HEL CX 2016-2017 — seuraava ?, vieläkö ehtii?

Se olisi taas aika. Mutaa suussa, oli se sitten virneen tai irvistyksen takia.

Homman idea on ajaa niin lajinomaista krossia kuin Suomen maastot sallivat. Radat ovat lyhyitä (n. 2.5–3.5 km/kierros) ja vaihtelevia. Vältetään juurakkoja ja toisaalta tasaisia hiekkateitä, teknisyys tulee rytminvaihdoksista ja muusta asiaan kuuluvasta.

Lajihan sopii aivan kaikentasoisille koska tipahtamisesta—kunnosta johtuen tai kallionkielekkeeltä—ei tarvitse huolehtia. Kovat ajohenkilöt ajavat kovaa ja muut sitten omaa täysii. Kukaan ei ole tien tukkona kun ohitukset kuuluvat lajiin ja millä tahansa polkuvoimalla kulkevalla saa tulla viivalle—kypärä päässä. Kinneriä ei vielä olla tainut olla mutta muuten kaikkea triplakampisen kolmipyöräisen ja kiinteävälitteisen ratapyörän väliltä.

Tämänhetkisen tiedon mukaan kausi alkaa lauantaina 10.9., lisäinfot paikasta ja ajasta kohtuupian.

Jos joku haluaa järkätä kisaa jo tuonne syyskuun ekalle viikonlopulle, ilmoitelkaa mulle.

Yleisemminkin tänä vuonna olisi tarkoitus sysätä skabojen järkkäily yhteisölle joten kättä pystyyn jos kiinnostaa. Homma on helppoa jos sitä ei tee kuin kerran kaudessa. Mä opastan ja ratojakin löytyy jo valmiina jos ei itse halua suunnitella.

Tänä vuonna on tarkoitus myös kokeilla useampaa lähtöä sikäli kuin osanottoa löytyy.

Fesessä aktiivisempaa metakeskustelua: Redirecting...

Ja jos tieto ei vielä ole saavuttanut kaikkia, ihan oikea, virallinen CX SM-kisa on tammikuussa, Hietsussa! CCH järkkää, allekirjoittanut ratamestaroi. Harrastesarja on mukana, päivän vikana lähtönä.

Tämä tarkoittaa sitä että kauden jo perinteinen päätös CXVSM siirtyy historiaan mutta eiköhän sitä jotain spessua kommuunille keksitä. Saunailta + Belgian krossit varmaankin säilyy.

Kausi alkaa! Eka ajelu on tarkoituksellisen helppo hiekkatiekrossi jotta saadaan taas krossijalat alle seuraavia kinkereitä varten—mutta ei huolta, kyllä tässäkin paha olo jo tulee.

Onko muuten kiinnostusta henkselinpaukutteluhengessä siihen että pidetään erikseen kirjaa myös SSCX-sarjasta jos tässä jotain pisteitä lasketaan?

Tässä vielä Tuomaksen speksit:

Aika: lauantaina 10.9., rata merkitty + ilmoittautuminen alkaa 13:00. Lähtö 14:00. Loppuu 15.00.

Paikka: legendaarinen Herttoniemen urheilupuisto

Rata: abaut 3 km (tarkennetaan), hiekkatietä, polkua, mutkaa ja nousua. Tasoltaan “entry level”, joten kaikki uudet kisailijat ovat tervetulleita ajamaan. Teknisesti rata on helppo, mutta nousua piisaa.

Säävaraus: alle -10°C voidaan harkita uudelleen. Sade lämmittää.

”Kilpailu”: ajetaan n. 55 minuuttia (radalla olevat otetaan voittajan jälkeen maaliin).

Ajelu täysin omalla vastuulla, ja muuta liikennettä ehdottomasti varottava. Tämä on kuitenkin vain yhteislenkki eikä mikään oikea kisa.

Jälkimenot: ei tällä kertaa

Luokat: CX miehet/naiset, CX juniorit, sekä avoin johon voi osallistua millä tahansa polkuvoimalla liikkuvalla.

Osallistumismaksu: aikuiset 2 €, juniorit ilman.

Pro-tipsit: Lämmittele ainakin 20 minsaa. Tutustu rataan. Siis oikeasti, se on hyvä juttu. Pukeudu niin että voit ajaa kisan vähemmillä vaatteilla ja heittää takin/tms. päälle sen jälkeen, lämmittelyn ajaksi jne. Reppu jossa muovipussin sisällä takki/irtolahkeet/vaihtokengät/sukat tmv.

Käytiin juonimassa viimeiset juonet. Hupailun maksimoimiseksi flow on nyt sulavampi ja koko rata perinteistä pikkaisen lyhkäisempi. Nopeaa baanaa ja jokunen mukavan pehmeä neulaspolkupätkä.

YV-näkökulmasta tuossa on pari tiukkaa nousua muuten melko tasaisella ja helpolla radalla mutta eiköhän sieltä joku sopiva välitys löydy kuten aina ennenkin!

Segmentti on myös Stravassa.

Lauantaina eli huomenna!

JUST sain pyörän kasaan huomista varten.

“Concorde liidaa ja muut seuraa.”
-miglos 13.9.2015

Jos nyt joku jossain miettii, että pitäiskö sitä muutaman vuoden jahkauksen jälkeen osallistua krossihommiin, niin kumpi päästadin krossisarjoista on noviisin valinta? (Paitsi että riippuu kulloisestakin radasta.) Plussia ja miinuksia HEL CX vs. VPCX?

napikwan - 21:21, 9.9.2016 » Jos nyt joku jossain miettii, että pitäiskö sitä muutaman vuoden jahkauksen jälkeen osallistua krossihommiin, niin kumpi päästadin krossisarjoista on noviisin valinta? (Paitsi että riippuu kulloisestakin radasta.) Plussia ja miinuksia HEL CX vs. VPCX?
Se että tulee paikalle kun se sopii, ja ajaa. Ei kannata miettii liikaa.

Se on juurip näin. Kivuliaimmat hetket vietetty helcx:n parissa kylläkin. Jälestäpäin molemmat palakittee.

hel cx teknisesti helpommat radat yleensä. Toisaalta enemmän mäkiä ja suoraa, eli rankkaa on. vpcx:ssä suurempi kaatumistodennäköisyys, hel cx enemmän paahtoa (jos haluaa paahtaa). Kaikkea saa ajaa rauhassa ja just sen verran kierroksia kuin jaksaa/haluaa.

vpcx:ssä juuvaan enempi kaliaa
aika vähän nykyisin sielläkään, häpeisitte.

Eipä tullut crossarista vielä kalua. SS mtb:llä kuitenkin mukana…

Molemmat on parempi. Ja kaljaa.

ne on ihan samaa kumpikin, mut eri järjestäjät ja toisessa joku manaa, ettei kukaan – kuten itsekään – juo kaljaa ja et ennen kaikki oli paremmin tai ainakin erilailla.

Ei väliksi joo, itse olen teknisemmän radan kannalla koska fixybike.
Mutta samankaltaisia ovat keskenään nykyään.

Ennen oli VPCX:ssä kyllä raisu meno ja radat nippanappa ajettavia. Aika kuultaa muistot tietty ja ihan hyvä että asiat kehittyvät oli se suunta mikä vaan.

ennen oli kaikki paremmin, mutta nykyään ei enää jaksa juoda kaljaa.

Koitan tässä just parhaani mukaan pohjustaa huomista varten.

JALLU korkataan just nyt.

Sunnuntaina sitte ajetaan B)

Juuh elikkäs jaffat krossit tulloo!

Ehdin HELCX:ään vain katselemaan. Olipa porukkaa, yli neljäkymmentä. Trikoota ja lökäpöksyä.

Iltalenkiksi ajelin radan. Puheet HELCX-ratojen tylsyydestä ovat paskapuheita. Kisavauhdilla olisi riittänyt hauskaa koko rahalla.