Haussa kalustoa tai neuvoa

Huom!
Tämä ei ole ostoilmoitus.

Hakusessa olisi kevyt sinkula 179cm polkijalle. Pyörällä ei tule pitkiä matkoja (+20km) poljettua juurikaan. Pitää voida ajaa hiekkatiellä

Budjetti olisi mallia koti-isä. Haluaisin tietää vähän mitä olisi tarjolla mihinkin hintaluokkaan. Eli jos olisi tarjottavaa niin arvostaisin, hahmottaakseni hintoja ja vähän katsomaan millaisia ratkaisuita on.

TAI

Mulla on vanha Kulkuri jossa toisaalta voisi olla potentiaalia siihen että sitä keventäisi ja esim muuttaisi sinkulaksi mutta kannattaako? Jos budjettia vaikka miettii. Fillari on hyvä mutta ikä näkyy ja vähän “raskas”. Toinen jarruvaijeri poikki joten toimenpiteitä vaatii joka tapauksessa. En saa tota kuvaa nyt kopioitua niin laitan linkin instaan

https://www.instagram.com/p/B99YsRgB8I9/?igshid=3h25oq3mhzo4

Kaikki neuvot vinkit yms kelpaa.

Kiitos

Tuota lankaa vois taas nostella.

Sinkulanhan tosta kulkurista saa, mutta ei kovin kevyttä. En lähtis kuluttamaan siihen rahaa saati aikaa, vaan katselisin jotain muuta. Ei nyt ole vinkkejä kyllä antaa mistään :slight_smile:

1 Like

Esim. joku käytetty Pelagon San Sebastian osuis aika hyvin? Käytettynä voi liikkua 500-600e haarukassa. Kulkurista en lähtökohtaisesti alkaisi vääntämään, siihen saa helposti menemään aikaa ja rahaa eikä lopputulos silti ole kummoinen, ellei sitten välttämättä rakentelun ilosta halua rakentaa (ja aiemmat pointit pätee silti). Katsoisin siis joka tapauksessa käytettyjä ”perussinkuloita”, yllä mainittu ketju on täynnä hyvää tietoa näistä.

2 Likes

https://www.tori.fi/uusimaa/Charge_plug_3_81861789.htm?ca=18&w=1
Tingit vähän ja sit ajat ton takanavan loppuun jonka jälkeen yksivaihtestat. Sä oot tosin just sentin yli ton S-koon ylärajan, mutta ehkä pidemmällä stemmillä saa sopivan ajettavan kuitenkin, kun Plugit on varsin korkeita. Tossa on jostain syystä tommonen oksennusruma stemmi lähtöjään niin menis toivottavasti vaihtoon joka tapauksessa.

2 Likes

179cm kuskin ei kannata kiusata itseään millään S-kokoiseksi määritellyllä rungolla.

1 Like

Tämä voisi vastata ainakin esimerkin omaisesti nyt esitettyihin tarpeisiin: Ribble Urban 725 Single Speed Fixie - Ribble Cycles | Ribble Cycles
Hyvä teräsrunko & riittävä rengastila. Ohjaamo täytyy toki laittaa kuskille sopivaksi.

Nykyiseltään valmiita sinkuloita ei ole ihan siinä määrin tarjolla kuin jokunen vuosi sitten. Vanhastaan vastaus olisi ollut linjaa Kona Paddy Wagon - Specialized Tricross Single - On-one il Pompino… Surlyn katalogia kannattaa katsella edelleen.

Fillaritorin yksivaihdetarjontaa kannattaa välillä vilkuilla: Fillaritori.com

Jos budjetti on tiukka, sinkulan rakentamista halvemmaksi saattaa tulla jonkin käytetyn (ja kelpokuntoisen) vaihdepyörän hankkiminen ja muuttaminen esim. 1x9 -kokoonpanoon. Vähimmillään siihen ei tarvitse hankkia muuta, kuin pelkästään kampisetti tahi eturatas. Osia vähentämällä painokin tippuu puolisen kiloa.

1 Like

Tosta on pikseleistä vähän hankala tihrustaa että onko S vai M, mutta en ainakaan Plugien kohdalla jos muutenkaan katsoisi kokomerkintää vaan mittoja, kun ei ole mikään perinteinen geometria noissa vanhoissa.

Fillarin paino tuntuu pikkusen kiihdytyksissä ja ylämäissä, sekä pyrkiessä nostamaan sitä pikkusormella metron kyytiin.

Raskaan tuntuiselle fillarille tekee tosi paljon huolellinen kunnostus, missä katotaan ainakin kaikki laakerit (ohjainlaakeri, polkimet, keskiö ja navat) kuntoon. Jos pinnoja on löysällä, ne kantsii kiristellä niin että vanteet asettuvat pyörän keskilinjalle ja muodostuvat pyöreiksi napojen ympärille.

Sen jälkeen vaihdat siihen jotku kunnolliset renkaat uusien sisurien kanssa (Schrader eli auton venttiili on paras, jos vanteiden poraus on se isompi. Jätä mummisventtiilit eli Dunlopit kauppaan) ja pumppaat rengaspaineet sellaisiksi, että pyörällä on mukava ajaa. Kivikovat renkaat eivät ole nopeammat oikeilla teillä ja esim. hiekkateillä, mutta liian lussutkaan ei saa olla.

Eipä noita pakolla tarvitse sinkuloidakaan, ihan kiva fillarissa on vaihteetkin olla. Toki niinkin voi tehdä, mutta sitä “zeniläistä pyöräilymeditaatiota” kantsii ehkä etsiä ihan vaan ajamisesta.

1 Like

On tuo Tunturi kyllä ajotuntumaltaan ihan kauhea hökötys, etenkin ohjaamon ja jarrujen osalta. Liekö turvallinenkaan? Asiaa voi yrittää auttaa osia vaihtamalla, mutta se taitaa olla lähinnä ajan ja rahan hukkaa.

Käy ajamassa vaikka jotain 2000-luvun perushybridiä, niin huomaat eron. Käytettynä sellaisia saa yleensä 150-250€ hintahaarukalla, ja jos osiin pistää lisäksi vielä saman verran, lopputuloksesta voi saada varsin tyydyttävän ajopyörän.

1 Like