Keskiön kierteytys

Tuli hommattua tommonen raleigh :n sprite 5v kierrätyskeskuksesta. Herra sheldon tiesi kertoa että näissä englannin nottinghamissa valmistetuissa pyörissä on omat hassut kierteet 26 tpi 24 sijasta. Sheldonin mukaan uudet neliskanttikammet saa kiinni vaihtamalla akseli, käyttämällä phil woodin napaa (tai shim ud 72 philin kupeilla) tai kierteyttämällä keskiö bsa kierteelle. Pyörätohtori tekee ilmeisesti näitä kierteytyksiä, mutta onko muita paikkoja entä minkä hintaluokan operaatiosta on kyse?

Tosta shimanon keskiöstä pw:n kupeilla ei tulis älyttömän hintainen, mutta en heti ainakaan löytänyt että mistä voisi saada. Löytyykö kokemusta vastaavista projekteista?

… tai sitten vedät kierteettömän siihen. Tohtorilta ainakin aikaisemmin löytyi - tosin mun ostamani ei yltänyt kiinni kun raleighi oli 71mm eikä normi 68mm levee, mutta sitähän vois jollain vähän kaventaa :wink:

Uudet kuulat, uudet kiilat ja vanha, kaunis ja epäkäytännöllinen kiilapulttikeskiö kampineen herää henkiin ilman soviteongelmia. Kunhan kiristät kunnolla ne kiilat, ja kiristät ja kiristät ja sitten vielä kiristät.

Olisko jollain laitta vaikka linkkiä josta näkis millainen peli tuo kierteetön kekiö on? VOis olla tarvetta.

threadless bottom brackets

edit: niin jos joku keksii mistä näitä saa lisää (ja tai jos Tohtorille on tullut lisää sitten edellisen) niin saa kertoa, mielelläni ostaisin muutaman varastoon.

Kumiluodin poijjaat homma noita tarvittaessa. Laitoin par viikkoo sitten omaan talvipyörään tollaisen. Hyvin pelaa.

zjeim - 1 hour ago » Kumiluodin poijjaat homma noita tarvittaessa.
Paljonko kustantantaa kumiluodista?

Hain perus 68/113mm kasettikeskiön ja kiinnitys meni siihen asti normaalisti, kunnes vasemman puolen kuppi - tai mikä sen nimi onkaan, joka siihen kierretään - oli puolessa välissä menossa eli joku 5mm oli jäljellä. Kuppi ei enää kiertynyt yhtään sisään. Keskiömuhvista loppui kierteet kesken siis.

Kierteytänkö keskiömuhvin vai lyhennänkö kupin mahtuvaksi?

EDIT: Ei kierteet lopukaan kesken. Irrotin taas keskiön ja kiersin pelkkää vasenta kuppia kunnes tuli stoppi ja katsoin sisään taskulampun kanssa. semmoinen 6-7mm siellä oli kierrettä tarjolla, mutta lisää käännettäessä olisi alkaneet kupin hampaat irtoilemaan.

Noinhan siinä käy kun yrittää väärään kierteeseen. Raleikki oli sillon maailman suurin ja sillä oli varaa omiin standaareihin, jotka tuottavat jälkipolville kiusaa.

Uudet kierteet tai vanhat kiilapultit (oujea). Tai yritä tuurilla, jos olis toisissa kasettikeskiökupeissa pelivaraa kierteissä (ounou).

Jeps,
tehtiin kaverin kanssa campan kierretapeilla ja rotsaus vehkeillä raleigin 71mm 26tpi keskiöstä 68mm 24tpi keskiö. Vähän oli ongelmia ja sovittelua suginon keskiön kanssa. Meinasi koko ajan mennä vinoon ja toinen puoli oli todella tiukka. Joutu turvautumaan jälleen liimapuristimeen ja jatkovarteen, mutta kiinni meni. Nyt saa nähdä pysyykö käytössä kireällä.

Oma ranskatar sanoi koeajolla “naps!”; tulos tuossa:

http://picasaweb.google.fi/speedkungen/LeJeuneProject/photo#5234027041682444114

Mielelläni nykyaikaistaisin tuon koko keskiön - mites tuommoiset kierteettömät keskiöt futaa; meniskö tuommoiseen 70-lukulaiseen ranskalaiseen (LeJeune) kiinni heittämällä?
Kierteet kun on mallia “omat ja harvinaiset”…

Ketuttaa kun piiitkä projekti leviää tuommoiseen ekalla koelenkillä… No, saapa ainakin taas rakennusta harrastaa :slight_smile:

-pjt

mulla on Atalan kanssa vieläkin vaikeuksia saada keskiön fixed -puoli pysymään kireällä - edes ruuvilukite ei tunnu pitävän. huuto-netistä tulossa nyt shimanoa italokierteellä, josko se sillä sitten (ja samalla pääsee epäkeskoksi kuluneesta eturattaasta…) =D nimim. rojektia pitää olla

Kyselen täältä ennen kuin lähden hakemaan apua tohtorilta.

Tuli hankittua ebaystä tekemistä talveksi, Reynolds-runko vuodelta 1977. Valmistaja on ilmeisesti belgialainen, mutta netistä ei löydy mitään tietoa tästä eli ei myöskään komponenttien sopivuudesta. Rungon mukana tuli kiilakeskiö, jonka akselin pituus on jotain 122mm. Tämän tilalle pitäisi hankkia 103-110mm kasettikeskiö johon tuupata ratakammet tyyliin Sugino, Soma tms. Takahaarukan leveys on ketjulinjan säädölle ilahduttavasti 120mm Campan dropouteilla.

Vanha keskiö on Sakae/Sanei SM-4A, ja olen 90% varma että se on brittiläinen, sillä siitä löytyy teksti 1.37x24tpi. Mutta: keskiön pituus on italialaisittain 70mm. Meneekö tällaiseen heittämällä brittiläinen kasettikeskiö? Jos menee, pitääkö kuitenkin ottaa huomioon tuo 2mm ketjulinjaa ajatellen?

... keskiön pituus on italialaisittain 70mm. Meneekö tällaiseen heittämällä brittiläinen kasettikeskiö? Jos menee, pitääkö kuitenkin ottaa huomioon tuo 2mm ketjulinjaa ajatellen?
Eiks kunnollisilla rotsausvehkeillä ota sen 2mm poies in nou time? Eri asia onkin kuka antaa käyttää vehkeitään tuohon tarkoitukseen....

vartti tommoseen operaatioon tais kesällä mennä.

Jos kasettikeskiö on sellaista mallia että vasemman kupin saa kierrettyä kokonaan keskiömuhvin sisälle, niin tossahan riittää kun feissaa oikealta yhden millin pois.

Vanhan Record-retkifilon ositus jämähti kiinteään keskiökuppiin. Pisti silmään, että keskiömuhvin leveys olikin 70 milliä 68 sijaan. Tämä taitaisi ainakin Sheldonin pintapuolisella tutkimisella viitata siihen, että vanhassa turskanpyydyksessä olisikin italialaiset kierteet, vai onko kysymys vain norjalaisesta huumorista? Ennen kuin lyön kupin kiinni ruuvipenkkiin olisi kuitenkin hyvä olla jotain osviittaa siitä, mihin suuntaan runkoa alkaa veivata.

Italialainen kierre on isompi kuin bsa, kupin halkaisija on 36 milliä. Mittaa siis se irrotettu vasen kuppi niin näet.

Noniin, tuli sitten tyhmäiltyä, kun yritin upottaa BSA-kuppeja sveitsiläiseen(Ranskiksen kierteet lukuunottamatta sitä, että voimansiirron puolella ns. kiinteessä kupissa on vasenkätinen kierre). No lienee tuttu ongelma, joten kysytään, että A) onnistuuko kierteytys(swiss o ainaki paperilla sen parisen milliä isompi, käytännössä en lelumauserillani huomannut edes kymmenesmillin eroa) ? B) pilatut kierteet voinee aina palauttaa italioiksi, tosin italokamaa Jis-viisteellä on vaikeampi hankkia?

Eroahan siis kierteissä on nousu, sveitsiläisessä on se millin nousu ja ISO-stanussa se 1.058. Tämän huomaa kun kuppia on kierteillä muutama useampi kierre.

a) saattaa onnistua, tuurista kii, soita tohtorille

b) eiks kierteeton olisi parempi ratkaisu?