Lastenpyörät

Kaikille meistä pyräily on alkanut yksivaihteisella. Aiemmin kolmipyöräset fiksit oli kova sana, mutta nykyään taidetaan suosia sitäkin antiikkisempia potkumalleja. Nyt kun omat mukulat ottaa tuntumaa tähän jaloon harrastukseen, on lapsillesuunnatun kaluston laatu alkanut arveluttamaan. Käydessäni Pelagon varastomyyjäisissä juttelin asiasta yhden äidin kanssa ja hän oli kanssani asiasta samaa mieltä; miksei lapsille voi tehdä ihmisarvoisia polkupyöriä?

Viimeistään ens kesäksi pitäisi esikoiselle hommata isompi fillari. Olen jo hyvissä ajoin ennakkoon koittanut katsastella sopivia menopelejä, joskin aika huonolla menestyksellä. Lasten, varsinkin pienempien lasten pyörissä tahtoo järestään olla ainakin kaksi vakavaa ongelmia: (1) ne tuppaavat olemaan järkyttävän rumia ja (2) painavat saman verran kuin aikuisten pyörät. Varsinkin jälkimmäinen asia ei liene omiaan kasvattamaan pienokaisten pyöräilymotivaatiota. Muutama viikko sitten käväisin työmatkalla ja lueskelin joutessani Lufthansan esitettä. Sieltä satuin bongamaan Porchen lastenpyörän, joka toimi sekä potkupyränä ja polkupyöränä, pinen modifikaatioin. Näytti tosi hyvältä ja painoi alle 8kg (hintaa en kyllä muista). Ko. fillari olisi varmasti mennyt tilaukseen, jos kokoa olisi ollut 12" sijasta 16" (tai enemmän).

Yksi varteenotettava kotimainen tuote vois olla (Nopsa) 16" mustana . Ei mitään turhia härpäkkeitä kiinni, eli aikas yksinkertainen ja jopa tyylikäs (jos nyt sellasta luonnehdintaa voi lastenpyörästä käyttää), mutta painosta ei ole mitään infoa. Toinen ois tietysti, ehkä vieläkin parempi vaihtoehto, klassine Jopo, joka painaa sen 11kg (ei liian kevyt siis).

Henkilökohtaisesti olisin valmis panostamaan ihan selvä rahaa oikeesti hyvään pyörään (jos sellasia vaan olis saatavilla), mutta tuntuu että ei aurta vaikka kuinka löis satasia pöytään; aina saa vaan sitä ratakiskoa.
Onko kohtalotovereilla antaa jotain vinkkiä? Ois myös ihan hauska keskustella siitä, miksi Suomen tulevaisuus lepää niin surkean pyöräkaluston varassa.

.

Tuolta löytyy ihan ok painoisia ja näköisiä.

https://www.yksivaihde.net/old/1437

Nuorimmaiselle, 8-vuotiaalle hommattiin tällainen, oltu tod tyytyväisiä, vaihteiden määrä on riittävä, pääsee ylämäkeenkin.

^ No pahus, pahoittelen uuden topikin aloitusta…

^^ Toi Isla bikes kyllä vaikuttaa aika hyvältä. Ja osatkin taitaa olla ihan oikeita, eikä mitään leikkikamaa. 16-duumanen pyörä näyttäis panavan n. 7.5 kiloo. Ei paha.

Kehitys on tosiaan ottanut lastenpyörissä lujasti takapakkia.

Tuo kuvan takimmainen tsekkiläinen Velamos on ihan kunkku lastenpyörä. Istuimen saa matalalle ja renkaat on 18". Sillä meidän 4v ajelee kympin lenkkejä ja vauhtikin on ihan kohtuullista. 14" jopoilla, joka myös kuvassa, joutuu taas veivaamaan ihan simona.

edit: Velamos on joko -50 luvun lopusta tai -60 luvun alusta, eli noin 50 v vanhaa designia.

.

^^ mikä toi läskirenkainen peli on, joka pilkottaa tuolta oikeesta reunasta?

Pojalle rakennettu chopperi venäläisestä läskirenkaisesta lastenpyörästä.

Tällaisesta:

Pikkasen kulmia muutettu rajumman “stuukin” saamiseksi

meillä on parikin lasten pyörää joutilaana, 20 tuumainen ja olikohan 22:nenkin

Huh, herra Velon pyöräkokoelma saa kateelliseksi. Meillä on kolme tyttöä, joista nuorimmalle (2v.) ei ole löytynyt vielä pyörää, jossa jalat yltäisivät pyörittämään koko kampea.

Kolmipyöräisessä “fixissä” on kyllä ajatusta. Vanhin sarjastamme oppi polkemisen retrospektiivisellä kolmipyörällä varsin nopeasti. Kun polkimet eivät pyöri ja vanhempi työntää avustekepukasta pyörää eteenpäin, passivointi tapahtuu melko nopeasti.

Suurin synti lastenpyörissä on nimenomaan se, että ne painavat usein valtavasti ja niissä ei ole kiinnitetty mitään huomiota käytettävyyteen. Sen lisäksi vähintäänkin nippeliosat ovat halpislaatua ja ruostetta pukkaa nopsasti.

^^^ Hezys että on hieno peli! Kyllä muut pojat on kateellisia :slight_smile:

tuossa on muutama eri ikäinen kolmipyörä (KAIKKI YKSIVAIHTEISIA JA KIINTEÄVETOISIA !), uusin hankinta Peugeot puuttuu tuosta kuvasta.

https://lh5.googleusercontent.com/-IZvy-IM28gI/TbwsXopuZNI/AAAAAAAAKns/iIWSI5Y7hKo/s800/huhti2011museo%2520016.JPG

^ Hei! Mun vanhempien kotona on tollanen samanlainen antiikinen puinen fixi! Tosi kolee peli. Aikamoinen kokoelma sulla kyllä, joka arkipäivälle oma pyörä ettei ‘noviisit’ pääse kyllästymään.

Itse alottelin tällä (nykyisessä kuosissaan):
https://lh3.googleusercontent.com/-Bd_f2daCul4/TgYDux4dnGI/AAAAAAAAAE0/wRPsUbAEFdk/s640/IMAG0378.jpg

E: Merkkiä Winther

Islabikes jos pyörän haluat. Soitto sinne ja viikossa oli fillari ovella. Ei voi valittaa ja pikku-ukko on sillä kesän potkutellu. Enskesänä pitää mennä kokoa tai paria isompaan ja siitä vapautuu pikku-siskolle oiva meno peli.

Yksi ääni täältäkin Islalle. Yhtenä etuna sopivan koon löytäminen, marketeista taitaa puuttua lähes kokonaan 14":set. Ja samalla oppii käyttämään käsijarruja.

Apua Islabikesilla parin kuukauden jonot. Oisko jollakulla 20" pyörää suositella, Helsingistä tai internetistä. Maantiemallisempaa on haussa, ei siis jousitettuja maastureita.

Joku maantiekapine on Velosportissa noin 20-tuumaisilla kiekoilla. Jäi mieleen kun siellä tiistaina pyörähdin. Ei se iänikuinen taaperobianchi kuitenkaan.

konkeli - 12:30, 11.5.2012 » Joku maantiekapine on Velosportissa noin 20-tuumaisilla kiekoilla. Jäi mieleen kun siellä tiistaina pyörähdin. Ei se iänikuinen taaperobianchi kuitenkaan.
Kiitti. Täytyypä käydä vilksee, ei kyllä ihan puhdas maantiepyörä kuitenkaan ole etsinnässä, kun menis liian etunojaseks asento.

Islat on sen verran hyviä hinta/laatusuhteeltaan, että ehkä sellaista kannattaa venata tovi. FFoorumin Islabikes-ketjuun voi ehkä heittää hienovaraisen ostokyselyn. Niitä on tullut sitä kautta maahan aika paljon.