Lapsen kuljettaminen

Terve,

vauva forumilta löytyikin jo “kattava” keskustelu aiheesta…

Yksivaihde on ehkä hieman väärä forumin, mutta täältä löytyy varamasti parempaa kokemusta lasten kuljettamisesta fixillä/sinkulalla, kuin vauva.fi forumilta.

Minkälaisia istuimia käytätte (takana, edessä vai kärryssä)? Minulla on viimeisiä osia vailla oleva Analog, johon olisi tarkoitus saada kätevästi irrotettava ratkasu. Mahtuukohan edes semmonen eteen kiinnitettävä istuin (Hamax Caress Observer) tuohon? Luulisi, että edessä oleva ratkasu on hauskin lapselle ja ehkä vähän parempi painopiste itelle? Olisi ihan mielenkiintoista kuulla kokemuksia asiasta…

Kokemusta ei ole mutta pitää pikkuhiljaa alkaa miettimään itsekin. Eteen tuleva ratkaisu tuo painon ohjaukselle mikä ei varmasti ole hyvä asia.

Kärryä olen vetänyt reilu kaksi vuotta yhdellä vaihtella, jonkun aikaa kiinteällä, suurimman osan vaparilla varustettuna. Tasaisen pläntissä paikassa kuten Oulu tämä on ollut varsin toimiva ratkaisu. Kummallista kyllä jopa akseliin kiinnitetty liittymäklöntti ja taaksepäin aukeavat haarukan huulet ovat toimineet moitteetta.

Meillä oli käytössä Croozer -kärry joka kyllä on varsin mainio peli, varsinkin jos aikomus on suorittaa kauppareissuja yms. mukuloiden kanssa. Imee todella paljon kamaa perätilaansa.

Kannattaa tsekata myös tavarafillari.fi
Meillä käytössä peräkärry jolla satunnaiset lapsenkuljetustarpeet hoidettu.

wtpooh - 12:24, 23.3.2014 » Imee todella paljon kamaa perätilaansa.
Tärkeä ominaisuus kaupakassissa ja muulissa.

Riippuu vähän mitä kaikkea muuta on analogilla tarkoitus tehdä, mutta melkein sanoisin että ota peräkärry.

Jos lapsen/lasten kanssa on tarkoitus ajella enemmänkin ja hoitaa myös arjen askareita suosittelen kyllä vaihteellista kulkinetta ainakin jos Helsingistä puhutaan.

Mutta Joo, tavarafillari.fi -sivuille suosittelen navigoimaan.

Chariot Cougar 2 ja maastosinkulalla tuota tulee vedettyä. Lyhyet välit on ehdoton vaatimus ja sen myötä fiksi on vähän tyhmä valinta kun alamäessä spinnaa heti.

Meillä tuo Hamaxin satulaputkeen telakalla kiinnittävä perusmalli on toiminut ihan ok (kahden lapsen kokemuksella). Siinä saa lapsen jalat hyvin suojattua. Ulkonäkö nyt ei kovin loistelias ole. Huono puoli noissa kaikissa ajajan taakse asennettavissa istuimissa on, että ei voi pitää reppua selässä, koska se hankaa lapsen naamaan. Etukori on tuon kanssa ainoa mahdollisuus kuljettaa hoitoreppua tms.

Sanoisin, että ei istuinta eteen, sillä siinä liikuskeleva lapsi voi saada aikaan jänniä kuumotuksia ohjaustangon pitelijälle.

Hmm… Hyviä pointteja kyllä! Tottakai parempi olisi jos voisi olla vaihdepyörä kuskailuja varten, mutta sen verran satunnaista tuo varmaan tulee olemaan, että ei kannata. Jotenki noi eteen kiinitettävät näyttää kätevältä, mutta voi olla että siinä saa helposti ylimäärästä ohjelmaa aikaseksi. Toisaalta noita Hamaxin satulaputkeen kiinnitettäviä istuimia näyttää saavan käytettynä aika hyvin…

Miten muksut on viihtynyt noissa kärryissä? Mun prinsessa on sen verran kiinnostunut kaikesta, että ajattelisin sen viihtyvän paremmin ylhäällä pyörän päällä, kun näkee paremmin.

EDIT: Minulla on siis takanapa vapaarattaalla sekä ilman ja ajattelinkin, että vapaarattaalla ajelis, kun muksu on kyydissä.

Sen mitä koeajoin Bobiken eteen tulevaa lastenistuinta niin oli kyllä pienen lapsen kanssa tosi kiva ja mieluummin sen ottaisin kuin taakse tulevan istuimen. Vaatii vaan pyörän mihin se sopii eli aika herras-kulkineen. En usko, että analogiin saat tuota.

Kärryissä on ymmärtääkseni lapset viihtyneet hyvin. Omatkin sen minkä olen vähän kärryllä vetänyt. Meillä Bakfietsin Cargo ja sen laatikossa viihtyvät erinomaiset.

Meillä Burley D’lite, josta kyllä muksu tykännyt. Ainoa ongelma, että viime kesänä taapero oli vielä sen verran pieni, että nukahti jotakuinkin samantien kärryyn päästessään ja ihan tuurista oli kiinni, millasessa asennossa siellä sitten torkku. Haettiin kyllä järkevämpää asentoa erilaisilla virityksillä, välillä onnistuen, välillä ei.

Oon vetänyt kärryä vaihteellisella cc:llä, fiksillä ja maastosinkulalla. Viimeks mainittu on ollut ehkä paras, levyjarrut ja 32-18 välitys.

D’liten hyvä puoli on koko ja huono puoli on koko. Retkelle mennessä mahtuu uimakamat, eväät ja suurinpiirtein kaikki mahdollinen kärryyn kyytiin. Tilaa toi kyllä vie, kahden istuttava kun on.

Jos fiksillä, niin lyhyehkö välitys sekä etujarru ja pidä huoli, että jalka irtoaa polkimesta, kun pysähdyt. Ainakin perus lastenistuimen kanssa.

Mihin vauva ajon ajaksi :–_DD

Gonnorz - 20:56, 23.3.2014 » Mihin vauva [s]ajon[/s] whipskidin ajaksi :--_DD
sori, en voinut vastustaa!

Kolmen lapsen ja yli kymmenen vuoden kokemuksella (yhdellä vaihteella kaikki) Hamaxin satulaputkeen kiinnitettävästä perusistuimesta katselisin tänä päivänä ilman muuta kuormafillaria. Silloin ei arvannut.

Hyvää Hamaxissa: skidillä hyvät näköalat, voi jutella (tärkeää!), halpa, nopeasti irti/kiinni, telakat voi olla useammassa fillarissa.

Huonoa: painopiste kaikin tavoin perseestä, nukkuva lapsi retkahtelee, filoa ei voi jättää sekunniksikaan tuetta.

Varsinaiset käyttäjät eivät ole valittaneet kuin liiasta vauhdista. Ei ole ollut liikaa, mutta varmaan käännökset esim. tuntuu aika hurjilta siellä takanavan takana hengaten.

^ Joo komppaan. Jos nyt olisi asia akuutti, niin ostaisin joko kuormapyörän tai peräkärryn. Viehän ne toki enemmän tilaa ja maksavat enemmän, mutta silti.

Ajelin yhden lapsen kanssa maasturilla missä Hamax istuin takana.
Oli ihan jees ajettava, mutta tosiaan lapsella ei välttämättä niin mukavat oltavat.
Kypärä lisäsi tenavan harmistusta suuresti plus ei voinut jättää nojailemaan mihinkään.

Toisen lapsen myötä hankittiin croozer kahdelle matkustajalle. Pyöräilyretket perheen kesken mukavoituivat huomattavasti. Hyvät tavaratilat, saa nopeasti muunnettua rattaiksi mikäli pitää jalkautua jossain, päiväunet ulkosallakin onnistuu. Painaahan se toki ja säilytys on oma järjestelynsä, ainakin kerrostalossa.

Itse valitsin veturiksi vaihdepyörän enkä sitä kadu:-(

Lisätään tämä vielä tänne. Eli nyt kun isommat lapset ovat jo omien pyörien päällä, niin käytössä on lisäksi FollowMe Tandem -vetolaite. Voi laittaa lapsen pyörän siihen kiinni, kun eivät jaksa enää itse polkea. Kiinnittäminen ja irroittaminen vie alle minuutin ja meno on aika junamaista. Käännöksissä kannattaa vähän varoa, ettei liian tiukkoja mutkia tee. Ja käyhän toi jo treenistäkin, kun ylämäkeen vedettäessä lisäpainoa on ihan kiitettävästi.

http://farm3.staticflickr.com/2816/13375654404_b4c9e3cb45_c.jpg

Meillä oli hetken Chariot käytössä, mutta hullun raskas se oli näis Tampereen mäissä. Sittemmin hankittiin Bellellin perusistuin käytettynä parilla kybää (versus käytety Chariot ~500€) ja meitsi kyllä tykkää siitä paljonkin. 90% matkoista on kuitenkin alle 3km ja kun kauppa on reilun sadan metrin päässä niin ostoksillakin voi käydä erikseen.

Noissa eteen tulevissa istuimissa näyttää monesti olevan rajoitus 3v/15kg ja sain eräästä Amsterdamin pyöräliikkeestä käsityksen, että tässä tulee lähinnä rungon kestävyys huomioon (oli vaakaputkeen kiinnittyvää mallia, niitähän on myös emäputkeen tulevia). Nää vois olla kiinnostavia, mutta miten mäkien runttaaminen kun putkelta polkeminen hankaloituu…

Mites muuten, kypärät? Kaikilla, ei kenellään, muksuilla? Täällä jälkimmäinen.

Komppailen tässä muita, oma kokemus on ensin taakse kiinnitettävä lastenistuin ja etutartsi: toimii mainiosti. Sen jälkeen tuli toinen muksu ja Burleyn D’Lite; kersat oli aivan riemuissaan ja koko ajan mankumassa ajamaan, toimii siis erinomaisesti. Kärry on kyllä todella mainio kapine, mahtuu ruokakasseja todella hyvin tavaratilaan ja lapsilla on mukavaa. Mulla on vaunu ollut aina vaihdepyörän perässä, mutta en näe miksei sinkulallakin menisi. Kärryä vetäessä ei tule kovin monta vaihdetta tule käytettyä, mutta on se kiva ylämäessä keventää…se kuorma kyllä tuntuu siellä perässä.
Nyt vanhempi lapsi on sen verran iso, ettei enää mahdu vaunuun ja pienempikin harjoittelee ilman apupyöriä. Ollaankin katseltu jotain vastaavaa systeemiä kuin tuo FollowMe. Tolla pääsisi taas pitempiä lenkkejä, kun se ajaminen on lastenkin mielestä tosi kivaa mutta välillä väsähtää.

E: toi kypärähomma. Kaikilla.