Kelvolliset, ellei jopa hyvät, fillarileffat

Jossain topicissa taidettiin puhua Kevin Baconin tsygä-leffasta, mutta en muista varsinaisesti tämän aiheen tiimoilta olevia ketjuja.

Löysin Anttilan alelaarista The flying scotsman-nimisen rainan. Filkka kertoo skottilaisesta Graeme Obreesta, joka menestyi kilparadoilla poikkeuksellisen hyvin ottaen huomioon ajokkinsa, jota Wikipedia kuvailee näin: “He was known for his unusual riding positions and for a bicycle he built which included parts from a washing machine.” Pesukoneen osat sattuivat olemaan vain laakereita, jos oikein ymmärsin, mutta oman pyörän hitsaaminen ja maailmanmestaruuksien voittaminenja maailmanennätysten tekeminen sellaisella on sinällään kunnioitettava saavutus.

Kiva leffa hyvillä näyttelijöillä. Huomioiden wikipedian artikkelin Obreesta lienee vain hyvä, että tässä keskityttiin pyöräilyyn, eikä niinkään yksityiselämään. Vaikka se aero-kiekollisen ratafillarin kantaminen metsässä hirttoreissulle olikin mustalla tavalla koomisen näköistä. Hirvittävän positiivinen ja naiivi elokuva. Kyllä tämän katsoo ennemmin kuin selkäänsä ottaa.

http://www.racingunion.org/Data/binary/miller-obree-scotsman.jpg

heh, taas tuli mainittua tuo surullisenkuuluisa pesukone… Joskus luin tuosta jutun jossa Obree avautuu ja pitää elämänsä about isoimpana mogana sitä että meni jossain haastattelussa möläyttämään ajokkinsa keskiölaakerin alkuperän, sen jälkeen kun ketään ei kiinnostanut enää tunnin maailmanennätys tai edes superman-asento, vaan mies leimautui “tyypiksi joka rakensi pesukoneesta fillarin”.

Suosittelen.

Tällainen tuli vastaan jossain vaiheessa
http://rideyourbike.us/2008/09/eight-great-cycling-movies.html

Toi piirretty on näytetty Suomessakin, ihan jees.
Breaking away on vanha “klassikko”, en ole nähnyt muuta kuin mitä YouTubessa oli joskus. Traileri Breaking Away trailer - YouTube

tuolta löytyy jos jaksaa odottaa että latautuu, ainakin ekat 53 min.

  1. osa
    http://v.youku.com/v_show/id_XNDc4OTQyNzI=.html

Omasta dvd-hyllystä näyttää löytyvän ton Flying Scotsmanin lisäksi,
Cyclomania, 2 Seconds, Jour de fête ja Bmx Bandits.

Les Triplettes de Belleville
Quicksilver

En jaksa sen enempää analysoida koska en ole nähnyt kumpaakaan.

Tuli just katottua toi Quiksilver pari kuukautta sitten ja ihan kelpoa viihdettä oli. Siistiä kasarimeininkiä, draamaa ja jännitystä. Leffan kohokohta oli varmaan siin keskivaiheilla oleva temppusessaribalettifixiciccailu. Kai joku aktiivinen torrentti vielä löytyy jos ei lähivuokraamosta löydy.

B.I.K.E tsekattu, kiitos vihjeestä. Tall bike suunnitteilla…

Kotikatsomo: Cyclomania

TV1 Klo: 21.00 Pvm: 03.08.2009

Simo Halisen kilpaurheilun maailmaan sijoittuva elokuva parikymppisistä nuorista ja kunnianhimosta, joka riistäytyy käsistä. R: Lauri Nurkse, Elena Leeve. T: Blind Spot Pictures Oy/2001.

^^Pitääki tarkistaa toi.

eki - 13:29, 3.8.2009 » Kotikatsomo: Cyclomania TV1 Klo: 21.00 Pvm: 03.08.2009 Simo Halisen kilpaurheilun maailmaan sijoittuva elokuva parikymppisistä nuorista ja kunnianhimosta, joka riistäytyy käsistä. R: Lauri Nurkse, Elena Leeve. T: Blind Spot Pictures Oy/2001.
Ja Ajomies-Eppu!!!111!!!

Quicksilver on kelpo kasarimeininkiä. Niin kuin on myös BMX-puoleen keskittyvä Rad.

Ei ihan suoraan leffoihin liity, mutta katselin viikonloppuna dokkarin Pedal, joka kertoo New Yorkin polkupyöräläheteistä. Katsomisen arvoinen.

Skeletor on paras.

Skeletor on paras.

Fillarifoorumilta poimittua:

http://uk.geocities.com/mikstar123/films.html

Aikas kattava lista. Kelvollisuudesta en tiedä, kun suurinta osaa en ole nähnyt tai tiennyt edes olevan.

Le vélo de Ghislain Lambert on ainakin mukava kuvaus ammattipyöräilyn maailmasta.

A Sunday in Hell, dokumentaarinen pätkä vuoden -76 Paris-Roubaix ajosta on aikas hyvä tunnelmaltaan.

Legendaarinen suomalainen fillarileffa, kyklomania tänään tv-ykkösellä klo 22.35!!

Ole siellä tai ole neliö!

MrHat - 5:39, 5.8.2009 » Legendaarinen suomalainen fillarileffa, kyklomania tänään tv-ykkösellä klo 22.35!! Ole siellä tai ole neliö!
Tuli jo maanantainakin.