Halpis Create

Päätin talvella lisätä katraaseeni yhden lapsen lisää. Alunperin oli tarkoitus kasata pyörä osista ja näpytin foorumin myyntipalstalla F5:sta sopivan vanhan rungon perässä. Aikani näpyteltyä ja samalla lisää tietoa etsien päädyin kuitenkin ostamaan uuden. Opiskelijabudjetin vuoksi vaihtoehdot rajautuivat Fuji Trackiin ja jostain kumman syystä Createen. Edelleen jostain kumman syystä päädyin Createen kaikista varoittavista viesteistä huolimatta, mitä internet on pullollaan.

Huhtikuussa kävin noutamassa postista ison paketin Saksanmaalta. Pienen kasauksen jälkeen pyörä oli kasassa.

Pyörää tilatessa epäilin suuresti kuvien perusteella värimaailman olevan mallia sekasikiö ja olihan se sitä. Pienimuotoisen speksauksen jälkeen pyörä on nykyisessä ulkoasussa.

Muuten alkuperäiskunnossa, mutta opiskelijabudjetilla speksattu
Stemmi: Pro-Lite Pedrosa 100mm 10 asteen nousu
Tanko: FSA RD-250M Deep OS
Tankonauha: Biltema
Jarrukahva: Tektron CC-lisäjarrukahva
Tolppa: Biltema

Tulevaisuudessa siintää uudet polkimet ja sträpit sekä satula on tällä hetkellä mallia kangas, joten sekin ehkä tai päällystys nahalla. Oma osaaminen kuitenkin loppuu siihen, että käyn UFF:sta ostamassa nahkatakin. Tarkoitus on vaihdella kulutusosia parempiin sitä mukaa, kun hajoilevat. Eikä toi Create-teksti vaakaputkessa niin hieno ole, etteikö sitä voisi peittää stickersseillä tarroilla. Kaikista varoituksista huolimatta pyörä on toiminut moitteetta reilun kuukauden verran ja ajoa tulee tälle pyörälle n. 100km/vko. Katsellaan myöhemmin kesällä, mikä on tilanne. Tällä hetkellä rahaa on palanut reilu 400 ja osana laumaa palvelee varsin hyvin.

Postaus ei ole tarkoitettu “Tsekatkaa, kun on hieno pyörä”-postaukseksi vaan lähinnä samanlaiseksi langaksi kuin Maurice Mongoosen kohdalla.

Ei sitä ainakaan rumaksi voi haukkua. :slight_smile:

Kaverilla on tuollainen samanlainen Create ja sitä hipelöidessä on tullut muutama asia esiin. Suoran tangon gripit ovat kivikovat, ne kannattaa vaihtaa pehmeämpiin ja ennen ajelua tsekata, että ratas ja lukkorengas ovat kunnolla kiinni. Välitys taitaa olla myös alkuperäisessä 44/16 joka on aika tiukka ensikertalaiselle kaupunkiin (saa korjata jos olen väärässä). Ihan kiva peli muuten, paljon ajokilsoja vaan :slight_smile:

Oli itse asiassa hyvin lähellä ettei Eihan kanssa ostettu molemmille tuollaisia tiimipyöriksi sunnuntaina pienissä aamutärinöissä Tampereen Koskikeskuksen Intersportista. Eiha tosin saattaa tällä hetkellä jo olla “in denial” -vaiheessa. Mäkkärin pirtelökone oli pois käytöstä ja jotenkin limenvihreät Veepit vaan näytti juuri sillä hetkellä todella houkuttelevilta.

Sori OT.

Eiha - 11:47, 1.6.2010 » Suoran tangon gripit ovat kivikovat, ne kannattaa vaihtaa pehmeämpiin ja ennen ajelua tsekata, että ratas ja lukkorengas ovat kunnolla kiinni. Välitys taitaa olla myös alkuperäisessä 44/16 joka on aika tiukka ensikertalaiselle kaupunkiin (saa korjata jos olen väärässä). Ihan kiva peli muuten, paljon ajokilsoja vaan :)
Se alkup. suora tanko tuntui muutenkin jotenkin hassulta omiin kätösiin ja ne gripit on kivikovaa kovamuovia. -> vaihtoon. Paketissa luki isolla, että tarkista rattaan ja lukkorenkaan kireys ennen ajoa, eikä se tarra siinä turhaa ollut. Itse oon pohtinut, että toi 44/16 on ehkä jopa pikkasen kevyt, mutta reisistähän se on kiinni. ;)
jussi - 11:47, 1.6.2010 » Mäkkärin pirtelökone oli pois käytöstä ja jotenkin limenvihreät Veepit vaan näytti juuri sillä hetkellä todella houkuttelevilta.
Itsellä vaihtelee päivän mukaan, mitä mieltä oon noista kiekoista. Yhtenä päivänä ne on kivat piristeet ja toisena päivänä kattelen kiekkoja netistä. :)

Edit: Vannenauha- ja kumihaukkuja on netti pullollaan, mutta alkup. vannenauhat ja kumit tossa on edelleen eikä mitään ole vielä tapahtunut. Jollain oli muistaakseni pamahtanut heti rikki.

Ite bongasin vastaavan Suomenojan Intersportista (espoo) ja kiinnitin huomioni sisurin venttiileihin. Näytti olevan mallia auto (enhän minä sitä oikeaa nimeä tiedä). Onkohan tuo kovinkin yleistä? Ite törmänny niihin mallia ranskalainenko se sit on.

Eihän tossa ulkonäössä mitään vikaa ole.:slight_smile:

Ja olikos dropouteissa se kiristysruuvi, jos se mutsku ei tullutkaan riittävän kireälle.

nimimerkillä pahat lipat moisen takia

Metshiippari - 12:31, 1.6.2010 » Itse oon pohtinut, että toi 44/16 on ehkä jopa pikkasen kevyt, mutta reisistähän se on kiinni. ;)
On teillä kohtuu reippaat vauhdit päällä, kun ite en kadulle juurikaan maagista 42/16 pidempää tuumaa laittas - kun harvemmin on tarvetta pitää mitään 37+ vauhteja pitempiä taipaleita.
Tassu - 12:35, 1.6.2010 » Ite bongasin vastaavan Suomenojan Intersportista (espoo) ja kiinnitin huomioni sisurin venttiileihin. Näytti olevan mallia auto (enhän minä sitä oikeaa nimeä tiedä). Onkohan tuo kovinkin yleistä? Ite törmänny niihin mallia ranskalainenko se sit on.
Itse katselin samaa, mutta kyllä noi schraderit on ihan hyvin paineita vielä kestäneet. Vaihtunee prestoihin, kun kuminvaihto ajankohtaista.
Ja olikos dropouteissa se kiristysruuvi, jos se mutsku ei tullutkaan riittävän kireälle.
http://i774.photobucket.com/albums/yy28/Mhiippari/Create%20pienet/DSC01252.jpg
simojoki - 12:35, 1.6.2010 » On teillä kohtuu reippaat vauhdit päällä, kun ite en kadulle juurikaan maagista 42/16 pidempää tuumaa laittas - kun harvemmin on tarvetta pitää mitään 37+ vauhteja pitempiä taipaleita.
Kesäduunimatkalla on sen verran hyvää baanaa, että välillä kadenssi tuntuu pikkasen liian suurelta. Puhtaassa kaupunkikruisailussa toi 44/16 on passeli, paitsi bussikaistalla.

Onko tämän painosta mitään tietoa? Jossain netissä oli 10,9 kiloa, mutta mikonkadun intersportissa kun nostelin niin sanoisin että ei riitä.

itsekin katsellut. hyvän nälöisiä ja hintaa ei ole paljoa.

bronto - 8:44, 3.6.2010 » Onko tämän painosta mitään tietoa? Jossain netissä oli 10,9 kiloa, mutta mikonkadun intersportissa kun nostelin niin sanoisin että ei riitä.
Ei ole digivaakaa, mutta vanhan liiton vaa'alla mitattuna mun pyörä painaa sen 11kg.

Createn pojilla on sitten jotkut ihan omat mitat. Toi mun pyörä on L-kokoa eli 59. Pystyputki onkin sitä c-t -mittana, kuten spekseissä mainitaan. Vaakaputki ei todellakaan ole 59 c-c -mittana, kuten spekseissä, vaan jotain 56.

kävin intersportissa hiplailemassa näitä ja silmiin pisti noista kammista yksityiskohta, että spiderin yksi haara on kammen kohdalla ja siihen tulee rattaan pultti takaperin. Muutoinkinhan nuo on tosiaan perusmarkettimatskua.

Nää rungot lienee samoja, joita Airwalk myy? Minkä kokoista satulatolppaa tohon menee?

Kävin pällistelemässä näitä paikallisessa Intersportissa, ei hirveesti vakuuttanu. Painavat aivan hemmetisti, muutenkin läheltä katsottuna jotenkin viimeistelemättömän oloisia. Takadropit ainakin jotenkin heppoisen oloiset… jne jne

Mites Metshiipparin Createn kiekot on kasattu? Esittelypyörän nippeleistä varmaan puolet oli ihan pyöreitä ja piloilla.

NKOTB - 10:03, 5.6.2010 » Nää rungot lienee samoja, joita Airwalk myy? Minkä kokoista satulatolppaa tohon menee?
Mistäs tuon airwalk-yhteyden otit? Noi ei kyl muistuta yhtään meikäläisen kapinetta.

^ Airwalk Fixed Gear: AirwalkFixedGear - Complete Bike

Tuo Airwalk on cromoa, Createt hi-teniä.

EDIT: Sitä en sitten tiedä miksi osassa Airwalkeista lukee rungossa Create…

Posted January 31, 2009.

Mutta tosiaan, toi on kyl varsin vastaava laitos. Noi mitä ne nyt on pistäneet näytille on kyl toisennäköisiä. Esim. haarukanpäät on kauniimmat ja sen sellaista. Samalta tehtaaltahan noi kaikki tulee, että sinänsä.

NKOTB - 11:08, 5.6.2010 » Minkä kokoista satulatolppaa tohon menee?
Muistelen, että toi syö 25,4 tolppaa. Voin tarkistaa myöhemmin.
Hezzuu - 11:08, 5.6.2010 » Mites Metshiipparin Createn kiekot on kasattu? Esittelypyörän nippeleistä varmaan puolet oli ihan pyöreitä ja piloilla.
Mun kiekot on kasattu hyvin, pinnat olivat kireällä ja nippelit kunnossa.

E: Intersportissa kävijät hoi! Paljon tolla on hintaa siellä? Nettisivuilta ei löytynyt ollenkaan.