Erilaiset road- tangot ja jarrukahvat

Hei! Yritän kovasti valita maantiemallin jarrukahvoja, mutta tuli tenkkapoo. En tiedä pitäisikö valita kompaktikahvat, joista sanotaan että ne ovat varsinaisesti lyhytsormisille. En kuitenkaan ole lyhytsorminen. Tangon tyyppikin on nyt ihan outo.

Yleensä olen laittanut vanhanmalliset (80-luvun) kahvat hyvin ylös, jotta niitten yläote paranee ja näillä tutummilla tangoilla vivut törröttävät tosi eteen ja alaotteella yltää niukin naukin. Kuitenkin ylhäältä eniten sitä jarruttelee ja sieltä toimii oikein täydellisesti.

Nyt on kahvat muuttuneet sitten 80-luvun. Compact -kahvoissa vaan sanotaan että lyhytsormisille, mutta mitenhän tuo on? Avid BB7 road levyjarrut. Tangoksi varmaan tulee ehkä jossain vaiheessa vielä jonkinlainen compact malli, mutta ainakin alkuun on tällainen:

Tässä on sopivasti vanhatkin samassa kuvassa.
http://img31.imageshack.us/img31/8673/ltocres58cm.th.jpg

Eiköhän uudet kahvat mene ihan eri asentoon, niin että ne muodostavat ikään kuin lisäkahvat suunnilleen suoraan eteenpäin lähempänä vaakatasoa? Siis, kompaktikahvat vai tavalliset?

Mitähän ihmettä retrofit tässä tarkoittaa? https://roseversand.com/output/controller.aspx?cid=156&detail=10&detail2=3511

Tähän Cane Creekiin valinta nyt kallistuu, Kun vain tietäisi kompaktit vai tavalliset? Cane Creek | bike accessories, bike parts - bike-components

Tuossa vielä Salsan kuvan kahvat. Osaluettelossa vain ei ole tarkkoja tietoja onko kyseessä kompaktit vai tavalliset. Salsa Cycles | Adventure by Bike Juu, semmoisen rakennus on nyt kyseessä.

Noissa uusissa tangoissa vaan näyttäisi olevan sen verran jyrkkiä mutkia, että en suinpäin uskaltanut hankkia tavallisia kahvoja. Vai niinkö se on yksinkertaisesti, että vain lyhytsormisille kompaktikahvat?

http://www.chainreactioncycles.com/Images/Models/Full/38514.jpg

Ihan jos tota ylläolevaa harkitset, niin nuo etu-ylä-tiesmistä -viistosta otetut kuvat tangoista usein (tahallisesti?) hämää. Ainakin mua. Valmistajat pitäis velvoittaa esittämään sivuprofiili stongistaan. Tää on aika havainnollistava sivu, harmi vaan ettei siinä oo useampia tankoja.

Jo on hyvä sivu kyllä. Mutta en minä tässä harkitse kun tuo tanko on kotona jo. Vaikka se vähän tökkii vastaan outoudellaan, mutta jos siihen tottuisi. Kuvassani on hieno Cinelli Criterium ja ruma FSA Energy Anatomic rinnan. En vain tiedä kuuluuko siihen kompaktikahvat vai ei.

Kuva on otettu noin viiden metrin päästä, joten Cinelli ei näytä siinä juurikaan suuremmalta. Cinellissä on kiinni 80-luvun Shimano 105 kahvat.

Kysymykseni voisi asettaa myös niin, mitä haittaa kompaktikahvoista voisi olla? Onkohan ne yhtä hyvät jarrutella myös päältä? Näistä en vain löydä juttua sitten mistään. Tai no myönnän etten ole etsinyt vielä englanninkielellä. On vain yhdestä asiasta enää kiinni, että saisin komponenttitilauksen matkaan.
Tässä on vielä huonompi kuva kulmaltaan, mutta sanotaan että siinä on kompaktikahvat. Tanko näyttää samanlaiselta, mutta mistä sen tietää. Onkohan näissä kahvoissa vain pieni ero tavallisiin?

En ole koskaan vielä asentanut jarruvaijereita tankoa pitkin kulkemaan tankonauhan alla. Tarvitseeko siinä vaijerin kulkuun liittyen jotain muutakin tarviketta kuin jarruvaijerin kuorineen?

Kuori on hyvä kiinnittää sähköteipillä urilleen ja asemilleen ennen tankonauhan asennusta.

E: Huomasinpa, että puhut kompaktikahvoista sellaisina vaihdevivuttomina kahvoina, joille ajelin kesän ja syksyn. Yllä olevassa linkin kuvassa näyttäis olevan Tektron kahvat, mallia R100. Kyseistä mallia ei taideta enää valmistaa, joten joudun itsekin tyytymään R200:aan. Kokoero ei kuulemma ole kovinkaan iso.

Tektron kahvojen muotoilu ei mielestäni ole mikään ergonomisin, aikamoiset pumpulat ovat olemukseltaan. Cane creekin kahvat ovat muuten melko identtisiä noiden tektrojen kanssa, hintaero ei toki ole identtinen. Cane creek tekee sitä pienempää mallia edelleen: CRC

tienlaita - 23:40, 13.12.2009 » En ole koskaan vielä asentanut jarruvaijereita tankoa pitkin kulkemaan tankonauhan alla. Tarvitseeko siinä vaijerin kulkuun liittyen jotain muutakin tarviketta kuin jarruvaijerin kuorineen?
tankonauhan asennuksesta keskustelua [täällä](https://www.yksivaihde.net/old/1510/21967) ja hakutoiminto sivun alalaidassa :)
accro - 0:05, 14.12.2009 » Cane creek tekee sitä pienempää mallia edelleen: [CRC](http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=27937)
Nämä minulla juuri on ollut tuossa toisen kaupan ostoskorissa, mutta meinaatko siis että tässä 5C (Compact) mallissa on muutakin eroa rinnakkaismalliin 5, kuin lähemmäksi sijoittuva vipu?
tienlaita - 0:05, 14.12.2009 »

Tähän Cane Creekiin valinta nyt kallistuu, Kun vain tietäisi kompaktit vai tavalliset? https://bike-components.de/products/info/p18004_Bremsgriff-SCR-5C-Compact-re-li.html

tnts - 0:27, 14.12.2009 »
tienlaita - 23:40, 13.12.2009 » En ole koskaan vielä asentanut jarruvaijereita tankoa pitkin kulkemaan tankonauhan alla. Tarvitseeko siinä vaijerin kulkuun liittyen jotain muutakin tarviketta kuin jarruvaijerin kuorineen?
tankonauhan asennuksesta keskustelua [täällä](https://www.yksivaihde.net/old/1510/21967) ja haku toiminto sivun alalaidassa :)
Minulla on mennyt koko päivä osia valitessa, ja höperöä puuhaahan tämä alkaa olla. Mutta kyllä taisi viimein tulla valmista. Niin selviän varmaan nyt tällä yhdellä osatilauksella koko pyörä valmiiksi. Toinen, ensimmäinen oli jo aiemmin. Kaikki koossa! Huh. Kävi työstä! Ja heikolla sykkeellä. ;) Toivottavasti ei tule sydäriä ennen kuin pyörällä pääsee.

Kiitoksia avusta. Ei siihen nauhan alle asennukseen sitten kai mitään muuta tarvita, ‘accron’ neuvon mukaan. Hieno homma!

Mulla sattuu olemaan nuo Cane Creekin pienemmät kahvat, ja ei niiden ulottuvuuksissa yms. ole kovin suuria eroja vaikkapa Shimanon 90-lukulaisiin EX-sarjan kahvoihin verratessa. Suurin ero tulee siitä, että tuo kahva on tankoon kiinnittyvästä päästä kohtuullisen jykevä, selkeästi paksumpi kuin Campan vaihtajakahvat. Alaotetoiminta ja ulottuvuus taas riippuvat täysin valitsemastasi tangosta, siihen ei pysty mitään sanomaan.

Hyvä hyvä. Tektron kahvat olisivat tosiaan edullisempia, ja R200A mallia näytti olevan tuolla alennusmyynneissä vielä.

Ohjaustangon valinta nettikauppojen kuvien perusteella on kyllä todella arpapeliä, ainakin tällaiselle esteetikolle. Kaikkein rumin kohta tuossa uudessa FSA tangossani on ylikokoon paksunnos värikkäine logoineen, toisena luullakseni täysin turhat ‘anatomiset’ pienemmät mutkat ja musta väri. Toisaalta sitten haastetta se antaa ‘pukea’ se siten että lopputulos onkin miellyttävä.

Kun vierekkäin on katsellut maantiepyörän Criteriumia, alkaa jotenkin vaatimaan uudelta myös enemmän. Edelle laitettiin jo hyvä linkki, jossa edelleen linkkejä aiheeseen.

Henkilökohtaisesti uutta on tangoissa minulle myös jopa melkein ylileveys, joka tuntuu hyvältä. Olkapäistä katsottuna 42cm olisi ‘oikein’, mutta nuo uudet hankintani ovat nyt 44cm.

jarkko - 9:37, 14.12.2009 » Alaotetoiminta ja ulottuvuus taas riippuvat täysin valitsemastasi tangosta, siihen ei pysty mitään sanomaan.
Joo. [Tällä kaupan sivulla](http://www.chainreactioncycles.com/Brands.aspx?BrandID=363) on kaksi ensimmäistä road- Tektroa siinä mielenkiintoinen pari, että se toinen, RL520, näyttää vivun muotoilultaan kompaktimmalta kuin ensimmäinen, ja siitä sanotaan "ergonomic lever design" Se on myös sama kahva minkä Salsa on laittanut Fargonsa tankoon (joka on [Salsa Moto Ace Bell Lap Bar](http://www.salsacycles.com/fargoComp09.html)).

Sitä minä vain, että ehkäpä ergonomic -tangot ja ergonomic TAI compact -kahvat saattaa useinkin sopia hyvin yhteen. Tai no niin, se nyt kai on varmaa että niin tangot kuin kahvatkin eroavat toisistaan monella lailla. Valitsin nyt sitten Cane Creek Compaktit. Valinnassa vaikutti myös saatavuus näin loppuvuoden alennusmyyntien mylläkässä.

Nostellaas.
Tosiaan, meinasin ajoasennon monimuotoistamiseksi hommata maantiekahvat. Käytössä on 3t 4gx stonga ja Tektron rl340:iä oon miettiny. Takajarrua en kuitenkaan oo laittamassa eli toinen kahvoista olis liipasimen puolesta vaan koristeena. Tarviiko laittaa vaijeriviritys jarrukahvaan, että pysyy jämäkästi paikoillaa eikä kilkata vapaana ?

e: Nää modernit kahvat, mahdollisine lisäfunktioneen, on itselle mysteeri.

Kahvassa on jousi, joten ei tarte välttämättä. Ite laittasin vaijerinkuoren teipin alle ihan vaan että olis samantuntunen ote molemmilla puolilla :stuck_out_tongue:

mulla kilkattaa molemmat ku ei oo mitään virityksiä. resonointi toki loppuu ku laittaa kädet hupuille. koitin ratkaista ongelmaa sullomalla vaahtomuovia mekanismin sisään mut ei auttanut. seuraavaks koitan purkkaa ja sen jälkeen saniteettisilikonia. jos ei vieläkään lopu kilinä ni sit laitan vaijerit paikoilleen. fiksumpi tietty laittais heti vaijerit. mulla vanhat exaget kahvoina.

Älä laita noita tektroja, jos sulla ei niitä jo ole, niillä on hankala saada hyvää linjaa otteelle. Ovat liian pystyssä tai liian alhaalla mutkassa, ja ovat muutenkin urpon malliset. Mun mielestä. Cane creekit on paremmat. Ja vanhemmat tektrot, R100 ja R200 on saman mallisia kuin uudet cane creekit, mutta niitä ei valmisteta enää.

Cane Creekin SCR-5C ei ainakaan kilkata ilman vaijeria + ovat muutenkin hyvän tuntuset kahvat.

SuicideHub - 17:00, 16.4.2013 » Älä laita noita tektroja, jos sulla ei niitä jo ole, niillä on hankala saada hyvää linjaa otteelle. Ovat liian pystyssä tai liian alhaalla mutkassa, ja ovat muutenkin urpon malliset. Mun mielestä. Cane creekit on paremmat. Ja vanhemmat tektrot, R100 ja R200 on saman mallisia kuin uudet cane creekit, mutta niitä ei valmistetta enää.
Mun mielestä noi tektrot istuu kompaktiin tankoon hyvin. Tämän sanottuani aion kyllä hommata toiseen pyörään noi Cane Creekit ihan vertailumielessä. Kilkatuksen vois saada loppumaan jollain vaijerinpätkävirityksellä niin et kiinnitäs vaijerin pään jotenkin kahvain sisään? Tai vielä parempi, virittää vaijerin tilalle jousen/timmin kuminauhan?

Pitäis itekkin hommata joku kompakti droppi ja kahvat, koska nykyinen setuppi on liian pitkällä stemmillä, tangon reachilla ja huonoilla kahvoilla. Pääasiassa tulee ajettua tangon päältä siitä mutkan kohdalta ja jarrutettaessa kuroteltua hupuille. Halvempi vaihtoehto oliskin hommata pienet kahvat vaakaputkelle mihin pääsisi mutkalta helposti käsiksi. Onko tommonen järkevä vaihtoehto?

Nosto!
http://farm9.staticflickr.com/8254/8675000899_0e0a12cc36_z.jpg
Nyt vituttaa!
käytössä on dia compen kahvat
ja bbb:n stonga
mites noi nyt pitäis olla toisiis nähden?
Tänään vielä aijemmin tanko oli niin että alaotteella oli hyvä pitää kiinni mutta silloin jäi yläote viistoksi alas joten ei sekään ollut hyvä.
Noh vaihdoin sitten tangon niin kuin se on kuvassa yläote on nyt hyvä mutta ala ole taas päin helvettiä!
Eli kymysys kuuluu miten noi kuuluis olla? saako tosta combosta hyvää?

E: voiko kahvoihin saada erillaiset huput jotka tasottais tota kuoppaa ettei tuntuis nii perseeltä

Vanhan malliset kahvat + moderni tanko = yhteensopivuusongelma. Mulla oli vähän aikaa kompaktidropissa vanhat Sacconit, ei siitä vaan tullu hyvää, kun ne kahvat oli aikanaan suunnitelut ihan eri malliselle tangolle.