Kevyehköt kiekot kohtuu budjetilla

Ajatuksena on rakentaa uuteen projektiin kiekot ja mielellään mahdollisimman kevyet.
Palikoina olisi:

-Michen navat 32-reikäisinä (ei kevyimmät, mutta halvat ja hyväksi todetut)
-Kehinä Mavic OpenPro tai DT rr 1.1
-Nipat alua

Tuossa ei mitään, mutta sitten ne pinnat ja puolaus.
Eteen radial-puolaus DT:n revolutioneilla (2.0-1.5-2.0). Tuleeko liian hutera?

Mielellään laittaisein Revolutionit taaksekin, mutta taitavat olla turhan ohkaset takakiekkoon, vai?

Taakse voisi siis laittaa Competitionit (2.0-1.8-2.0), mutta voiko noilla vetää 2-ristiin puolauksen, vai onko parempi vaan sovinnolla pistää se perinteinen 3-ristiin.

Tuolla kokoonpanolla kiekoille tulisi painoa about 1800g (ilmoitetuilla painoilla) ilman ratasta ja vannenauhoja. Hintaa suunnilleen 200e, kun ite tekee. Ei siis paha.

Suurin kysymys on siis, että tuleeko tuollaiset kestämään runnomista? Mikään teräsreisi en ole, mutta silti…

Taidapa kysellä tässä samassa… Halpa ja suht kestävä kiekkosetti haussa, Shimanon kasettikeskiöllä. Painolle ihan sama. Sekä 28" että 26" haussa. Onko kukaan kuullut mitään noista CRC:llä myytävistä altasatasen Brand-X:istä? Säästäisinkö 10-20€, ja sijottaisin ennemmin paikallisen sekatavarakaupan tuotteisiin?

Paljonko Teemu painat?

Minä en laittais taakse muuta kuin 3-ristiin puolausta mihinkään muuhun kiinteään kuin puhtaaseen maantielenkkipyörään (etujarrulla). Niissä taas voisi miettiä jotain erikoisempaakin tyyliin vasuriradial.

Oot varmaan Teemu laskenut paljonko takavanteessa tulee enimmillään painoeroa, siis competition 3-ristiin vs revolution 2-ristiin? Kerro laskelmasi tulos, kiinnostaa tietää.

markkuj - 9:44, 28.9.2009 » Paljonko Teemu painat? Minä en laittais taakse muuta kuin 3-ristiin puolausta mihinkään muuhun kiinteään kuin puhtaaseen maantielenkkipyörään (etujarrulla). Niissä taas voisi miettiä jotain erikoisempaakin tyyliin vasuriradial. Oot varmaan Teemu laskenut paljonko takavanteessa tulee enimmillään painoeroa, siis competition 3-ristiin vs revolution 2-ristiin? Kerro laskelmasi tulos, kiinnostaa tietää.
Pssst... Tää on vuoden vanha topic. Mä luulen et ne kiekot on kasattu aikoja sitten, mutta kai meidän matematiikanopettajalla laskelmat on?!

Muutenkin toi laskeminen onnistuu aika iisisti dt:n laskurilla.

Mull Dundane - 9:47, 28.9.2009 » Taidapa kysellä tässä samassa... Halpa ja suht kestävä kiekkosetti haussa, Shimanon kasettikeskiöllä. Painolle ihan sama. Sekä 28" että 26" haussa. Onko kukaan kuullut mitään noista CRC:llä myytävistä altasatasen Brand-X:istä? Säästäisinkö 10-20€, ja sijottaisin ennemmin paikallisen sekatavarakaupan tuotteisiin?
WH-R500 ... kestävä mutta ei kevyt, painaa jotain 1900g per pari. Maantie, eli 28".

Taitaa olla phase-out model, mutta pari kuukautta sitten sai saksasta 90e pari. 20/24 pinnaiset, ei-aero.

markkuj - 9:50, 28.9.2009 » Paljonko Teemu painat? Minä en laittais taakse muuta kuin 3-ristiin puolausta mihinkään muuhun kiinteään kuin puhtaaseen maantielenkkipyörään (etujarrulla). Niissä taas voisi miettiä jotain erikoisempaakin tyyliin vasuriradial. Oot varmaan Teemu laskenut paljonko takavanteessa tulee enimmillään painoeroa, siis competition 3-ristiin vs revolution 2-ristiin? Kerro laskelmasi tulos, kiinnostaa tietää.
Painan 75-80kg kuukaudesta riippuen. Mä olen samaa mieltä tuosta 3-ristiin puolauksesta, enkä ole ikinä muuta käyttänyt, enkä todennäköisesti tule käyttämään. Painosäästö 2-ristiin puolaukseen on olematon, mutta kestävyys heikkenee. 3-ristiin puolaukselle 32-pinnaisella kiekolla ero Compin ja Revon välillä on about 50g/kiekko.

Rakensin itse asiassa nuo ekassa viestissä suunnitellut kiekot kokoonpanolla Miche HF, OpenPro, DT revo, alunipat ja siis 3-ristiin 32-pinnaa. Painoa tuli alle 1850g lukkorenkaalla ja vannenauhoilla, eli ei raskas, mutta ei nyt vielä kevytkään.

Nyt odotellaan Mackin Superlighteja saapuviksi ja muuten kombo pysyy samana. Noilla pitäisi päästä johonkin 1600-1650 gramman paikkeille, jos navoille luvatut painot pitää paikkansa. Tuo alkaa olla jo kevyehkö ratakiekkopari. Saisihan noita vieläkin kevyemmiksi vähentällä pinnoja tai radiaalipuolaamalla, mutta tarkoituksena on kuitenkin tehdä ensisijaisesti kestävät, mutta silti mahdollisimman kevyet kiekot.

mulla on samanlainen tarve kuin teemulla ja varmaan monella muullakin (en nyt tarkoita punaanya) eli hyvät ja edulliset kiekot tarttis… oon katellut mavic ellipsejä ja miche pistardeja, paljonkohan noissa on laatueroa, hintaero on aika iso kuitenkin…

noi pistardit saa jollain alle 200e ja ellipset taitaa olla jotain 350e? vai onko jollain vielä halvempia hintoja noille jostain… oon aika varma että päädyn micheihin ellei joku löydä yyberhalvalla jostain ellipsejä tai kehu niitä maasta taivaisiin… ajattelin nyt kuitenkin kysellä jengin fiilixiä jos on ajellut noilla

edit: nopeat ja kohtuu budjetilla enemmänkin, keveys ei ihan niin elintärkeää. noilla on painoeroa 165g jos oikein laskin

Tokenin ratakiekkosetti maksaa Wigglessä 220 euroa. Sen ilmoitettu paino on 1670g. Tiiä sitten noiden kestävydestä…

Tähän topikkiin olis täälläkin asiaa. Tähän asti alla ollut Mavicilta Open pro:ta ja A119:ä, Velocityn syväveetä, Alex Race28:a jne. - nämä siis yksivaihdekäytössä ja kohtuu halpisnavoilla. Palstalta taitaa löytyä ainakin muutama Ellipseillä ajelija, ja kiinnostaisi tietää onko kestävyyden kanssa ollut minkäänlaisia ongelmia, puolia kun on vähänlaisesti. Entä miten muu yleisfiilis?

Itse pohdin sopivaa (tuon hintaluokan) ratkaisua fiksattuun liikuttimeen, jonka käyttötarkoitus (tässä järjestyksessä): kommuutti + Stadi-suhailu, lenkki, velo. Jos tulee muita oivia kiekkoja ja kehiä mieleen, niin kiitollinen olen niistäkin infoista.

edit. ^^infoa, jos jostain irtoaa 2011 Ellipse-setti tuohon kolmeen ja puoleen hunttiin. CRC:ltä myivät (ekan satsin) loppuun jo 400 euron hintaankin - failorderssilla 379 ikivenauksella…

Tokenilla ei oikein osata laskea: 1670g/set (790g+940g)
Eli tuostakin tulee jo yhteenlaskettuna 1730g (ilman vannenauhoja) ja veikkaan että on aika pahasti alakanttiin, kun kyseessä on kuitenkin korkealaippaiset navat ja 30mm kehä.

edit.
Mulla on Ellipset ratapyörässä, eikä niillä ole ajettu kuin veloa, joten kestävyydestä en osaa sanoa. On ne hemmetin tukevat, joten luulisi kaupunkiajotkin kestävän. Huippukestävät, kevyehköt (~2000g) ja kohtuuhintaiset kiekot saa kombolla Mavic CXP33/DT Comp/GranCompe (tai joku muu laadukas korkealaippainen napa).

Kiitoksia. Itsekin kokeilin pienen lenkin kuukausi sitten ellipseillä ja vaikuttivat kyllä todella tukevilta, joten en usko, että kohtuu huolellinen käyttäjä niitä ihan heti onnistuu telomaan. Lisäksi tuossa käyttötarkoituslistassani velo saattaa kivuta kesäsemmillä keleillä keulille, joten olisivat varmaankin sikälikin ideaaliratkaisu…

Mulla on ollut “katukäytössä” ellipset, hyvin ovat toimineet. Pari kertaa tuli pooloissakin niitä kolhittua ja kestivät.

Luulen etta mun ellipset on eniten pooloa nahnyt kiekkopari tassa maassa, ajossa tanaankin, vaikka takavanteelle pitikin kesalla nayttaa isoa puunuijaa ja force brutéa etta mahtui pyorimaan. Etukiekko on neljan vuoden katukayton jalkeen luotisuora… samaa ei voi sanoa muutamasta muusta eteen osuneesta kiekosta (sorry tyypit…) ja eraan vw polon etulokarista. Napojen sisalle en ole kurkannut kertaakaan kun ei ole ollut tarvis. Kylla makin siis uskallan niita suositella.

Ellipsejä harkitaan täälläkin, mutta mites jarrujen kanssa? Onko siinä kehässä soveltuvaa tasaista pintaa?

^ on.

Pakko tulla taas tähän väliin vähän viisastelemaan: Ellipset, vaikka varmasti asialliset ovatkin, eivät ole mielestäni sen enempää kevyehköt kuin varsinaisesti edullisetkaan.

No mikäs se vastaus on, jos valmiskiekkoihin haku rajataan?

Kiitos ChainThugille.

Nykyisellä valmiskiekkojen tarjonnalla ei tietenkään ole enää tarvetta kasata kiekkoja itse. Eikä sillä itse kasaamisella myöskään säästä rahaa. Siitä huolimatta suosittelisin kokeilemaan. Se on hauskaa ja opettavaista, eikä mee heti sormi suuhun, jos tulee tälli vaikka pooloissa.

Jaa tässä oli kyse valmiskiekoista?

Mun resepti olisi joka tapauksessa itse kootut esim. seuraavilla osilla: Mavic Open Prot, DT Competitionit pinnoiksi ja Planet X Pista -navat.

Eikä aavistustakaan mitä noi tulisivat tarkalleen painamaan mutta olisivat silti kohtuullisen painoiset ja hintaiset.