Halpa sinkula, neuvot tervetulleita

Aloitetaan siitä, että tarvitsen pyörän, joka kestää satakiloa a-luokan makkaraa viiden kilometrin matkan kotoonta jäähallille, aika usein. Olen kerennyt jo vähän perehtyä pyöriin, runkokokoihin ja sen sellaiseen; olen myös mitannut itseni, etsinyt puolisen vuotta sopivaa käytettyä sopivaan hintaan sitä löytämättä, turhautunut ja päättänyt, että nyt on edettävä.

Halvin löytämäni täsmälleen sopivan kokoinen (eli competitivecyclistin antaman mittojen haarukkaan sopiva) runko on tämä: CNC Race 1.2 52cm

Planet-x:ssä olisi itseasiassa vähän halvempi vastaavasta alumiinista tehty osapuilleen sopivan kokoinen runko (SABA 4.0 tjsp), mutta siinä takapyörän kiinnityshahlo on vähemmän sopiva sinkulaan, eli edellyttäisi ketjun kiristintä. Otan tuon saksalaisten myymän Kiinan tuotteen, jos jollain ei ole ehdottaa parempaa?

Kaikkien muiden osien standardit olen saanut itselleni jotakuinkin selvitettyä, mutta ohjainlaakerikokonaisuutta en. Tuossa rungossa on tuuman ja kahdeksasosan emäputki, eli siihen varmaan käy samankokoinen haarukka, mutta ilmeisesti kyseisessä koossa ohjainlaakerin koko voi silti heittää 41-42 millin välissä riippuen rungon emäputken koosta? Tuleeko noissa kierteettömissä ohjausseteissä (esim. tässä) yleensä kaikki tarvittava mukana, vai pitääkö esim. juuri oikean kokoiset laakerit ostaa erikseen?

Tarkoitus olisi saada tilattua rungon ja haarukan lisäksi juuri ohjainlaakerikokonaisuus ja keskiö, muut osat voinee sitten irroittaa hyvällä prosentilla roskalavapyöristä tai hakea jostain marketista.

https://www.yksivaihde.net/old/11256

E:Tuolta löytyy paljon apua, samoin Fiksi-infosta

samaa mieltä ylläolevan kanssa, hyvin todennäköisesti halvimmalla pääsee kun ostaa valmiin pyörän kokonaisena.

peltsip - 15:18, 6.5.2014 » samaa mieltä ylläolevan kanssa, hyvin todennäköisesti halvimmalla pääsee kun ostaa valmiin pyörän kokonaisena.
Halpissinkuloita ei oikein löydy sopivan kokoisena. Pepita ja Einzig taitavat olla ainoat, joita saa 52 senttisenä tai pienempänä. Kumpaakaan ei saa jarruilla ja droppitangolla Suomeen alle kolmensadan. Lisäksi niihin joutuu mahdollisesti ostamaan uuden stemmin, satulan jne. että mukavuus optimoituu. Jenkeissä olisi tietysti paremmin valinnanvaraa halpiksissa alkaen jostain Critical Cyclesin Pistasta, mutta ne ovat halpoja vain lätäkön toisella puolella. Tänne tuotuna hinta on tuplat.

Mulle ei ole itsetekeminen mikään ongelma, se on itseasiassa harrastus. Tarkoitus on nyt alkuun saada sopivan kokoinen ja -lainen fillari itselle. Mahdollisimman halvalla toki. Mitä alustavasti laskeskelin, niin eivät nuo osat paljoa kolmea sataa enempää maksa, vaikka kaikki ostaisi uutena.

Aika pirunmoista budjetinvahtaamista on kasata osista sinkula kolmellasadalla. Laskitko tosiaan kaiken? Jarruvaijerit, kumit, sisurit, ketju, polkimet, gripit, rattaat… ainakin oman kokemuksen mukaan fyrkkaa menee helposti satku enemmän kuin ois luullu, vaikka menis säästeliäästikin.

^Näinpä. Pelkästään kumit ja sisurit kustantaa burjettivaloinnoillakin useamman kympin. Ellei sitten mee tosiaan jollain paskankiillotusmeiningillä. Sit kolmesataa on mahtibudjetti.