Lapsen kuljettaminen

Mistä helpoiten jalkatapit pikalinkulliseen pyörään?

Lapsi on jo iso ja ei enää meinaa mahtua istuimeen, oma pyöräily on vielä kovin hapuilevaa eikä jaksa kovin kauas. Tarakalla menis varmaan ihan ok, mutta jalat roikuu ja kyytiin nouseminenkin vähän vaikeaa.

Fillarifiilarilta Qibbel juniori-istuin, sen mukana tulee pystysuuntaiseen putkeen yleismallisella pannalla kiinnittyvät tapit. Vaatii kyllä aika jämerät tarakan jalat.

Toisena vaihtoehtona on M6-kierteet pikalinkkunavan päihin ja BMX-tapit ns. mistä vaan.

jalkatapit 5 eur

Kokemuksia vetoaisasta jolla vedetään naperon pyörää perässä?
Alkaa nuorin olemaan sen ikäinen, ensi kesänä opettelee polkemaan, pysyttäisiin isomman perässä paremmin.

Täälläkin kiinnostaisi kuulla kokemuksia esim. Trail-Gatorista.

Ihan hyvät kokemukset kahden muksun ajalta. Vähän se vaatii totuttelua ja säädöt kohdalleen, että saa lapsen fillarin mahdollisimman vähän keulivaan asentoon. Mitään haavereita ei ole meillä tuon kanssa ole tullut, ei pääse lapsen pyörä kaatumaan tms.

Joku kiinteä peräpyörä on varmasti vakaampi, mutta on tuo kiva kun voi jokainen lähteä omalla pyörällään, tulla välillä hinaukseen ja vaikka jatkaa taas myöhemmin itse.

Yllä oleva voi vaikuttaa vahvasti myyntipuheelta jos kerron, että mulla on Trail-Gator myynnissä… M: Millet-byysat, Colnago, ym. / Sipoo

Sen verran hyvä myynti puhe, hommasin oman Trail-gatorin, löytyi työkaverilta.

1 Like

teki mieli hankkia etusatula lyhyitä (tai miksei pidempiäkin) siirtymiä varten, päiväkotireissuihin ja whatnot.
selailin kaupallisia ratkaisuja mutta esim. kids ride shotgunin hinta tuntui turhan korkealta noin niinkun kahdesta alumiinilätkästä ja lastensatulasta. shotgun myös estäisi runkolaukun järkevän käytön.

rupesin siis diy-hommiin ja parin huonon protoversion jälkeen päädyin nakuttelemaan reikälevystä runkoputkien ympärille clampintapaiset, joihin roiskin migillä asianmukaiset putkenpätkät.

en projektipäissäni pahemmin ottanut kuvia eri vaiheista mutta tässäpä valmis viritelmä. satula-adapteri miljoonalaatikosta, jalkaremmit halpiscrocseista. clamppien alle liimattu pikku palat kumimatosta.

loppukäyttäjä oli varsin tyytyväinen:

27 Likes

Hitto, kunnon meininki!

Todella makee viritys! Hyvin tehty.

1 Like

Hyvin tehty! Lätkä on kyl kovin pieni, tuntuu että jos lapsi istuu tai jopa hypähtää satulan takaosaan ni yläputki vois olla vaarassa murtua/ainakin dentin mahdollisuus ilmassa? Eiks yläputki oo viel pyörässä yleensä ohuin kun se ei normaalisti voimia ota vastaan?

haluaisin ajatella että kuvailemassas tilanteessa ton satula-adapterin hammastukset pääsee muljahtamaan ekana, kun eivät oo kovin kummoiset.
mut varmaan riski kieltämättä olemassa, ehkä seuraava versio pidemmällä tuella :thinking:

Asiallinen duunaus.
Jo 100mm vaste siiräisi paineen toivottavasti riittävälle alueelle ettei putken vaurioitumista tapahtuisi. Tavalliselle putkelle taisi riittää 2*halkaisija ohennettuun laittaisin 3-4 kertaisena.

kappas, hollandbikeshop tarjoili samanlaista dissainia. ehkä nukun yöni rauhassa, toi alaoikee esim antanee melkosta vipua :relieved:

Mä kopioin ton designin ku näytti niin hyvältä.
Otin sopivanpaksusta putkenpätkää kerrankin oikeesta vesijohtoputkesta ja sit elintenluovuttajarungosta.
Räin kasaan ihan puikolla, ku sopivampaa kalua ei ollu käsillä. Puyöränputkeen poltin yhen reiän, kun 3mm lattaraudan hitsaaminen ohueen putkeen ei ollu mun taidoille.



Pitää vielä maalata ku menee kotiin.
BMX tapit tulee tohon järeimpään lattaan.

ai että :pinched_fingers: ehkä vähän harkitumpi kokonaisuus. toi leveempi latta ja isommat kiinnityspultit varmasti helpottaa asennusta nimittäin.

Tuohon jäi vielä suunnittelumoka, nimittäin tuota erillistä lattaa noille tapeille ei olis tarvinu.
Vaan ois voinu laittaa tapit vaan suoraan toiseen noista, millä kirraa ton pannan paikoilleen. Nyt riski, että jää sivuilla olevat ruuvit vähän eteen.

Toinen, mikä kävi mielessä, että olis hitsannu kierretanginpätkät kiinteesti aina toiseen puolikkaaseen, niin ei ois tarvinu irtopulttien kans pelata.

Mutta oli tuo hitsausasema vähän tollanen mallia raktorimies, niin ei kovin tarkkaa jaksanu alkaa säätämään. Vedin aika silmällä kasaan koko homman. Poraukset käsivaralta jne.

Pakko tulla tänne kehumaan Feva Star Seat:tia. :blush:

Käytiin tänään 2-v tyttären kans testilenkillä ja on kyl mainio keksintö! Todella kevyt, pehmeä ja ainakin tuon ikäisen alla tukevakin.


4 Likes

Matkalla

95cm/13kg kanssa menee vielä, isompi joutuu matkustaa kärrissä.
Neljäs vuosi menossa, syksyllä kiertoon? ulkoisesti vielä ehjän oloinen.

1 Like

Av Yv Hv KVG, minkälaiset matkustajan kokosuositukset tuolle istuimelle on?