Kyläsaaren pyörämesta

Perustetaas nyt tällekin paikalle oma ketjunsa.
Kyseessä on siis kyläsaaressa sijaitseva polkupyöriä ja niiden osia kierrättävä mesta, jota Helsingin kaupunki pyörittää. Samassa yhteydessä toimii myös jonkin sortin metallipaja, tietokoneiden kierrätysmesta, käsityöpaja ja rakennustarvikkeiden kierrästymesta. Nämä pajat toimivat Uusix-nimikkeen alla. Pajat on auki arkisin neljään asti ja uusix-myymälä on vissiin näin joululahjakaudella auki myös lauantaisin.http://uusix.fi/

Samassa rakennuksessa toimii myös kierrätyskeskus, mutta se on eri porukkaa. Kierrätyskeskuksenkin pihalla näkyy fillarin raatoja toisinaan, mutta pääasiassa myyvät vanhoja huonekaluja ja kodinelektroniikkaa. Olen kylläkin oman nykyisen fiksin runkoni löytänyt nimenomaan kierrätyskeskuksen puolelta. Kierrästykeskus on auki arkisin kuuteen ja lauantaisin kolmeen.

Kierrätyskeskuksen pyöräverstas siis? Mutta hyvä paikka on, ainakin baaripyöriin/mummiksiin/jne. tuolta löytää varaosaa pikkurahalla ja tinkimisvaraakin taitaa olla, kun kamaa ei ole tietääkseni mitenkään hinnoiteltu. Se kannattaa huomioida, että tuolla käy vaan käteinen.

mehukatti - 2 hours ago » Kierrätyskeskuksen pyöräverstas siis? Mutta hyvä paikka on, ainakin baaripyöriin/mummiksiin/jne. tuolta löytää varaosaa pikkurahalla ja tinkimisvaraakin taitaa olla, kun kamaa ei ole tietääkseni mitenkään hinnoiteltu. Se kannattaa huomioida, että tuolla käy vaan käteinen.
Sama mesta, mutta ei ja väärin. Se [b]kierrätyskeskus[/b] toimii samassa rakennuksessa, mutta [b]on eri organisaatiota[/b], kuin Helsingin kaupungin ylläpitämä, [b]uusix-verstaisiin kuuluva, polkupyöräverstas.[/b] kierrätyskeskuksella myynnissä olevat muutamat fillarit eivät ole sieltä takapihan pyöräverstaalta.

Maksuvälineenä käy (ainakin uusix-verstaiden puolella) nykyään myös visa electron. Varmaan muitakin kortteja voi kokeilla.

Uusix-verstaalla hinnat on minusta ihan kohdillaan. Ei mitään ryöstötaksoja, mutta ei sieltä juuri ilmaiseksikaan saa. Löytyy kokonaista fillaria ja kaikkia mahdollisia osia. Mitään hipoa voi olla turha etsiä, mutta kyllä siellä näytti olevan kohtuullisen suoraa alumiinikehää. Itse meinasin ostaa yhden etukiekon ja yhden vannekehän, joissa kummassakin luki araya (26"). Mutta löysin parit nastakumit ja jätin kiekot/kehät ostamatta.

edit: sisällössä oli virhe

Ok, I stand corrected.

piruuttani väsäsin kartan alueesta. Veikkaisin siinä olevan hieman hyödyllistäkin tietoa.

edit: ei osannut forumi käsitellä tuota linkkiä, niin piti laittaa koko urli näkyviin

No nyt alkoi Lyyti kirjoittaa! Oon kerran käynyt tuota pyöräpajaa Kyläsaaresta etsimässä ja löysin itseni ihmettelemästä niitä muutamaa ruostuvaa Nopsaa Kierrätyskeskuksen pihalla. Kartan avulla tyhmempikin löytää perille, kiitti:)

kävin eilen ja ulkona hyllyssä makasi ainakin yks cressun världsmastercykelnin runko. itelle tarttu mukaan yks valkonen sellen penkki, en tiiä onko joku tusinaretkipyörän satula mutta vaikuttais enemmän joltai maantielle tarkotetulta…

Kappas, ehän mä aiemmin tajunnu katella tonne talon taakse ollenkaan. Kävin äsken kattomassa osia ja siellä oli aika muikea ruskea neukkupyörä. Kiilakammet ja muuta kamalaa projektipäänsärkyä.

Schaisse. Mä en huomannut kans mitn mielenkiintoista projektia eilen. Ihan hyvä, niitä on liikaa.

Kyläsaari ei nuku talvellakaan.
Myös uusix-verstaiden puolella voi maksaa visa electronilla (minimi 2 €), hinnat ei päätä huimaa ja löydöt on etsijästä kiinni.
Pajan nurkassa oli ihan aitoa canondaaleniakin:

Minkälainen tarjonta täällä on yleensä ollut droppitangoille ja stemmeille? Aukioloajat ei koskaan oikein natsaa omien duunien ja menojen kanssa.

Noiden suhteen tarjonnassa taitaa olla yksi ylitse muiden, SR.
Ne stemmit on vähän tynkiä ja nousua löytyy, jos kiilastemmiä etsii.
Droppeja on myöskin noita Kulkureista revittyjä SR Road Championeja ja sit saattaa olla jotain vanhempia kromattujakin. Usein ne on aika liimassa, tankoteipit vaan revitty ja hyllyyn.

droppeja oli viimeks varmaankin kymmenen hyllyssä, stemmejä toinen mokoma. Bongaus oli tosin viime lokakuulta.

droppeja on hyllyn päällä muutamia ja stemmejä löytyy runsaasti, joskin sr-painotteisesti ylös ja alaspäin kääntyvinä sekä mustaa, että alumiinin väriä. Jos ei myymälän sisällä olevat valikoimat miellytä silmää, niin kysele, olisiko mahdollista penkoa takapihan lumihankeen hautautuneista pyöristä osia.

Aamulla ajttelin:“Ilma kun on ulkona liki helvetillinen onkin hyvä lähteä vapaapäivän kunniaksi kyläsaareen ostoksille”. Mesta löytyi helposti ja vahtimestari opasti itse pyöräpajalle. Pajan työntekijätkin vaikutti ihan rennoilta kavereilta.

Harmi sinänsä, sillä juuri mitään ei ollut tarjolla. Droppeja 4kpl ja kaikki aika hintuloita-ei minkään merkkisiä. Stemmeä pari isoa laatikollista. 99,9% stemmeistä oli nousua 50mm-130mm. Pihahyllyssä makaavat haarukat turhan leppoisilla offseteillä. Hetken kamoja pengottuani löysin peräti 2kpl ihan ok stemmejä (ne ainoat alaspäin sojottavat. Toinen BF toinen SR. SR lähti mukaani, tosin huomasin siinä olevan turvamerkinnän->hiomisiin) ja pultit kampiini. Kamat paperipussiin, kädet puhtaaksi. 2 euroa kassalle ja kotiin päin. Kierrätyskeskuksellakaan ei ollut mitään tarjottavaa.

Saldo oli siis aika mitätön. Mikäli tuolla pääsisi useimmin käymään voisi kenties joskus jotain hyödyllistäkin löytyä. Tänään ei vaan ollut mun päivä.

Olisko joku talvihorros menossa? Ei tuu sisään pyöriä ja talvirassaajat vie kaiken käyvän käsistä? Keväällä alkaa taas taloyhtiöiden varastosiivoukset.

Nyt muistaessa päivitys.
Meinasivat suuttua, kun kävin onmin päin sieltä takapihalta hakemassa aihion ostettavakseni. Takapihan löytömestalle ei siis parane mennä luvatta.

Pari päivää sitten käväsin ostamassa mummis/baarirungon. Runko olisi ollut 5e, mutta siinä oli hyvässä kunnossa olevat renkaat ajokelvottomilla kiekoilla, niin koko pyörä 15e. Maksaessa olisi voinut sanoa minkä vaan hinnan, mutta rehellisenä päätin sanoa sen juuri oikean =) Takapihalla oli koko verstaan porukka juuri ruotimassa fillareita, mitkä menee suoraan myyntiin ja mitkä osiksi. Eli nyt kannattaisi taas mennä katsastamaan, kun myymälä pullollaan.

Onko kukaan käynyt nyt vähään aikaan kääntymässä tuolla?
Stemmiä ja kampia lähtisin hakemaan, mutta tilanne kiinnostaa kovasti näiden suhteen, jos joku on käynyt lähiaikoina. Onko tuolla yleensäkkään ollut mitään “järkeviä” kampia, josta saisi budget projektiin kammet yhdellä rattaalla.

Kampia en ole juuri kaivellut, mut stemmeistä on vaikea löytää vaakasuuntaista mutkaa. Kaikki tuppaa olemaan korkeita ja nousevia.