Kamerat arkisen ajon dokumentointiin

Pidemmin sanottuna, keskustelisimmeko täällä kuvaamisesta pyöräillessä, arkisesti ja ilman käsiä? The Shit tällaiseenhan olisi käsittääkseni GoPro, mutta jos budjetti on lähempänä sataa kuin neljääsataa, niin mitä tuohon hintaan saa? Voisin kuvitella että jotain halpoja, pieniä ja helppokäyttöisiä ratkaisuja löytyisi internet tulvillaan, mutta mulla ei oo mitään hajua sellaisista.

Mut jollakulla täällä varmasti on? Myös kaikenlainen muu aiheeseen liittyvä keskustelu on erittäin jees.

tää ketju loppuis niinku tähä.

eikö näitä kamerointeja ole jo useampi ketjullinen ennestäänkin?! kysympä vaan?!

ennen lukkoa

kamerakeskustelu

Tutkailin asiaa joku aika sitten, ja markkinoilla on kyllä Goprota pienempiä ja halvempia kameroita, mutta noiden laatu on vaatimaton - siis vanhojen webikameroiden tasoa. Valoisana aikana niistä varmaan saa nauhoituksen josta erottaa rekisterikilven numerot, mutta hämärällä/pimeällä en välttämättä luottaisi edes siihen.

Kiinnostaisi kyllä kuulla kokemuksia miten tuollainen vajaan satasen kamera (joita esim. Ebayssa on huomattava valikoima) selviää Suomen säästä ja valaistuksesta. Ihan jokaisen työmatkan jälkeen ei viitsisi latailla akkuja.

e: ootteko nyt tosissanne? Tuo kamerathreadi on käsittääkseni yksinomaan normaalia stillikuvauslöpinää.

Eiks esim. GoPron Hero HD:ta (sitä ekaa mallia) luulis saavan käytettynä nykyään lähempänä sataa ku neljääsataa euroa, ei se uutenakaan maksanut kun jotain 250€ Taitais olla hinta/laatu suhteeltaan aika lyömätön.

Contour Roam. Halpa ja toimiva ratkaisu.

Contour roam on itselläkin ja valoisassa kelissä tuottaa oikein hyvää kuvaa, mut hämärässä sututttaa, kuten muutkin.

kirjoitan tähän sanan kypäräkamera, niin seuraavan kerran, kun joku hakee aikeissaan löytää keskustelu aiheesta kypäräkamerat, niin tämä ketju sitten löytyy.

heh. hain hakusanalla kypäräkamera ja löysin tämän topiikin.

onko kellää tietoa, löytyykö semmoisia adaptereita, joilla saisi contour roamin goprolle tarkoitettuihin kiinnikkeisiin kiinni? eli contourin pohjassa on normikierre, mut goprossa ne hahlot.

näitä siis löytyy:

mut pitäis olla toisinpäin.

http://pointofviewcameras.com/drift-gopro-mount-adapter.html ?

just tuommoista haussa, kiitti…

e: £3 ebayy!

pätevän oloinen vakaajakahva:

tnts - 13:05, 25.3.2014 » pätevän oloinen vakaajakahva:
eku - 20:04, 3.11.2013 » Pidemmin sanottuna, keskustelisimmeko täällä kuvaamisesta pyöräillessä, arkisesti ja ilman käsiä?
TONI! OSTA UUS KARTTA, KOSKA OOT JUST NY TALSINU VANHAN REUNAN YLI.

hitto. haussa ois contourille semmoinen kahva, jolla sitä vois pitää kädessä ajassa ja jotenkin tunkasta sen johonkin hollille sit ja taas nykäistä esiin, kun tulee eeppiset tilanteet ja megalomaaniset ympäristöt.

Että on kiinnostava kapine!

tnts - 14:24, 25.3.2014 » hitto. haussa ois contourille semmoinen kahva, jolla sitä vois pitää kädessä ajassa ja jotenkin tunkasta sen johonkin hollille sit ja taas nykäistä esiin, kun tulee eeppiset tilanteet ja megalomaaniset ympäristöt.
http://www.11uscavalry1940.com/Mc3.jpg

Siis joku tämmönen?

edit: kuva pienemmäksi

Kolmeakselisen gimbaalin 3D-printtaus kiinnostaa.

Löytyykö mitään sellasta kameraa, joka kirjottaisi muistikortille tyyliin aina viimeiset puoli tuntia automaattisesti vanhan datan päälle? Voisi aina vain yksinkertaisesti laittaa ON ja lähteä ajamaan, kotona sitten OFF ja jos rytisee, niin sitten on aina se viimeinen puoli tuntia tallessa. Tai voisi kuvitella, että ne ryssien liikennekamerat autoissa ois jotain ton tapasia.

E: Täällä jotain juttua. Ei tosin just ehkä pyöräilyyn sopivia settejä.

tnts - 14:24, 25.3.2014 » hitto. haussa ois contourille semmoinen kahva, jolla sitä vois pitää kädessä ajassa ja jotenkin tunkasta sen johonkin hollille sit ja taas nykäistä esiin, kun tulee eeppiset tilanteet ja megalomaaniset ympäristöt.
Jos et tarvi mitään vakautusta tuohon kiinnikkeeseen, niin tavallisesta jousipuristimesta voisi tuollaisen nopeasti yhdellä kädellä operoitavan kiinnikkeen askarrella. http://cdn.instructables.com/FV3/3561/H3QETOCL/FV33561H3QETOCL.LARGE.jpg Tai jos ei ole jo puristinta valmiiksi kotona, tulee varmaan halvemmaksi tilata ebaysta tollanen. [http://i.ebayimg.com/00/s/NzgwWDc4MA==/z/APMAAOxy3zNShEZS/$_3.JPG](http://www.ebay.com/itm/Multi-function-Clamp-with-Ball-Socket-Head-fr-Photo-Studio-Camera-Flash-Lighting-/251379541195) Noiden luvattu 2,5 kg:n kantokyky kyllä vähän arveluttaa, varsinkin ajossa. Mutta kai se pienelle videokameralle riittää. [Manfrotto 175F](http://www.telefoto.fi/tuote/675/4685/manfrotto-175f-1-spring-clamp-with-flash-shoe) voisi olla tukevampi ratkaisu, jos siihen saisi tuon salamakengän tilalle 1/4" kierteen kameralle.

olipas hyvä lukea tää topikki, oon miettinyt että miten kamera kiinni fillariin ja duh, noitahan tehdään pilvin pimein esim studiopuomeihin yms kaman kiinnittämistä varten…

jos tuo ei ole niin käsittääkseni saa myös pikairroitusversioita jotka saa äkkiä irti, nuo jousivehkeet on vähän kyseenalaisia kun isossa tärinässä saa ainakin puolittaa tuon kilomäärän että kamera pysyy kiinni eikä kimpoa ties minne töyssyssä.

tää on paras clamppi, mitä oon käyttänyt, ja niitä on ollut muutamia: