Ensifiksin ostajan opas – Valmisfiksit ja kokonaiset paketit

Nyt otetaan pyörää bullhorneista ja listataan tähän kuvineen, linkkeineen, hintoineen ja saatavuuksineen kauden kuumimman fiksi-completet hintahaarukassa <1000€.

Editoin tähän ensimmäiseen viestiin sisältöä ja päivityksiä ajan myötä. Ehdotukset alle kommentein, niin siirtelen ne sit myös tänne alkuun, kiitos. Sitä parempi, mitä enemmän saadaan listattua Suomesta saatavia pyöriä, niin tuetaan paikallisia pyöräily-yrittäjiäkin, mutta listataan myös nettikauppatarjontaa.

Best Brakes, Helsinki:
Charge Plug Freestyler 549€
Charge Plug Racer 529€
Charge Plug Grinder 529€
Charge Plug 499€

Suomen Urheiluaitta, Helsinki
Globe Roll 1 649€
Globe Roll 2 869€
Spezialized Langster Steel 719€
Nishiki Roadmaster 650€
Norco Heart 399€
Mongoose Maurice FS 499€

Velosport, Helsinki:
Cinelli Bootleg Mystic Rats 890€

Pyörähuolto.com, Helsinki:
Globe Roll 1 649€
Cuore Nero fixed/singlespeed 799€
Globe Roll 2 869€
Specialized Langster Steel 749€
Swobo Sanchez 760€

Hi5Bikes, Helsinki:
NS Bikes Analog 622€
Creme Cafe Racer Doppio 765€
Creme Vinyl Doppio 871€
Creme Vinyl Uno 647€

Kauppa-Veljet, Helsinki:
Specialized Langster Steel 749€
Specialized Roll 1 649€

Fillarikellari, Helsinki:
Bianchi Pista 799€
Crescent Retro 28" 699€
SE Lager 619€
SE Draft Lite 469€
GT Gutterball 685€

Intersport Forum
Jamis Beatnik 399€
Crescent Retro 699€
Bianchi Pista 749€ (kromi, 2010)

Signaturebmx, Kellokoski:
Focale 44 Full Moon 469€
Focale 44 Polo Bike 479€
Focale 44 Relax 659€
Focale 44 Noble 689€
Focale 44 Revolted 709€

Pyöräpalvelu Berggren, Turku:
Le Prince Lady 740 €
Le Prince Gent 740 €

Bikeshop.fi / Ajopyörä(?), Turku:
Bianchi Pista 799€
Kona Band Wagon 799€
Kona Paddy Wagon 599€

Norco Heart

~400, hiteniä, peruskamaa. Hipelöitävissä ainakin Urheiluaitassa Stadissa.

Specialized Langster Steel

Edellistä hintavampi, EOS kuinka paljon. Peruskauraa kauniimmassa paketissa, tämän vuoden malli on jopa oikeasti ihan hyvännäköinen noin accessories-näkökulmasta ihmetellen. Urheiluaitasta löytyy kans, ja todennäköisesti melkein kaikista spessua myyvistä puljuista.

Charge Plug
Suosittu, kohtuuhintainen ja suht. hyväksi havaittu.

Fuji Classic Track
Edullinen perusmuotipyörä alennuksessa Velodromeshopissa briteissä.

Cressun “Retro Single Speed”

~700 eypoa, Stadissa nähtävissä ainakin Greenbikessä ja Fillarikellarissa, kuitenkin Cycle-Europen listoilla Suomessa, joten luulis löytyvän ihan hyvin. Laadullisesti todennäköisesti ihan asiallista Taiwanin terästä.

Bianchi Pista Steel

Samoissa hinnoissa Cressun retron kanssa, löytyy todennäköisesti samoista liikkeistäkin. Putkiosat melko varmasti hyvin samantasoisia, tosin geometria on pistassa kisamaisempi ja haarukat ainakin rengasspeksaukset perusteella tiukemmat. Varmasti aika monen mielestä oikeasti hyvä pyörä.

Tästä ei sinkulaa taida saada, kun takajarrusillassa ei ainakaan aiempina vuosina ole ollut reikää. Nyt tosin näyttää siltä kuin olisi, mutta varmistakaa jos olette sinkulaa etsimässä. ← Sir Richard varmisti, taaksekin saa jarrun.

Creme Vinyl Uno Fixed Gear

Nimihirviö, näyttää varsin asialliselta liikkeessä hipelöitäessä. Ei ole pahemmin näkynyt liikenteessä, ja se on aika jännä, koska ainakin tuossa kompliittihintaluokassa vaikuttaa ihan asialliselta välineeltä.

Kannattaa vilkaista hi5:n muut creme-mallit kans.

Tää nyt sit menee vähän hintaluokan yli, mutta ehkä joku haluaa ns. oikean ratatykin, niin tää taitaa olla se fagorellin tappaja. Jarrua pitää mahdollisesti ihmetellä enemmän kanssa.

Look 464

1299 lähikaupasta.

Norco Heartia Tampereella myy Sportax.

Mongoose Maurice FS
Pyörä- ja mopohuolto J.Laukkanen myy Tampereella noin 400€ pintaan. 2011 malli oli ainakin livenä ihan hyvän näköinen.

Specialized Globe Roll 1
R-tech Tampere 649€

Specialized Globe Roll 1 jota myy ainakin pyorahuolto.com ja Annankadun Urheiluaitta hintaan about 650e.

LePrince

Mulla nyt muista värkeistä ole kokemuksiakaan, mutta fillarointi ei ikinä ole ollut näin hauskaa. Lenkit ~40km eivät ole tuntuneet yhtään pahoilta, työmatkoilla asiansa ajava. Loksut ei mahdu ilman ylimääräistä työtä. Barspinnaus ei käy. Jee.

edit. sehän oli viime vuotinen /OT

konkeli - 22:22, 15.3.2011 » [Cressun "Retro Single Speed"](http://www.crescent.fi/en/hybridipyoeraet/polkupyoeraet/retro-single-speed/) ~700 eypoa, Stadissa nähtävissä ainakin Greenbikessä ja Fillarikellarissa, kuitenkin Cycle-Europen listoilla Suomessa, joten luulis löytyvän ihan hyvin. Laadullisesti todennäköisesti ihan asiallista Taiwanin terästä. [Bianchi Pista Steel](http://www.bianchi.com/Fi/Bikes/Bikes_Detail.aspx?ProductIDMaster=49959) Samoissa hinnoissa Cressun retron kanssa, löytyy todennäköisesti samoista liikkeistäkin. Putkiosat melko varmasti hyvin samantasoisia, tosin geometria on pistassa kisamaisempi ja haarukat ainakin rengasspeksaukset perusteella tiukemmat. Varmasti aika monen mielestä oikeasti hyvä pyörä. Tästä ei sinkulaa taida saada, kun takajarrusillassa ei ainakaan aiempina vuosina ole ollut reikää. Nyt tosin näyttää siltä kuin olisi, mutta varmistakaa jos olette sinkulaa etsimässä.
Takasillassa on reikä.
Leo - 22:41, 15.3.2011 » [LePrince](http://leprince.fi/collection.htm) Mulla nyt muista värkeistä ole kokemuksiakaan, mutta fillarointi ei ikinä ole ollut näin hauskaa. Lenkit ~40km eivät ole tuntuneet yhtään pahoilta, työmatkoilla asiansa ajava. Loksut ei mahdu ilman ylimääräistä työtä. Barspinnaus ei käy. Jee. edit. sehän oli viime vuotinen /OT
Uuden mallin teaserkuvia [Prinssin blogissa](http://leprincebicycles.blogspot.com/2011/01/le-prince-2011-sneak-peak.html). Kesäksi pitäisi olla saatavilla.

Vois lisätä createn pyörät, ainakin velosportissa oli joku aika sitten ja kumiluodissa, osat ja runko ei taida kummoista kamaa olla, mutta hintakaan ei hirvitä. All cityn big blockia tais olla kumiluodissa jokunen myös.

^ jos faktat löytyy niin kaikki lisätään.

GreenBikeen tulossa ensi viikolla pari Bianchin Pistaa (kromi). Koot muistaakseni 55cm ja 57cm. Kyseessä siis vuoden 2010 malli ja hintaa tietysti tiputettu.
Lisää infoa saa soittamalla suoraan GreenBikeen.

http://www.bikyle.com/images/BianchiPistaChrome07.jpg

Surfdomesta Createn compliitteja kohtuuhalvalla. Tuolta on tullu tilattua aika paljo kenkää ja vaatetta, toimiva mesta.

^Pistäisin kyllä kernaasti pari kymppiä lisää ja tilaisin tuon Jussin ehdottaman Fujin, vaikka tuo Create halvempi onkin. Fujissa on kuitenkin hyvä ohennettu CroMo-runko.

Se Fujin Feather oli kyllä varsin mainio ns. halpafixiksi. Frendi ajeli viime kesän sillä. Kevyt kuin mikä.

Meiltä saa nykyään Crescentin Retroa, Bianchin Pistaa, GT:n Gutterballia ja tupsahtihan mestoille kokeilumielessä vielä pari SE:tä, eli Draft ja Lager.
Paikkahan on Fillarikellari, Annankatu 19. Tervetuloa!

b-veli - 9:19, 18.3.2011 » ^Pistäisin kyllä kernaasti pari kymppiä lisää ja tilaisin tuon Jussin ehdottaman Fujin, vaikka tuo Create halvempi onkin. Fujissa on kuitenkin hyvä ohennettu CroMo-runko.
Näin juuri. Fuji Classic velodromeshopin alennuksella on hinta/laatu-suhteeltaan melko ylivoimainen verrattuna kaikkiin muihin yllä listattuihin edullisempiin kompliitteihin. Runko on kevyttä ohennettua putkea jne.

Se ei tietenkään näytä ihan yhtä överisti RÄÄDilta kuin vaikka nuo Createt mutta jonkun mielestähän näin voi olla parempi vaan.

tattis listauksesta, sai sopivasti pään sekotettua näillä :slight_smile:
SE premium ale ollu tässä kiikarissa, mutta toi fuji ei ehkä ois huono valinta ainakaan hinnan puolesta. Varsinkaan kun ei ole saanu bike-mailorderilta vielä vastausta löytyykö SE:tä 61cm kokosena vielä jostain nurkasta…