59/2264/roadcycle193.jpg

http://img691.imageshack.us/img691/9724/roadcycle195.jpg

http://img215.imageshack.us/img215/2123/roadcycle198.jpg

Gios Torino SR on kylla natti pyora, ehdottomasti meikan wanted-listalla.

Tuota pyoraa ajaessa taytyy tietenkin pukeutua Brooklyn-purkkatallin paitaan ja kuvitella olevansa Roger de Vlaeminck polkemassa voittoon Pariisi-Roubaixissa, Rondessa tai muussa klassikkokisassa.

nätti pyörä, toivottavasti joku arvostaa hyviä vanhoja osia ja ostaa pois. Eihän tämmöset ajokäyttöön tule, niin luulis et joku ton hyvin voi maksaa.

negaatio - 21:34, 10.7.2010 » Eihän tämmöset ajokäyttöön tule...
Häh? Itse ajelen tälläisella jatkuvasti.

^ juuri näin. Kyllä fillarit kaikessa kauneudessaan ovat kuitenkin funktionaalisia esineitä ja niiden suurin loisto syntyy siitä, että niitä käytetään. Käyttö ja meininki tietenkin pitää miettiä aina pyörän mukaan ja fiilistellä, kuten tuossa jo ChainThug asian ilmaisi.
Tämä tekeekin hommasta niin hienoa.

jos ostaa tonnilla pyörän urheilukäyttöön (nojoo, käytin “ajokäyttöä” oikestaan tässä merkityksessä), ei kai sitä nyt kannata downtube shiftereillä varustettua museopyörää ostaa. Urheiluvälineissä function 1, form 0.

^Mielipide on vaan mielipide. Kitkavaihtajat toimivat aivan yhtä hyvin kuin esim sti-vivut(mulla on molemmat). Kyse on enemmän pyörän käsityöllä tehdystä laadusta ja “hengestä” jota nykyään ei kaupasta saa uutena. Tonnilla et kaupasta saa edes hyvillä osilla varustettua nishikiä.

(tästä pitäisi puhua jossain “onko vintagepyörät vain vanhaa ruosteista ja hidasta kakkaa” -topicissa eikä sotkea myyntitopiccia :))
^ Ite en kytke urheilemiseen nostalgiaa tai käsityöfiilistelyä, vaan tahon vaan optimaalisesti toimivan työvälineen. Planet x nanolight sramin rivaleilla on 1299puntaa uutena, jotka vastaa kuulopuheiden mukaan vähintään ultegraa (okei siinä ei ole full-set mut ei ne fsa:n osat tai planet x:n B kiekot todellakaan mitään surkeita ole). Eiköhän niitä mene about (euro)tonnin hinnalla käytettynä briteissä.
http://www.planet-x-bikes.co.uk/i/q/CBPXNARIV/nanolight-sram-rival

Pointti lähinnä oli et 1000e hintaluokka on hankala, kun se on jo ainakin itelle isohko summa maksaa fiilistelypyörästä mut taas liian vähän ajo(urheilu)pyörästä.

Tarjouksia on tullut mutta alle 500 kaikki,sillä en siitä luovu koska vaihtotarjous berliinissä odottaa. lähtö on tuhat huutonetissä,järkevällä tarjouksella sen saa paljon allekin. Vaihdossa käy colnago runko kokoa 50-52kaikki teräsrungot tai 56 vain mexico ja master(ei Tange). Myös Shamal kiekkoja voi tarjota.

[offtopic, “onko vintagepyörät vain vanhaa ruosteista ja hidasta kakkaa” ]

Kyllä sen pulssin saa ihan yhtäläillä nousemaan oli fillari tehty 70-luvulla tai tällä viikolla. Riippuu tietysti kilpakumppanista. Kellon kanssa ei niin väliä, mutta jos pitää pärjätä muita vastaan niin sitten tietysti laitteella on enemmän merkitystä.

Oma lehmä ojassa, rakentelen '83 Nishikistä itselleni kiinteävälitteistä (no okei, fix/free ja vapaapuolella yksi piikki enemmän) lenkkifillaria. Tosin sen hinnalla nyt ei saa mitään kunnollista uuttakaan… :wink:

[/offtopic]

… tuplana , enteri “jumii” :-)Sorry

"campagnolo record navat,keskiö ja ohjain laakeri"sanoit.
Onkos nämä sitten superia vai muuta recordia ?

Mistä tuo nimi sitten tulee kun muut osat ovat Gran tai Nuovo-Sporttia ?
Suomi-edition ???

Jos kaikki olisi Superia niin pyynti kyllä linjassa IMO

JT

Omistaja kommentoi varmaan itsekin, mutta käsittääkseni ainakin noi “record” navat on just ne jota on myyty osana super/nuevo record -sarjoja ilman että esim. napaa jossa lukisi super record olisi ikinä tehnytkään. Ohjain- ja kampilaakerissa voi olla sama juttu… tosin super record kampilaakeria on titaaniakselisena, mutta eos. onko näin aina kun on super record-malli…
Mutta eiköhän toi ole päivän selvää, että super record pyörässä on varmasti alunperin ollut kaikki osat super recordia. Selvästihän toi on infottu että nyt myydään näillä osilla ja toisillakin voi ostaa. Turhaa suomi-edition naljailua…

K.M. - 15:07, 8.9.2010 » Omistaja kommentoi varmaan itsekin, mutta käsittääkseni ainakin noi "record" navat on just ne jota on myyty osana super/nuevo record -sarjoja ilman että esim. napaa jossa lukisi super record olisi ikinä tehnytkään. Ohjain- ja kampilaakerissa voi olla sama juttu.. tosin super record kampilaakeria on titaaniakselisena, mutta eos. onko näin aina kun on super record-malli.. Mutta eiköhän toi ole päivän selvää, että super record pyörässä on varmasti alunperin ollut kaikki osat super recordia. Selvästihän toi on infottu että nyt myydään näillä osilla ja toisillakin voi ostaa. Turhaa suomi-edition naljailua..
Niin kysyntä ja tarjontahan pakkaavat kohtaamaan jossakin vaiheessa, mutta katsoin nopeasti ilmon alun ja ajattelin fillarin S.R. -osasarjalla olevan sen tontun pyynnin ... ja kyllähän Suomi-editionillakin ajaa , ei siin mittää. Fiilis on vaan mukavampi vielä superrecordeilla . esim. C-record laakeri ja kampisetti on wanhemmitenkin "silkinpehmeä"

Otan takkini ja poistun takavasemmalle …:slight_smile:

JT

JIITEE - 16:44, 8.9.2010 » "campagnolo record navat,keskiö ja ohjain laakeri"sanoit. Onkos nämä sitten superia vai muuta recordia ? Mistä tuo nimi sitten tulee kun muut osat ovat Gran tai Nuovo-Sporttia ? Suomi-edition ??? Jos kaikki olisi Superia niin pyynti kyllä linjassa IMO JT
Onpa asiantuntevaa tekstiä... Gios valmisti kahta mallia tuohon aikaan, Record ja Super record. Pyörien nimet viittaavat campan sarjaan(putki oli molemmissa SL), mutta tuota super recordia myytiin paljon pelkkinä runkoina, esim. Helsingin roihuvuoren liike toi niitä maahan aikanaan. Mulla on "tehdaskoottu" vuoden '75 record malli, jossa on rungossa campagnolo-tarra ja se tosiaan on yksi niistä "nimen mukaisilla" osilla varustettu, ainoastaan kiekot ovat erilaiset alkuperäisistä. Tässä vähän infoa "tehdaskasatusta" recordista ja super recordista: http://bulgier.net/pics/bike/Catalogs/gios-misc/ Lisäyksenä on mielestäni aika tylyä tulla heittämään omaa mielipidettä hinnasta ja pyörästä toisen myynti-ilmoitukseen, kun ei ole edes asiantuntemusta Gios-pyöristä. Eli eka faktat ja sitten kommentit. Mistä lähtien super recordit muulla osasarjalla on ollut suomi-edition? Taitaa olla jiiteen asiantuntemus vähän suomi-edition...

"Mistä lähtien super recordit muulla osasarjalla on ollut suomi-edition? Taitaa olla jiiteen asiantuntemus vähän suomi-edition… "

Hattu jäi vielä narikkaan… :slight_smile:

Joo, myönnetään, että Gios-tuntemus ei ole vielä ihan kiitettävää tasoa, mutta tuon linkinhän mukaan runko on Gios Torino GT ja todellakin aika hämäävä tuo valmistajan käyttämä osasarjan mukainen tarkenne.

Mukavan näköisen Suomi-Giossin myyjä ei varmastikaan tarkoituksella johdattanut osasarjaotsikoinnilla harhaan, uskon sen nyt.
Toivottavasti hieno runko löytää sopivan ostajan, itselle se on karvan verran liian pieni ( C-C 58-59 passeli )

Pahoittelen vahvaa offtopikkia, mutta nyt asia selvinnee kaikille
ostajakanditaateille.

JT

Hintariita! Miksei hintaa saisi kritisoida? Ostajien armoilla tämäkin kauppa tullaan käymään, jos edes käydään.

Tuhat euroa on iso summa, jonka sijoittaminen vanhaan kilpapyörään ei taida olla Suomessa yleinen vapaa-ajan harraste. Jos kaikki tarjoukset ovat olleet alle 500€ luokkaa, olisiko syytä etsiä ymmärtäviä harrastajia ulkomailta tai vain laskea hintaa sopivaksi?

Kunto ei näyttäisi kuvista päätellen olevan parhain mahdollinen jotta pyörää voisi kutsua keräilykappaleeksi, mutta lenkkipyöränä varmasti loistava esine. Ehkä ainoat merkittävät seikat tekniikan kannalta ovat ehkä nuo single pivot -jarrut ja 1" kierteetön stemmi. Vaihteiden vaihtaminen on käyttäjäkysymys.

E: Jo kirjoittaessa hävetti tunkeutua tähän lankaan iskemään turhia pointteja.

Suhteellista… Tonnilla saa maantiepyörään just just kunnolliset kiekot, ja tossa on sentään koko fillari…

^No tuossapa vasta pointti!

Puhuin vanhemmista ja ehkä keräilyarvoakin omaavista maantiepyöristä. Turha sekoittaa kalliita kiekkoja ja 70-80 -luvun maantiepyöriä keskenään.