M: Gios torino super record 56

^Mielipide on vaan mielipide. Kitkavaihtajat toimivat aivan yhtä hyvin kuin esim sti-vivut(mulla on molemmat). Kyse on enemmän pyörän käsityöllä tehdystä laadusta ja “hengestä” jota nykyään ei kaupasta saa uutena. Tonnilla et kaupasta saa edes hyvillä osilla varustettua nishikiä.

(tästä pitäisi puhua jossain “onko vintagepyörät vain vanhaa ruosteista ja hidasta kakkaa” -topicissa eikä sotkea myyntitopiccia :))
^ Ite en kytke urheilemiseen nostalgiaa tai käsityöfiilistelyä, vaan tahon vaan optimaalisesti toimivan työvälineen. Planet x nanolight sramin rivaleilla on 1299puntaa uutena, jotka vastaa kuulopuheiden mukaan vähintään ultegraa (okei siinä ei ole full-set mut ei ne fsa:n osat tai planet x:n B kiekot todellakaan mitään surkeita ole). Eiköhän niitä mene about (euro)tonnin hinnalla käytettynä briteissä.
http://www.planet-x-bikes.co.uk/i/q/CBPXNARIV/nanolight-sram-rival

Pointti lähinnä oli et 1000e hintaluokka on hankala, kun se on jo ainakin itelle isohko summa maksaa fiilistelypyörästä mut taas liian vähän ajo(urheilu)pyörästä.

Tarjouksia on tullut mutta alle 500 kaikki,sillä en siitä luovu koska vaihtotarjous berliinissä odottaa. lähtö on tuhat huutonetissä,järkevällä tarjouksella sen saa paljon allekin. Vaihdossa käy colnago runko kokoa 50-52kaikki teräsrungot tai 56 vain mexico ja master(ei Tange). Myös Shamal kiekkoja voi tarjota.

[offtopic, “onko vintagepyörät vain vanhaa ruosteista ja hidasta kakkaa” ]

Kyllä sen pulssin saa ihan yhtäläillä nousemaan oli fillari tehty 70-luvulla tai tällä viikolla. Riippuu tietysti kilpakumppanista. Kellon kanssa ei niin väliä, mutta jos pitää pärjätä muita vastaan niin sitten tietysti laitteella on enemmän merkitystä.

Oma lehmä ojassa, rakentelen '83 Nishikistä itselleni kiinteävälitteistä (no okei, fix/free ja vapaapuolella yksi piikki enemmän) lenkkifillaria. Tosin sen hinnalla nyt ei saa mitään kunnollista uuttakaan… :wink:

[/offtopic]

… tuplana , enteri “jumii” :-)Sorry

"campagnolo record navat,keskiö ja ohjain laakeri"sanoit.
Onkos nämä sitten superia vai muuta recordia ?

Mistä tuo nimi sitten tulee kun muut osat ovat Gran tai Nuovo-Sporttia ?
Suomi-edition ???

Jos kaikki olisi Superia niin pyynti kyllä linjassa IMO

JT

Omistaja kommentoi varmaan itsekin, mutta käsittääkseni ainakin noi “record” navat on just ne jota on myyty osana super/nuevo record -sarjoja ilman että esim. napaa jossa lukisi super record olisi ikinä tehnytkään. Ohjain- ja kampilaakerissa voi olla sama juttu… tosin super record kampilaakeria on titaaniakselisena, mutta eos. onko näin aina kun on super record-malli…
Mutta eiköhän toi ole päivän selvää, että super record pyörässä on varmasti alunperin ollut kaikki osat super recordia. Selvästihän toi on infottu että nyt myydään näillä osilla ja toisillakin voi ostaa. Turhaa suomi-edition naljailua…

K.M. - 15:07, 8.9.2010 » Omistaja kommentoi varmaan itsekin, mutta käsittääkseni ainakin noi "record" navat on just ne jota on myyty osana super/nuevo record -sarjoja ilman että esim. napaa jossa lukisi super record olisi ikinä tehnytkään. Ohjain- ja kampilaakerissa voi olla sama juttu.. tosin super record kampilaakeria on titaaniakselisena, mutta eos. onko näin aina kun on super record-malli.. Mutta eiköhän toi ole päivän selvää, että super record pyörässä on varmasti alunperin ollut kaikki osat super recordia. Selvästihän toi on infottu että nyt myydään näillä osilla ja toisillakin voi ostaa. Turhaa suomi-edition naljailua..
Niin kysyntä ja tarjontahan pakkaavat kohtaamaan jossakin vaiheessa, mutta katsoin nopeasti ilmon alun ja ajattelin fillarin S.R. -osasarjalla olevan sen tontun pyynnin ... ja kyllähän Suomi-editionillakin ajaa , ei siin mittää. Fiilis on vaan mukavampi vielä superrecordeilla . esim. C-record laakeri ja kampisetti on wanhemmitenkin "silkinpehmeä"

Otan takkini ja poistun takavasemmalle …:slight_smile:

JT

JIITEE - 16:44, 8.9.2010 » "campagnolo record navat,keskiö ja ohjain laakeri"sanoit. Onkos nämä sitten superia vai muuta recordia ? Mistä tuo nimi sitten tulee kun muut osat ovat Gran tai Nuovo-Sporttia ? Suomi-edition ??? Jos kaikki olisi Superia niin pyynti kyllä linjassa IMO JT
Onpa asiantuntevaa tekstiä... Gios valmisti kahta mallia tuohon aikaan, Record ja Super record. Pyörien nimet viittaavat campan sarjaan(putki oli molemmissa SL), mutta tuota super recordia myytiin paljon pelkkinä runkoina, esim. Helsingin roihuvuoren liike toi niitä maahan aikanaan. Mulla on "tehdaskoottu" vuoden '75 record malli, jossa on rungossa campagnolo-tarra ja se tosiaan on yksi niistä "nimen mukaisilla" osilla varustettu, ainoastaan kiekot ovat erilaiset alkuperäisistä. Tässä vähän infoa "tehdaskasatusta" recordista ja super recordista: http://bulgier.net/pics/bike/Catalogs/gios-misc/ Lisäyksenä on mielestäni aika tylyä tulla heittämään omaa mielipidettä hinnasta ja pyörästä toisen myynti-ilmoitukseen, kun ei ole edes asiantuntemusta Gios-pyöristä. Eli eka faktat ja sitten kommentit. Mistä lähtien super recordit muulla osasarjalla on ollut suomi-edition? Taitaa olla jiiteen asiantuntemus vähän suomi-edition...

"Mistä lähtien super recordit muulla osasarjalla on ollut suomi-edition? Taitaa olla jiiteen asiantuntemus vähän suomi-edition… "

Hattu jäi vielä narikkaan… :slight_smile:

Joo, myönnetään, että Gios-tuntemus ei ole vielä ihan kiitettävää tasoa, mutta tuon linkinhän mukaan runko on Gios Torino GT ja todellakin aika hämäävä tuo valmistajan käyttämä osasarjan mukainen tarkenne.

Mukavan näköisen Suomi-Giossin myyjä ei varmastikaan tarkoituksella johdattanut osasarjaotsikoinnilla harhaan, uskon sen nyt.
Toivottavasti hieno runko löytää sopivan ostajan, itselle se on karvan verran liian pieni ( C-C 58-59 passeli )

Pahoittelen vahvaa offtopikkia, mutta nyt asia selvinnee kaikille
ostajakanditaateille.

JT

Hintariita! Miksei hintaa saisi kritisoida? Ostajien armoilla tämäkin kauppa tullaan käymään, jos edes käydään.

Tuhat euroa on iso summa, jonka sijoittaminen vanhaan kilpapyörään ei taida olla Suomessa yleinen vapaa-ajan harraste. Jos kaikki tarjoukset ovat olleet alle 500€ luokkaa, olisiko syytä etsiä ymmärtäviä harrastajia ulkomailta tai vain laskea hintaa sopivaksi?

Kunto ei näyttäisi kuvista päätellen olevan parhain mahdollinen jotta pyörää voisi kutsua keräilykappaleeksi, mutta lenkkipyöränä varmasti loistava esine. Ehkä ainoat merkittävät seikat tekniikan kannalta ovat ehkä nuo single pivot -jarrut ja 1" kierteetön stemmi. Vaihteiden vaihtaminen on käyttäjäkysymys.

E: Jo kirjoittaessa hävetti tunkeutua tähän lankaan iskemään turhia pointteja.

Suhteellista… Tonnilla saa maantiepyörään just just kunnolliset kiekot, ja tossa on sentään koko fillari…

^No tuossapa vasta pointti!

Puhuin vanhemmista ja ehkä keräilyarvoakin omaavista maantiepyöristä. Turha sekoittaa kalliita kiekkoja ja 70-80 -luvun maantiepyöriä keskenään.

Jätkät puhuu fillareista kuin kipeästä pillusta. Tässä ite kasaamaa ehtaa suomi-editsuunia suoraan baanalta.

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs595.snc3/31340_393147337953_823527953_3948100_2251899_n.jpg

Niin,enhän tätä rahapulassa ollut myymässä vaan olisin halunut tälle uuden kodin jossa sille olisi käyttöä. Voin antaa sen roikkua seinällä 8 italon kanssa,aina näiden katseleminen tietokoneen voittaa.

Koska myyntisäie meni jo yleiseksi hulinaksi…

8 kappaletta… kiitos kiitos kiitos… minulla on pannuhuoneessa 4 Crescenttiä ja autotallissa se viides, ja olen miettinyt, että onko minulla mopo karannut käsistä. Ilmeisesti ei siis vielä ole. Yksi Bianchi ja yksi Nishiki ovat vielä runkoina.

(Se hienoin Crescent on maksanut 120 euroa, kaikkien noiden muiden pyörien ja runkojen hinnat ovat vaihdelleet 20 ja 90 euron välillä)

Yksi kerrallaan nuo kunnostan ja parantelen ja maalaan entistä ehommiksi. Kunhan pari pyörää on aina ajo kunnossa, niin se riittää. - Kolviakin nuo tulevat myös näkemään.

Vaan aiheeseen:

Nätti pyörä tuo Gios, toivottavasti se löytää hyvän kodin ja saa paljon ajokilometrejä tulevaisuudessa. Ostajan kannattaa tarkistaa nuo mitat, minulla on hämärä muistikuva, että Gios on aika lyhyt suhteessa korkeuteensa. - Sangen tyypillistä muuten italialaiseksi pyöräksi.

Merkin oheistuotteistus on paras näkemäni, ja jos haluaa oheissälää, niin rahan menoa ei voi kyllä välttää:

http://www.gios.it/accessories/

Tuure

-.-

Nimimerkiltä “tizumo” tällä palstalla tuohon löytyy aito italialainen takomalla tehty Cinelli (1A tai 1R) stemmi, sillä tuo tuleva omistaja saa viilattua sitten ajoasennon aivan sentilleen ja takitilleen kohdalleen. - Cinelli sopii vanhaan pyörään todella nätisti.

Rohkenen myös sanoa tämän: Tuon tason pyörässä ei saa olla kammen kierre paljaana… minulla ei ole edes 20 euron Crescentissä se kierre näkösällä. Se kerää paskaa ja hapettuu, ja sitten irrotustyökalu ei enää edes istu siihen kierteeseen. - Piti nyt mainita tuosta ihan ystävällisessä hengessä, kun asia heti tökkäsi kuvasta silmään. Avonainen kierre on syntiä.

Niinpä,pyörään olisi saanut mitkä osat ostaja olisi halunut koska näitä campan osasarjoja on kertynyt vuosien saatossa aika paljon. Kampien pultin näkyminen on paha virhe,pakko myöntää mutta vaihdoin lyhyemmät kammet kokeeksi ja asia on korjattu.Stemmejä ja tankoja löytyy kymmeniä varastosta kuten satuloitakin.Suurin osa tarjouksista oli 100-200 runkona, osista ei monikaan ollut kiinnostunut. Vain yksi tarjosi 400 ja sekin olisi tullut vasta lokakuussa? Oulusta tuli kuitenkin eilen 600 tarjous jolle taidan lähettää pyörän koeajoon.Runkohan näissä on lyhyt suhteessa korkeuteen verrattuna vaikka näihin Colnagoihin joita muuten käytän. Ja Tuurelle:myin sen 60cm italo"cressun" jota tarjosin sulle vuosi sitten.

Jos ei aleta emoilemaan, hintakeskustelulla on ihan yleissivistävä vaikutus.

Huokaus sentään, niin ne hyvät aina menee. Oli se italo Crescent vain vähän liian kallis minulle. Olen tarkoituksella pysynyt näissä enemmänkin low-level tuotteissa, koska ne ovat tukevampia käytössä. Ison miehen alla vielä pyörä tuhoutuukin yhdestä typerästä pienestä ajovirheestä niin kovin helposti. Lisäksi halvoissa Shimanon osissa on ideaa. Tämä on tullut vastaan, kun omissa pyörissä on joissakin jo sangen kuluneet osat. Jos pyörää käyttää, niin uusia osia on saatava jostakin ja mielellään vielä ihan järki hintaan. - Olen tainnut liukua ajatuksissani jo negaation esittämien ajattelumallien suuntaan. Sekin vielä.

Toivottavasti se uusi tuleva omistaja kuitenkin raaskii ajaa Giosilla ankarasti. Minä itse näen asian jotenkin niin, että kaikki mikä pyörässä kuluu, on joskus myös vaihtolistalla. Sehän on tavallaan hyväkin asia, että ne osat ovat ajettu loppuun. Pyörällä on tehty silloin sitä mitä sillä pitääkin tehdä, eli sillä on ajettu. Campagnolo pohjaisten osien saanti on huomattavasti hankalampaa, kuin Shimano mitoituksella olevien vaihto-osien. Ja jos on jotain harvinaista juhlasarjaa olevat Campagnolo osat, niin niitä kannattaa jo ehkä säästellä kaapin päälle ja pistää arkikäyttöön paikoilleen jotain muuta. Jotain huhuja liikkuu siitäkin, että Campagnolokin olisi menossa kiinalaisille ostajille. Niin se maailma muuttuu ja myllertyy. (tiedä sitten, pitääkö tuo huhu ollenkaan paikkaansa.)

Täytyy toivoa, että vanhalle 135 bdc mitalle tulee jostain joku valmistaja, joka tekee järkevään edulliseen hintaan kunnollisia teräsrattaita. Alumiini on typerä materiaali ketjupyörässä, johon kohdistuu hankaavaa rasitusta.

Tuure

-.-

tle88 - 1:37, 10.9.2010 » - Piti nyt mainita tuosta ihan ystävällisessä hengessä, kun asia heti tökkäsi kuvasta silmään. Avonainen kierre on syntiä.
Haluamatta lainkaan kyseenalaistaa Tuuren ammattitaitoa, niin noista kammen kierteistä ja pölykapseleista ollaan vissiin montaa mieltä. Voimakasmielipiteinen [i]Pyöräilijän kirja[/i] (1979 Skott, Staffan & Gavenius, Carl-Edvard suom. Tuominen, Jukka. Helsinki: Otava) on sitä mieltä, että:

(oma painotukseni, s. 142)

Pakko oli viitatta tuohon, kun on niin huvittava tuo “ei koskaan”. Itselläni kierre on kyllä päässyt ruostumaan, kun en kilpapyöräilijäin tapaan tuota kapselia käytä. Pahoittelen off-topicia!