Jarrupinnat esiin aerotrackeista?

Ostin jokin aika sitten käytetyn konversion hölmöilyyn. Pyörässä on pulverimaalatut aerotrackit, jotka ovat jo saaneet jarruista skraiduja. Onkohan kellään kokemusta, että mikä olisi helpoin keino saada jarrupinnat suht nätisti kunnolla esiin, vai lähteekö ne ihan ajamalla ja jarrujen käytöllä? Jos lähtee ajamalla, niin uskaltaako noilla ajella vapaarattaan kanssa?

Miks tätä kiekkoa ees myydään flip-flopilla?

Groucho - 13:34, 20.7.2012 » Miks tätä kiekkoa ees myydään flip-flopilla?
carte - 23:37, 14.11.2011 » jos on vapaa rattaalla niin kengällä vähän laahaa niin kyllä se pysähtyy
Groucho - 13:34, 20.7.2012 » Onkohan kellään kokemusta, että mikä olisi helpoin keino saada jarrupinnat suht nätisti kunnolla esiin, vai lähteekö ne ihan ajamalla ja jarrujen käytöllä? Jos lähtee ajamalla, niin uskaltaako noilla ajella vapaarattaan kanssa?
Hiomapaperilla lähtee. Kandee ehkä suojata muu vanne vaikka maalarinteipillä, jos käsi vähän tärisee. Lähtee ajamalla, mutta on ruma.

Voiskohan ton hiomapaperin muuten kiinnittää jollain konstilla jarrupaloihin ja varovasti jarrutella maalit vituun? Ihan vaan jarruttelemalla kuluu tosiaan epätaisaisesti ja jää paloista mustaa jälkeä pintaan.

Ei toi nyt niin iso operaatio ole, että tarttis ryhtyä kikkailemaan. Pelkän maalin poistamisesta sentin levyiseltä raidalta vaan on kyse. Otat kaistaleen hiekkapaperia käteen, laitat vanteen pinsettiotteen väliin ja pyöräytät kiekosta kerralla molemmat puolet puhtaaksi.

Hiomapaperia kapulan ympärille, rengas irti kiekosta, kiekko kiinni fillariin, fillari korjaustelineeseen tai katolleen, kampien veivausta ja hiomakapulaa jarrupintoja vasten pitämällä maalit pois.

Tää lainaus tuli itelläkin mieleen.

Mitenköhän karkeella papperilla uskaltais alottaa? Tota hiomapaperin kiinnittämistä jarrupaloihin on heitelty muuallakin ideana, mut kun kukaan ei ole kertonut kokeilleensa, niin en viitti olla eka.

^ Hiomapaperin kiinnitys jarruihin kuulostaa lähinnä äärimmäisen vaikealta ja idioottimaiselta pelleilyltä vrt. asiallisen hiomatyön vaiva ja lopputuloksen laatu.

Toisaalta, miksi mennä helpoimman kautta. Autoon renkaita vaihtaessakin voi välttyä tunkkaamiselta, kun ajaa auton ensin katolleen.

Tai sit suojaa ne vanteet niin hyvin, että voi pistää maalinpoistoainetta jarrupinnalle. Ei tartte hioa.

Leander - 14:28, 20.7.2012 » Autoon renkaita vaihtaessakin voi välttyä tunkkaamiselta, kun ajaa auton ensin katolleen.
Vaikeeta, jos on harjakattoinen. Tulee äkkiä itestään alas. Ja vaikkei olisi, niin joutuu tunkkaamaan, ellei ole kattoikkunaa.
asb - 14:47, 20.7.2012 »
Leander - 14:28, 20.7.2012 » Autoon renkaita vaihtaessakin voi välttyä tunkkaamiselta, kun ajaa auton ensin katolleen.
Vaikeeta, jos on harjakattoinen. Tulee äkkiä itestään alas. Ja vaikkei olisi, niin joutuu tunkkaamaan, ellei ole kattoikkunaa.
Onneks en ollu kahvia juomassa...

Toimiikohan tuo hiomapaperi myös anodisoituihin jarrupintoihin vai meneekö ne jotenki “pilalle”?

Entä minkä väristä hiekkapaperia kannattaa käyttää?
Jääkö keltaisesta väriä? HELP ME PLS

Hanki jarrupinta-alaltaan mahdollisimman suuret jarrupalat, hio tasaiselle alustalle (lasilevy) asetetun hiomapaperin päällä jarrupaloista kuviot pois mahdollisimman laajan liimauspinta-alan saavuttamiseksi, liimaa epoksilla jarrupaloihin velcron koukkupuolta, leikkaa esim. epäkeskohiomakoneeseen tarkoitetusta hiomalätkästä sopiva pala ja kiinnitä se jarrupalan tarranauhaan. Kiinnitä palat fillariin ja ei muuta kuin jarruttelemaan. Kriittisessä taloustilanteessa tarvitaan yrittäjiä joten voit pelastaa euron tarjoamalla toiminimesi kautta jarrupintojen hiontapalveluja kanssapyöräilijöille, on nimittäin kätevä tuo vaihdettava hiontapinta :wink:

  1. pistä kiekko pyörimään
  2. ota käteesi hiomapaperi
  3. anna lisävauhtia
  4. pidä vähän aikaa hiomapaperia jarrupintaa vasten ja tarvittaessa lisää vauhtia
  5. toista toiselle puolen
  6. keltaisesta ei jää väriä, itse käyttäisin jotain 200 tai jopa hienompaa paperia
  7. nesteytä itsesi
  8. Teemu Selänne

edit: tuo kiekon pyörittäminen säästää aika isolta vaivalta ja jälki on tasaista.

:smiley: Onhan tossa pointtinsa etukiekon kanssa sählätessä, sitä ei saa pyörimään kampia veivaamalla, jos pyörä on ajettu katolleen. Kukaan ei oo vielä ehdottanut ajamista hiomapaperi kädessä.

Tota pulverimaalia on aika reilu kerros, kehä painaakin valmistajan sivujen mukaan 5g enemmän kuin anodisoitu. Hetken oon kokeillut 180-paprun kanssa ilman mainittavaa tulosta, mut kai tää tästä.

Anodisoidun kanssa en ees miettisi hiomista, koska: “Anodised colour Aerotrack rims can also be used with a rim brake, as the braking surface is machined before colouring. However the colour will - of course wear.”

Groucho - 16:09, 20.7.2012 » Kukaan ei oo vielä ehdottanut ajamista hiomapaperi kädessä.
Teippaat hiomapaperia kengän pohjaan ja kengällä vähän laahaat niin kyllä se siitä lähtee. :P

Ei ollut ihan pieni homma tää. Etukiekon hinkkasin lopulta 120:n kanssa. Hienommalla ois mennyt ikuisuus, tolla vaan useempi tunti.

Tuon homman voi tehdä joko nysväten tai sitten vaan tekemällä.
Tässä tekemisestä mallia :slight_smile:

Ite oon tehny myös tota trialpyörän vanteiden hiomista, tosin porakoneessa olevalla hiomiskivellä, riittävän karkealla vaan siihen tarkoitukseen.
Parista tavalliseen käyttöön tulleista vannejarrukehistä napannu pinnan pois porakoneessa olevalla sopivan karkealla teräsharjalaikalla. Riippuen karkeudesta se pinta jää joko hieman karkeaksi tai sitten melko sileäksi. Kummallakaan ei käytännössä ole merkitystä, sillä jarrupala kuluttaa sen melko nopeasti kyllä normi ajokuntoon. Jos jotkut tosi hipot ja pehmeät palat on just ostanu, ni heittää ensin jotkut jämäpalat hetkeks kiinni, niin pinta silottuu ekoilla ajoilla jo.
Joten jättäkää vaan suosiolla ne 150+ karkeudelliset hiomapaperit niiden maalattavien pintojen karkeuksien poistoon ennen lopullista hienompaa hiontaa.

napa ehdottomasti sorviin kiinni ja kunnolla kierroksia kehälle. Sitten vaan siitä puukolla hellästi lastua irti.