Laakerit

Suosituksia hyvistä suojatuista urakuulista?

Tilasin just Phil Woodin laakereita kun halusin pelata varman päälle (10 $ kpl). Mutta mitkä yleisesti olisi hyviä laakerimerkkejä ja malleja. En ehkä laakereissa luottaisi aina johonkin perinteiseen pyöräbrändiin (aka Phil Wood). Ainakin skeittipuolella laakereissa oli ihan omat merkkinsä ja perus skeittimerkkien laakerit oli shaissee.

Mitkä muuten yleisiä napojen laakerikokoja:

Surlyn napohin on 6901/7901 kokoiset (12246 mm).

Mitkäs koot muihin yleisiin napoihin (Formula,…)?

Michen korkealaippaisissa on 12x28x8.

laakeripuolella oma luotto ois jossain perinteisessä laakerifirmassa kuten esim SKS tai FAG, joita saa yleensä laakereihin erikoistuneista firmoista

Tarkoittanet siis SKF:ää, eikä SKS.

Yleisiä kokoja taitanee olla ainakin seuraavat:
12x28x8
10x26x8
10x28x8

Ite tilannu täältä pari kertaa laakereita: http://www.vxb.com/
Okei lafka on jenkeissä, mutta hinnat, valikoima ja toimitusajat olleet hyviä.
Viimeks kaks laakeria 13e himaan toimitettuna 3vrk tilauksesta.

Jaksanu alkaa ettimään täältä stadista laakereita, kun kesällä tarvitsema koko oli sellainen, jota ei ainakaan tyyliin biltemasta yms. löytynyt, niin olisi tarvinut lähteä laakeriliikkeisiin. Ja kun ne perinteisimmät ovat Vallila/Alppila seuduilta kadonneet, eikä firmoilla voi olla millään muotoa järkeviä sivuja tai aukioloaikoja, niin päädyin sitten itselleni helpoimpaan ratkaisuun.

Itsekin kävelin vanhasta muistista Vallilassa laakerien perässä vain huomatakseni laakerikauppojen kadonneen katukuvasta. Aleksis Kiven kadulla on yksi, mutta sekin ilmoittaa ikkunoissa erikseen myyvänsä vain ja ainoastaan yrityksille.

Eiks kukaan ole vaihtanut Formuloihin laakereita?

Tästä sitten Surlyn napoihin asianmukaiset laakerit, koko setti alle 200 eurolla :wink:

Annan muuten ilmaisen vinkin: Kun irrotatte Michen takanavasta vetopuolen laakeria, niin ottakaa ratas ja lukkorengas irti. Se ei lähde muuten. Testattu juttu.

Dimensionissa mitat oli muistaakseni 10268. Hain Lakeuden Hydrosta Koyot, tuntuvat toimivan. Hinta oli muistaakseni jotain 6-8e.
Biltemassa on sopivan kokoisia myös, hintaa alta 2e, niiden laadusta en tiedä.

joo skf piti sanomani

Tilasinpa bearingseller-brittikauppiaalta Ebayn kautta NIS-merkkisiä laakereita. Saa nähdä miten pyörii, laakerit menee BMX:n takanavan kunnostusprojektiin. Koko pyörä on sinänsä toissijainen ja kyseisen pyörätyypin tekniikan opiskelua, joten vaikka laakerit ei olisikaan huippulaatua niin ei ahdista. Säästyin/menetin seikkailun kivijalkaliikkeissä ja hinta neljälle laakerille posteineen vähemmän kuin yhdelle SKF:n laakerille olisi tullut varmaan hintaa.

Mitään järkeä vaihdella noita perus kuulalaakereita keraamisiin vastaaviin? ebaystä löytyy suht halvalla, mutta onko pelkkää rahan roskiin heittämistä?

Itseäni kiinnostaa myös.

Keraaminen, ebay, halvalla. Kaksi noista menis vielä ilman suurempia epäilyksiä…
Eli voipi olla että toimii mutta voi myöskin olla ettei toimi. Jos noi saisi kotikonstein purettua ja omistaisi mikrometrin ja aikaa mittailla kuulien pallomaisuutta niin sillä tavoin voisi tutkia noiden pätevyyttä.

Liekkö tuolla keraamisuudella haettu sitä että mikäli koko laakeri on keraaminen ei voitelua tarvita? Mutta pelkillä keraamisilla kuulilla tätä ei saavuteta. Kulumisesta tai sen olemattomuudesta en tiedä.

biitterkiekkojen surlyn napoihin laakerit vaihdossa ja termistö vaatii snadisti tarkennusta:

  • Shielded Ball Bearings 10kpl $29.95
  • Stainless Steel Sealed 1kpl $12.95
  • Sealed ball Bearing 1kpl $5.95
  • Ceramic Stainless Steel Sealed 1kpl $14.95

eli kysymyksessä missä kohtaa menee raja mitä kannattaa hankkia ja missä vaiheessa maksan enää vain enää siitä että tiedän navoissa olevan hyvät laakerit mutta varsinaista parannusta suoritukseen tai suojaukseen ei ole enää odotettavissa. kyseessä kuitenkin surlyt…

jos jotakuta stadissa kiinnostaa tilata kimpassa ja jakaa ne vähän yli $10 postit niin peeämmää vaan. ei kiireisille.

http://www.vxb.com

E: allaolevaan tekstiin viitaten oli vielä erikseen tarjolla kokonaan keraamisia laakereita kuudenkympin pintaa kpl mut ne eivät olleet missään vaiheessa edes harkinnassa.

Zipp:n pääinsinöörin avautumista keraamisista laakereista:

"The reality is 90% of the ceramic bearings in cycling were never meant for this type of use. Why do ceramic bearings exist? In 90% of the world it’s for heat. You get these cheaply made bearings that people put in parts that get hot, 'cause you don’t have all the thermal expansion issues that you get with steel. Now you put them in a bike hub, and next thing you know, you’ve got Zipp customers complaining that their hubs feel terrible or their bearings broke, or their races are pitted or cracking. Suddenly the customer has a ‘hub’ problem. Well, we’ve never heard of a Zipp bearing ever fracturing, it just doesn’t happen. Then we come to find out, 'I spent $200 on Brand X bearings, so it must be your hub shell that’s doing that! ‘Cause these are CERAMIC!’

So in reality, the customer has now spent 200 bucks to downgrade their bearings two levels in quality, and have a failure. It’s pushing a boulder up a hill at that point. ‘Ceramic’ is a stronger brand than Campagnolo in terms of quality and inability to do wrong to the customer. We see that all the time. Our #1 hub related warranty complaint is issues encountered after non-Zipp ceramic bearing ‘upgrade’. It just goes to show you the prevalence of that. Just looking at that complaint data, probably 5-10% of our customers are ‘upgrading’ to ceramic?? And almost every one of those people is putting in something significantly worse than, or at best something equal to our stock bearing. Meanwhile, the standard Zipp bearing is the only bearing in the industry sourced from Switzerland, uses the same ABEC5 races from the same factory as the CeramicSpeed ceramic upgrade for Zipp (a $750 bearing upgrade) and at $125/set costs as much or more than most ‘ceramic upgrades’."

Thou shall not under estimate the stupidity of a internet specser.

Ite ottaisin halvimmat sealed -mallit kumisuojuksilla jos laakerit pyörivät olosuhteiden armoilla muutenkin kuin aurinkoisina kesäpäivinä. Joo ei oo yhtä herkät kuin suojaamattomat mutta toisaalta kumisuojukset pitää aika näppärästi olosuhteet ulkona ja voiteluaineet sisäpuolella. SKF ainakin lupailee litiumlitkuja jotka kestää -30C(e: viiva jotain päälle +100C). Tuskin saa fillarinnapaan sellaisia rpm:iä että mentäisiin laakereiden kipurajalle ja voitelulitkut karkaisi.

Jotain rst -laakereita en oikein ymmärrä näin pyöräilyn näkökulmasta. Kai se on sitä kurjuuden maksimointia kun rosterikuulia ei voi metsästää edes magneetilla?

peltsip - 19:12, 22.1.2013 » Kai se on sitä kurjuuden maksimointia kun rosterikuulia ei voi metsästää edes magneetilla?
Miksi edes haluaisit metsästää konelaakerin kuulia magneetilla jos tätä nyt katsotaan pyöräilyn näkökulmasta?

Oletin siis että rosterikuulatapauksessa napa olisi luonnollisesti irtokuulanapa…

“- Stainless Steel Sealed 1kpl $12.95” viittaa aika kovasti konelaakeriin…