How-To: "sveitsiläisen" keskiön huolto

Keskiö on pottuillut jo viikon puolitoista ja vihdoin oli aikaa katsoa mitä se on syönyt. Ongelmana oli että kiinteä laakerikuppi (fixed cup) tahtoi aueta ajossa siten että sitä piti kiristellä jo kaksi kertaa päivässä. Tämän lisäksi keskiöstä kuului ikävää “narinaa” tietyssä asennossa nätisti edestakaisin polkimia hieman liikutettaessa - joten eikun auki.

Pyörä on Motobecane Jubile Sport, joten pelkäsin että laakeri saattaisi olla ns “ranskalainen” ongelmatapaus, kävikin ilmi että laakeri on ns “sveitsiläinen” malli, eli 35mm halkaisijalla ja millin nousulla (mihin onkin sitten kiva metsästää varaosia, tai kokonaan uutta laakeria). Kuitenkin, jos näistä jollekulle on hyötyä niin napsin kuvia prosessista:

Ensimmäiseksi pölysuoja pois:
Swiss bottom bracket

Kammen mutteri pois:
Swiss bottom bracket

Kammen ulosvetäjällä kampi irti:
Swiss bottom bracket

Akseli paljastuikin ns pinnapultti-tyyppiseksi (??) - uutta minulle:
Swiss bottom bracket

Varmaankin kaikkien taiteen sääntöjen vastaisesti aloitin purkamisen kiinteän kupin puolelta:
Swiss bottom bracket

Säädettävä puoli:
Swiss bottom bracket

Tästä näkyy hyvin laakerin tyyppi (lahjoituksia otetaan vastaan!):
Swiss bottom bracket

Säädettävän puolen kuppi puhdistuksen jälkeen - pinta on ihan ok kunnossa:
Swiss bottom bracket

Akselin ja laakereiden suojamuovi pestynä:
Swiss bottom bracket

Kaikki osat uutta vaseliinia vailla:
Swiss bottom bracket

Paitsi että kikkeli soikoon, kiinten kupin ulkokoolin pinta on rikki, mikä varmaankin on syy omituiseen ääntelyyn - vaikuttaisikohan jopa siihen että kupilla on halu aueta…:
Swiss bottom bracket

Ei mahda mitään, pitää hommata uusi laakeri - ajan kuitenkin tällä siihen kunnes (jos!) sellainen löytyy… eli vaseliinit laakereihin:
Swiss bottom bracket

… ja kupit paikoilleen:
Swiss bottom bracket

En tiedä lukkorenkaan oikeaa momenttia, eikä minulla myöskään oikeita työkaluja ollut näiden avaamiseen tai kiristämiseen, eli nämä on nyt vedetty maalaisjärjellä kireälle mutta ei liian kireälle. Laaker on paskana jokatapauksessa, minkä sormissa tuntuu kun akselia pyörittää…:
Swiss bottom bracket

Olisikohan kenelläkään tällaiseen oikeita vehkeitä jahka saan laakerin metsästytettyä Ranskasta - niin en vedä uutta sitten liian kireälle kiinni (on vaikea pitää kupista kiinni höpöhöpö vehkeillä samalla kun lukkorengasta kiristää säädettävällä puolella)…?

Hyvä kuvasarja. Yllättäen samanlaiseen huoltoon löytyy ohje Bob’s Garagesta, video nro 4:
http://www.fixedgeargallery.com/columns/bobgarage/indexb.htm

Videon (eli kuvasarjan) loppupuoli käsittelee keskiötä ja viimeisissä kuvissa näkyy tarvittavat työkalutkin. Tälläiselle amatöörimekaanikolle Bobista on paljon hyötyä.

Olisi pitänyt kuvata oma fauberin huolto samalla tarkkuudella.

Woopsiedaisy… jotenkin muistelisin että olen tuon katsonut, mutta eipä ollut jäänyt mieleen tuo laakerin kasaus. Hassua (= tyyppivika?) että tuossakin oli juuri se kiinteä kuppi joka oli kulahtanut…

Tämä setä http://fr.wikipedia.org/wiki/Robert_Mintkiewicz on kuulemma pohjois-Ranskassa paikallinen Sheldoni - menee laakeri hakuun tutun tutun kautta.

faubereista vois kyllä hyvä kasata yhteen kaikki info ja kattoa paljonko saadaan lisättyä… itellä noita on ollu ns aina eli osaan peruskikat edestä ja takaa unissani säkki päässä ja silmät kaasutettuna.

fauberi mun mielestä on mainio juttu huutamaan jo kauas jotta tätä filoa ei kannata varastaa. poljinvalikoima tosin on vähän vähäsempi.

jos jonkun muunkin mielestä kannattaa lyödä puisia päitä yhteen kipinän toivossa niin perustetaan ikioma topikki ja juuaan vaikka kaljaa kunnes jostain pimahtaa multimediaopastusmateriaali käsiin.

Internettiä penkomalla minulle selvisi, että pösössäni lienee samanlainen sveitsiläinen kierre. Pyöräliikkeessä kasettikeskiötä tälle kierteelle kysyessäni olivat sitä mieltä, ettei sellaista ole olemassakaan. Joka tapauksessa; tarkoitukseni on vaihtaa tuo keskiö kasetiksi, kunhan saan kiinteän kupin irti (se on jumissa).

Mikäli kuppi on kunnossa, voin sen luovuttaa prempaan kotiin. Vasemman puolen kuppi näyttää samanlaiselta randommin kuvassa sillä poikkeuksella, että tässä lukee vain “JAPAN SI 35xP1”.

Mä pengoin joskus myös noita ranskalaisia ja sveitsiläisiä kasettikeskiöitä netistä, ja jäi sellanen mielikuva että jostain niitä olisi kyllä saanut. Tsekkaa http://www.loosescrews.com/ ja jos olet rahamiehiä, Phil Woodia Bicycle Bottom Bracket Parts from Harris Cyclery.

Fauber-ketju on erittäin hyvä idea, itsellänikin on niitä työn alla.

Osaako kukaan muuten sanoa, mistä saisi pk-seudulla ison pöntön jotain hyvää laakereihin soveltuvaa rasvaa?

ivan - 1 hour ago » Mä pengoin joskus myös noita ranskalaisia ja sveitsiläisiä kasettikeskiöitä netistä, ja jäi sellanen mielikuva että jostain niitä olisi kyllä saanut. Tsekkaa http://www.loosescrews.com/ ja jos olet rahamiehiä, Phil Woodia http://www.sheldonbrown.com/harris/bottombrackets.html. Fauber-ketju on erittäin hyvä idea, itsellänikin on niitä työn alla. Osaako kukaan muuten sanoa, mistä saisi pk-seudulla ison pöntön jotain hyvää laakereihin soveltuvaa rasvaa?
Kierteetöntä ajattelin tilalle ihan kustannussyistä. Jos jostain löytyisi pari sopivaa neliskanttiakselia, niin tuollakin voisi ajella. Olettaen että se kiinteä kuppi on kunnossa.

Isoista rasvapöntöistä en tiedä, mutta Honkkarista olen ostellut tuubissa myytävää kamaa. Pitäisi kestää hyvin tärinälle altiiksi joutuvissa kohteissa. Fauber-keskiöisen pyörän jäädessä omalta osaltani historiaan, on voiteluaineiden kulutuskin vähentynyt, joten tuo ei tunnu kovin kalliiltakaan enää.

Temmoin pösöstä oikean kupin irti Sheldonin ohjeiden mukaisella DIY-työkalulla. Oli muuten kiinni ja kovaa. Onneksi ostin kesällä momenttiavaimen varren kirpparilta.

Joka tapauksessa kuppi näyttää kuntonsa puolesta tältä:
kiinteä kuppi

Vaikkei priimakunnossa olekaan, näyttää sillä olevan huimasti enemmän elinikään kuin randommin kuvasarjassaan esittelemällä. Rupean nyt metsästämään keskiötä (eli haen kierteettömän keskiön jostain) koska niiden saatavuus päihittää neliskanttiakseleiden saatavuuden. Eli olikos jollain tarvetta tuollaiselle kupille? randomm? Laitetaan se mieluummin kiertoon kuin laatikkoon pölyttymään.

K-Mikko - 11 hours ago » Eli olikos jollain tarvetta tuollaiselle kupille? randomm? Laitetaan se mieluummin kiertoon kuin laatikkoon pölyttymään.
Kiitos ajatuksesta, mutta en itse tarvitse... kaikissa pyörissä on jo kierteettömät :)

randomm, olikos tämä kuvasarja siitä rungosta, minkä möit minulle?

tämä remontti, tai siis siirtyminen järkevimpään mahdolliseen keskiöratkaisuun on tarkoitus tehdä ennen kesää.

Ja vedänpäs kuppitarjoukseni pois, sillä Greenbikesta sattui löytymään todennäköisesti sopivan pituinen neliskanttiakseli härpäkkeineen. Eli ajellaan old school-ratkaisulla ennen moderniin kasettikeskiöön sijoittamista.

mattti - 2 hours ago » randomm, olikos tämä kuvasarja siitä rungosta, minkä möit minulle?
Ei valitettavasti ole. Siinä sun Motobecane Club:issa oli muistaakseni ranskalainen kierre... muistaakseni :) Jokatapauksessa se kyllä aukeaa kun se on niin vasta käytetty auki.

Edit: uuh, nyt tulikin mieleeni että siinä taisi olla sellainen eksoottinen BB jossa laakerin kupit olivat toisin päin kuin normaalisti (kuten normaalissa pyörännavassa että kartio tulee ulos ensin) eli en ottanut kuppeja irti lainkaan, suojasin vain ja maalautin… sorry!

eksoottinen :frowning:

Nostetaan ylös kun on melko samanlainen ongelma… Eli motobecanessa kuuluu rahinaa kun painaa kovempaa polkimia pienemmällä eturattaalla, sekä keskiö on selvästi “löystynyt”, eli kampia voi liikutella sivusuuntaan 1-2mm…

Keskiön vasemmalla puolella lukee 35xP1 Japan, niin mistä sen tietää onko se sveitsiläinen(sama 35xp1) vai ranskalainen?

Ja ongelman ratkomiseksi kannattaako huoltaa keskiö vai yrittää hommata kokonaan uusi?

Jos yrittän löytää uuden, niin mistä kohtaa mitataan keskiön leveys?

Ranskalaisen ja sveitsiläisen erottaa kupin kiertosuunnasta: http://www.sheldonbrown.com/gloss_bo-z.html#bottom

Mikäli keskiön kupit ja akseli ovat kunnossa, niin puhdistus, rasvaus ja säätäminen riittävät. Velo orange myy ainakin ranskalaisia kasettikeskiöitä ja akseleita voi löytyä hyvin varustettujen fillariliikkeiden varastoista kotimaastakin. Voihan siihen myös koittaa laittaa kierteettömän keskiön, mikäli oikeilla kierteillä varustettua ei löydy kohtuuhintaan. Niistä taitaa olla vaihtelevia kokemuksia.