Fixie Inc. 135mm takanapa - mitä tämän ympärille?

On joutilaana Mavic Open Pro 700c-takakiekko, jossa otsikossa mainittu fix/free-napa.

Mitä siihen ympärille jos tavoitteena olisi kevyt ja jämäkkä (ajajan paino n. 85kg) mutta kohtuuhintainen sinkula tai fiksi 185-190cm pitkälle? Ei siis tavoitella mitään aivan hipoa.

En rajoita sen enempää, kaikki etukiekosta ja rungosta alkaen on vapaasti speksattavissa.
Mikäli se mitä speksaat lojuu joutilaana omassa varastossasi niin sitä parempi.
Värikoodaukseen ei tässä vaiheessa välttämättä tarvitse panostaa.

Onko se 130 vai 135?

Jaha, ninjaedit.

cx-filo, kuten tämä.

Että tulisi ihan asiaakin. Se on hieno napa. Hyvin suojattu ja nätti. Ja openpro on hieno kehä. Minulla sama kombo.

Ainoa ongelma on tuo 135 mm. Tulee outo ketjulinja ja vaatii aika ison q-factorin. Eli pitkä akseli ja polkimet leveälle. Toimii maastotriplakammilla tai maantietuplilla jopa paremmin kuin ratakammilla.

Lähtisin rakentelemaan sinkularossaria joo. Cross-check tai Roadrat.

coticin roadrat vois tosiaan olla monikäyttöinen & kohtuuhintainen valinta. britti-iibeissä liikkuu noita runkoja välillä todella edullisesti (mutta lähettäminen ulkomaille ei ole mitenkään itsestäänselvää). nice2know: aikaisemmin runkomitoituksia oli kaksi: short dropille & long riserille.

Pakko kompata Karea. Hieno on napa, siihen vaan laadukasta vannetta ympärille niin hyvä tulee.

Mulla on vastaavanlainen napa ollut jo vuosia ympärivuotisessa heavyjuuser-käytössä, ensin konversiohässäkässä ja sitten Genesis Day Onessa.

Kare_Eskola - 22:54, 9.9.2012 » Ainoa ongelma on tuo 135 mm.
Niinpä...

One-One Pompetamine rungoksi ehkäpä?

Pompetamine olis kyllä tyylikäs ja edullinen ratkaisu. Tai sitten voit myydä törkyhalvalla mulle, 906:lle, Jarnolle tai jollekin muulle, joka tykkää leveistä peristä. Jos on hyvin kasattu.

Pompino 130mm perällä + cx-hiilarikeula?
edit. esim satasella käytetty runko ja 130€ uusi haarukka.

Öh Pompino on 120 ja Pompetamine 135.

^paitti vanhemmat pompinot - saatavuus uutena tosin nolla.

troinine - 23:25, 9.9.2012 » One-One Pompetamine rungoksi ehkäpä?
135mm perä ok, mutta kun kiinnikkeet on pelkästään levyjarrulle ja runko painaa sen 2,2kg, setistä ei taida tulla joko kovin kevyttä (pompetamine-teräskeula kilon) tai edullista (levyjarrulliset cx-hiilarikeulat taitavat olla tyyriitä*). Ja entäs levyjarrukamojen paino verrattuna cantilevereihin...

*edit. oletettua halvempi

niin siis eiks tää ole fixie napa

jarrut?

negaatio - 0:44, 10.9.2012 » niin siis eiks tää ole fixie napa jarrut?
jukkas - 22:44, 9.9.2012 » sinkula tai fiksi
Lähtökohtaisesti oletan, että tässäkin haetaan visuaalisesti ja toiminnallisesti mahdollisimman tasapainoista kokonaisuutta. Voihan sen cantitappikeulan laittaa Pompetamineenkin, ajaa vaikka vain fiksinä ja käyttää pelkkää etujarrua, sekä olla välittämättä tyhjästä jarrun raksista peräpäässä. Itse tekisin juuri noin ja olisin oikein tyytyväinen. Mutta koska "sinkula" mainittiin, se kaiken järjen mukaan tarkoittaa myös kahta samanlaista jarrua.

Jos tulee mieleen runko, joka ottaa 135 navan, on fiksikelpoinen, eikä omaa mitään erkanevia jarrujen kiinnikkeitä, ehdota vaan. Ehkä FGFS-osastosta löytyy sellainen?

Hyvä napa noihin sinkulacrossitouhuihin. Rautakaupasta vain jotkut pätevät kuusiokolopultit niiden alkuperäisten pehmytpaskepulttien tilalle. Jos uskaltaa laittaa Michen huonomaineiset kammet, Campan 111-millisellä keskiöllä saa melko hyvän ketjulinjan ja kohtuullisen kapean poljinetäisyyden esim. Crosscheckiin.

jarkko - 7:47, 10.9.2012 » Rautakaupasta vain jotkut pätevät kuusiokolopultit niiden alkuperäisten pehmytpaskepulttien tilalle.
Kaikki dissaa noita alkuperäisiä pultteja mutta mulla kestäneet rassailua jo sen nelisen vuotta.
Mull Dundane - 23:55, 9.9.2012 » mutta kun kiinnikkeet on pelkästään levyjarrulle ja runko painaa sen 2,2kg, setistä ei taida tulla joko kovin kevyttä (pompetamine-teräskeula kilon) tai edullista (levyjarrulliset cx-hiilarikeulat taitavat olla tyyriitä). Ja entäs levyjarrukamojen paino verrattuna cantilevereihin...
Jos pitäisi valita jarrujen tyyppi niin tekisin sen painon ja kustannusten perusteella - muuten ei ole mitään väliä onko ne vanne- vai levyjarrut. Rajataan vaikka niin, että pitäisi saada kiinni jarrut eteen ja taakse ja tulisi olla kiinnikkeet sekä vanne- etta levyjarruille. Esim jo mainittu Cothic Roadrat siis tulisi sillä perusteella kyseeseen erityisesti kun siihen siihen mahtuu asentamaan talvikelpoisetkin renkaat (= uusi lisäkriteeri: jonkun verran myös talvikäyttöä). Olisiko muita, joita ei ole tässä jo mainittu?
Mull Dundane - 2:13, 10.9.2012 » Lähtökohtaisesti oletan, että tässäkin haetaan visuaalisesti ja toiminnallisesti mahdollisimman tasapainoista kokonaisuutta.
Hyvin kiteytetty. Kompromisssejakin suostun tekemään mutta vähemmän toiminnallisuuden tai monikäyttöisyyden suhteen. Siitä syystä rungosta saa esim. törröttää käyttämättömänä olevia jarrujen kiinnikkeitä.
Mull Dundane - 2:13, 10.9.2012 » Jos tulee mieleen runko, joka ottaa 135 navan, on fiksikelpoinen, eikä omaa mitään erkanevia jarrujen kiinnikkeitä, ehdota vaan. Ehkä FGFS-osastosta löytyy sellainen?
Itse en moista tarvitse mutta yleisen mielenkiinnon vuoksi niitä saa toki kernaasti mainita.

Projekti pääsisi nyt helpoiten eteenpäin mikäli jollain sattuisi olemaan passeli mutta itselleen vääränkokoinen runko (itse olen 187cm), jonka osat haluaisi siirtää uuteen runkoon…

Tätä sovitellaan piakkoin ysäri-Nishiki Arrow Speediin, jossa Suntour Blaze-keskiö kahdella rattaalla.